Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to nie tak, weterynarz ją tylko dowiózł i podał zastrzyki, RTG i diagnoza była robiona w schronisku przez naszego weterynarza :roll:

Posted

kaa napisał(a):
No to nie tak, weterynarz ją tylko dowiózł i podał zastrzyki, RTG i diagnoza była robiona w schronisku przez naszego weterynarza :roll:

Uwagi przyjęte i poprawione!
Teraz nic mi nie umknęło?

Posted

Dziękuję teraz jest ok. tylko nie wiem czy wszyscy doczytali że ta Sunia będzie mieć jednak operację , poważną główki kości udowej :-(

Posted

ulvhedinn napisał(a):
To będzie miała na pewno, czy tylko jak nie uda się z nastawieniem? :roll:

Cudna dziewczynka, żeby tak moje trzy tymczasy poszły.......

Musi mieć ją,ale co będzie po operacji? :(

Posted

kaa napisał(a):
Dziękuję teraz jest ok. tylko nie wiem czy wszyscy doczytali że ta Sunia będzie mieć jednak operację , poważną główki kości udowej :-(

Mam pełną świadomość i konieczności operacji, i tego, iż w sposób bezpośredni i 100% klarowny, nie stwierdziłam,że ...Blanka(?) musi mieć operację; że po operacji czeka ją ok.6 tyg. okres rehabilitacji...
Jednak w życiu zachodzą tak duże zmiany, a samo przewidzenie jak Blanka zniesie okres pooperacyjny...jak długo on potrwa...jak będzie przebiegał...to też wielka niewiadoma...:shake:
Myślę,że sugestia jest na tyle wyraźna ,że...konieczna rekonwalescencja!...
że w warunkach poza schroniskowych!...że na pierwszy kontakt zainteresowanych z suczeńką wystarczy!
Dokładniejsze informacje, świeże, bieżące, z przebiegu leczenia,rehabilitacji...zainteresowani otrzymają po skontaktowaniu się
z Wami.
Taki był tok mojego myślenia.

Jeśli jednak sądzicie, że fakt konieczności przeprowadzenia operacji trzeba jasno przedstawić...nie ma sprawy- podkreślę!:lol:
Dajcie znać- zmieniać, czy pozostawić jak jest?

Posted

Uwazam ze koniecznie takie rzeczy trzeba przedstawiac jasno, wyraznie, duzymi literami-OPERACJA TAKA TO A TAKA, LECZENIE TAKIE, REHABILITACJA WYMAGAJACA TEGO I TEGO PRZEZ TAKI OKRES.
Inaczej to nie ma zadnego sensu, wezmie ja ktos "zakochany w cudnym piesku" kto za tydzien sie podda bo bedzie musial ja nosic a nie bedzie na to przygotowany, i macie spwrotem psa w schronie.
Jeste przeciwna zawoalowanym ogloszeniom "a nuz sie nie wyda ze to amputacja". To musi byc czlowiek ktory zaakceptuje PRAWDE.

Posted

[quote name='kaa']Dziękuję teraz jest ok. tylko nie wiem czy wszyscy doczytali że ta Sunia będzie mieć jednak operację , poważną główki kości udowej :-(

Skorygowane i...wyłożone bez niedomówień i zawoalowań!
Poprawiłam i u psiareczki78.

Szukaj dziewczyno:loveu:
Może jeszcze zauważysz jakieś nieścisłości.
Jejku...poprawiam, poprawiam...a tu nigdzie nie ma imienia dziewczynki!
Mogę już wpisać Blanka?

A czy ktoś zrobił już jakieś ogłoszenia?

Posted

Ja też uważam że nie ma co owijać przed ludźmi w bawełnę tylko jasno i wyraźnie napisać jak sprawa wygląda, ludzie muszą mieć pełną świadomość podejmując się opieki nad takim psem.
Myślę że imię można wpisać, ono jest neutralne i ładne. Pasuje jej;).
Serdecznie dziękuję za wszelką pomoc Blance, jednak Anioły chodzą po ziemi, wielkie dzięki

Posted

hyyyyyyyyym skad Ci ludzie wiesz ze mamy benków do kolru do wyboru ......

zerknij na bernardyn w potrzebie tu na dogo lub na bernardyny.net

klikaj co i jak bedziemy szukac pieknorty mlodego

a sunia po sterylce tez wchodzi w gre ..u emir sa az 3 w tym ok roku adelka piekna

ale nie tylko u emir

Posted

[quote name='basia0607']Mam dom dla mlodego bernardyna . To są ludzie bardzo zapracowani i myślę, że dla psa potrzebujacego dużej uwagi nie beda mieli czasu.

Anettta podpowiedziała gdzie szukać( bo niestety wybór jest duży:-(),
a ja mam małą sugestię- może wśród beników wybiorą ...krótkowłosego bernardyna?

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Ludzie piszą przez allegro,ale wydaje mi sie, że to jedna i ta sama osoba i chyba dziecko...ma dziwne podejście do wszystkiego :(

co będzie z sunią?

Niestety tak bywa:-(,ale ściskajmy kciuki za zdrówko Blanki i nagłaśniajmy dalej!
Jeśli nic nie będziemy robić to nic dobrego nie będzie miało szansy się wydarzyć!

Posted

Dzięki wyróżnieniu telef u Kaa rozdwoniły sie...

Jest jednak problem...

Nie wiadomo,czy na jednej operacji sie skończy...Najlepiej gdyby znalazł sie DT i to w pobliżu, żeby jeździć z nią do weta schroniskowego,bo inaczej to są koszty...Jest masa chętnych na sunie,ale nie ma pewności, że będzie ich stać na te operacje,a wiadomo jacy są ludzie...

Są 2 wyjścia:

albo dom w pobliżu, wtedy operacje i leczenie na koszt schroniska
albo dom dalej i leczenie na koszt właścicieli...

Dlatego tak jest potrzebny DT