Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ayshe napisał(a):
dopoki sa to hopki,rzucanie talerzami,siad czy waruj i inne takie rzeczy...dobra...klient i tak sam wybiera;).i tak 90%sukcesu to bajer:diabloti:.
ale obrona cywilna to juz mi cisnienie podniosla bo po prostu jest to dla mnie nie do przyjecia.nie wolno ale to po prostu NIE WOLNO uczyc jak atakowac czlowieka!do tego sa wyszkolone psy sluzb mundurowych i uzywane moga byc tylko przez funkcjonariuszy.

Zgadzam się z Tobą. W Szczecinie niestety proceder typu obrona cywilna jest powszechnie znany szczególnie jednemu szkoleniowcowi. Ma on stare uprawnienia z wojska i od 30 lat stosuje niezmiennie wojskowe metody tak w pt jak i na obronie:angryy:
Dodam , że na obrone sprawdza sie tam wszystko co sie rusza tzn wszystkie psy niezaleznie od rasy!!!!!!!!!!!!!!!!! jeszcze w trakcie kursu pt , żeby przypadkiem klienci nie uciekli.
W obronie biora tez udział osoby niepełnoletnie a na sprzedaż wystawiane sa psy - przewaznie amst. z dopiskiem - po szkoleniu obronnym osób i mienia - ostatni taki piesek miał chyba ok 4 lat albo nawet 5 i kosztował 2000zł TO NIE ŻART TO FAKT!!!!!!!!!

Posted

Bujac to my, ale nie nas:diabloti:
Bajerki ze nziżkami sa boskie, w ogole ceny boskie nie ma co...
Referencje powalaja na kolana nie jeden miszcz pozazdroscilby... taaaaa słoma z butow wystaje ,ale teraz każdy moze byc wielki ''szkuleniowiec,'' mitomani:shake:

Ale nie trzeba daleko szukac
ide sobie ide i beignie tomnie uchahany dobermanek skacze na mnie i chce polizac
Biegnie własciciel: i z wielka powaga szkoda ze sie nie rzuca i nie gryzie przedramienia:shake:
Ja: jak to?!
Pan: Bo to pies do ipo! ma sie rzucac na kazdego czlowieka na przedramie!
Ja: ale co ma ipo do zachowania przeciez pies nie ma sie rzucac na wszystko co sie rusza tylko na pozoranta na placu skzoleniowym, dla mnie taki pies nadaje sie do uspienia...
Facet: albo robimy ipo albo sie bawimy
Dno...

Posted

a to nie jest zabronione tak wogole?nie ma jakiegos przepisu ktory zabrania takich praktyk?przeciez to po prostu jakas farsa:angryy:.
nie wolno uczyc psow obrony cywilnej!do tego sa sluzby mundurowe mogace uzywac psow do celow sluzbowych.
axusia-ja nie rozmawiam o patologii tylko o normalnej pracy z psami.nie ma ZADNEGO slowa o pracy prawidlowej awersyjnej i powiedzeniu DLACZEGO szkolaca woli inaczej.jest tylko beee=szkolacy na kolcach=znecajacy sie nad psami sadysci:angryy: i miodzio czyli koffamy pieski i dajemy im nagrodki jak som mile i grzeczne:cool3:.to mnie wnerwia.
jakby tu powiedizec jeszcze raz:bo kazdy kto pracuje z psami uzywajac awersji po prostu WIE jak wazna jest motywacja psa i jak dlugo sie psa buduje,motywuje itd zeby kolce przyspieszaly itd.
dlateog taka pisanina jest dlam nie malo lotnym chwytem reklamowym i tyle.
ps.jakby co to mnie sama szkola nei interesi-pisze tylko omawiajac zjawisko.;)

Posted

Ayshe ale pracuje na poważnie , czy szkola ma nauczyc tylko paru komend posmiac sie i nie ochrzaniac, znam ludzi ktorzy wybieraja sie na szkolenie ale jakby dostali ''zjebke'' od skzoleniowca wynisliby sie z krzykiem bo ma byc pieknie ladnie typu ''place zadam wymagam'' nic od siebie nie daje , maja efekty naucza psa siad waruj zostan rownaj bo wiecej sie nie uczy na takich szkoloeniach , zaplaca i sa zadowoleni ... praca z psem... taaa

Mnie cieszy ze nie ma dopiski ''szkolimy przyszlych miszczow obi pt czy ipo'' bo juz by dala czadu w ogole.

Nie a mnie wlasnie interesuje powaga ciekawe co by zrobili z Beniutkiem, cwaniaki:diabloti:

Posted

kate-kazdy czlowiek wybiera co sie komu podoba.
takie prawo klienta.i nic nikomu do tego.
natomiast uczenie pilnowania osob i mienia jest niedopuszczalne dla mnie.reszta w sumie nie ma znaczenia.

Posted

ayshe napisał(a):
mnie raziloby kliker i kolce...chociaz w sumie tyz nie:cool3::evil_lol:

Wiesz, to zależy - czy używasz klikera jako narzędzia, czy jesteś w sekcie ;). Bo kliker jest naprawdę fajny do zaznaczania zachowań, może iść w parze z kolcami, pod warukiem, że się wie, jak tego używać, zresztą chyba nikomu nie muszę tego tłumaczyć. Ale jeśli ideologia zaczyna brać górę na rozumem, wtedy kiszka, umarł w butach :evil_lol:.

Posted

Mokka-no wlasnie jakos mnie te kolce i kliker nie raza.:lol:klikalam tez nagradzanie przewodnikom zeby wylapywali timing nagrodowy.:cool1:raziloby mnie takie zestawienie na stronie to mialam na mysli choc w sumie po chwili -tez nie .zakladanie odgornie jednej metody w szkolce mnie razi najbardizej bo przeca nie wszysko dla azorka jest dobre dla ciapusia.
niemam nic przeciwko narzedizom szkoleniowym.byle niebylo "jedynie lsusznej drogi"bo jak napisalam metode [awlasciwie miszmasz metod;)]dopasowuje sie od psa.nasze widzimisie niewiele ma wspolnego z maksymalizacja pracy.narzedziami posluguje siezeby uzyskac efekt do ktorego zmierzam.i wybieram te ktore sa najlepsze dla mojego psa.dlatego kliker i kolce mnie nie raza bo niby czym?:p
ps .co do sekty przyznaje sie ze jestem w sekcie Reiser'a.jestem nieuleczalnym wielbicielem tego faceta.i to sie poglebia z kazdym treningiem:loveu:.

Posted

Berek napisał(a):
... bo naprawdę większość ludzi wcale nie ma ochoty rzetelnie pracować z psem - tylko lubią różne bajery. Żeby było miło albo żeby własciciel szkółki do nich dużo gadał, albo żeby pieski mogły się "pobawić".

Wręcz widzę tendencję do niezadowolenia jak broń Boże trener każe z psem ćwiczyć albo tłumaczy że się coś robi nie tak.
Przecie to ujma na honorze - "jesteś świetny, będziesz prezydentem" - tak trzymać, a nie tam jakieś "panie pochwal pan tego psa wreszcie" a już za skarby "prosze pociągnąc za smycz" (przeca pozytyw w modzie, nie?).

:cool3:

DOKLADNIE!
jak sie mowi ze efekty szkolenia zaleza od wkladu pracy to robia "wielkie oczy".

Posted

[quote name='AngelsDream']Czyli pod koniec 2009, a najdalej w 2010 mogę zakładać szkołę?

http://www.azorres.pl/foto/art/fakty_psy.jpg

hehe to ja już mogę bo Su mam od 2005 :diabloti: jacyś chętni? Promocyjne ceny jak ktoś rzuci hasło 'dogomania':cool3:
Jeśli chodzi o uprawnenia - mam psa i ee psychologie ogólną na uczelni. :lol:

btw werbowanie na gronie z tego co widziałam to się nie udało bo odezwały się osoby które tam uczyły i nie miały dobrego zdania o właścicielce.