zuzlikowa Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Domku! Zobacz jaka to... jedyna i wyjątkowa...pięknota Cię potrzebuje:lol: Ty przecież, też jej potrzebujesz:loveu::loveu::loveu: Quote
kaa Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 No to nie tak, weterynarz ją tylko dowiózł i podał zastrzyki, RTG i diagnoza była robiona w schronisku przez naszego weterynarza :roll: Quote
kaa Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 i próba nastawienia tych zwichnięć też , no a co do imienia to widzę że Blanka się przyjeła ;) Quote
zuzlikowa Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 kaa napisał(a):No to nie tak, weterynarz ją tylko dowiózł i podał zastrzyki, RTG i diagnoza była robiona w schronisku przez naszego weterynarza :roll: Uwagi przyjęte i poprawione! Teraz nic mi nie umknęło? Quote
kaa Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Dziękuję teraz jest ok. tylko nie wiem czy wszyscy doczytali że ta Sunia będzie mieć jednak operację , poważną główki kości udowej :-( Quote
ulvhedinn Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 To będzie miała na pewno, czy tylko jak nie uda się z nastawieniem? :roll: Cudna dziewczynka, żeby tak moje trzy tymczasy poszły....... Quote
jusstyna85 Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 ulvhedinn napisał(a):To będzie miała na pewno, czy tylko jak nie uda się z nastawieniem? :roll: Cudna dziewczynka, żeby tak moje trzy tymczasy poszły....... Musi mieć ją,ale co będzie po operacji? :( Quote
zuzlikowa Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 kaa napisał(a):Dziękuję teraz jest ok. tylko nie wiem czy wszyscy doczytali że ta Sunia będzie mieć jednak operację , poważną główki kości udowej :-( Mam pełną świadomość i konieczności operacji, i tego, iż w sposób bezpośredni i 100% klarowny, nie stwierdziłam,że ...Blanka(?) musi mieć operację; że po operacji czeka ją ok.6 tyg. okres rehabilitacji... Jednak w życiu zachodzą tak duże zmiany, a samo przewidzenie jak Blanka zniesie okres pooperacyjny...jak długo on potrwa...jak będzie przebiegał...to też wielka niewiadoma...:shake: Myślę,że sugestia jest na tyle wyraźna ,że...konieczna rekonwalescencja!... że w warunkach poza schroniskowych!...że na pierwszy kontakt zainteresowanych z suczeńką wystarczy! Dokładniejsze informacje, świeże, bieżące, z przebiegu leczenia,rehabilitacji...zainteresowani otrzymają po skontaktowaniu się z Wami. Taki był tok mojego myślenia. Jeśli jednak sądzicie, że fakt konieczności przeprowadzenia operacji trzeba jasno przedstawić...nie ma sprawy- podkreślę!:lol: Dajcie znać- zmieniać, czy pozostawić jak jest? Quote
Dorothy Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Uwazam ze koniecznie takie rzeczy trzeba przedstawiac jasno, wyraznie, duzymi literami-OPERACJA TAKA TO A TAKA, LECZENIE TAKIE, REHABILITACJA WYMAGAJACA TEGO I TEGO PRZEZ TAKI OKRES. Inaczej to nie ma zadnego sensu, wezmie ja ktos "zakochany w cudnym piesku" kto za tydzien sie podda bo bedzie musial ja nosic a nie bedzie na to przygotowany, i macie spwrotem psa w schronie. Jeste przeciwna zawoalowanym ogloszeniom "a nuz sie nie wyda ze to amputacja". To musi byc czlowiek ktory zaakceptuje PRAWDE. Quote
zuzlikowa Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 [quote name='kaa']Dziękuję teraz jest ok. tylko nie wiem czy wszyscy doczytali że ta Sunia będzie mieć jednak operację , poważną główki kości udowej :-( Skorygowane i...wyłożone bez niedomówień i zawoalowań! Poprawiłam i u psiareczki78. Szukaj dziewczyno:loveu: Może jeszcze zauważysz jakieś nieścisłości. Jejku...poprawiam, poprawiam...a tu nigdzie nie ma imienia dziewczynki! Mogę już wpisać Blanka? A czy ktoś zrobił już jakieś ogłoszenia? Quote
ANETTTA Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 oby ta kochana psiunia szybko znalazała domek :shake:chocby tymczas ...az tymczas Quote
jusstyna85 Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 Tymczas potrzebny na już...choć na czas pooperacyjny... Quote
kaa Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Ja też uważam że nie ma co owijać przed ludźmi w bawełnę tylko jasno i wyraźnie napisać jak sprawa wygląda, ludzie muszą mieć pełną świadomość podejmując się opieki nad takim psem. Myślę że imię można wpisać, ono jest neutralne i ładne. Pasuje jej;). Serdecznie dziękuję za wszelką pomoc Blance, jednak Anioły chodzą po ziemi, wielkie dzięki Quote
basia0607 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Mam dom dla mlodego bernardyna . To są ludzie bardzo zapracowani i myślę, że dla psa potrzebujacego dużej uwagi nie beda mieli czasu. Quote
ANETTTA Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 hyyyyyyyyym skad Ci ludzie wiesz ze mamy benków do kolru do wyboru ...... zerknij na bernardyn w potrzebie tu na dogo lub na bernardyny.net klikaj co i jak bedziemy szukac pieknorty mlodego a sunia po sterylce tez wchodzi w gre ..u emir sa az 3 w tym ok roku adelka piekna ale nie tylko u emir Quote
zuzlikowa Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Wszystko zmienione zgodnie z Waszymi sugestiami! Blanka, już oficjalnie została BLANKĄ:lol::lol::lol: A co z ...z banerkiem?:oops: Przydałby się. Quote
zuzlikowa Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 [quote name='basia0607']Mam dom dla mlodego bernardyna . To są ludzie bardzo zapracowani i myślę, że dla psa potrzebujacego dużej uwagi nie beda mieli czasu. Anettta podpowiedziała gdzie szukać( bo niestety wybór jest duży:-(), a ja mam małą sugestię- może wśród beników wybiorą ...krótkowłosego bernardyna? Quote
ANETTTA Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 a mzoe sawunie z mielca mloda [piekna i spokojna zero wymagań ..... Quote
jusstyna85 Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Ludzie piszą przez allegro,ale wydaje mi sie, że to jedna i ta sama osoba i chyba dziecko...ma dziwne podejście do wszystkiego :( co będzie z sunią? Quote
zuzlikowa Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 jusstyna85 napisał(a):Ludzie piszą przez allegro,ale wydaje mi sie, że to jedna i ta sama osoba i chyba dziecko...ma dziwne podejście do wszystkiego :( co będzie z sunią? Niestety tak bywa:-(,ale ściskajmy kciuki za zdrówko Blanki i nagłaśniajmy dalej! Jeśli nic nie będziemy robić to nic dobrego nie będzie miało szansy się wydarzyć! Quote
jusstyna85 Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Dzięki wyróżnieniu telef u Kaa rozdwoniły sie... Jest jednak problem... Nie wiadomo,czy na jednej operacji sie skończy...Najlepiej gdyby znalazł sie DT i to w pobliżu, żeby jeździć z nią do weta schroniskowego,bo inaczej to są koszty...Jest masa chętnych na sunie,ale nie ma pewności, że będzie ich stać na te operacje,a wiadomo jacy są ludzie... Są 2 wyjścia: albo dom w pobliżu, wtedy operacje i leczenie na koszt schroniska albo dom dalej i leczenie na koszt właścicieli... Dlatego tak jest potrzebny DT Quote
zuzlikowa Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 [quote name='Puchatek']Banerki dla Blanki: Puchatku...wielkie dzięki!!! Częstować się ...Blanczynym :lol: banerkiem proszę! Quote
kaa Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Dziękujemy za banerki, wczoraj telefon dzwonił a dziś ciiiiiiiiszzzzzzzzza:roll: Quote
Recommended Posts