Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olu, pomimo tego, że mamy diametralnie różny pogląd na temat oddawania do adopcji niewysterylizowanej suki :roll:, nie obrażaj się przypadkiem na wątek i informuj nas kiedy sunia jedzie za granicę.

Poproś także przyszłego właściciela o zdjęcia suni z nowego domku oraz o zdjęcia jej brzuszka po sterylizacji, którą jak wspominałaś zobowiązał się przeprowadzić w ciągu miesiąca.

• 3 months later...
Posted

Kochani Dogomaniacy !!! Przepraszam, że dopiero teraz dopisuję dalszy ciąg historiii Małej Suni, ale ciągły brak czasu i wiosenna aura nie sprzyjają siedzeniu przed komputerem. Spieszę Was poinformować , że Mała Sunia żyje sobie szczęśliwie w kochającej i troskliwej Rodzinie, gdzie jest przez wszystkich rozpieszczana , przytulana i głaskana. Jest grzeczna i bardzo wesoła, uwielbia zabawy z dziećmi i odpłaca się ogromnym przywiązaniem i wdziękiem. Wszystko Jej się podoba i nigdy nie grymasi. Po dwóch miesiącach aklimatyzacji została poddana zabiegowi sterylizacji, po którym szybko wróciła "do normy". Jeżeli wszystko szczęśliwie się ułoży, to może zobaczymy Ją pod koniec wakacji. Niestey co do dzieci Małej Suni, to mamy tylko kontakt z ludźmi, którzy adoptowali pieska i sunię , reszta osób nie kontaktuje się z nami. Sunia córka też trafiła do wyjątkowego domu i jest w kochającej i troskliwej Rodzinie. Jest ruda i coraz bardziej podobna do Mamy, wyjątkowo ładna i delikatna. Za kilka miesięcy , pewnie po pierwszej cieczce zostanie wysterylizowana.
Myślę ,że ucieszą Was takie dobre wieści , a ja ze swej strony jeszcze raz bardzo, bardzo wszystkim Wam dziękuję za pomoc , bo tylko dzięki Wam ta historia znalazła takie szczęśliwe zakończenie.
Pozdrawiam serdecznie - Ola

Posted

A czy jest szansa na jakieś zdjęcia?
Z kilku źródeł słyszałam nie najlepsze info o adopcjach w Niemczech, np, że psy z Polski są tam wykorzystywane do uzyskiwania narządów/krwi dla chorych psów niemieckich. Dlatego wciąż mam mieszane uczucia. Zresztą podobno niektórzy robią zdjęcia "na zapas", które potem wysyłają jako aktualne, więc zdjęcia dorosłego psa też nie muszą być miarodajne (trudniej coś takiego przeprowadzić ze szczeniakiem, który rośnie i się zmienia).

Jak rzeczywiście sunię zobaczycie pod koniec wakacji to będę spokojna o jej los.

Co do sterylizacji to spokojnie można ją robić w wieku 7-8 miesięcy czyli PRZED pierwszą cieczką.