Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wysłany: Sro, 10 Gru 2008 9:58 Temat postu: nikusia napisał:
Moja ogromna prośba. Są rzeczy ważne i ważniejsze w psich, że tak powiem sprawach. Wśród tych ważniejszych jest właśnie POMOC dla potrzebującego psiaka ale i dla osoby, która ma tyle odwagi, dobrych chęci, nadziei i ogromnego, wrażliwego serducha, że decyduje się tej pomocy udzielić. Pamiętajmy o tym ile znaczy wsparcie drugiego człowieka a także o tym, że wspólnymi siłami można znacznie więcej Nie możemy zostawić Ani samej, ona wzięła na siebie największy trud... pomóżmy jej na tyle, by mimo wszystko był dla niej jak najlżejszy Czarnulka potrzebuje przede wszystkim dobrej karmy (wiemy jak drogiej ), badań, może leków a może leczenia szpitalnego nawet...

FUNDUSZ DLA CZARNULKI:

Weronika Gmys

BANK ZACHODNI WBK

36109015930000000059117479

Wpłat proszę dokonywać z dopiskiem "POMOC DLA SUNI" + swój nick forumowy. Po dokonaniu wpłaty proszę o taką wiadomość na pw i podanie kwoty przelewu.
Stan funduszu oraz rachunki i wydatki będę rozliczane na forum.

Pozdrawiamy, Weronika, Waldek i sharpeikowa parka

Posted

to ja kopiuje do pierwszego postu :)

sluchajcie, napewno bedzie potrzebna pomoc na transport, na utrzymanie suni i na leczenie. jeszcze dogadujemy kwestię transportu malej .

trzymajcie kciuki, zeby sunia jak najszybbciej mogła dojechac do nowego domku :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:- potrzebny transport częstochowa - białystok - ewentualnie coś na tej trasie. w gre wchodzi weekend ...

bardzo proszę - rozejrzyjcie sie za transportem - musi sie udać... ja musze juz wyjść i nie bedzie mnie na dgm

Posted

pracujemy nad transportem. w tej chwili na 100% jest z zapewniony z Warszawy do Białegostoku. Mam wstępną obietnicę na transport z Częstochowy do Warszawy ale nie dogadaną do końca. Dziś powinno się potwierdzić.

Posted

Wszystko już uzgodnione:cool3:
Ja jestem tym transportem z Częstochowy do Warszawy. Ze względu na to, że mała ma trafić jeszcze w ten dzień do szpitalika, muszę dojechać do Janek tak koło 11tej. A to oznacza konieczność odebrania suni w Częstochowie koło 8 rano. Mam nadzieję, że będzie to możliwe.

Posted

Kamilko skontaktuje się z tobą włodek lub nikusia w sprawie dogrania szczegółów odebrania suni w częstochowie, ustalicie godzinę i miejsce. Prawdopodobnie ok godziny 8 będzie po nią transporcik. Musisz ją wyciągnąc z samego rana. Ja przejmę ją w Jankach i od tego momentu będzie pod moją opieką.
Od razu zawiozę ją do szpitalika przy lecznicy, tam zostanie tak długo aż będą wyniki zeskrobin. Jeśli nie zaraża to od razu po wynikach zabiorę ją do domu. Jeżeli w wynikach będzie jakieś paskudne świństwo zostanie tam na leczeniu. Mam w domu tymczasowiczkę, nie mogę ryzykować. Zrobimy jaj USG i badanie poziomu hormonów. Jeśli masz jeszcze jakieś sugestie to pisz.
Codziennie będę w lecznicy bo będę ją wyprowadzać na spacerki.
Nie martw się, będę na bieżąco informować o jej stanie. Cały czas będziesz miała wszystko pod kontrolą. Nie podejmę żadnej ważnej decyzji dotyczącej małej bez konsultacji z tobą. Miałam sp, która niedawno odeszła problemy rasy znam, mam pod ręką dobrego weta, wspierają mnie wiedzą i nie tylko ludzie z sharpei-world. Mała będzie pod ścisłym nadzorem.

Posted

fajnie, że to tak sprawnie poszło :multi: byle by sie teraz okazało, że czarnulka jest zdrowa i to tylko jakieś niedożywieniowe sprawy z ta sierścią....trzeba ja naprawde dobrze przebadać... nie mozna narażać córci Ani na kontakt z chorym psiakiem...... :cool3::cool3: Włodziu...zaraz po przewiezieniu daj znać jak kondycja czarnulki ...

Posted

podstawowe co trzeba zrobic to zeskrobiny na pasozyty skorne i ewentualnie grzyby i bakterie ewentalnie!!! to usg moze poczekac pewnie sie wyjasni w trakcie sprawa podejzewanej "ciąży", z hormonami rowniez sie nie wyglupiac, moze nie byc konieczne. spokojnie z tymi badaniami, nie szalec na skutek wyglodzenia i zaniedbania wyniki krwi moga byc falszywe. sie odkarmi, sie zrobi. a trzymac kase na ewnetualną sterylke.

Posted

rekus co racja to racja. Szczegółowe gadanie skóry na początek i ogólny przegląd. Czyli takie psie OC;) Będzie dobrze. I żeby nie było niedomówień:mad: nie oczekuję zwrotu za paliwo:razz: Cała kasa dla suni:razz:

Posted

florida_blue napisał(a):
czy jest jakas organizacja prosharpeiowa ?

no w pewnym sensie jest ;)

baaardzo sie ciesze ze juz w ten weekend czarna przestanie marznac w ten łysawy brzuszek

Posted

morsikowi juz niedługo nie bedzie marzła doooopka - dziekuję Wam - wszystkim - w szczególnosci Ani, Wojtkowi i Nikusi - teraz proszę o kciuki, żeby sie wszystko udalo - jeszcze tylko dwie noce w schronisku

Posted

Wysłany: Sro, 10 Gru 2008 9:58 Temat postu: nikusia napisał:
Moja ogromna prośba. Są rzeczy ważne i ważniejsze w psich, że tak powiem sprawach. Wśród tych ważniejszych jest właśnie POMOC dla potrzebującego psiaka ale i dla osoby, która ma tyle odwagi, dobrych chęci, nadziei i ogromnego, wrażliwego serducha, że decyduje się tej pomocy udzielić. Pamiętajmy o tym ile znaczy wsparcie drugiego człowieka a także o tym, że wspólnymi siłami można znacznie więcej Nie możemy zostawić Ani samej, ona wzięła na siebie największy trud... pomóżmy jej na tyle, by mimo wszystko był dla niej jak najlżejszy Czarnulka potrzebuje przede wszystkim dobrej karmy (wiemy jak drogiej ), badań, może leków a może leczenia szpitalnego nawet...

FUNDUSZ DLA CZARNULKI:

Weronika Gmys

BANK ZACHODNI WBK

36109015930000000059117479

Wpłat proszę dokonywać z dopiskiem "POMOC DLA SUNI" + swój nick forumowy. Po dokonaniu wpłaty proszę o taką wiadomość na pw i podanie kwoty przelewu.
Stan funduszu oraz rachunki i wydatki będę rozliczane na forum.

Pozdrawiamy, Weronika, Waldek i sharpeikowa parka

Posted

"Stan funduszu oraz rachunki i wydatki będę rozliczane na forum."

tzn na forum Shar-Pei WORLD