Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Udało mi się nareszcie własnoręcznie umieścić zdjęcia - oczywiście dzięki Agnieszce !!! Na dwóch pierwszych maluchy są trochę zestresowane i wystraszone, bo są w lecznicy w trakcie badania. Ale na trzecim zdjęciu widać jak inaczej zachowują się na spacerze. Pomimo tego ,że są do siebie podobne, to jednak bardzo różnią się między sobą , usposobienie mają też bardzo różne i każdy będzie zupełnie inny. Patrzą na nas tak rozumnie jakby zdawaly sobie sprawę ze swojej sytuacji i powagi chwili. Jaki los "wyciągną" i czy ich życie będzie tak beztroskie jak do tej pory dzieciństwo. Maluchy bardzo lgną do ludzi i są bardzo ufne, a kiedy czują się bezpiecznie - rozrabiają i bawią się cudownie. Są takie urokliwe, że kiedy się je weźmie do rąk , to trudno się z nimi rozstać.
Tylko niestety cały czas czekają na te czułe dłonie , które będą im towarzyszyć do końca życia !!!
Pozdrawiam - Ola

Posted

Olu czy to te maluchy nie maja domu?
Czy to te mamy ogłosić?
Czy sunia tez szuka domu, czy już jest nią ktoś zainteresowany?
Czy kontakt w sprawie adopcji podany w pierwszym poście jest aktualny?
W jakim wieku aktualnie są maluchy i jakie urosną?

Posted

Tak, właśnie te maluchy , które są na zdjęciu szukają domu !!!
Będą nieduże , bo ich Mama jest wielkości jamniczki. Wiadomo, że Tatuś mógł być większy , ale wg lekarzy nie powinny być większe od jamnika, ewentualnie wielkością podobne do piesków rasy Jack Russell Terrier. Za kilka dni skończą osiem tygodni.
Kontakt w sprawie adopcji ciągle ten sam - telefon kom. do mnie 691 133 614 lub do bezpośrednich opiekunów : 601 25 29 35.
Dla Mamy Suni też szukamy domu, chociaż najchętniej zostawilibyśmy ją u nas. W prawdziwym , kochającym domu byłoby Jej na pewno lepiej niż na zapleczu sklepu.
Pozdrawiam serdecznie - Ola

Posted

Sama nie wiem z wrażenia co powiedzieć !!!! odebrało mi mowę jak zobaczyłam taką ilość ogłoszeń o Feli i Maluszkach !!! Wspaniała sprawa !!!
I chyba jedyne co mogę napisać to po prostu : BARDZO, BARDZO DZIĘKUJĘ !!
W imieniu Mamy i Synków !!!
Serdecznie pozdrawiam - Ola

Posted

To się Szajbusek napracował :multi:. Tylko co z wizytami przed- i po- adopcyjnymi. Czy będziemy oddawać maluchy każdemu kto się po nie zgłosi, bez żadnego sprawdzania?

No i Fela MUSI zostać wysterylizowana przed adopcją. Olu, czy nie możne tej sterylizacji zrobić wcześniej niż za miesiąc? Teraz, kiedy jest tyle ogłoszeń, w każdej chwili ktoś się może po nią zgłosić.

Błagam, nie oddawajcie jej niewysterylizowanej, ludzie są bardzo różni :shake:, naobiecują a potem o tym zapominają. Sami musicie ją wysterylizować. Pamiętam, że mi to obiecałaś ale tak się boję aby to się udało.

Posted

Gwarantuję ,że zrobimy sterylkę przed oddaniem do adopcji . Jeżeli znajdzie się ktoś , kto pokocha Ją "od pierwszego wejrzenia" , to na pewno będzie chciał poczekać na zabranie Suni do momentu zrobienia zabiegu. Znalezienie kogoś kto adoptuje pieski, teraz graniczy prawie z cudem !!! Tam , gdzie psiaki teraz mieszkają "przewija się" sporo ludzi i wszyscy zachwycają się urodą i wdziękiem zwierzaków, ale ciągle nie ma chętnych, żeby je adoptować. Nie tracimy jednak nadziei, tym bardziej, że dzięki Szajbuskowi "poszła" taka ilość ogłoszeń. Pozdrawaim - Ola

Posted

Maszyna ruszyła i trzeba poczekać na efekty. Czasami długo.
Zgadzam sie, ze jak ktos będzie chciał Fele to poczeka na jej zabieg ten miesiąc.
Co do wizyt przed i po adopcyjnych nie jestem w stanie pomóc, ponadto nie wiemy gdzie trzeba będzie sprawdzać ewentualne domki, których jak na razie nie ma,

Posted

Drodzy Moi Dogomaniacy !!! Kolejna dobra wiadomość !!! Jeden z trzech synków znalazł dom !! O ile dobrze zrozumiałam przez telefon, to adoptowali go ludzie , którzy mieszkają po sąsiedzku, więc będzie z nimi kontakt.
A poniżej Sunia Fela - jakie ufne i rozumne te oczy !!!
Pozdrawiam serdecznie - Ola

Posted

Ogłaszam wszem i wobec, że dostałam super wiadomość od Oluni. Wszystkie maluchy już są w domkach, miejmy nadzieję, że w dobrych domkach. :multi:

Sterylka mamci zaplanowana na poniedziałek. Jak nikt jej nie będzie chciał zaadoptować, zostanie w tym sklepie u aktualnych opiekunów. :multi:

Posted

Kochani Moi Dogomaniacy !!!
Nie miałam wcale większej nadziei, że kiedykolwiek będę mogła Wam to napisać – WSZYSTKIE PIESKI ZNALAZŁY NOWE DOMY !!!
Ostatnie dwa szczeniaczki zabrali ludzie , którzy przychodzili kilka razy , zachwycali się psiaczkami, ale nigdy nie zdeklarowali, że chcą je adoptować. I nagle dojrzeli do właściwej decyzji !!! Moje szczęście nie ma granic również dlatego, że Sunia Fela także pójdzie do adopcji. Nie pisałam o tym wcześniej, bo sama nie wierzyłam ,że to będzie możliwe. Teraz jednak zapadła ostateczna decyzja i Sunia znajdzie swój szczęśliwy dom za granicą. Nie będę pisać o szczegółach, bo nie wiem czy nowy właściciel by sobie tego życzył . I ta właśnie adopcja (może nie tylko ta) doszła do skutku dzięki ogłoszeniu na Dogomanii i dzięki temu, że z takim poświęceniem pomagaliście w poszukiwaniu domków dla porzuconych zwierzaków. Jestem zaszczycona, że mogłam Was „poznać” i spotkało mnie to szczęście, że to właśnie mnie pomagaliście w tej trudnej sprawie. Może to zabrzmi patetycznie, ale mocno podbudowaliście moją wiarę w ludzi !!! Dziękuję Wam bardzo , bardzo gorąco – pozostając Waszą dłużniczką.
Jutro zabieramy Sunię do naszych lekarzy, żeby przygotowali na wyjazd potrzebne dokumenty i zrobili konieczne szczepienia. Musimy również przyzwyczajać ją do jazdy samochodem, bo nie wiemy jak to znosi, a czeka ją długa podróż. Będę starała się informować Was o losach Małej Suni do czasu Jej wyjazdu z Polski.
Pozdrawiam Was bardzo, bardzo gorąco - Ola