PiSdZ Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Zamieszczanie listy psiaków jeszcze potrwa z godzinkę. Informuję tylko, ze cały czas wklejamy fotki i opisy. Quote
medar Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 PiSdZ napisał(a):Może ja jestem przewrażliwony ale mnie razi słowo "zamilcz". Nie można tego MEDAR napisać kulturalniej? - np. proszę o spokój, wyciszenie... Musisz rozmawiać językiem podwórka? Z góry przepraszam, jeśli te słowo, użyte w tym kontekście Cię razi. Podwórkowy język ma różne oblicza, widocznie Twoje podwórko znacznie różni się od mojego ( na szczęście). Quote
Chandler Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 medar napisał(a):Z góry przepraszam, jeśli te słowo, użyte w tym kontekście Cię razi. Podwórkowy język ma różne oblicza, widocznie Twoje podwórko znacznie różni się od mojego ( na szczęście). Wiemy, wiemy... Ideałem jest język z podwórka Emir. Że też się niektorzy uwzięli i nie chcą uznać jego wyższości. A Ci niedobrzy ludzie... Quote
medar Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 [quote name='Chandler']Wiemy, wiemy... Ideałem jest język z podwórka Emir. Że też się niektorzy uwzięli i nie chcą uznać jego wyższości. A Ci niedobrzy ludzie... " Zamilcz, zamilcz już nie chcę slyszeć Ciebie nigdy wiecej, krwawi moje serce. Znikaj, znikaj już nie chcę widzieć Ciebie nigdy wiecej, znikaj jak najprędzej. ..I choćbyś upadl na kolana, I choćbyś blagał to juz nie dziala na mnie, żegnaj Twoja strata. ". Quote
Chandler Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='medar']" Zamilcz, zamilcz już nie chcę slyszeć Ciebie nigdy wiecej, krwawi moje serce. Znikaj, znikaj już nie chcę widzieć Ciebie nigdy wiecej, znikaj jak najprędzej. ..I choćbyś upadl na kolana, I choćbyś blagał to juz nie dziala na mnie, żegnaj Twoja strata. ". No tak. Pewnie Emir też "leciała" z jakiegoś tomiku. Nie jest mi z Tobą po drodze medar. Jak i z ludźmi z Twojego podwórka. Poświęciłam Ci już wystaczająco dużo uwagi - dzisiaj i jak kopałeś PiSdZ. Na tym koniec. Żegnaj poeto...:cool1: Quote
niufek Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='Odi']Grzegorzu, sam widzisz, że nie o odpowiedzi tu chodzi ... Niufek, kiedyś dużo ciekawych spraw opisałaś w nocy na krężlowskim wątku. Wprawdzie zostało to rano usunięte, ale zdążyłam sobie skopiować. Dziękuję. Chandler, jest tak, jak powtarza Niufek - my naprawdę niewiele wiemy co się dzieje, a dzieją się różne obrzydlistwa - wbijanie noża w plecy z uśmiechem na ustach, donos siedzi na donosie i donosem pogania. Zofia&Sasza, egzegeza, jak widać - nie jest Twoją mocną stroną. Znów niczego nie pojęłaś. Trudno, ucha! cha! Jak mawia poeta: "z tak wielu różnych dróg przez życie każdy ma prawo wybrać źle". Nie będę wchodzić w Wasze buty. Także te - fałsz, obłuda, donosicielstwo. Cieszy mnie ,ze choc pare osob zdazylo mego posta przeczytac . Quote
Chandler Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Jeszcze raz dziękuję PiSdZ. Dotrzymaleś słowa. Lista wpłat i psiaków zamieszczona. Dla mnie to było bardzo ważne. Quote
niufek Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Wiecie co ? Co ja mam o tak durnych komentarzach pomyslec jak ten z "zoltego papieru"?? Eeeeeeee,mam dosc . Quote
Chandler Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 niufek napisał(a):Wiecie co ? Co ja mam o tak durnych komentarzach pomyslec jak ten z "zoltego papieru"?? Z 23 szczeniat pojechalo 11 do Niemiec i to nie na raz ,ale wedlog wolontariatu emir pojechaly w zasadzie wszystkie i wiekszosc doroslych :-o .I kto tu ma inteligentna ekipe ,a kto nie??? Eeeeeeee,mam dosc . A ja się tego niestety spodziewałam, jak zobaczylam w wątku "krężlowskim" informacje, że część psów pojechala do Niemiec. Będą nowe przesluchania. I tyle... Quote
ARKA Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Chandler napisał(a):A ja się tego niestety spodziewałam, jak zobaczylam w wątku "krężlowskim" informacje, że część psów pojechala do Niemiec. Będą nowe przesluchania. I tyle... No pewnie, ze beda, przynajmniej ja, nie bede sie powtarzala, napisalam tam w wątku. i nie tylko sa krezlaki.... Quote
Chandler Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Jasne Arka. Są przesłuchiwani i przesluchujący. Już to dzisiaj zrozumialam. Wiem już kogo można pytać, a kogo absolutnie nie wolno. Warto było posiedzieć w nocy na dogo. Powodzenia! Quote
niufek Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Chandler napisał(a):A ja się tego niestety spodziewałam, jak zobaczylam w wątku "krężlowskim" informacje, że część psów pojechala do Niemiec. Będą nowe przesluchania. I tyle... No tak , ale jak Krzyczkowe psy jechaly ,to bylo ok :cool3:. Aaaaaaaaaa, zapomnialam , w innej grupie gralysmy ;). Innego Lidera mialysmy , tez robi roznice . Quote
ARKA Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 niufek napisał(a):No tak , ale jak Krzyczkowe psy jechaly ,to bylo ok :cool3:. Aaaaaaaaaa, zapomnialam , w innej grupie gralysmy ;). Innego Lidera mialysmy , tez robi roznice . ;) liderem to jestes Ty, jakies kompleksy masz? Nie musisz ich miec w szachy grasz:evil_lol: Quote
PiSdZ Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 ARKA napisał(a):;) liderem to jestes Ty, jakies kompleksy masz? Nie musisz ich miec w szachy grasz:evil_lol: Nasza organizacja jest bardzo wdzięczna Pani Wandzie za pomoc w przy adopcji tych psiaków za granicą. Są one sprawdzalne. Psiaki czują się w nich dobrze, zresztą widać na fotografiach. P. Wando (Niufku). Wielkie DZIĘKUJĘ za to co Pani robi. Naprawdę. Mam wrażenie, że Aniela (Arka) działa zgodnie z zasadą "kto nie znami to przeciwko nam". To znaczy kto nie z Nią. Stąd te atakujące wszytskich posty itp. Proszę się tym nie przejmować. Quote
Odi Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='"niufek"']Wiecie co ? Co ja mam o tak durnych komentarzach pomyslec jak ten z "zoltego papieru"?? Niufek, jesteś boska:thumbs::cool2: "żółty papier" wszystko wyjaśnia:splat::thinkerg: :megagrin::roflt: Quote
sleepingbyday Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 matko, ja juz nie rozumiem, o co wy sie kłócicie.... o komentarz do komentarza do sytuacji??? dzięki za sprawozdanie raz jeszcze. te psy, kótre mają nwoe fotki wyglądaja bardzo dobrze. ping - domku życzę. kusy - też i całej reszcie też.... Quote
Margo05 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 niufek napisał(a):Np. sytuacja Rufusa .Co do operacji ,to jest tak :decyduje ten kto placi .Tak to juz jest. Niufek, skoro tak, to wypadałaby zapytać osoby wpłacające pieniądze na konto PiSdZ. Bo to one płacą za operacje, leczenie, utrzymanie, telefony i masę innych. Jesteś pewna, że to miałaś na myśli? :cool3: Quote
agawa9 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 czy Wy się ludzie nie zapędzacie za daleko????przecież to bzdurne i głupie!!!! niczemu dobremu nie służy-a już na pewno nie dobru zwierząt - trzeba się wyciszyć i rozmawiać konstruktywnie i bez zbędnych emocji i szukania dziury w całym jeśli chodzi o PiSdZ- decyzje co do np. leczenia psa podejmuje ta osoba, która jest z psem, która ma go u siebie i zna go najlepiej i wie co będzie dla niego najlepsze i co mu jest potrzebne -oczywiście w porozumieniu z lekarzem, a nie ktoś"odgórnie i z daleka". A Pogotowie ufa swoim ludziom (np. wolontariuszom) i na podstawie ich decyzji płaci za zabiegi. Ja już wcześniej w tym wątku o tym pisałam, ale najwyraźniej nie wszystkim chce się czytać wszystkie posty. Quote
PiSdZ Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Sytuacja za płacenie Rufusa wyglada tak. Na konto Pogotowia nie wpłyneła ani złotówka. Płatności za leczenie wykonywane są z włąsnych funduszy organizacji. Quote
Chandler Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='sleepingbyday'] dzięki za sprawozdanie raz jeszcze. te psy, kótre mają nwoe fotki wyglądaja bardzo dobrze. ping - domku życzę. kusy - też i całej reszcie też.... Dzięki za optymistyczne obserwacje. Może jest jakieś światełko w tunelu i wszystko się pomyślnie ułoży. Psiaki znajdą wspaniałe domy i okaże się, że wszyscy, którzy uczestniczyli w potężnej akcji odwalili kawał dobrej roboty. Quote
gagata Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 agawa9 napisał(a):- trzeba się wyciszyć i rozmawiać konstruktywnie i bez zbędnych emocji i szukania dziury w całym Bardzo się cieszę,że sprawa Krężela zmierza ku pomyślnemu dla psów końcowi... Chciałabym jednak wrócić do mojego pytania - co robić, by takich Krężeli już nie było? By nie trzeba było ratować psów już raz "uratowanych"?I nie są tu moim zmartwieniem schroniska czy też przytuliska legalne, bo je prędzej czy póżniej można sprawdzić, nagłośnić w razie potrzeby etc...Martwią mnie kolejne tajne stodoły czy inne chlewy na obrzeżach różnych wsi czy tez miasteczek.. .Znam takie sytuacje, gdzie starszym ludziom z wielkim sercem wciskano pod opieke psy w niekontrolowanej wręcz ilości a potem pozostawiono ich samych, bez żadnej pomocy...Znam i inne, gdzie ewentualna obiecana pomoc była dalece niewystarczająca... Stąd moje pytanie: Szanowna organizacjo PiSdZ oraz panie Grzegorzu - czy jesteście absolutnie pewni,że zwierzęta z Waszych interwencji do takich miejsc nie trafiają? Innych organizacji o to nie pytam,bo żadna z nich na tak wielką skalę nie interweniuje... Quote
Karmi Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='Chandler']Dzięki za optymistyczne obserwacje. Może jest jakieś światełko w tunelu i wszystko się pomyślnie ułoży. Psiaki znajdą wspaniałe domy i okaże się, że wszyscy, którzy uczestniczyli w potężnej akcji odwalili kawał dobrej roboty. Może........... Quote
Zofia.Sasza Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='Odi'] Zofia&Sasza, egzegeza, jak widać - nie jest Twoją mocną stroną. Znów niczego nie pojęłaś. Trudno, ucha! cha! Jak mawia poeta: "z tak wielu różnych dróg przez życie każdy ma prawo wybrać źle". Nie będę wchodzić w Wasze buty. Także te - fałsz, obłuda, donosicielstwo. Egzegeza (gr. ἐξήγησις eksegesis - "wyjaśnienie, wyprowadzenie") – badanie i krytyczna interpretacja tekstów, zwłaszcza świętych i utworów hagiograficznych (opowiadających o żywotach świętych). Egzegeza jest sztuką rozumienia i wykładnia ukrytych w utworach prawd, alegorii, symbolicznych kodów sensów teologicznych; poznawanie warstwy metaforycznej. Egzegeza biblijna jest ważną częścią chrześcijańskich studiów teologicznych. :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
niufek Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 agawa9 napisał(a):czy Wy się ludzie nie zapędzacie za daleko????przecież to bzdurne i głupie!!!! niczemu dobremu nie służy-a już na pewno nie dobru zwierząt - trzeba się wyciszyć i rozmawiać konstruktywnie i bez zbędnych emocji i szukania dziury w całym jeśli chodzi o PiSdZ- decyzje co do np. leczenia psa podejmuje ta osoba, która jest z psem, która ma go u siebie i zna go najlepiej i wie co będzie dla niego najlepsze i co mu jest potrzebne -oczywiście w porozumieniu z lekarzem, a nie ktoś"odgórnie i z daleka". A Pogotowie ufa swoim ludziom (np. wolontariuszom) i na podstawie ich decyzji płaci za zabiegi. Ja już wcześniej w tym wątku o tym pisałam, ale najwyraźniej nie wszystkim chce się czytać wszystkie posty. Dokladnie tak jest .Ja np. teraz tez mam psiaka do operacji .Bokserek ,ktory poszedl juz do domku ,w dzien adopcji kontuzjowal sobie lape .Okazalo sie ,ze musi byc operowany.I co?? Bedzie operowany .Nie kwestionuje decyzji ich kliniki.Operacja bedzie kosztowna ,ale jesli jest konieczna ,to trudno.Oni decyduja ,ja place .Dlaczego?? .Ufam tym ludziom ,dlatego .Dlaczego place ?? Bo to dla dobra psa . Quote
Karmi Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 gagata napisał(a):Stąd moje pytanie: Szanowna organizacjo PiSdZ oraz panie Grzegorzu - czy jesteście absolutnie pewni,że zwierzęta z Waszych interwencji do takich miejsc nie trafiają? Innych organizacji o to nie pytam,bo żadna z nich na tak wielką skalę nie interweniuje... Ja przy okazji zapytam o zwierzaki nie nadające się do adopcji. Co z nimi? Quote
Recommended Posts