Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no jak słowo daje , tak ładnie sie temat kosza rozwijał a te tu znowu bu i bu na siebie
jak wezme co ciezkiego jak wpadane przez lacza na te forum jak grzmotne to sie wreszcie uspokoicie :mad:, okres wszystkie macie czy jak ??

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='gagata']Bo widzisz,do rozmów potrzebne są dwie strony...ale do rozmów konstruktywnych. Brak informacji o losach zwierząt ratowanych przez PiSdZ niepotrzebnie sytuację zaognia ...a wtedy każdy ma prawo snuć różne przypuszczenia. ... A mnie przez cały czas po głowie chodzi takie dziwaczne wyliczenie, że za koszty benzyny, które ta organizacja wydaje jeżdżąc po kraju, to nejeden pies od Biedrzyckiej miałby fajny kojec....

Nie zgadzam się. Wiadomo, że fajnie się snuje przypuszczenia na publicznym forum, na temat różnych osób, zwłaszcza tych, do których ma się pretensje i zastrzeżenia. Zabawa często była przednia. A ja jakoś nie lubię, jak jedni bawią się kosztem drugich.

Spójrz kilka postów w górę - super zabawa. Odi.

Byłam tutaj na forum wielokrotnie zła na różne osoby, najbardziej chyba na kogoś, komu przekazalam w ręce smycz psa, którego mój mąż wyprowadził ze schroniska. Ten ktoś zawiódł mnie... Nigdy nie pozwoliłam sobie jednak na publiczny lincz.

Nie zarzucaj mi proszę tego, że nie potrafię zgodzić się wewnętrznie na pewne zachowania na publicznym forum. Tak zostałam wychowana, takie mam przekonania - nie lubię w imię "wyższych celów" krzywdzić ludzi i nie lubię na to patrzeć (wiem patos - ale niech tam...).

Konstruktywna rozmowa nie polega na przyciskaniu drugiej strony butem do ziemi, bo nie ma odpowiedzi albo odpowiedź jest nie taka, jakiej oczekujemy.

Wyładowanie złości, frustracji w rozmowie nic nie zmieni, nie jest konstruktywne, uniemożliwia porozumienie, bo "druga strona" zamyka się na wszelkie argumenty.

Uważnie przeczytałam trzy wątki dotyczące PiSdZ. Wysnułam wnioski i postanowiłam wypowiedzieć swoje zdanie.

Posted

[quote name='Chandler']Wyraziłaś zdziwienie, że schroniska łączy jedna osoba. Pierwszy raz o tym usłyszałaś. W dyskusji brałaś czynny udział.

Odpowiadając na Twoje zdziwienie zamieściłam link do wątku Czarnego. Niezbicie z postu wynika, ze schroniska łączy jedna osoba.

Czy odpowiedź PiSdZ Cię satysfakcjonuje, czy nie, to już mnie nie interesuje, bo to zupełnie inna bajka.
Też mi się tak wydaje, ze nie ważne jest dla Ciebie czy odpowiedź PiSdZ satysfakcjonująca czy nie.Jaka jest merytorycznie. Ważne, ze jest... taki piękny, długi post...:diabloti:

@gagata - podobna odpowiedź dla Ciebie.
Wskazałam post z wątku Czarnego, bo już ktoś inny niż Karmi dzisiaj "odkrył", że schroniska łączy jedna osoba, więc nie rozumiałam zdziwienia. Żadnej "ukrytego dna" w moim poście nie było.
Też jestem za tym, by "zastanowić sie jak to zrobić, by takich Krężeli i psów wielokrotnie ratowanych było jak najmniej". Tylko, że na razie nikt się nie zastanawia, tylko umieszcza informacje o PiSdZ, i nic z tego nie wynika.

Wybacz gagata
Jestem takiego samego zdania. Zastanonowić się! Najpierw się zastanowić potem działać. Nie działać dla samego działania. a przy okazji narażać psy na niepotrzebny stres. Inne organizacje odmówiły. Widocznie miały ku temu powody. Moze racjonalnie doszły do wniosków że nie są wstanie zapewnić psom lepszego życia. To dla mnie plus tych organizacji. Nie sztuką jest powiedzić ,,nikt nie pomógł tylko my" i przeprowadzić wątpliwą co do skuteczności interwencję. Sztuką jest pomagać i zachować przy tym zdrowy rozsądek.

Posted

[quote name='Chandler']Nie zgadzam się. Wiadomo, że fajnie się snuje przypuszczenia na publicznym forum, na temat różnych osób, zwłaszcza tych, do których ma się pretensje i zastrzeżenia. Zabawa często była przednia. A ja jakoś nie lubię, jak jedni bawią się kosztem drugich.

,,Przypuszczeń" czy tylko? Faktów nie ma?

Uważnie przeczytałam trzy wątki dotyczące PiSdZ. Wysnułam wnioski i postanowiłam wypowiedzieć swoje zdanie.

Inni też. Można? ;)

Posted

Nie wiem,co przeczytała Odi na "żołtych stronach" ale jej post mnie przeraził,
bo albo ona grubo przesadza albo otoczenie Emir to jakaś sekta :crazyeye:
Znam w realu dwie dziewczyny od Emir, których nie ma chyba na Dogomanii i jestem w szoku, jak potrafią się maskować - niby oddane psiakom, nie spoczywają w różnych działaniach a tu wynika, że to czarownice pijące na śniadanie krew niemowląt :shake:
Sorki za sarkazm, ale nie lubię przesady w żadną stronę ;)

Posted

Chandler napisał(a):
N

Konstruktywna rozmowa nie polega na przyciskaniu drugiej strony butem do ziemi, bo nie ma odpowiedzi albo odpowiedź jest nie taka, jakiej oczekujemy.

.
To święta prawda......ale póki co na wątkach tych odpowiedzi właśnie nie ma...Są za to słowa oburzenia,że ktoś śmie wątpić w szczytność działań PiSdZ - a to nie jest odpowiedż. A jak nie ma odpowiedzi to i rozmowy nie ma - żadnej, nie tylko konstruktywnej... I nie ważne czy odpowiedż trafia w gust osoby pytającej, ważne za to,żeby rozwiała wątpliwości. Przecież to nie jest trudne: Tak, pies X został zabrany przez nas i przekazany do schronu w Y albo na DT u Z, tu są zdjęcia... albo :nic nie wiemy co się dzieje z zabranym przez nas podczas interwencji psem/kotem/koniem, bo oddaliśmy go komus tam i już o nim nie pamietamy...

Mnie też uczono kindersztuby i do dzis pamiętam,że pomijanie pytań milczeniem jest niehgrzeczne a odpowiadanie nie na temat świadczy o pewnych brakach..hm....logistycznych?
Dodaje jeszcze,że ja nikogo oceniać nie chcę, ja tylko chcę wiedzieć....

Karmi, wybaczam:lol:

Posted

[quote name='Karmi']Też mi się tak wydaje, ze nie ważne jest dla Ciebie czy odpowiedź PiSdZ satysfakcjonująca czy nie.Jaka jest merytorycznie. Ważne, ze jest... taki piękny, długi post...:diabloti:.

Dziękuję Karmi. Wiesz o mnie wszystko. Miłej zabawy życzę.

Nie wkleiłam linku, żeby wykazać, że PiSdZ ma rację w tym poście, tylko po to, żeby wskazać Ci, że od dawna wiadomo, że osoba B. łączy schroniska. Proste?
Twoja satysfakcja jest dla mnie bez znaczenia, bo nie świadczy o niczym. Wnioski wysnuwam czytając nie tylko Twoje wypowiedzi, więc to, czy ktoś Cię przekonał, czy nie, nie interesuje mnie.

@gagata - nie ma odpowiedzi, jest pyskówka, nie ma zdjęć i jest pyskówka. Są odpowiedzi, to nie są to wlaściwe odpowiedzi, bo za długie, za piękne, bo socjotechnika, bo... Kradzież nazwy, przestępcza przyszlość, przekręty finansowe, domysły, szyderstwo... Nie wierzę, żeby w tej calej rozmowie w wątkach nie można bylo powiedzieć - ok, z tym się zgadzam, ale..., już z tym nie, bo...

Pisały też tutaj osoby, które zupełnie inaczej niż "przeciwnicy" oceniają współpracę z PiSdZ.

Nie ma świętych organizacji, każdy popełnia blędy.

Pozostańmy przy swoich zdaniach.

Edit:
Jeszcze tak myślę o tym, co napisałaś...

Mnie niektóre odpowiedzi PiSdZ pewne sprawy wyjaśniły. Ty uważasz, że odpowiedzi PiSdZ były nie na temat. Mamy różne zdania - czy dlaczego, że ja mam "trudności... logistyczne"?

Nie znam mechanizmu współpracy miedzy organizacjami, ale jakoś nie wydaje mi się, że osoba, która zabiera psa do DT, czy DS musiala się zgodzić, żeby informacje o niej zamieszczać np. na dogo, czy podawać do wiadomości innej organizacji. Chyba, ze czegoś nie zrozumialam...

I jeszcze raz powtórzę, jeżeli zarzuty, które były sugerowane w wątkach z PiSdZ są prawdziwe, to trzeba zawiadomić nie tylko Dogomanię.

Posted

Chandler napisał(a):

Karmi napisał(a):

Inni też. Można? ;)

Dopiero zauważyłam Twoje pytanie.
Lubisz ten sposób rozmowy :-D?

Można, Karmi, można. Luzik.

Ja tylko czytam długie i ładne posty i stąd to cale zamieszanie :-D.

Posted

[quote name='PiSdZ']Wiem, że często prosze się o kopniaka. i nie tylko. :mad:
Lista wpłacajacych bedzie do końca tego tygodnia, psiaki zamiejscimy jutro, bo jeszcze zbieramy info od naszych wolontariuszy ale lista jest prawie kompletna.

"Jutro" - czyli dzisiaj.

Mam nadzieję, że nie zawiedziesz ludzi, którzy czekają w "krężlowskim" wątku. Kolejny raz...

Posted

[quote name='Chandler']"Jutro" - czyli dzisiaj.

Mam nadzieję, że nie zawiedziesz ludzi, którzy czekają w "krężlowskim" wątku. Kolejny raz...

Co bedzie ,jesli Grzegorz po polnocy zdjecia wstawi??:roll:
Mam nadzieje ,ze nic sie strasznego nie stanie .

Posted

niufek napisał(a):
Co bedzie ,jesli Grzegorz po polnocy zdjecia wstawi??:roll:
Mam nadzieje ,ze nic sie strasznego nie stanie .

Nic się nie stanie, oprócz tego, że KTOŚ czekał. Nie pierwsz raz... Jeden na zdjęcia, drugi na obiecaną informację...

Nie dobuduję do tego żadnej innej filozofii. Po prostu powiem Mu, że jest niesłowny. I tyle...

Aaaaa.... I jeszcze, że powinien popracować nad tym...:p

Posted

Ciezko sie czyta ten watek , ciezko tez zrozumiec cel ku jakiemu ten watek powstal . W sumie to tak naprawde watpie by ktokolwiek wiedzial jakie pytania zostaly juz postawione i w jakim celu.Ja w sumie to nie kapuje tu pewnych rzeczy .Interwencje robi nie tylko PiSdZ , robia tez inni .Sa nawet watki na dogo o tych interwencjach prowadzonych przez inne fundacje i ?? Niech mi ktos tam znajdzie odpowiedzi na te wszystkie pytania co zadano np. tutaj :roll:. Pomimo ,ze rowniez pytano ,odpowiedzi na tych innych watkach nie ma zadnych .Coz , jak to sie mowi co jeden moze to drugiemu nie dane .
Np. sytuacja Rufusa .Co do operacji ,to jest tak :decyduje ten kto placi .Tak to juz jest .
Poruszonych tu tysiace tematow mozna ciagnac wieki ,ale po co?? Caly watek jest zbudowany na zasadzie zabawy malych dziueci skarzacych sie ze jeden ma taka zabawke i skad on ja ma ,bo ten drugi tez chce ,a jak nie ,to zabierze swoje zabawki i sobie pojdzie .No ,pewne dzieci juz sie w tej piaskownicy nie pokazuja ,za to siedza w innej piaskownicy i opowiadaja jak to sie ten tutaj nie umie bawic i jaki to on zly .
Tak mi sie to skojazylo ,bo jeszcze mam w miare male dziecko i widze jak to sie wsrod dzieci dzieje .

Posted

pomogę Ci

dogomaniaczki pytają cały czas o los psów zabranych z Krężela - gdzie, do kogo, jak się mają i o rozliczenia

i tego dotyczą głownie te pytania

z tego, co zrozumiałam będzie szczegółowy raport od Pogotowia
od EMIR też

koniec
kropka

Posted

[quote name='kahoona']pomogę Ci

dogomaniaczki pytają cały czas o los psów zabranych z Krężela - gdzie, do kogo, jak się mają i o rozliczenia

od EMIR też

koniec
kropka

Absolutnie nie.
Ten wątek zostal wydzielony z "poznańskiej" interwencji PiSdZ. Wątek "krężlowski" jest zupelnie gdzie indziej.

Posted

[quote name='kahoona']pomogę Ci

od EMIR też

koniec
kropka

Acha , a myslalam ze ten watek to jakies inne pytania ,ale coz ,mozna sie w tym bagienku pogubic .
Znalazlam takie cos ,zeby nikt nie mowil ,ze wyssalam sobie moje wnioski z palca :
co jednym wolno
http://www.dogomania.pl/forum/9347253-post51.html

to innym nie dane :
http://www.dogomania.pl/forum/f86/pisdz-pytania-pytania-pytania-126558/

;)

Posted

za chwilkę na wątku krężlowskim opublikuję dokładne dane osób wpłacających na nasze konto na akcję. Z podaniem danych - kwoty i miejscowości. Za kilka dni podamy rzeczowe dary jakie dostarczono do naszej organizacji. Za chwilkę podamy także listę psiaków.

Posted

[quote name='niufek']Acha , a myslalam ze ten watek to jakies inne pytania ,ale coz ,mozna sie w tym bagienku pogubic .
Znalazlam takie cos ,zeby nikt nie mowil ,ze wyssalam sobie moje wnioski z palca :
co jednym wolno
http://www.dogomania.pl/forum/9347253-post51.html

to innym nie dane :
http://www.dogomania.pl/forum/f86/pisdz-pytania-pytania-pytania-126558/

;)

fajny styl, ale nie będziemy naśladować... Musze to jednak podesłać mojej miłośniczce GoniP, która tak bardzo dociekała info o poznańskiej hodowli.

Posted

orpha napisał(a):
rany ale macie zaciecie .......... :shake:

Eeeee... No w sumie masz rację...

Czekam murem przy komputerze, czy PiSdZ dotrzyma obietnicy i już chyba nie myślę, bo póxna pora...:roll:

Ale...
Widzę, że chyba tym razem dotrzyma.

Posted

kahoona napisał(a):
no widzicie - Grzegorz też tu odpowiedział

co za różnica gdzie - ważne że odpowiada się na pytania

Różnica jest, a właściwie była, gdy padały ciężkiego kalibru insynuacje.
We wszystkich wątkach z PiSdZ w roli głównej.

Posted

[quote name='kahoona']no widzicie - Grzegorz też tu odpowiedział

co za różnica gdzie - ważne że odpowiada się na pytania

Przynajmnie On ,prawda??
Ja bym po takiej nagonce nie odpowiedziala wogole , albo zacytowala kogos kto jest bardziej ceniony np:

"
Nie otrzymałeś odpowiedzi na zadane pytania i na żadno tej odpowiedzi nie otrzymasz, bo nie mam zamiaru tobie ich udzielic. Jasne?? no!"

przeciez tez mozna .

edit .
to jest tak swietne ,ze sobie w podpis wstawie .