Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 593
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ASIACZKU masz rację. Obiecałem EWIE że dokończę wszystkie rozpoczęte tematy. Na razie idzie to jak pod górę. Urzędy papierki i formalności i końca nie widać. Ale jesteśmy dobrej myśli. Jeszcze nam się chce. Pozdrawiam R.

Posted

Dziękuję bardzo za wiarę w nas. Jedna z rzeczy która jest nam bardzo potrzebna to dobre słowo. Many lekkie problemy z kasą. Jak to się mówi brak płynności finansowej. Spowodowane jest tym że ja nie mam możliwości iść do pracy. Piszcie do nas o byle czym. Chociaż w ten sposób nie będziemy czuli się sami. Pozdrawiam R.

Posted

Szybowiec napisał(a):
ASIACZKU masz rację. Obiecałem EWIE że dokończę wszystkie rozpoczęte tematy. Na razie idzie to jak pod górę. Urzędy papierki i formalności i końca nie widać. Ale jesteśmy dobrej myśli. Jeszcze nam się chce. Pozdrawiam R.

Biurokracja potrafi człowieka dobić, ale nie poddawajcie. Jesteśmy z Wami, trzymajcie się :calus:.

Pzdr

Posted

Witaj bety. Miło mi że znowu stronka zaczyna " żyć " . Jest to jeden z tematów, które obiecałem kontynuować. Co do stadka to miewa się OK. Zdjęć nie prześlę bo nie umiem. Jak Iga wyzdrowieje w przyszłym tygodniu przyjdą sąsiedzi i podszkolą mnie wobsłudze internetu. Chwilowo mogę tylko pisać. Buziaki R.

Posted

Witaj bety. Cieszy mnie że stronka obudziła się. Jest to jeden z tematów, które obiecałem kontynuować. Co do stadka to czuje się OK, no może troszeczkę zapasione. Zdjęć nie prześlę bo jeszcze nie potrafię. Mogę na razie tylko pisać. Kontynuacja nauki komputera w przyszłym tygodniu jak Iga wyzdrowieje. Buziaki R.

Posted

Jest problem i to bardzo duży. Jak widzisz ASIACZKU czasami piszę dwa razy bo pokazuje że pierwsza wiadomość poleciała w siną dal. Ponadto mamy taki internet jaki mamy i musimy się z tego cieszyć że w ogóle jest. Jest to iplus. Poza tym muszę zmienić kompa, a w tym pomagają mi sąsiedzi. Będziemy kontynuować w przyszłym tygodniu bo oni mają małe dziecko i boją się zawlec wirusa, a Iga ma początki zapalenia oskszeli. Sorki. Zdjęcia zrobić to nie problem. Problem zaczyna się dopiero potem. Komp za stary i chodzi jak diesel w mrozy. Mam nadzieje że nie długo te problemy się skończą.

Posted

Co do ' stadka ' to poza tym że jest troszeczkę nazbyt zadbane to z nowym rokiem dziewczynki zaczęły okres cieczek. W związku z tym mamy niezły cyrk nad którym udaje się nam jak do tej pory panować. Internet w dni zamglone , ta jak dzisiej , raz działa a raz nie.

Posted

Czterech czy 2 jurnych kogucików to bez różnicy. Nasze dziewczynki mają cieczki regularnie co pół roku. Na zasadzie że jedna zaczyna, a potem sposobem domina. Najspokojniej jak cieczkę ma owczarka , bo wiadomo że chłopców można znaleźć pod jej kojcem.

• 2 weeks later...
Posted

Wklejam Instrukcję dodawania zdjęć na DGM:
Instrukcja wstawiania zdjęć na DGM

[LIST=1]
[*]Zdjęcia, które chcemy wstawić na DGM, musza być najpierw umieszczone na Pulpicie w jakimś folderze.
[*]Wybieramy zdjęcia, zapisujemy ich numery, nazwy folderów/plików z Pulpitu.
[*]Zdjęcia szybciej wstawimy na DGM, gdy będą one wcześniej zmniejszone. Służy do tego program np. ACDSee. Ja mam wersję 5.0. Można ją ściągnąć z Internetu.
[*]Zdjęcia można tez zmniejszać automatycznie w programie Imageshack, ale trwa to dłużej. Przy dużej ilości fotek – nie opłaca się zmniejszać przez Imageshack.
[*]Gdy zdjęcia SA już wybrane, zmniejszone – wchodzimy na stronę: [URL="http://www.imageshack.us/"]www.imageshack.us[/URL].
[*]Klikamy na pole o nazwie „Browse”. Pojawiają się wszystkie nasze pliki/foldery znajdujące się na Pulpicie. Wyszukujemy ten wybrany, znajdujemy nr zdjęcia. Klikamy w „Otwórz”.
[*]Jeżeli nasze zdjęcie NIE JEST zmniejszone w programie ACDSee – klikamy w katalog (Image resize) przy rozmiarach zdjęcia. Na DGM wymagane jest 640x480. W Imageshacku można sobie ustawić tę funkcję.
[*]Klikamy w pole: „Upload now”.
[*]Po chwili klikamy w „Forum Code”. Zaznaczamy i Ctrl+C.
[*] Z dolnego paska przechodzimy na formu DGM i klikamy: Ctrl+V. Pojawia się link do zdjęcia.
[*]Klikamy 2xenter. To istotne, bo gdy tego nie zrobimy, to wstawiane zdjęcia będą „przyklejone” do siebie.
[*]Z dolnego paska wchodzimy ponownie do ImageSchack. Klikamy na „Media Upload” i powtarzamy wszystkie czynności od pkt. 6.
[/LIST]
Pzdr.

Posted

Dziękuję bardzo za instrukcję. Prawdopodobnie będę próbował dopiero jutro. Dzisiaj muszę skończyć obiad, odrobić lekcje i trochę innych prac domowych. Jeżeli uda mi się to fotki wstawię. pozdrawiam R.

Posted

Instrukcje są bardzo czytelne i przejżyste. Niestety dzisiejszy dzień miałem strasznie przerąbany i tak niestety zapowiada się do końca tygodnia. A na doświadczenia i próby trzeba mieć troszeczkę spokoju. Jak znajdę chwilkę to zaraz się za to wezmę. Proszę o cierpliwość. Pozdrawiam R.