Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pokaze jak przyjada razem ze zwlokami Pudlowymi, a kupilam w lecznicy w Ząbkach kolo Wawy:eviltong:

A tak wogole to po co Wam to!
Obie macie psy, ktore raczej wiedza do czego zaby sluza..... :niewiem:

Posted

PATIszon napisał(a):
Pokaze jak przyjada razem ze zwlokami Pudlowymi, a kupilam w lecznicy w Ząbkach kolo Wawy:eviltong:

Ale moje uwielbiają lateksowe zabawki :)

jeezuniu jak to brzmi :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Owszem, ale Wendy uwielbia takie piszczące zabawki, ale potrafi je szybko zjadać, więc jak jest sznureczek, to łatwiej z niej wyciągnę :eviltong:

No a pozatym w klubie mamy różne psiaki, szczeniaki, wiec na zaś sie przydaja wszelkie nowinki motywatorów.;)

Posted

[quote name='PATIszon']Zabawki sa firmy Karlie, tylko tyle wiem. Gdzie je kupic...:niewiem:
Dzieki wielkie :loveu: wynajdę w internecie

pytanie zinnej mańki - coby temat na tor właściwy naprowadzić :)

Co jest lepsze i w jakim przypadku ( w jakiej sytuacji = przy jakiej przeszkodzie)

Smaczki czy piłeczka ?

Posted

Smaczki czy piłeczka ?

To zależy od psa. Sa psy które nie pracuja na zabawkę bo nie jest to dla niego nagroda.
Ale generalnie smaczki ida na strefówki o ile masz je zatrzymywane. Bo zbiegane - piłeczka.

Posted

Ja mam zatrzymywane na "aportek" , jedzenie mojego psa nie kreci na tyle zeby zrobic szybkie strefy zatrzymywane .

Ale posiadałam psa z ktorym w gre wchodzilo tylko zarcie .

Mysle ze najwazniejsze jest aby pies wiedzial ze to nagroda "od Ciebie " a to na co bardziej go nakrecisz/ skupisz to Twoja decyzja i predyspozycje psa.

• 7 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

PARSONRK napisał(a):
Dzieki wielkie :loveu: wynajdę w internecie

pytanie zinnej mańki - coby temat na tor właściwy naprowadzić :)

Co jest lepsze i w jakim przypadku ( w jakiej sytuacji = przy jakiej przeszkodzie)

Smaczki czy piłeczka ?

Na goldena-wiadomo piłeczka;) Miałam okazję spotkać cztery goldeny wraz z innymi rasami w jednym miejscu bawiące się piłką. Kontrast pomiędzy goldenem, a innym psem, jest... bardzo duży;) Chodzi oczywiście o nagłe przestawienie się (na zajęciach PT) ze smaków na piłkę;) Ale również spotkałam ONka, który za nagrodę uznawał jedynie piłkę. A przy tym był agresywny, ale to inna sprawa;) Więc to zależy w dużej mierze od psa. Obserwuj i zdecyduj;)

Posted

Mojego psa (sheltie) motywują jedynie smaki... ale takie extra (kawałki sera, kurczaka, wątróbka gotowana etc...)
Ale właściwie jest już na tyle nakręcony, że agility samo w sobie jest nagrodą. Pastuchy już chyba tak mają :hmmmm:

Posted

dunia77 napisał(a):
kawałki sera

:-o
Mysz nie pies :evil_lol:

Mojego do niedawna cieszyły smaczki TYLKO smaczki - ostatnio doszłam dlaczego BO MIAŁ WTEDY DIETĘ.

Ciężko nam było,oj ciężko,chciałam go odchudzić a tu ani rusz.Nie mogłam odstawić diety,i trenowania też nie (zwłaszcza że trenujemy od 2,5-3 miesięcy,i to dla niego "nowość")
Ale od prawie miesiąca Atos,nie zwraca uwagi na smaki.

Piszcząca piłka rulezz:diabloti:

• 4 months later...