Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj probowalam dodzwonic sie do schroniska, dowiedziec sie czegos o Dzadze, Cerowanym i innych, ale mi sie nie udalo. Sprobuje w przyszlym tygodniu. Aktualne zdjecia sa konieczne, ale problem w tym, ze nie ma kto ich zrobic. Wszystkie zdjecia sa dzieki Ali, ale przeciez Ala nie zawsze ma czas i mozliwosci. Tam nawet pewnie teraz b. trudno dojechac.

Posted

Hej! Bardzo przepraszam że nie było mnie przez te kilka dni, ale to jest ode mnie niezależne... W Krzesimowie postaram się być za tydzień oczywiście jeśli droga będzie przejezdna :roll: (różnie z tym bywa a teraz jeszcze śniegu dopadało) Porobię aktualne zdjęcia, wiem że są one niezbędne do ogłoszeń. Niestety w schronisku jestem bardzo rzadko i dlatego czasem pojawia się problem z fotkami.
No ale teraz obiecuję się poprawić ;-)

Posted

Do góry malutki
Ja cały czas myślę o tobie.
Czy potrzebna jest jakaś kaska dla małego , na szczepienia karmę czy jakieś inne żeczy, Jak tak to proszę podać numer kąta na które można wpłacać kaskę.
Postaram się coś przelać

I może jak będą zdjęcia to ktoś zgodziłby się go na tymczas wziąć.
I jakby było jeszcze coś wiadomo o jego charakterze.
Szkoda takiego malucha trzymać w schronie.

Może ktoś by się zgodził wziąć go na tymczas.

Posted

Justyna, jak w kazdym schronisku, w Krzesimowie sie nie przelewa. Cyt. z gazety wschodniej (Lubelskie: Psiaki czekaj? na dobrych ludzi ):

Ferens wylicza: Gmina Świdnik przeznacza co miesiąc na schronisko 3050 zł, Gmina Mełgiew 2800 zł. Z tego trzeba nie tylko utrzymać 249 zwierząt, ale opłacić też prąd i zapłacić pensje pomocnikom. - Najprościej byłoby nie brać już psów. Ale jak widzi się taki kłębek nieszczęścia, to trzeba by nie mieć serca, żeby przejść obojętnie.

Wplacac mozna na:
Świdnickie Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami
21-040 Świdnik, ul.Kosynierów 3/29

Konto:
Bank BPH oddział w Lublinie
43 1060 0076 0000 3200 0123 3965

Z dopiskiem, ze na Krzesimow i cel. Najlepiej jednak byloby znalezc domki. Tam duzo ludzi nie zaglada, bo to chyba gdzies na koncu wsi pod lasem, dojazd trudny.

• 2 weeks later...
Posted

dziewczyny, zgłosiła się do mnie chętna na Pana Cerowanego!
Nie ekscytujmy się, nie mam pojęcia czy coś z tego będzie, bo miałam już mnóstwo maili pojedyńczych, ale odpisałam i czekam na info.

Tylko muszę to powiedzieć... :oops: - ja wiem, że nikt nie ma czasu, sama na to narzekam, ale kurczę, naprawdę trochę bez sensu jest ogłaszać psiaki jeśli nie ma ich fotek, szczególnie w przypadku szczeniaków... Każdy chciałby wiedzieć jak wygląda w tym momencie szczenior, a tak...

Czy ktoś jest w stanie podjechać do Krzesimowa jeśli dziewczyna o to poprosi i obfocić go?

Posted

Rodzice Maciusia, tez uwazam, ze szczeniaki (byle) powinny miec aktualne zdjecia, ale byloby wspaniale, gdyby Cerusiowi tym razem sie udalo. Moze pani wzruszyla sie jego historia, i nie ma znaczenia jak on wyglada. Jesli nikt nie bedzie mogl podjechac do Krzesimowa, to moze napisze do burek1 na emaila, aby (jesli jest taka mozliwosc) przeslal zdjecia chociaz z komorki. Jesli i to nie jest mozliwe, prosze, uczul pania, ze Cerus nie jest juz taki jak na zdjeciach. Kilka tygodni temu p. Kierownik mowila mi, ze on jest mniej wiecej taki do pol lydki - pod kolano.

Posted

Dziewczyna odpisała, że ma rzadki dostęp do netu i że bardzo chce Pana Cerowanego, ale musi zapytać tatę.

A ja zapytam - czy ktoś mógłby tam podjechać i porobić mu ładne fotki? To ja bym mu allegro robiła, wyróżnione, razem z moim tymczasowiczem.

Posted

Rodzice Maciusia, to troche brzmi jak dziecko ktore chcialoby miec psa, a rodzice nie pozwalaja. Obym sie mylila.
Jesli chodzi o zdjecia, to tam zaglada tylko Ala. Pisala powyzej, ze bedzie w Krzesimowie. Moze ma jakies nowe zdjecia, poczekajmy.

• 2 weeks later...
Posted

Witam, dawno mnie tu nie bylo, z tego co widze Pan Cerowany nadal w schronisku :-(:-( Czy ma ktoras z Was jakies aktualne zdjecia psiakow? Czy ktos tam jezdzi?

Posted

Ala się już chyba nie udziela na dogo, więc raczej ostatni kontakt wygasł ze schroniskiem....

Przydałby się ktoś z okolicy, chyba Swidnik jerst najbliżej kto zechciałby choć raz na dwa tygodnie podjechać.

Szkoda mi ich, tam adopcje na pewno stoją, to jakiś koniec świata jest :-(

Posted

Ja jestem ze Swidnika, ale klopot w tym ze bardzo czesto wyjezdzam, jak tylko bede miala chwile to pojade do schroniska, nigdy tam nie bylam wiec..czy tam wogole kazdy moze wchodzic i robic zdjecia psiakom dawac jesc itd? Czy jest tam wolontariat?:razz: