Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='diuna_wro']Piesek jest w płatnym dt u fizjoterapeutki, wymaga pół roku rehabilitacji, by zacząć chodzić.
Potrzebuje domu stałego lub pieniędzy na dalsze opłacanie dt/hotelu oraz rehabilitację.

Rozumiem że ma szansę na pełne wyzdrowienie a potem na adopcję :roll:,
a ile lat ma ten psiak ?
i czy są zbierane jakieś pieniążki na niego - jakie są koszty miesięczne tego hoteliku z rehabilitacją ?
i co z nim sie stanie gdyby nie mógł być dłuzej tam gdzie jest - schron ?:-o, ale to byłoby zupełnie straszne dla niego bo on by sobie tam nie poradził, więc pozostaje tylko szukanie dobrego domku i obecny DT.

Posted

Tak Dogo07, tak.

Koszt hotelu/dt to średnio 50zł/dobę + koszt rehabilitacji. W obecnym dt może zostać jeszcze około 2-3 tygodni, potem hotel - ale to wszystko pod warunkiem posiadania na to funduszy.
Jeśli nie uzbieramy tyle, pozostaje schron, a jeśli tam trafi to ja wtedy rzucę się z mostu, poważnie... jest tu ktoś ze Szczecina? to mnie wyłowi

Dogo07, powiedz - tak tylko wypytujesz, czy o coś konkretnego Ci chodzi, masz jakieś propozycje, pomysły?

Izadora:loveu: - zaraz polecą zdjęcia do Ciebie na email.

Posted

[quote name='Dogo07']Rozumiem że ma szansę na pełne wyzdrowienie a potem na adopcję :roll:,
a ile lat ma ten psiak ?
i czy są zbierane jakieś pieniążki na niego - jakie są koszty miesięczne tego hoteliku z rehabilitacją ?
i co z nim sie stanie gdyby nie mógł być dłuzej tam gdzie jest - schron ?:-o, ale to byłoby zupełnie straszne dla niego bo on by sobie tam nie poradził, więc pozostaje tylko szukanie dobrego domku i obecny DT.[/quote]

ma szanse na pelne wyzdrowienie, ale to wymaga czasu i ciezkiej pracy ze strony Itiego i czlowieka ktory bedzie sie nim zajmowac

nie wiadomo ile lat moze miec piesek, raczej nie jest szczeniakiem

pieniazki na niego sa zbierane (allegro-cegielki, allegro-sesja fot, darowizny rzeczowe na bazarek, itp..)

Posted

[quote name='diuna_wro']

Jeśli nie uzbieramy tyle, pozostaje schron, a jeśli tam trafi to ja wtedy rzucę się z mostu, poważnie... jest tu ktoś ze Szczecina? to mnie wyłowi
[/quote]

wylowie Cie, choc nie jestem ze Szczecina ;)

Posted

ZABIEGI JAKIE MA ITI:

1. Ćwiczenia bierne -
wykonywane przez terapeutę bez współudziału pacjenta. Podstawowym ich zadaniem jest oddziaływanie na ośrodkowy układ nerwowy.

2. Terapie manualne są to różne techniki akupresury shiatsu, refleksoterapii, mające na celu przywrócenie sprawności i kształtu kręgosłupowi.

3. Magnetoterapia - metoda leczenia pulsującym polem magnetycznym niskiej częstotliwości.

4. Nauka chodu

5. Spanie w łóżku fizjoterapeutki mające na celu przywrócenie zaufania oraz odbudowanie więzi pomiędzy zwierzęciem zwanym człowiekiem, a zwierzęciem, zwanym psem.

Posted

5. Spanie w łóżku fizjoterapeutki mające na celu przywrócenie zaufania oraz odbudowanie więzi pomiędzy zwierzęciem zwanym człowiekiem, a zwierzęciem, zwanym psem.

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Hmmm to ja chyba też się za jakimś terapeutycznym wyrkiem rozejrzę :cool3: - może zdołam odzyskać wiarę i zaufanie do człowieków, zwłaszcza po takich przypadkach jak np. oprawcy Itiego :mad:

Posted

[quote name='Ffrubka']Hmmm to ja chyba też się za jakimś terapeutycznym wyrkiem rozejrzę :cool3: - może zdołam odzyskać wiarę i zaufanie do człowieków, zwłaszcza po takich przypadkach jak np. oprawcy Itiego :mad:[/quote]

Tu nie o wyrko chodzi, tylko o osobę. Tobie Ffrubka, z racji płci, polecam terapeutę:eviltong:

Posted

[quote name='diuna_wro']

i to jest pewnie najprzyjemniejsze
:eviltong:

Posted

[quote name='sleepingbyday']czekajcie czekajcie, ktos tu napisał, że Iti nie jest szczeniakiem :crazyeye:?
dałabym sobie uciąc kilka rzeczy, że to dzieciak!![/quote]

tak powiedziala pani Ewa ktora sie zajmuje ITI-m
ja tylko przytoczylem jej slowa

moge zostac oprawca, co chcesz stracic ??:)

Posted

[quote name='Erazm']Jaki z tego wniosek( i nie trzeba byc redaktorem w Filipince) - NIE CALOWAC SIE:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
Albo Majga - permanentnie sie całujesz :evil_lol:

Posted

[quote name='Bambino']Albo Majga - permanentnie sie całujesz :evil_lol:[/quote]
Ba...odessać się nie sposób! :evil_lol:
Fotki Ituńka = balsam na serce! :loveu:

Posted

[quote name='aresik']dziekujmy Diunie, ze takie swietne potrafi robic zdjecia nawet w niesprzyjajacych warunkach :P

Przesadzasz Arrrresik, ale i tak Cię kocham:cool1:

A tu Ituś zaraz po wypadku, chyba we wrześniu, był wtedy całkiem malutki. Nie podnosił nawet główki, leżał cały bezwładny:-(