Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zofia sobie wakacje chce zafundować :evil_lol: Spryciara, darmowy wikt i opierunek :evil_lol: A na poważnie, to faktycznie będzie nieciekawie jak ktoś się przyczepi. Może Pan Grzegorz, albo ktoś inny władny zadzwoni do ZT i powie, że może przyjść osoba, która przestawi kosz w bardziej widoczne miejsce. Tak na wszelki wypadek :evil_lol: Bo jak nam Zośkę zamkną, to trza będzie zbiórkę na kaucję robić, a tu święta za pasem :eviltong: :diabloti:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ARKA napisał(a):
:evil_lol:Odi, jestes niezla bajkopisarka.

czyli to co piszą na żółtkach to bajki?:evil_lol:
dobre......
Odi szkoda ,że wyczyścili wypowiedzi osob spoza TWA.............
chyba nie zdążyłaś przeczytać.........
mnie to normalnie sektą zalatuje jak nic.........;)

Posted

Odi napisał(a):
Jestem po lekturze całości tego wątku oraz tzw. "stron żółtych", jak je nazwał Chandler.

...iż jedyną winą Pogotowia i Straży dla Zwierząt jest to, że istnieje.
Mało tego, że istnieje, to jeszcze bezczelnie działa sprawniej od Fundacji EMIR i wyjada ze stołu kawały datkowego tortu i tu jest ten ból nie do wytrzymania.
!
Jestem zszokowana.....Odi, to gdzie jest ten tort?:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Może i ja się załapię....

Posted

[quote name='Odi']Jestem po lekturze całości tego wątku oraz tzw. "stron żółtych", jak je nazwał Chandler.

To nie ja! To niufek...:lol:

@sleepingbyday - ja zwykle też nic nie wiem... Jak było o tych stronach, to myślałm, że to jakiś watek na dogo.
Link post 151.

Posted

nie będziemy płakac nad rozlanym mlekiem ;).
zofia, halooo, dałas radę?

żółte strony nawet juz raz miałam otwarte, ale było późno i nic nie czytałam.
do działu schronisko nie wpadlam,żeby zajrzec w kwestii ksiegi.

już widze, dzięki.

Posted

[quote name='enia']

umhy,............................

Takiej kumulacji złości, nienawiści, pogardy - zła - nigdy do tej pory nie spotkałam.
Tak, jak zauważył Chandler - ciężko się przebić, przebrnąć przez ten ogrom zła, ale nic to, przeżyliśmy najazd radziecki, przeżyjemy i szwedzki.
Aleście sobie na tych "żółtych stronach" szatańskie gniazdko uwili - jedynym sensem życia dla niektórych tam piszących jest nienawiść do Grzegorza, do Stowarzyszenia Pogotowie i Straż dla Zwierząt, do Sympatyków tego Stowarzyszenia.
A powodem tej nienawiści jest sam fakt istnienia Pogotowia i Straży dla Zwierząt.
Kochani Ludzie Emir - dokąd Was zaprowadzi ta eskalacja nienawiści i pogardy ?
Do czego jeszcze się posuniecie w zaślepieniu złością ?
Czy do fizycznej eliminacji Waszych - urojonych przez Was, przeciwników ?
Cytujecie mnie po wielokroć, a niczego żeście z mojego przesłania nie zrozumieli.
Nic dziwnego. Nie jesteście jednostkami autonomicznymi. Umysły macie zatrute złością i nienawiścią.
Infekcja jest silniejsza niż sądziłam
- tu na dogo pokazujecie zupełnie inne twarze.
Zatem powiem wprost: wyłącznie Emir jest winna temu, iż Ludzie, którzy ją kochają, szanują, podziwiają - idąc za jej przykładem - tak potwornie i obsesyjnie zaczęli nienawidzić wszystkich Innych.

Posted

Napisał andzia69
Za to jedna krężlowska sunia, która jest w pewnym miejscu, o której nikt by nie powiedział złego słowa...też podobno zagryzła już 3 psy....

[quote name='ARKA']To wazne chyba ktora. Moze jakos mozna dojsc czy byla z Klamką w boksie??? Z kręzela suka? Moze faktycznie pogryzienia spadly na niewinną Klamke??:shake:

Przypominam.

Posted

[quote name='ARKA']Napisał andzia69
Za to jedna krężlowska sunia, która jest w pewnym miejscu, o której nikt by nie powiedział złego słowa...też podobno zagryzła już 3 psy....

Przypominam.

Arka - andzia69 nie odpisze Ci (zbanowana).

Posted

orpha napisał(a):
no wezcie wy dajcie spokój , to sie robi nie do uwierzenia
banowanie ? to do tego nawet doszło ?
:shake:

Pewnie była gdzieś przepychanka... Zbanowana była Arka i Emir, widocznie przyszedł czas i na Andzię. Nie ma co dyskutować, bo pewnie coś jest "na rzeczy".

Posted

enia napisał(a):
czyli to co piszą na żółtkach to bajki?:evil_lol:
dobre......
Odi szkoda ,że wyczyścili wypowiedzi osob spoza TWA.............
chyba nie zdążyłaś przeczytać.........

Enia, po co piszesz takie bzdury? Poza jedynym postem "tadeusza-kasi i kogoś tam jeszcze w jednym", napisanym w nocy z 9 na 10.12.08r. nikt nie usunął żadnego postu. Choć mógłby to zrobić bez najmniejszego problemu. Jeśli masz wątpliwości to rób sobie ps i zachowuj w pamięci. Ale nie pisz takich bzdur :roll:

Zapanował tu względny spokój. Przeszkadza Ci on?

Posted

Margo05 napisał(a):
Proszę nie prostować. Nie napisałam, że tryska jadem. Pisałam o zachowaniu i sposobie traktowania, a także o m.in. moim zdaniem świństwach, które robią pewne osoby z Pana organizacji. Chyba, że Weronia nie ma nic wspólnego z Pana organizacją. Ani Pani Magda K. To wtedy ja przeproszę.

To nazywasz spokojem?
tobie wolno a mnie już nie?
chyba pomyliłaś fora.........

Posted

Przepraszam,że się wtrącam, ale nie zauważyłam, by pan Grzegorz odpowiedział na post Margo w tym podnoszonym przez nią zakresie....A o świństwach z allegro można wiedzieć i widzieć nie będąc zwolennikiem żadnej strony....O świństwach Margo z kolei jakoś nic nie słychać....Ona nie wysyła z jednego komputera różnych obrażliwych wiadomości pod różnymi nickami, jak to widziałam na "Zółtych stronach"....

Posted

Rozumiem, że znowu nadszedl czas, żeby na słupie ogłoszeniowym, jakim jest czasem dogo znowu "porozwieszać" różne "informacje" na temat niektórych osób. Tak, żeby wisiały i żeby inni mogli sobie poczytać :shake:.

Czy znowu ten wątek musi zmierzać w kierunku "pyskówek"?

Posted

Masz rację Chandler, nie musi.....Nie musi też być areną dziecinnych zagrywek i obrażonych min czy postów, tam, gdzie powinny być rzeczowe informacje....To brak tych informacji powoduje tu takie bagienko....

Posted

[quote name='gagata']Masz rację Chandler, nie musi.....Nie musi też być areną dziecinnych zagrywek i obrażonych min czy postów, tam, gdzie powinny być rzeczowe informacje....To brak tych informacji powoduje tu takie bagienko....

Zgadzam się z tym, co podkreśliłam.

Brak odpowiedzi nie tłumaczy, moim zdaniem, insynuacji, aluzji i chyba jednak czasem pomówień, które tu padały. Argumentacja często była poniżej pasa.
I co to zmieniło w kwestii "rzeczowych informacji"? Nic. Tylko znowu parę infirmacji zawisło na "słupie ogłoszeniowym"dogo.

Posted

[quote name='gagata']Masz rację Chandler, nie musi.....Nie musi też być areną dziecinnych zagrywek i obrażonych min czy postów, tam, gdzie powinny być rzeczowe informacje....To brak tych informacji powoduje tu takie bagienko....
No właśnie. Pewno rzeczy trudno pojąć. Tam gdzie nie ma informacji rodzą się domysły. To jedna ze słabych stron PiSdZ.
Czytam na stronie informację o psach ze Starej wsi: Obecnie cześć psów trafiła do Magdy, Weroniki i Denisa z Poznania – z TOZ. Inne przebywają w Trzciance w statutowej siedzibie „Pogotowia i Straży dla Zwierząt”. Pozostałe są w przytulisku „Barnaba” w Nowej Wsi k. Grójca. Nie ma tam za wiele miejsca, ale mają opiekę lekarza, dostęp do karmy i kontakt z człowiekiem. To informacja z maja.
Natomist we wrześniu było tak:
28. 08.2008 r. inspektorzy trzech organizacji pomocy dla zwierząt: Fundacja dla Ratowania Bezdomnych Zwierząt „EMIR”, Stowarzyszenie Obrońców Zwierząt „Arka” oraz Pogotowie i Straż dla Zwierząt z Trzcianki wkroczyli na teren dwóch nielegalnych schronisk „Barnaba” pod Grójcem. Otrzymali informację, że przebywające tam zwierzęta potrzebują pomocy. Widok, jaki tam zastali przeraził nawet ich, ludzi, którzy niejedno zwierzęce cierpienie już widzieli.
Psy przebywały w obskurnych oborach i zaniedbanych budynkach gospodarczych. Dramatycznie zaniedbane, chore, z otwartymi złamaniami kończyn, z ranami, w których wylęgały się już larwy. Zarobaczone, zapchlone, chore na nużycę, bez jedzenia i wody, taplające się we własnych odchodach.
Upodlone, bezbronne… Pochylone nad martwymi ciałami swoich pobratymców. Żywe i martwe pozostawione same sobie. Niewyobrażalny ocean cierpienia.
Ponad 200 psich istnień!!!

Czytam i nic z tego nie rozumiem. Fatalne warunki więc dlaczego psy tam trafiły? One przecież ,,wpadły deszczu pod rynne"? :shake:
Czy ktoś moze mi to wyjaśnić?

Posted

Chandler napisał(a):
Zgadzam się z tym, co podkreśliłam.

Brak odpowiedzi nie tłumaczy, moim zdaniem, insynuacji, aluzji i chyba jednak czasem pomówień, które tu padały. Argumentacja często była poniżej pasa.
I co to zmieniło w kwestii "rzeczowych informacji"? Nic. Tylko znowu parę infirmacji zawisło na "słupie ogłoszeniowym"dogo.

Chandler ,,rzeczowych informacji" ciągle brak. Tu nic się nie zmieniło. Jak mamy więc ,,rzeczowo" rozmawiać. Stawiasz te wymagania tylko jednej stronie dyskusji ;)

Posted

No właśnie, co z Sofii, już po akcji? Zgarneli ją czy się wywinęła? A tak w ogóle to gdzie ten koszowy? Czego się nie wychyla przecie go nie zjemy, chyba, ze nam Sofii wsadzą:razz:

Posted

Erazm napisał(a):
No właśnie, co z Sofii, już po akcji? Zgarneli ją czy się wywinęła? A tak w ogóle to gdzie ten koszowy? Czego się nie wychyla przecie go nie zjemy, chyba, ze nam Sofii wsadzą:razz:

kurcze no własnie oni tu gadu gadu a Zofii ni ma