Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Isadora7 napisał(a):
Tylko w głowie, ale mam nadzieję że przyjmiecie mnie do Swojego Grona

Do czasu tylko w głowie, przyjdzie i na Ciebie "kocia wariacja" :eviltong:
Zanim przygarnęłam Pafnusia,naszego pierwszego i nadzwyczajnego kota,mój TZ,
(czyli prozaiczny mąż), kotów nienawidził :mad:bo nasłuchał się glupot ludowych :razz:
Po miesiącu mieszkania młodego u nas to on zaprosił kota do sypialni :-o, a kiedy obcinaliśmy mu jajka cierpiał,jakby to on tracił klejnoty :oops:

Posted

zofia&sasza napisał(a):
:mad: To jest w końcu wątek o kotach, nie?

Widać, że jest. Niedługo każdy chcący się tu wypowiedzieć będzie musiał się pochwalić własnym kotem. :evil_lol:
Na widoki moich czarnuchów musicie zaczekać aż wrócę na la ptoka bo tam mam wszystkie zdjęcia.
A póki co wrócę do tematu wątku. Mogę? Tak bez wylegitymowania się kotem?;)

Posted

xxxx52 napisał(a):
Tych strazy zwierzat jest wiecej np Straz zwierzat we Wroclawiu ,bioraca udzial w likwidowaniu schroniska w Ligocie.

Co do Strazy zwierzat w Gdansku ,tylko raz zwrocilam sie o pomoc dla p.Jezyk ,niestety odmowili,a obiecali przyjecha tego lata (nawet osoba z tej Strazy wyrazila ochote pomocy,p.Jezyk czekala i niedoczekala sie)Tak szczerze mowiac jezeli tak dzialaja to dlaczego tak zle maja zwierzeta w Polsce.
To smieszne zeby slowa Straz Zwierzat moga byc zastrzezone,to co moga powiedziec Ci co uzywaja slowa Fundcja?
napewno wiecej jest w Polsce Strazy zwierzat?
Czy motorem tego komunikatu nie jest przypadkiem zazdrosc,?

Straż dla Zwierząt jest jedna. Ma kilka oddziałów. Centrala jest w W-wie.
To, ze w różnych częściach Polski działa SdZ to więc nic dziwnego. Przecież stowarzyszenie/fundacja może mieć swoje oddziały.
Nie zgodzę się że rejestracja nazwy własnej ( SdZ ) to to samo co rejestracja rodzaju prowadzonej działalności określanej jako stowarzyszenie czy fundacja. Nazwa to nazwa.

Posted

[quote name='Karmi'][quote name='zofia&sasza']Protestuję :mad::evil_lol:
Bez kota - żadna robota![/quote]
Takie hasła na dogo? Czy ja pomyliłam forum :lol:

:mad:powinno powstac forum kocio-psie:mad:Ja, nie identyfikuje sie tylko z "psiarzami' ani tylko z "kociarzami".

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Aaa - jeszcze na międzynarodówce poznańskiej mieli stoisko handlowe z nalepkami na szyby autek i podobnymi pamiątkami,więc rozśmieszył mnie widok mundurowych funkcjonariuszy zajmujących się handelkiem :razz:

Ale zachodnie organizacje maja np. swoje sklepy i nikogo to nie dziwi.
Viva polska tez sprzedaje rozne rzeczy, mozesz sobie kupic np. plyn do kapieli,wejdz na ich strone.

Posted

Ale o działalności PiSdZ wiadomo - robią co mogą (albo nawet więcej) - natomiast SdZ znam z lansowania się w mediach i powyższego komunikatu grożącego sądem :shake:Aaa - jeszcze na międzynarodówce poznańskiej mieli stoisko handlowe z nalepkami na szyby autek i podobnymi pamiątkami,więc rozśmieszył mnie widok mundurowych funkcjonariuszy zajmujących się handelkiem :razz:

Posted

[quote name='Ewa i flatki']Abstra***ąc od nazw to wydaje mi się, że dużo więcej dla zwierząt robi PiSdZ jak SdZ :diabloti:
A opatentowanie nazwy jako żywo kojarzy mi się z słynnym patentem właścicielki nazwy "dogoterapia" :evil_lol:
Karmi: 0X:tak tu było miło, już chciałam popłynąć z opowieściami o moich kotach :kociak:a Ty tak brutalnie ściągasz na ziemię :mad:
Kiedyś napisałam, ze obydwie organizacje są do siebie podobne nie tylko z nazwy i to jest mój prywatny pogląd w kwesti kto więcej robi ;)
Opatentowanie nazwy również mnie dziwi.Tym bardziej, ze jest to dość droga zabawa a SdZ od kiedy pamiętam narzeka na brak finansów.
Ale cóż... Opatentowali i są ,,w prawie".

Tu cennik jakby ktoś coś chciał sobie opatencić :razz::
http://www.uprp.pl/NR/rdonlyres/5E867978-2849-405D-8FB9-4AA977911153/719/d08241.pdf

Posted

[quote name='Ewa i flatki']Jednak mentalną blondynką jestem - niby czytam ze zrozumieniem ;)
ale ile zapłacę,jak opatentuję nazwę "dogomania ":eviltong:niewiem :placz:
Czyzbys miala jakis "plan":razz::evil_lol: robimy zrzutę?:cool1: