Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czasami piszą do naszej fundacji ludzie z dalszych okolic, niż mamy możliwości zająć się sprawą.

Sytuacje najlepiej nakreślą meile:

Witam.
(...)

Problem wygląda następująco - mamy w bloku dzikiego mieszkańca - psa kundelka. Jego właściciel zmarł i od tego czasu pies jest bezdomny. Ma rozłożony w bloku materac z gąbki, dokarmiamy go ciągle, jest przyjaznym psem, nie boi się ludzi. Nikomu nie przeszkadza. No prawie nikomu - dlatego też piszę. Sami zagwarantowalibyśmy mu godne warunki gdyż jest to miły i "wychowany" pies - tj. nie załatwia się w bloku, nie robi nic złego. Jednak jest kilku mieszkańców bloku którzy dla swojej chorej przyjemności czasami go kopną, czasami poszczują swoim psem. Z kilkoma osobami które się nim opiekują rozmawialiśmy na ten temat i postanowiliśmy szukać pomocy u Państwa. Szkoda aby nasz mały przyjaciel męczył się, bo przeszkadza kilku osobom których moralność i stan zdrowia psychicznego jest bardzo wątpliwy.
Pozdrawiam serdecznie,

Witam.
(...)
Pies jest młody - ma maksymalnie do 3 lat, ale wydaje mi się że raczej
powyżej roku. Jest bardzo spokojnym psem, agresją reaguje jedynie na inne
psy - to z powodu szczucia... Ogólnie bardzo lubi dzieci, jest w miarę
radosny jak na bezdomnego psa, bardzo szuka ludzkiej miłości, i bardzo lgnie
do ludzi. W stosunku do obcych jest trochę nieufny, ale nie jest agresywny.
Bardzo prawdopodobne, że miał książeczkę, na pewno był szczepiony i
odrobaczany - właściciel o niego dbał. Jak już pisałem właścicielowi się
zmarło, a "kochani" spadkobiercy wyrzucili psa na bruk. Zdjęcia przesyłam w
załączniku. Piesek mieszka w Sosnowcu, na ulicy ..... - aktualnie w
bloku nr .....

(...)
Pozdrawiam serdecznie,
Bartosz Jarubas.

Będę bardzo wdzięczny. Psa aktualnie nie ma w bloku, ale wiem gdzie
przebywa.
Pozdrawiam serdecznie,

Czy ktoś mógłby spotkać się z tym panem zgłaszającym i coś mu doradzić, zobaczyć psiaka i warunki w jakich obecnie przebywa...

• 2 weeks later...
Posted

Ulaa napisał(a):
Nie ma nikogo z Sosnowca? :shake:

Witam serdecznie:lol: Ja jestem z Sosnowca , dzielnica Srodula .Jestem na dogo nowa , dopiero od kilku dni. Jesli moge jakos pomuc , to piszcie cioteczki. Trzymam kciuki za piesa ,

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam ! Cioteczki , wiec nie dam rady na ten podany adres , bo to jest majl , wyskakyje w moim kompie ze nie mam dostepu , to ja wysle do ciebie cioteczko Ulu pw z moimi danymi i jesli masz num tel tego pana , to bardzo prosze , zadzwon , albo wyslij smsa z moimi danymi i moze wtedy bedzie prosciej nam sie skontaktowac, ja od dwoch tygodni ledwo chodze , chorubsko mnie dopadlo:shake: Pozdrawiam was i zycze zdrowia.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...