Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Chandler']Rozumiem, że znowu nadszedl czas, żeby na słupie ogłoszeniowym, jakim jest czasem dogo znowu "porozwieszać" różne "informacje" na temat niektórych osób. Tak, żeby wisiały i żeby inni mogli sobie poczytać :shake:.

Czy znowu ten wątek musi zmierzać w kierunku "pyskówek"?

Tu nie chodzi o osoby, chodzi o zwierzeta!!! Przyjmij prosze to do wiadomosci, chodzi o ich los, gdzie sa, co sie z nimi dzieje.

To sa psy INTERWENCYJNIE odbierane, czy trzeba dalej tlumaczyc dlaczego ludzie szczegolnie intersuja sie ich losem??

ps. andzia moze napisac w ksiedze zoltej emira;)...to moim zdaniem są bardzo istotne informacje( o ile prawdzie) ze jakas suka krezlowsko-maciejowicka, po opuszczeniu tego miejsc zagryzla juz trzy psy. Ktora to suka????

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

sleepingbyday napisał(a):
no ze schronem barnaba (nielegalnym) kilka postów wyżej..

Nowa Wies sama biedrzycka zlikwidowala tzn. wlasciel terenu wyszedl z wiezienia i kazal jej sie wynosic..psy przeniosla do Krezela(miala to dawno,dzierzawa) i do nowego miejsca Maciejowice.
Krezel byl jej miejscem dzierzawionym tez, od poczatku jej "dzialalnosc" potm byla nowa wies a potem Maciejowice.

Juz to raz pisalam w watku krezlowskim. Moim zdaniem, Kręzel, byl umieralnia dla psow: psy, ktore zachorowaly czy trafily do niej od reki chore, szly do krezela...zdrowe w inne miejsce(Nowa Wies pozniej Maciejowice), .....a ze przemieszczali sie z jednego miejsca w drugie to i np. swierzbowca itp roznosili sami wiec pies z objawami w tym miejscu" zdrowym' mogl potem wyladowac w Kręzelu....Taka "selekacja naturalna", stosowana przez Biedrzycka:angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='ARKA']Tu nie chodzi o osoby, chodzi o zwierzeta!!! Przyjmij prosze to do wiadomosci, chodzi o ich los, gdzie sa, co sie z nimi dzieje.

To sa psy INTERWENCYJNIE odbierane, czy trzeba dalej tlumaczyc dlaczego ludzie szczegolnie intersuja sie ich losem?

Tu chodzi o zwierzęta i o ludzi.

Nie krzycz na mnie tylko dlatego, że jesteś przekonana o swoich racjach. I nie traktuj, jak osoby niedorozwiniętej - to taka mała prośba...

Nie znasz wszystkich osobiście. Wiem z całą pewnością, że wiele rozmów "w realu" wyglądałoby inaczej niż w pyskówkach na dogo.

"Czy dalej trzeba tłumaczyć", że tutaj i w innych watkach nie tylko były zadawane pytania. Zainteresowanie losem zwierząt nie musi kończyć się "rzezią" na ludziach. W ten sposób zmieniasz los zwierząt? Moim zadniem nie. W ten sposób wyładowuje się frustrację i czasem krzywdzi ludzi. Dobro zwierząt tego nie tłumaczy.

Posted

[quote name='Karmi']Chandler ,,rzeczowych informacji" ciągle brak. Tu nic się nie zmieniło. Jak mamy więc ,,rzeczowo" rozmawiać. Stawiasz te wymagania tylko jednej stronie dyskusji ;)

Taaak. Nic się nie stało...Wątki z PiSdZ powstały dwa dni temu i nic się na nich nie działo, padały tylko pytania dla dobra zwierząt, PiSdZ nie odpowiadał, a ja mam tylko "wymagania" względem jednej strony dyskusji.

W końcu jestem niedorozwinięta, a poza tym piszę tu z powodu "męczeństwa i etosu", jak mi to już segurowałaś, więc może mi to wybaczysz?

Edit:

No oczywiście "sugerowalaś" :lol:.

Posted

:roll: my tu sobie gadu, gadu a collaczek okazuje sie ze ma juz nawet dwa domy.
Wiadomo bylo, ze " po trupach' zwierzat. Lepiej psa przerzucac z 10 raz aby tylko nie trafil naprawde do super domu, jak napisalam w watku krezlowskim, jako dt nieograniczone z mozliwoscia ds i pokrywania wszelkich kosztow zwiazanych z psem, dla jego dobra!
:shake: rece mi opadly........

Posted

ARKA napisał(a):
Nowa Wies sama biedrzycka zlikwidowala tzn. wlasciel terenu wyszedl z wiezienia i kazal jej sie wynosic..psy przeniosla do Krezela(miala to dawno,dzierzawa) i do nowego miejsca Maciejowice.
Krezel byl jej miejscem dzierzawionym tez, od poczatku jej "dzialalnosc" potm byla nowa wies a potem Maciejowice.

Juz to raz pisalam w watku krezlowskim. Moim zdaniem, Kręzel, byl umieralnia dla psow: psy, ktore zachorowaly czy trafily do niej od reki chore, szly do krezela...zdrowe w inne miejsce(Nowa Wies pozniej Maciejowice), .....a ze przemieszczali sie z jednego miejsca w drugie to i np. swierzbowca itp roznosili sami wiec pies z objawami w tym miejscu" zdrowym' mogl potem wyladowac w Kręzelu....Taka "selekacja naturalna", stosowana przez Biedrzycka:angryy::angryy::angryy::angryy:

Zaraz, zaraz...Wszystkie te miejsca łaczy jedna osoba? :crazyeye:
Dlaczego psy tam trafiały skoro było wiadomo jak prowadzi,,schronisko"?!

Posted

[quote name='Karmi']Zaraz, zaraz...Wszystkie te miejsca łaczy jedna osoba? :crazyeye:
Dlaczego psy tam trafiały skoro było wiadomo jak prowadzi,,schronisko"?!

Zdziwiona?

Weszlaś na wątek Czarnego, włączyłaś się do rozmowy i nie przeczytałaś całego wątku :crazyeye:?

Widzisz Karmi, czasami padały odpowiedzi na różne pytania, nawet ze strony PiSdZ. Wystarczyło przeczytać.

Dla zdziwionej Karmi:

http://www.dogomania.pl/forum/f402/katowany-bestialsko-pies-pod-warszawa-121259/index23.html#post11167640

Post 223.

Posted

orpha napisał(a):
kurcze słuchajcie ....mam nadzieje ze zofii to do kosza nie przykuli co ??;)

Nie trzeba było na publicznym forum "klikać", gdzie i po co jedzie. Wiadomo teraz kto tam na Nią czekał :lol:?

Guest Elżbieta481
Posted

Zofia odezwij się,zaczynamy się martwić..
E/W

Posted

Margo05 napisał(a):
Zofia sobie wakacje chce zafundować :evil_lol: Spryciara, darmowy wikt i opierunek :evil_lol: A na poważnie, to faktycznie będzie nieciekawie jak ktoś się przyczepi. Może Pan Grzegorz, albo ktoś inny władny zadzwoni do ZT i powie, że może przyjść osoba, która przestawi kosz w bardziej widoczne miejsce. Tak na wszelki wypadek :evil_lol: Bo jak nam Zośkę zamkną, to trza będzie zbiórkę na kaucję robić, a tu święta za pasem :eviltong: :diabloti:

Tamten kosz w Tarasach był STRAŻY DLA ZWIERZĄT (p. Janda) najprawdopodobniej. Grzegorz zaprzeczył jakoby wystawiali jakiekolwiek kosze. W Arkadii zbierali tylko na dzieci i (w Kakadu) na Koci Świat (wpłaciłam 20 PLN).
Czyli kaucja zbędna:evil_lol:

Z kollaczkiem wyszło nienajciekawiej. Wczoraj już dogadaliśmy z Grzegorzem, że jedzie do DT/DS, a dziś się okazało, że p. Iwona już mu dom znalazła. Niby fajnie, ale troszkę wyszliśmy na idiotów wobec "naszego" domku :-( O tyle szkoda, że to zamożni ludzie, a teraz nie wiadomo czy będą chcieli dalej pomagać. Miejmy nadzieję, że nie wymiękną. Kuźwa, rozumiem, że to niedogadanie, ale nie lubię takich sytuacji. (To nie jest atak ani złośliwość!!!)

Posted

No, ta dobrze i ze zrozumieniem czytam:oops::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Lornetkę, albo noktowizor muszę se kupić...To może w Arkadii wstaić jakiś kosz? W Kakadu na Targówku(?) też Straż ma kosz, czyli takie akcje są możliwe, tyle, ze przez fundacje

Szkoda, ze z colakiem tak wyszło, to nieprzyjemna sytuacja. Czy oni są ukierunkowani na colaka, czy psaz Krężla? Jest jakaś mieszanka colaka w Kocim Świecie, jeszcze jakieś widziałam w innych miejscach

Posted

[quote name='Chandler']Zdziwiona?

Weszlaś na wątek Czarnego, włączyłaś się do rozmowy i nie przeczytałaś całego wątku :crazyeye:?

Widzisz Karmi, czasami padały odpowiedzi na różne pytania, nawet ze strony PiSdZ. Wystarczyło przeczytać.

Dla zdziwionej Karmi:

http://www.dogomania.pl/forum/f402/katowany-bestialsko-pies-pod-warszawa-121259/index23.html#post11167640

Post 223.

Odpowiedzi to zbyt wiele powiedziane. ;)

Interwencja polegała na...przeniesieniu części psów z jednego schroniska do drugiego. Interewncja odfajkowana. Szum medialny był.
Tylko o ile się nie myle niewiele zmieniła się sytuacja psów. Bez czarowania więc proszę. ;) Podsumowując . Mnie jakoś taka odpowiedź nie satysfakcjonuje.

Posted

Erazm napisał(a):
No, ta dobrze i ze zrozumieniem czytam:oops::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Lornetkę, albo noktowizor muszę se kupić...To może w Arkadii wstaić jakiś kosz? W Kakadu na Targówku(?) też Straż ma kosz, czyli takie akcje są możliwe, tyle, ze przez fundacje

Szkoda, ze z colakiem tak wyszło, to nieprzyjemna sytuacja. Czy oni są ukierunkowani na colaka, czy psaz Krężla? Jest jakaś mieszanka colaka w Kocim Świecie, jeszcze jakieś widziałam w innych miejscach

Z tym koszem to chyba potrzebna jest zgoda wojewody i właściciela centrum handlowego. A z collakiem - cóż, mam nadzieję, że domek sobie poradzi i psiak będzie szczęśliwy. A moje osobiste odczucia chyba nie są tu najważniejsze. Tzn. chodzi o to, że mi głupio na razie ;)

Posted

zofia&sasza napisał(a):
Z tym koszem to chyba potrzebna jest zgoda wojewody i właściciela centrum handlowego. A z collakiem - cóż, mam nadzieję, że domek sobie poradzi i psiak będzie szczęśliwy. A moje osobiste odczucia chyba nie są tu najważniejsze. Tzn. chodzi o to, że mi głupio na razie ;)

Zgoda - w zależności na jakim obszarze kraju chcecie zbierać: wójt (gmina), starosta (powiat lub obszar większy niż gmina),marszałek województwa (gdy województwo),minister (gdy obszar większy niż woj.)
Mogą zbierać: stowarzyszenia i org. które posiadają osob. prawną, komitety ( org. w tym celu). To dotyczy kazdej zbiórki ( pieniądze, rzeczy).

Posted

Wiesz Chandler, właśnie ta odpowiedż Grzegorza z cytowanego przez Ciebie postu nie dośc, że nie dała tak naprawdę żadnej informacji, to jeszcze wiele krwi napsuła.....No bo czy można uznać za udaną interwencję przerzucanie psów od schronu do schronu??? (Teraz to samo robiło się z colakiem...) Z miejsca gorszego do lepszego i zaraz na odwrót? To co zostanie z psychiki tych zwierząt? I teraz też sporo osób się zastanawia (jak widać nie bezpodstawnie ) gdzie są psy zabrane przez PiSdZ...gdzie inne zwierzęta z interwencj tej organizacji? Czy szukać następnych Biedrzyckich, czy zostawić to im, bo przy okazji co 10- dniowej kontroli może coś zauważą ,albo jakiś inny pracownik zadzwoni...
Może jednak te inne organizacje wiedzą, co robią, gdy odmawiają podjęcia się interwencji w sytuacji, gdy dla tych zwierząt nie ma nigdzie miejsca....Nie zawsze interwencja polega na odebraniu zwierzęcia...prawda? Może też zamiast dalej się szarpać między sobą zastanowić sie jak to zrobić, by takich Krężeli i psów wielokrotnie ratowanych było jak najmniej??

Posted

[quote name='Odi'] Orzeszku rwałeś kwiatki !
Co to jest ?

No właśnie? Kim jest Orzeszek? :-o

[quote name='Odi'] Zapis czarnej mszy ?
Dance macabre ?
Takiej kumulacji złości, nienawiści, pogardy - zła - nigdy do tej pory nie spotkałam.

A sprawozdań z posiedzeń Sejmu nie łaska pooglądać?:evil_lol:

[quote name='Odi'] Tak, jak zauważył Chandler - ciężko się przebić, przebrnąć przez ten ogrom zła, ale nic to, przeżyliśmy najazd radziecki, przeżyjemy i szwedzki.

Pomyliłaś porzekadło. Zachowując Twoją trawestację powinno być: "Przeżyliśmy potop sowiecki (nie RADZIECKI, na Jowisza!), przeżyjemy i szwedzki". No i dodałabym wyjaśnienie, że osiołek rezyduje właśnie w Szwecji, bo tak - to nie każdy zrozumie.

[quote name='Odi'] Aleście sobie na tych "żółtych stronach" szatańskie gniazdko uwili - jedynym sensem życia dla niektórych tam piszących jest nienawiść do Grzegorza, do Stowarzyszenia Pogotowie i Straż dla Zwierząt, do Sympatyków tego Stowarzyszenia.
A powodem tej nienawiści jest sam fakt istnienia Pogotowia i Straży dla Zwierząt.

Ach dzięki, Odi, wreszcie wiem, po co żyję (bo czasem faktycznie miewam w tej kwestii wątpliwości) :multi:

[quote name='Odi'] Kochani Ludzie Emir - dokąd Was zaprowadzi ta eskalacja nienawiści i pogardy ?
Do czego jeszcze się posuniecie w zaślepieniu złością ?
Czy do fizycznej eliminacji Waszych - urojonych przez Was, przeciwników ?

Czy można "zlikwidować fizycznie" coś, co jest "urojone przez nas"? Chyba nie :roll:.

[quote name='Odi'] Cytujecie mnie po wielokroć, a niczego żeście z mojego przesłania nie zrozumieli.

:roll: To mi trąci którąś Ewangelią... Przypomni mi ktoś, skąd to?

[quote name='Odi'] Nic dziwnego. Nie jesteście jednostkami autonomicznymi. Umysły macie zatrute złością i nienawiścią.
Infekcja jest silniejsza niż sądziłam - tu na dogo pokazujecie zupełnie inne twarze. Zatem powiem wprost: wyłącznie Emir jest winna temu, iż Ludzie, którzy ją kochają, szanują, podziwiają - idąc za jej przykładem - tak potwornie i obsesyjnie zaczęli nienawidzić wszystkich Innych.

Nie mogę powiedzieć, żebym kochała Emir. Jestem hetero :evil_lol:

[quote name='Odi'] Kochani Ludzie Emir, wierzcie mi - można żyć w poszanowaniu godności każdego Innego, bez względu na jego poglądy czy młody wiek, ze zrozumieniem dla jego odmienności czy słabości.
Można żyć bez donosów na Innego do prokuratorów, wojewódzkich lekarzy weterynarii, czy jakichkolwiek przedstawicieli władzy mających funkcje kontrolne. A nade wszystko można, a nawet trzeba żyć bez nienawiści i pogardy dla Innego.

A jeśli ten "każdy Inny" (rozumiem, że Odi nie chodzi tu tylko o PiSDZ, ale o innych w ogóle) tym się różni od "takich samych", że morduje niemowlęta i przechowuje w beczce po kapuście?! Albo bije Żydów?! Mam ich szanować "bez względu na poglądy"?! Odmawiam :angryy:

[quote name='Odi'] Wiele Osób wzywa Was nieustannie do opamiętania się, do porzucenia drogi nienawiści, pogardy, pychy.
Bez efektów.

Nieustannie? Nie śpią, nie jedzą tylko wzywają... Biedne Osoby. Niech zrobią sobie przerwę - czas na Kitkat :evil_lol:

[quote name='Odi'] Cóż, jak mawia poeta: "z tak wielu różnych dróg przez życie każdy ma prawo wybrać źle"

I znów pomyłka w cytacie :shake: wstyd! Oryginalnie leci to tak:
Więc jeszcze seta, znakomicie
Padniemy, ale zgódźmy się
Że z tylu różnych dróg przez życie
Każdy ma prawo wybrać źle.
Poza tym poeta - niestety - nic już nie "mawia". Zmarł był czas jakiś temu

• [quote name='Odi'] Kochani Członkowie i Sympatycy Fundacji EMIR - życzę Wam zdrowia. Tobie zaś, Kochana Emir życzę zdrowia ze szczególnym uwzględnieniem zdrowia psychicznego.

Skoro Emir tak genialnie manipuluje ludźmi, to chyba jednak nie jest wariatką... Nie sądzisz?

Kochana Odi - zrelaksuj się, wycisz - spokojnie: wdeeech, wydeeech, wdeeech, wydeeech, wdeeech, wydeeech... Bo ja się zaczynam o Ciebie poważnie martwić :evil_lol:

Posted

Różnica zdań to sytuacja dopuszczalna. W każdej dziedzinie.
    Kalanie mowy polskiej za pomocą stylistyki z brazylijskiego serialu i mylenie cytatów to grzech, droga Odi. Jako purystka językowa popieram Zosię.
    Niech każdy zajmie się tym, co robi najlepiej.
    W Twoim przypadku nie jest to sztuka wymowy na piśmie.
    Wróćmy do zwierząt.

Posted

[quote name='Karmi']Odpowiedzi to zbyt wiele powiedziane. ;)

Interwencja polegała na...przeniesieniu części psów z jednego schroniska do drugiego. Interewncja odfajkowana. Szum medialny był.
    Tylko o ile się nie myle niewiele zmieniła się sytuacja psów. Bez czarowania więc proszę. ;) Podsumowując . Mnie jakoś taka odpowiedź nie satysfakcjonuje.

Wyraziłaś zdziwienie, że schroniska łączy jedna osoba. Pierwszy raz o tym usłyszałaś. W dyskusji brałaś czynny udział.

Odpowiadając na Twoje zdziwienie zamieściłam link do wątku Czarnego. Niezbicie z postu wynika, ze schroniska łączy jedna osoba.

Czy odpowiedź PiSdZ Cię satysfakcjonuje, czy nie, to już mnie nie interesuje, bo to zupełnie inna bajka.

@gagata - podobna odpowiedź dla Ciebie.
    Wskazałam post z wątku Czarnego, bo już ktoś inny niż Karmi dzisiaj "odkrył", że schroniska łączy jedna osoba, więc nie rozumiałam zdziwienia. Żadnej "ukrytego dna" w moim poście nie było.
    Też jestem za tym, by "zastanowić sie jak to zrobić, by takich Krężeli i psów wielokrotnie ratowanych było jak najmniej". Tylko, że na razie nikt się nie zastanawia, tylko umieszcza informacje o PiSdZ, i nic z tego nie wynika.

Posted

[quote name='Chandler']W

@gagata -
    Też jestem za tym, by "zastanowić sie jak to zrobić, by takich Krężeli i psów wielokrotnie ratowanych było jak najmniej". Tylko, że na razie nikt się nie zastanawia, tylko umieszcza informacje o PiSdZ, i nic z tego nie wynika.
    Bo widzisz,do rozmów potrzebne są dwie strony...ale do rozmów konstruktywnych. Brak informacji o losach zwierząt ratowanych przez PiSdZ niepotrzebnie sytuację zaognia ...a wtedy każdy ma prawo snuć różne przypuszczenia. ... A mnie przez cały czas po głowie chodzi takie dziwaczne wyliczenie, że za koszty benzyny, które ta organizacja wydaje jeżdżąc po kraju, to nejeden pies od Biedrzyckiej miałby fajny kojec....