Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A więc tak zrobiłam Larze ogłoszenia :

SHAR-PEI SUCZKA SZUKA DOMU, 3LATA, WYSTERYLIZOWANA

http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/psy/shar_pei/showAdvert2921382.html

SHAR-PEI SUCZKA SZUKA DOMU, 3LATA, WYSTERYLIZOWANA / Psy > Shar Pei - Bia�ystok

Logowanie do nasza-klasa.pl

Założyłam również na NK fikcyjny profil " Psy do adopcji Shar Pei" gdzie będę zamieszczać potrzebujące sharpki ;) oby jak najmniej :shake:

Oto pierwsza panna sharpkówna:

Logowanie do nasza-klasa.pl

Wielki ukłon dla cioteczki agnethki za umieszczenie na szybkości Lary na mojej stronce :loveu::loveu::loveu:

Nemo Nautillius Captain Ortega

Oby przyniosło jej to szczęście;)

Posted

Piękne dzięki margo:loveu: jestem pewna, że wypatrzy ja ktoś wyjątkowy
Miało być słodkie zdjęcie pomarszczonego śpiącego pychola ale moja gwiazda jak tylko usłyszała aparat to wsadziła ciekawski ryjek w obiektyw i tyle z tego wyszło:

Prawda, że ma bursztynowe oczy?:loveu:

Posted

Ano cisza, wszyscy czekają w napięciu:cool1: dostałam dwa meile z propozycją pomocy w szukaniu domku i nic więcej, odsłon- wejść na ogłoszenia sporo tylko nikt nie dzwoni:evil_lol:

Guest monia3a
Posted

hmmm... jak wchodzę przez allegro i w wyszukiwarkę podlaskie to nie ma jej, a może nie zauważyłam??

Posted

monia zaznacz cala polska i białystok;)

Kochani miałam dziś dwa telefony:
Pierwszy od rodzeństwa, dorosłego, posiadaczy bokserka, przedstawiłam potrzeby Lary bez ogródek, pan raczej odpowiedzialny, bo wysłuchał, wypytał i powiedział, że musi to przemyśleć, bo to ważna decyzja.

Drugi telefon od kogoś z sp forum, dzwoniła forumowa maczekx, posiadaczka trójłapnego Tasia z Opola, jest zdecydowana na pokochanie Lary i jako forumowiczka zaznajomiona z jej historią i wymaganiami. Sądząc po przeżyciach Tasia i jej podejściu do psiaka na pewno kocha psiaki.

A teraz każdy zainteresowany cichutko w serduszku przemyśli sobie sytuację i napisze do mnie pm z efektem przemyśleń

Zaznaczam z góry Lara zostaje u mnie dopóki nie osiągnie super kondycji, więc każdy domek, który by nie był musi być cierpliwy i poczekać, to też będzie pewien rodzaj egzaminu a ja będę mogła poczekać na kolejnych kandydatów.

Był kolejne dwa telefony oba obiecujące:cool1: superfajne jest to, że dzwonią ludzie, którzy mają w domach sharpki:lol: Rozsypal się worek z sharpkowymi domkami:multi: wszystkie telefony z allego. Wojtuś:loveu:

Posted

eeeeeeeeeeeeeee tam...co Pm będziemy pisać..........ja staiwam na maczek..dlaczego???? ma sharpka....do tego z pewłną świadomością wychowuje 3-łapkiego pieska....ktos inny po prostu po takim wypadku by go uśpił.......do tego można dobrze sprawdzic ten domek bo obok mieszka Tercia z Włodkiem...ja tez nie mam daleko jakby coś......:cool3::cool3:

Posted

zajeta, ale chociaz jakias fotka ze wspolnych spacerow, smutno jakos teraz wszytko umilkło, szczere pustki w domu,
nie masz zabawki, nie masz rośmiać sie nikomu.
z każdego kąta żałość człowieka ujmuje,
a serce swej pociechy darmo upatruje.

Posted

Nie sądziłam, że tak blisko pada rekus od poety:evil_lol:
Lara nie jest zupełnie świadoma tego co ją czeka w najbliższym czasie ciągle jeszcze toczą się rozmowy w sprawie nowego domku.
Zdrowie Lary jest w dobrej kondycji, znacznie ograniczyłam kąpiel, a właściwie od tygodnia jej nie kąpię, sierść nie jest przetłuszczona, Lara się nie drapie, dawkę sterydu zmniejszyłam o połowę. Wygląda na to, że stan zaczyna wracać do normy. Acana też była dobrym wyborem (dzięki Wojtas).
Wyniki zeskrobin będą w piątek, czyli jutro, do tej pory nic nie wyhodowali, to dobrze wróży.
Zdjęć ze spaceru nie mam jak zrobić, bo teraz chodzę z dwoma psami i mam obie ręce zajęte:eviltong:

Posted

czyli można się zacząć zastanawiać nad DS dla Lary czy nie ;) bo ja sie chyba pogubiłam :cool3::cool3: Aniu jak ewentualne rozmowy z ewentualnymi kandydatami??? jest odzew na ogłoszenia???

Posted

Oczywiście, że szukamy ds, już od dawna proszę żeby się za nim rozglądać. Ja czasem też się gubię, szczególnie jak mnie nikt o nic nie pyta i dorabia dziwne ideologie:cool1: Ogłoszenia okazały się skuteczne, rozmowy z domkami się toczą, ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła co do wyboru.
Po raz setny już chyba przypominam, że adopcja tak ale za 3 tygodnie, Lara jest w trakcie leczenia i nie ma końcowej diagnozy, dlatego taka zwłoka.
Jest kilka domków chętnych i branych pod uwagę, nic więcej o nich nie napiszę, bo nie chcę czuć presji:cool1:

Guest monia3a
Posted

I tu już blisko szczęśliwego zakończenia :multi: super :multi:

Posted

miejmy nadzieje ze trzy tyg, to ostateczny pesymistyczny termin, i moze troche optymizmu pozwoli przyspieszyc.przycisnac doktorka niech sie stara bardziej.

Posted

Tu nie chodzi o doktora tylko bardziej o czas na sprawdzenie przyszłych właścicieli i dogranie szczegółów.
Wyniki zeskrobin są w najlepszym porządku, nic nie wyhodowali, czyli skóra zdrowa. Zostaje kwestia ucha ale taki problem to nie problem;) przez najbliższy czas i to powinno się wyprostować, mała poprawa już jest czyli mniej syfu się wydziela.