Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozliczenie funduszy Lary jest zamieszczone na forum sharpkowym, ale dla zainteresowanych przeklejam całość na dogo:

Dotychczasowe wpłaty:
10.12.2008-KaCe
10.12.2008-eliza72
10.12.2008-smajla
10.12.2008-szczęściara
10.12.2008-nikusia
KWOTA NA FUNDUSZU: 500ZŁ

Kolejne wpłaty na fundusz Czarnuli:
11.12.2008 -wkur
11.12.2008 -bluska
11.12.2008 -mój Waldi
KWOTA NA FUNDUSZU 750ZŁ

Wpłaty na fundusz Czarnulki:
12.12.2008 -Malw-Ninka
12.12.2008 -Ewik i Leon_r
12.12.2008 -pablo

KWOTA NA FUNDUSZU 950ZŁ

Wpłaty:
13.12.2008 - Ewa
13.12.2008 - rudzienka7
13.12.2008 - Orinka
KWOTA NA FUNDUSZU 1193ZŁ

Dzisiejsza wpłata na fundusz Czarnulki:
18.12.2008 - wlodek1703

KWOTA NA FUNDUSZU 1243ZŁ

Wpłata:
19.12.2008- l. gwiazdeczka
KWOTA NA FUNDUSZU 1343 ZŁ

A teraz pierwsze rozliczenie dotychczasowych wydatków z funduszu Lary:

- karma Royal Sensivity 2 x 40zł = 80zł
- karma Royal Skin Support 2 x 10 kg = 388zł
- Kelp 120 tabletek = 19zł
- zeskrobiny - badanie = 35zł

WYDATKI RAZEM =
522ZŁ

POZOSTAŁA KWOTA NA FUNDUSZU 1343 ZŁ - 522 ZŁ = 821 ZŁ

A więc drugie rozliczenie dotychczasowych wydatków z funduszu Lary:

- imavaral + synergal + hexoderm = 56 zł
- czyszczenie uszu + wymaz + aurizon + zastrzyk przeciwświądowy = 63 zł
- szczepienie kompleksowe na "tiróweczki" = 57,80 zł

WYDATKI RAZEM =
176,80 ZŁPOZOSTAŁA KWOTA NA FUNDUSZU 821 ZŁ - 176,80 ZŁ = 644,20 ZŁ

Ostatnie wpłaty na fundusz Laruni:
- szczęściara
- ucar

Kwota na funduszu 718,20zł

Posted

Wygląda ślicznie to prawda:loveu: tylko coś zaczyna się drapać i ma sporo strupów, nie ma już łupieżu, ale chyba dziś pójdziemy do weta, może coś przeciwświądowego? bo ona ciągle te strupki rozdrapuje, przy okazji uregulujemy zaległe rachunki:evil_lol:

Posted

Niestety znowu komplikacje:shake: Lara okropnie rozdrapuje skórę dołączyły do tego ropne wycieki ze sromu. W związku z zaistniałą sytuacją ustaliłam na poniedziałek termin sterylizacji połączonej z zabiegiem na przepuchlinę (nowy wydatek ok. 400PLN):cool1: po zabiegu do leczenia skóry włączymy leki sterydowe. Niedługo czeka nas zakup karmy, zapasy się zmniejszają:oops:

Posted

I chwała Ci za to, że ustaliłaś termin, co trzeba zrobić, lepiej nie odwlekać:cool1: A, że nowe wpłaty wpłynęły, jest z czego zapłacić:razz: Jak już dziury w skarpecie będzie widać, będziemy cerować, spoko;-)
Karmy ubywa, to dobrze, jeden problem z głowy:evil_lol:, nic gorszego, niż pies niejadek, coś wiem na ten temat:mad:

Posted

ze sterydami to moze nie tak spiesznie

Przychodzi baba do lekarza.
- Panie doktorze, niech mi pan przepisze coś na swędzenie. Tylko coś taniego, bo lekarstwa tyle teraz kosztują...
- Niech się pani drapie!

Posted

Pani wet nie wie co spowodowało pogorszenie i w tej chwili ciężko zawyrokować. Jedno jest pewne sterylka w poniedziałek, zmieniliśmy antybiotyk, leki przeciwświądowe chyba zaczynają działać bo drapie się trochę mniej. Mam nadzieję, że wyjdzie z tego wszystkiego:oops:

Guest monia3a
Posted

Aniu wiem, że już umówiłaś sterylizację Lary ale może warto pomyśleć nad tym choć z drugiej strony w Twojej lecznicy będzie w lepszych rękach ;)

Posted

No i dotarłam i tutaj:lol:
Cieszę się , że Lara jest coraz piękniejsza a co do skóry to zastanawiem się czy to drapanie mogłoby mieć podłoże alergiczne ... Nie wiem czy wet brał taką możliwość pod uwagę ale może warto zasugerować .
Trzymam kciuki za Larę .

Posted

Oczywiście rozważamy podłoże alergiczne, dlatego Lara nie dostaje do jedzonka nic oprócz karmy Royal Skin Support, żadnych smaczków itd. Tyle, że stan skóry się poprawiał, przez cały czas była karmiona w jednakowy sposób a ostatnio się pogorszyło (swędzenie i nasilony łojotok) gdyby to była alergia objawy byłyby już wcześniej. Po zastanowieniu obstawiam reakcję na długie stosowanie Synergalu lub kłopoty związane z okresem połogowym i laktacją. Zmieniliśmy antybiotyk, podajemy encorton, zmieniliśmy płyn do kąpieli. Tyle można zrobić teraz aby w miarę dobrym stanie dotrwała do sterylki. Później zajmiemy się szukaniem przyczyny i jej usunięciem.

Posted

Aniu ale alergia nie koniecznie musi mieć podłoże pokarmowe , mój Timo jest alergikiem i je cały czas Eukanubę sensitive skin ( która mu bardzo służy ) no i teraz jak się zrobiło cieplej zaczyna się drapać . Jak obserwuję kalendarz dla alergików tzn co i gdzie pyli to widzę bardzo duże powiązanie. Taka pogoda jak teraz jest dobra dla rozwoju min. grzybów i pleśni . Może to alergia na coś co jest w powietrzu...?
Tak sobie tylko rozmyślam... całkiem możliwe , że pzryczyna drapania jest inna ... Wierzę, że Lara jest w dobrych rękach i będzie wszystko dobrze .:fadein:

Posted

Aniu, może faktycznie to jest alergiczne ale na innym tle niż pokarmowy......alergolodzy sa chyba w warszawce i lublinie.... ale to wszystko kosztuje i trzea sie w droge wybrać :roll:... sama nie wiem...trza by było jakiegos mądrego weta popytać......:roll:

Posted

a moze Ania zbyt wymyslnych plynow do plukania poscieli uzywa? karma skin support nie jest karma hypoalergicvzną, umieszali ją z ryby ktora moze alergizowac conieco. wiec zanim do stolicy do alergologow szukac grzybow i pylkow od sachary najpierw wykluczyc te proste typowe prwadopodobne alergeny, kupic karme typowo hypoalergicczna.

jesli sie nie wie co, elimuje sie wszystko.