lou0t Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Witam ;) Przedstawiam rozrabiakę Bufiego ;) Ma ponad 7 tygodni i jest pieskiem w typie spaniela. Jest nie tylko bardzo mądry, ale i cwany :cool3: W mig pojął gdzie ma robić siku, ale tym samym nauczył się że ma robić to tylko wtedy kiedy pani patrzy bo tylko wtedy widzi i może dać nagrode ;) Tak, jestem z niego dumna i muszę się nim pochwalić :razz: tu jestem pierwszy raz w nowym domu ;) na nogach pani ;) Quote
Cambel&Megi Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Skąd go masz?;) Przeuroczy jest :loveu: cudne ma umaszczenie, niech się zdrowo chowa. :) Quote
Talia Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Ślicznioch. witamy małego na dogo:loveu: Właśnie skąd go masz?:cool3: Śliczne ma kolorki:p Quote
lou0t Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 Szukając spanieli trafiłam na dogomanię a tam na ogłoszenie, że ktoś chce oddać pieski po spanielce. Zadzwoniłam, pojechałam zobaczyć psiaki i warunki i się zakochałam w psiaku z brązowymi brwiami :cool1: Quote
Cambel&Megi Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Hihi, no nie trudno się w takim cudeńku nie zakochać :loveu: Quote
lou0t Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Jak narazie po dzisiejszej wizycie u weta wszystko dobrze :) piesek zdrowy, waga coraz większa (już 2,1 kg ;)) Jeszcze 6 dni kwarantanny i można mu będzie kupić smycz i powoli uczyć sikać na polku ;) przepraszam, ze zdjęcia są takie nieostre, ale próba zrobienia mu zdjęcia w całej okazałości jest bardzo trudna :shake: Quote
Bewarka Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Chwal się chwal, bo jest czym :loveu: Tak w ogóle witam :) Quote
Sweet Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 witam:) przeslicznego masz psiaka:D cudna mieszanka:D ciekawe jaki piękniś z niego wyrośnie:loveu::loveu: pozdrawiamy:) Quote
lou0t Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 też właśnie jestem ciekawa, znów muszę mu zrobić zdjęcia, bo skubaniec tak urósł, że bez problemu wyskakuje na schody :) Ale na uszkach ma coraz dłuższą sierść i jest już coraz mniej dzidziusiowaty :-(. Właśnie dziś dostał pierwszy posiłek cały z royala i tak sie rzucił na miskę, że musiałam mu trochę dołożyć :cool1: Quote
Sweet Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 lou0t napisał(a):też właśnie jestem ciekawa, znów muszę mu zrobić zdjęcia, bo skubaniec tak urósł, że bez problemu wyskakuje na schody :) Ale na uszkach ma coraz dłuższą sierść i jest już coraz mniej dzidziusiowaty :-(. Właśnie dziś dostał pierwszy posiłek cały z royala i tak sie rzucił na miskę, że musiałam mu trochę dołożyć :cool1: hehe mały obżartuch:) rób zdjecia rób:D my uwielbiamy zdjecia:) bedziemy czekac z niecierpliwościa na nowe:) Quote
Asia & Ginger Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 http://s1.fothost.pl/upload/08/49/7f856542.jpg Jakie cudne maleństwo. :loveu: :loveu: :loveu: Przepiękne ma umaszczenie, takie niepowtarzalne i wyjątkowe. :cool3: :loveu: :loveu: :loveu: [quote name='lou0t']Szukając spanieli trafiłam na dogomanię a tam na ogłoszenie, że ktoś chce oddać pieski po spanielce. Zadzwoniłam, pojechałam zobaczyć psiaki i warunki i się zakochałam w psiaku z brązowymi brwiami :cool1: Pamiętam to ogłoszenie, pamiętam. Ale nie pomyślałam, że kiedyś zobaczę tego maluszka na dogo. :-o :multi: Link do ogłoszenia: http://www.dogomania.pl/forum/f85/pilne-krakow-oddam-szczeniaczki-kundelki-po-cocker-spanielce-maja-domy-123554/ I zdjęcie maluchów: Bufi jest najorginalniejszy. :cool3: :loveu: :p Quote
Anka_ZG Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 czesc:) sliczny ten Twój maluszek:loveu: ma specyficzne umaszczenie:lol:wstawiaj zdjecia, bedziemy systematycznie sledzić, bo jestem ciekawa co z niego wyrośnie:cool3: Quote
lou0t Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 ojoj... chyba mu royal nie pasuje. Robi strasznie wielgachne, ciemne i śmierdzące kupy :shake:, co prawda żadnej biegunki, czy zmian w zachowaniu, ale chyba jednak nie powinno tak cuchnąć. Zamówiłam Brita 1 kg i spróbujemy. Mają też przyjść próbki z eukanuby i hill's-a, coś trzeba spróbować. A zdjęć niestety narazie nie będzie bo coś aparat fiksuje. Mały dziś miał pierwszy raz założoną obrożę na 15 minut :) złościł się, gryzł i cały czas drapał, ale myślę, że tak 15 minut kilka razy dziennie i się przyzwyczai ;) Quote
Cambel&Megi Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 http://yetta.pcpoint.pl/pieski/szostka.jpg Matkooo, jakie kluski :mdleje: :loveu: Jeśli chodzi o karmę, to ja ze swojego doświadczenia mogę polecić Acanę. Miałam już też Brita, Ariona, Bento Kronen i Best Choice, ale Acana z nich spisuje się najlepiej. :) A jeśli o obrożę chodzi, to ja jednak zaczynałabym od krótszej ilości czasu. Tak np. po 3,4 minuty, i stopniowo wydłużać, cały czas nagradzając. Myślę, że chodzi o to, żeby pies obrożę polubił, by kojarzyła mu się z czymś fajnym, a nie, żeby się tylko przyzwyczaił, że "ooo znowu ta okropna obroża....no ale ok.." Quote
lou0t Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 kluski , a ten z największą głową to mój :lol:. To wypróbujemy jeszcze Acanę :razz: Co prawda zakładałam mu ją dziś tak 2 razy. Pierwszy raz na 15 minut, drugi na około 5 i odwracałam jego uwagę zabawą i smakołykami, ale faktycznie muszę skrócić czas noszenia, bo zaczyna chodzić bokiem Jakoś udało mi się zrobić 2 zdjęcia : Pierwsza, próbna obroża :) Mina w stylu: "Pogryzę cię " Quote
Cambel&Megi Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 kluski , a ten z największą głową to mój :lol:. Oczywiście poznałam :loveu: Mina w stylu: "Pogryzę cię " Rewelacja :evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Jaka ładna obróżka. :cool3: Jak psinek zacznie wychodzić na spacerki, to polubi obrożę, bo będzie mu się kojarzyła hasaniem. Jak już opanujecie obrożę, to możesz też poćwiczyć w domu chodzenie na smyczy. ;) Quote
lou0t Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 niestety nie znalazłam nigdzie Acany :shake:, więc kupiłam hill's nature's best , na pierwszą dawkę się rzucił, ale tak samo było z royalem, a potem za nic nie chciał tego jeść. Ale patrząc na ilość zbóż chyba przepłaciłam :p. Na razie skończy te 700 g i poszukam sklepów z Acaną, choćbym miała zjeździć cały Kraków. A tu nowa sesja :) Pierwsze "kroki" w nauce siadania :) Przyłapany na gorącym uczynku (czytaj: sikania tam gdzie nie można :p) Quote
Asia & Ginger Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 FotHost.pl - darmowy hosting zdjęć, obrazków, własne albumy-S5000010.JPG Jaki rozkoszniaczek. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
moni83 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Witam serdecznie.Pieknego masz pieseczka i wcale sie nie dziwie,ze zawrocil w glowie:lol: Bede Was tu odwiedzala,gdy tylko wejde na dogo-jest piekny!!! Ja mam 7 miesiecznego urwiska-rozrabiake:diabloti: Pozdrawiam i zapraszam do mnie-choc nie mam sygnatury-niestety nie wiem jak to zrobic,ale mysle ze znajdziesz mojego Jackiego u mnie na stronie:cool1: Quote
Dog Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Witamy. :multi: Piękniś z Niego... :loveu: Już mnie ciekawość zżera, co za przystojniacha z Niego wyrośnie.. :loveu: :cool3: Pozdrawiam ;) Quote
Talia Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Dzień dobry:cool3: Śliczny klusek z małego:loveu: Robi śliczne minki jak broi:lol: Quote
lou0t Posted December 31, 2008 Author Posted December 31, 2008 Bardzo dziękuję za życzenia :) Jakoś przetrwałam święta, chociaż największe wyzwanie przyszło przeżyć Bufiemu, który musiał znosić trójkę małych dzieci. Podziwiam go za cierpliwość :-o Byłam z nim wczoraj do szczepienia. Kurczę myślałam że to już ostatnie na choroby zakaźne, ale wet powiedział że jeszcze jedno, a potem jeszcze tylko na wściekliznę. Eh.. trochę kaski pójdzie. Ale lepiej zapobiegać niż leczyć. Zrezygnowałam z karmy i dostaje domowe, a próbki jakie dostałam wykorzystuje do szkolenia. Mały umie już siadać, leżeć i dawać łapę. Co prawda czasem trochę się ociąga, ale wie, że nie dostanie smakołyku dopóki nie wykona polecenia i w końcu się zmusza. Ucząc go słownie i gestami, najbardziej reaguje na gesty ( w przypadku leżenia gdy mówię i nie pokazuję to tak śmiesznie przewraca łebkiem jakby się zastanawiał "Kurde, co ona ode mnie chce " :lol:) W poniedziałek zaczął 10 tygodni i waży 3,5 kg (klocuch) postaram się wkleić jakieś zdjecia ;) Quote
Dog Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 http://s1.fothost.pl/upload/08/01/29f2f504.jpg ale słodziutki :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts