Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bemolka']moja aukcja na all wczoraj dobiegła końca. Osoba która wygrała wpłacić chciała bez pośredników wprost na Itka, wiec podałam konto Pani Ewy które jest przy cegiełkach. jesli to jakos mozliwe to prosilabym o info kiedy kasa wplynie zebym nie wysyłala w ciemno.

nick allegrowicza - Ansahn
kwota - 25zł

[quote name='bemolka']własnie dostałam info że allegrowicz nie chce kolczyków, więc może by mu na pamiątke na @ podesłać cos Itkowego??

się powtórzę :cool1:

a zdjęcia Itusiowe super :loveu: od razu przyjemniej się robi
on ma uroczy pychol!

Posted

Zamurowało, ale to by się zgadzało. We wrześniu był jeszcze zupełnym szczeniakiem, nawet jego radarki nie w pełni stały, minęło jednak pięc miesięcy może miec koło roku. Zdrowiej nam maluszku

Posted

[quote name='aresik']tak powiedziala pani Ewa ktora sie zajmuje ITI-m
ja tylko przytoczylem jej slowa

moge zostac oprawca, co chcesz stracic ??:)

ee, jka około roku, to jeszcze dziecko :razz:.
aresik - sama wybieraj, co chcesz mi uciąć :cool3:

[quote name='diuna_wro']Itusiowy spacer:

fantastiko!

bemolka - ja bym proponowała cegiełkę itusiową - jak myślicie dziewczyny?

Posted

się rozchorowałam, więc zrobię coś w Corelu, zapiszę jako .jpg i wyślę. Może najpierw zwalczę gorączkę:nerwy:, wstanę i coś wyrzeźbię, a potem przedstawię do Waszej oceny:czytaj:

Nie wiem jak ma wyglądać owo coś, więc czekam na Wasze sugestie co do treści.

Posted

[quote name='Isadora7']A co do rzeźbienia z grafiki jest? To może ja tez powalcze, może mi się uda :) Jak to ma pomóc Itusiowi to bardzo chętnie.[/quote]
Allegrowicz cóóóś wylicytował, ma zapłacić ale nie chce niczego w zamian. Padł pomysł, by coś tej osobie wysłać z podziękowaniem.

Posted

[quote name='diuna_wro']Tak Dogo07, tak.

Koszt hotelu/dt to średnio 50zł/dobę + koszt rehabilitacji. W obecnym dt może zostać jeszcze około 2-3 tygodni, potem hotel - ale to wszystko pod warunkiem posiadania na to funduszy.
Jeśli nie uzbieramy tyle, pozostaje schron, a jeśli tam trafi to ja wtedy rzucę się z mostu, poważnie... jest tu ktoś ze Szczecina? to mnie wyłowi

Dogo07, powiedz - tak tylko wypytujesz, czy o coś konkretnego Ci chodzi, masz jakieś propozycje, pomysły?

Izadora:loveu: - zaraz polecą zdjęcia do Ciebie na email.

Pytam ponieważ chciałabym choć troszkę wspomóc pieska :) a wątek taki długi, a na dogomanii tyle psich nieszczęść i po prostu nie mam czasu żeby wszytsko czytać, i dlatego pytam o podstawowe info o Itim, bo trochę się tutaj pogubiłam.
Nie chodzi mi o to żeby sobie tylko poczytać wzruszające psie historie ale jak jest jakaś psia bida i szczególnie przypadnie mi do serca to chociaż troszeńkę chcę dla niej zrobić w miarę moich możliwości.

Poza tym trzeba coś aktywnie robić zeby psiak znalazł dobry dom - czasami dość długo, jak się przekonałam na innych wątkach, ale najważnijesze żeby się udało , żeby Iti znalazł jeszcze miłość człowieka i dom !!!

A jak się ma sprawa z ogłoszeniami pieska - czy to jeszcze za wcześnie ?!

A jeśli chodzi o obecne koszta - to zaskoczyłam sie :crazyeye:, spore.
Ale ważne że Itusiowi to wszystko co robicie pomaga.

Więc jak z tymi pieniązkami na przyszły Dt lub hotelik - macie już jakiś hotelik na myśli? są jakieś deklaracje ? ktoś w ogóle zbiera pieniazki na ten cel ?
Razem możemy więcej pomóc psiakowi :lol:

Posted

Na bazarku biżuterii podarowanej dla Itiego przez Bambino uzbierało sie prawie 400,00pln. A jeszcze kilka dni zostało.

bedziemy zbierac pieniądze do skutku, aż Mały stanie na nogi. Tyle nas, że damy radę!

Posted

Info z dzisiejszej rozmowy z FIZJO-WETEM:

Ituś zaczyna niebawem elektrostymulację. Miał teraz dzień odpoczynku, bo od intesywnych ćwiczeń był wyczerpany. Spał 10 godzin.

Tato Ewy, dzielny konstruktor, głowi się nad bieżnią dla malca. Dziś zaczyna skręcać wózek (musiał jeszcze dokupić do tamtych dodatkowe części, bo wpadł na nowy, konstrukcyjny pomysł), jak będzie gotowy dostanę jego zdjęcie MMS'em.

Potrzebny tymczas lub hotelik od niedzieli na tydzień, będę dziś dzwonić do petsister. Koszt jednego dnia waha się od 40 do 70 zł, bo dziewczyna liczy sobie 10zł za każdą dodatkową czynność. Może coś wynegocjuję. Iti powinien codzienie mieć ćwiczenia i zabiegi, minimalnie 3 razy w ciągu tego tygodnia, ale pod warunkiem, że petsisterka bedzie je sama w domu wykonywać.

Może uda mi się zabrać za prezent dla allegrowicza, jednak nie obiecuję - gorączka nie ustąpiła i ledwo widzę.

Posted

Koszty opieki dla Itiego będą następujące:
pobyt w hotelu i opieka - 40zł/dobę
podróż do i z Fizjo-wetu + czas rehabilitacji - 30zł

w sumie: 70zł/dobę, jeśli piesek będzie jeździł codziennie do ośrodka.
Za dzień bez rehabilitacji 40zł/dobę.

Posted

[quote name='diuna_wro']Koszty opieki dla Itiego będą następujące:
pobyt w hotelu i opieka - 40zł/dobę
podróż do i z Fizjo-wetu + czas rehabilitacji - 30zł

w sumie: 70zł/dobę, jeśli piesek będzie jeździł codziennie do ośrodka.
Za dzień bez rehabilitacji 40zł/dobę.[/quote]

Matko kochana, to ponad 2 tys miesięcznie :shake: Czy to w ogóle realne?

Posted

Bedzie tam tylko tydzień. Potem wraca do Ewy, u której koszt pobytu jest niższy. Co bedzie dalej ... nie wiem. Iti potrzebuje ok. pół roku rehabilitacji, może ciut mniej, bo robi znaczne postępy

Posted

[quote name='diuna_wro'](...) Ituś zaczyna niebawem elektrostymulację. (...) Iti powinien codzienie mieć ćwiczenia i zabiegi, minimalnie 3 razy w ciągu tego tygodnia, ale pod warunkiem, że petsisterka bedzie je sama w domu wykonywać. (...).[/quote]
Cieszę się z elektrostymulacji. Podpytaj Panią rehabilitantkę, czy mają laser, a jeśli tak, czy nie uważa, że warto by było zrobić laseroterapię, nie ze skanera ale trzymając w ręce, przykręgosłupowo. Ot taka luźna sugestia.

Niepokoi mnie inna rzecz, tą się podzielę.
Człowiek, człowiekowi nie jest równy, w tym w podejściu do zwierzaczka, zaangażowaniu w niego, oddaniu i umiejętnościach. Czy jest pewność, mam świadomość, że pisze to na wyrost, że Pani petsitterka poradzi sobie z ćwiczeniami Itiego, zostanie przeszkolona, zechce włożyć w nie serce i będzie wiedziała, że może zarówno pomóc jak i zaszkodzić?
Nie znam osoby więc moja uwagę proszę byście potraktowali jak najogólniej, nie personalnie (nie odnoszę jej do konkretnego człowieka).
Pamiętajcie proszę, że pomimo postępu, w moim odczuciu oczywiście, stan Itka jest nadal poważny, jego chód pod znakiem zapytania. Jednym nieopatrznym chwytem można zniweczyć cały wkład pracy, uzyskany efekt, a nawet nie tyle wrócić do stanu wyjścia, co...tu już nie dokończę.
Nie trzeba Itka wieszać za nóżkę, by zrobić mu krzywdę, wystarczy kilka mikrourazów (wybaczcie ten rodzaj porównania).
Jeśli Pani petsitter wie, z czym się je takie ćwiczenia, to OK.
Jeśli nie, lepsza tygodniowa przerwa w rehabilitacji niż pomoc laika.
Mniejsze ryzyko.

Isadorko - Twój wytwór = bajka! :multi: