Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam ;)
Przedstawiam rozrabiakę Bufiego ;)
Ma ponad 7 tygodni i jest pieskiem w typie spaniela.
Jest nie tylko bardzo mądry, ale i cwany :cool3:
W mig pojął gdzie ma robić siku, ale tym samym nauczył się że ma robić to tylko wtedy kiedy pani patrzy bo tylko wtedy widzi i może dać nagrode ;)
Tak, jestem z niego dumna i muszę się nim pochwalić :razz:

tu jestem pierwszy raz w nowym domu ;)

na nogach pani ;)

Posted

Szukając spanieli trafiłam na dogomanię a tam na ogłoszenie, że ktoś chce oddać pieski po spanielce. Zadzwoniłam, pojechałam zobaczyć psiaki i warunki i się zakochałam w psiaku z brązowymi brwiami :cool1:

Posted

Jak narazie po dzisiejszej wizycie u weta wszystko dobrze :)
piesek zdrowy, waga coraz większa (już 2,1 kg ;)) Jeszcze 6 dni kwarantanny i można mu będzie kupić smycz i powoli uczyć sikać na polku ;)

przepraszam, ze zdjęcia są takie nieostre, ale próba zrobienia mu zdjęcia w całej okazałości jest bardzo trudna :shake:

Posted

też właśnie jestem ciekawa, znów muszę mu zrobić zdjęcia, bo skubaniec tak urósł, że bez problemu wyskakuje na schody :) Ale na uszkach ma coraz dłuższą sierść i jest już coraz mniej dzidziusiowaty :-(. Właśnie dziś dostał pierwszy posiłek cały z royala i tak sie rzucił na miskę, że musiałam mu trochę dołożyć :cool1:

Posted

lou0t napisał(a):
też właśnie jestem ciekawa, znów muszę mu zrobić zdjęcia, bo skubaniec tak urósł, że bez problemu wyskakuje na schody :) Ale na uszkach ma coraz dłuższą sierść i jest już coraz mniej dzidziusiowaty :-(. Właśnie dziś dostał pierwszy posiłek cały z royala i tak sie rzucił na miskę, że musiałam mu trochę dołożyć :cool1:

hehe mały obżartuch:)
rób zdjecia rób:D my uwielbiamy zdjecia:)
bedziemy czekac z niecierpliwościa na nowe:)

Posted

http://s1.fothost.pl/upload/08/49/7f856542.jpg
Jakie cudne maleństwo. :loveu: :loveu: :loveu:
Przepiękne ma umaszczenie, takie niepowtarzalne i wyjątkowe. :cool3: :loveu: :loveu: :loveu:

[quote name='lou0t']Szukając spanieli trafiłam na dogomanię a tam na ogłoszenie, że ktoś chce oddać pieski po spanielce. Zadzwoniłam, pojechałam zobaczyć psiaki i warunki i się zakochałam w psiaku z brązowymi brwiami :cool1:
Pamiętam to ogłoszenie, pamiętam.
Ale nie pomyślałam, że kiedyś zobaczę tego maluszka na dogo. :-o :multi:

Link do ogłoszenia:
http://www.dogomania.pl/forum/f85/pilne-krakow-oddam-szczeniaczki-kundelki-po-cocker-spanielce-maja-domy-123554/

I zdjęcie maluchów:

Bufi jest najorginalniejszy. :cool3: :loveu: :p

Posted

ojoj... chyba mu royal nie pasuje. Robi strasznie wielgachne, ciemne i śmierdzące kupy :shake:, co prawda żadnej biegunki, czy zmian w zachowaniu, ale chyba jednak nie powinno tak cuchnąć.
Zamówiłam Brita 1 kg i spróbujemy. Mają też przyjść próbki z eukanuby i hill's-a, coś trzeba spróbować.
A zdjęć niestety narazie nie będzie bo coś aparat fiksuje.
Mały dziś miał pierwszy raz założoną obrożę na 15 minut :) złościł się, gryzł i cały czas drapał, ale myślę, że tak 15 minut kilka razy dziennie i się przyzwyczai ;)

Posted

http://yetta.pcpoint.pl/pieski/szostka.jpg
Matkooo, jakie kluski :mdleje: :loveu:
Jeśli chodzi o karmę, to ja ze swojego doświadczenia mogę polecić Acanę. Miałam już też Brita, Ariona, Bento Kronen i Best Choice, ale Acana z nich spisuje się najlepiej. :)
A jeśli o obrożę chodzi, to ja jednak zaczynałabym od krótszej ilości czasu. Tak np. po 3,4 minuty, i stopniowo wydłużać, cały czas nagradzając. Myślę, że chodzi o to, żeby pies obrożę polubił, by kojarzyła mu się z czymś fajnym, a nie, żeby się tylko przyzwyczaił, że "ooo znowu ta okropna obroża....no ale ok.."

Posted

kluski , a ten z największą głową to mój :lol:.
To wypróbujemy jeszcze Acanę :razz:
Co prawda zakładałam mu ją dziś tak 2 razy. Pierwszy raz na 15 minut, drugi na około 5 i odwracałam jego uwagę zabawą i smakołykami, ale faktycznie muszę skrócić czas noszenia, bo zaczyna chodzić bokiem
Jakoś udało mi się zrobić 2 zdjęcia :
Pierwsza, próbna obroża :)

Mina w stylu: "Pogryzę cię "

Posted

niestety nie znalazłam nigdzie Acany :shake:, więc kupiłam hill's nature's best , na pierwszą dawkę się rzucił, ale tak samo było z royalem, a potem za nic nie chciał tego jeść.
Ale patrząc na ilość zbóż chyba przepłaciłam :p. Na razie skończy te 700 g i poszukam sklepów z Acaną, choćbym miała zjeździć cały Kraków.
A tu nowa sesja :)

Pierwsze "kroki" w nauce siadania :)

Przyłapany na gorącym uczynku (czytaj: sikania tam gdzie nie można :p)

Posted

Witam serdecznie.Pieknego masz pieseczka i wcale sie nie dziwie,ze zawrocil w glowie:lol: Bede Was tu odwiedzala,gdy tylko wejde na dogo-jest piekny!!!
Ja mam 7 miesiecznego urwiska-rozrabiake:diabloti: Pozdrawiam i zapraszam do mnie-choc nie mam sygnatury-niestety nie wiem jak to zrobic,ale mysle ze znajdziesz mojego Jackiego u mnie na stronie:cool1:

Posted

Witamy. :multi:
Piękniś z Niego... :loveu:
Już mnie ciekawość zżera, co za przystojniacha z Niego wyrośnie.. :loveu: :cool3:
Pozdrawiam ;)

Posted

Bardzo dziękuję za życzenia :)
Jakoś przetrwałam święta, chociaż największe wyzwanie przyszło przeżyć Bufiemu, który musiał znosić trójkę małych dzieci. Podziwiam go za cierpliwość :-o
Byłam z nim wczoraj do szczepienia. Kurczę myślałam że to już ostatnie na choroby zakaźne, ale wet powiedział że jeszcze jedno, a potem jeszcze tylko na wściekliznę. Eh.. trochę kaski pójdzie. Ale lepiej zapobiegać niż leczyć.
Zrezygnowałam z karmy i dostaje domowe, a próbki jakie dostałam wykorzystuje do szkolenia. Mały umie już siadać, leżeć i dawać łapę. Co prawda czasem trochę się ociąga, ale wie, że nie dostanie smakołyku dopóki nie wykona polecenia i w końcu się zmusza. Ucząc go słownie i gestami, najbardziej reaguje na gesty ( w przypadku leżenia gdy mówię i nie pokazuję to tak śmiesznie przewraca łebkiem jakby się zastanawiał "Kurde, co ona ode mnie chce " :lol:)

W poniedziałek zaczął 10 tygodni i waży 3,5 kg (klocuch)
postaram się wkleić jakieś zdjecia ;)