Justyna.Justa Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Hop hop Czekamy na wieści o maleństwie Quote
hesia Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Wczoraj probowalam dodzwonic sie do schroniska, dowiedziec sie czegos o Dzadze, Cerowanym i innych, ale mi sie nie udalo. Sprobuje w przyszlym tygodniu. Aktualne zdjecia sa konieczne, ale problem w tym, ze nie ma kto ich zrobic. Wszystkie zdjecia sa dzieki Ali, ale przeciez Ala nie zawsze ma czas i mozliwosci. Tam nawet pewnie teraz b. trudno dojechac. Quote
Ala&Zetka Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Hej! Bardzo przepraszam że nie było mnie przez te kilka dni, ale to jest ode mnie niezależne... W Krzesimowie postaram się być za tydzień oczywiście jeśli droga będzie przejezdna :roll: (różnie z tym bywa a teraz jeszcze śniegu dopadało) Porobię aktualne zdjęcia, wiem że są one niezbędne do ogłoszeń. Niestety w schronisku jestem bardzo rzadko i dlatego czasem pojawia się problem z fotkami. No ale teraz obiecuję się poprawić ;-) Quote
Justyna.Justa Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Do góry malutki Ja cały czas myślę o tobie. Czy potrzebna jest jakaś kaska dla małego , na szczepienia karmę czy jakieś inne żeczy, Jak tak to proszę podać numer kąta na które można wpłacać kaskę. Postaram się coś przelać I może jak będą zdjęcia to ktoś zgodziłby się go na tymczas wziąć. I jakby było jeszcze coś wiadomo o jego charakterze. Szkoda takiego malucha trzymać w schronie. Może ktoś by się zgodził wziąć go na tymczas. Quote
hesia Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Justyna, jak w kazdym schronisku, w Krzesimowie sie nie przelewa. Cyt. z gazety wschodniej (Lubelskie: Psiaki czekaj? na dobrych ludzi ): Ferens wylicza: Gmina Świdnik przeznacza co miesiąc na schronisko 3050 zł, Gmina Mełgiew 2800 zł. Z tego trzeba nie tylko utrzymać 249 zwierząt, ale opłacić też prąd i zapłacić pensje pomocnikom. - Najprościej byłoby nie brać już psów. Ale jak widzi się taki kłębek nieszczęścia, to trzeba by nie mieć serca, żeby przejść obojętnie. Wplacac mozna na: Świdnickie Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami 21-040 Świdnik, ul.Kosynierów 3/29 Konto: Bank BPH oddział w Lublinie 43 1060 0076 0000 3200 0123 3965 Z dopiskiem, ze na Krzesimow i cel. Najlepiej jednak byloby znalezc domki. Tam duzo ludzi nie zaglada, bo to chyba gdzies na koncu wsi pod lasem, dojazd trudny. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Hesia ma rację - najlepiej Justynko tą kaskę przeznaczyć na np. ogłoszenia bardzo intensywne psiaków, czyli wyróżnione eleganckie allegro za 20 zł. Plus porobić wszystkie darmowe, czyli eoferty, adopcje.org i takie tam Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 dziewczyny, zgłosiła się do mnie chętna na Pana Cerowanego! Nie ekscytujmy się, nie mam pojęcia czy coś z tego będzie, bo miałam już mnóstwo maili pojedyńczych, ale odpisałam i czekam na info. Tylko muszę to powiedzieć... :oops: - ja wiem, że nikt nie ma czasu, sama na to narzekam, ale kurczę, naprawdę trochę bez sensu jest ogłaszać psiaki jeśli nie ma ich fotek, szczególnie w przypadku szczeniaków... Każdy chciałby wiedzieć jak wygląda w tym momencie szczenior, a tak... Czy ktoś jest w stanie podjechać do Krzesimowa jeśli dziewczyna o to poprosi i obfocić go? Quote
hesia Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Rodzice Maciusia, tez uwazam, ze szczeniaki (byle) powinny miec aktualne zdjecia, ale byloby wspaniale, gdyby Cerusiowi tym razem sie udalo. Moze pani wzruszyla sie jego historia, i nie ma znaczenia jak on wyglada. Jesli nikt nie bedzie mogl podjechac do Krzesimowa, to moze napisze do burek1 na emaila, aby (jesli jest taka mozliwosc) przeslal zdjecia chociaz z komorki. Jesli i to nie jest mozliwe, prosze, uczul pania, ze Cerus nie jest juz taki jak na zdjeciach. Kilka tygodni temu p. Kierownik mowila mi, ze on jest mniej wiecej taki do pol lydki - pod kolano. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 coś się nie odzywa :shake: wkurzają mnie ci ludziska coraz bardziej. Napisała takiego alarmującego maila: Proszę o jak najszybszą odpowiedź!! Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 może podać tą osobę na czarne kwiatki? Zawraca głowę, wzbudza nadzieję, ja robię szoszur na wątku, a ona po prostu sobie milczy :shake: napiszę maila jeszcze jednego a co mi tam Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Napisałam maila i babsko się nie odezwało :angryy: ale ja takich durniów nie znoszę :shake: Jej mail to: s_oleczka@interia.pl :shake: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Dziewczyna odpisała, że ma rzadki dostęp do netu i że bardzo chce Pana Cerowanego, ale musi zapytać tatę. A ja zapytam - czy ktoś mógłby tam podjechać i porobić mu ładne fotki? To ja bym mu allegro robiła, wyróżnione, razem z moim tymczasowiczem. Quote
hesia Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Rodzice Maciusia, to troche brzmi jak dziecko ktore chcialoby miec psa, a rodzice nie pozwalaja. Obym sie mylila. Jesli chodzi o zdjecia, to tam zaglada tylko Ala. Pisala powyzej, ze bedzie w Krzesimowie. Moze ma jakies nowe zdjecia, poczekajmy. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Ta dziewczyna się nie odzywa już - pewnie rodzice nie pozwolili :-( Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Kocurek, na pewno w schronisku :-( Quote
Kocurek Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ojej,niedobrze:shake::-(Slodkich snow maluszku Quote
evebeve Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Witam, dawno mnie tu nie bylo, z tego co widze Pan Cerowany nadal w schronisku :-(:-( Czy ma ktoras z Was jakies aktualne zdjecia psiakow? Czy ktos tam jezdzi? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Ala się już chyba nie udziela na dogo, więc raczej ostatni kontakt wygasł ze schroniskiem.... Przydałby się ktoś z okolicy, chyba Swidnik jerst najbliżej kto zechciałby choć raz na dwa tygodnie podjechać. Szkoda mi ich, tam adopcje na pewno stoją, to jakiś koniec świata jest :-( Quote
evebeve Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Ja jestem ze Swidnika, ale klopot w tym ze bardzo czesto wyjezdzam, jak tylko bede miala chwile to pojade do schroniska, nigdy tam nie bylam wiec..czy tam wogole kazdy moze wchodzic i robic zdjecia psiakom dawac jesc itd? Czy jest tam wolontariat?:razz: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 czy tam wogole kazdy moze wchodzic i robic zdjecia psiakom dawac jesc itd? Czy jest tam wolontariat Chyba nie ma skoro nic tu nie ma nowego :shake: Myślę, że przyjmą Cię z otwartymi rękami z tego co pisano o przytulisku Quote
evebeve Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Jak tylko bede w domu to podjade do Krzesimowa i sprobuje cos podzialac :-(:-( Postaram sie rowniez o nowe zdjecia ;) Quote
Recommended Posts