Jump to content
Dogomania

Ile masz yorków?  

112 members have voted

1. 1. Ile masz yorków?

Recommended Posts

Posted

u mnie jeden...i dopóki bedzie żył to tak pozostanie...za bardzo się denerwuje jak pies mu przeszkadza w jedzeniu czy spaniu a przy dwóch ogonach to wręcz nieuniknione...natomiast następne psiaki wezmę 2-ze schroniska

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Balbina ja też miałam takie obawy, a teraz widzę jak śpią zawsze "na kupę" byle tylko bliżej siebie. :loveu: Jedzą każdy ze swojej miski i sobie nie przeszkadzają.

Posted

no popatrz...ja wiem,że Franek tolerował by psa w jednym wypadku-musiała by być to biała,mała,kudłata suczka.Może nawet po nim skakać, podgryzać a on i tak w każdej białej kulce jest zakochany;)

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Mamy 1,5roczną suczkę Bonnie. Bardzo kochaną i rozpieszczaną. Od 10 dni mieszka z nami 5 miesięczna suczka Monalisa (po domowemu Lola)
Niestety dziewczynki nie przypadły sobie do gustu. Bonnie jest strasznie zazdrosna, mimo tego że staraliśmy się nie okazywać zainteresowanie malutką.
Lola zaczepia ją i chce się bawić, natomiast Bonnie pokazuje zęby, warczy i próbuje gryźć. Nie pozwala małej zbliżyć się do siebie.
Myślicie że moje dziewczynki dogadają się jeszcze?

• 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

jaskuleczka napisał(a):
Mamy 1,5roczną suczkę Bonnie. Bardzo kochaną i rozpieszczaną. Od 10 dni mieszka z nami 5 miesięczna suczka Monalisa (po domowemu Lola)
Niestety dziewczynki nie przypadły sobie do gustu. Bonnie jest strasznie zazdrosna, mimo tego że staraliśmy się nie okazywać zainteresowanie malutką.
Lola zaczepia ją i chce się bawić, natomiast Bonnie pokazuje zęby, warczy i próbuje gryźć. Nie pozwala małej zbliżyć się do siebie.
Myślicie że moje dziewczynki dogadają się jeszcze?

Dziewczyny powinny się "dogadać", trzeba dać im trochę więcej czasu. Trzymam Kciuki!!!

Ja w domu mam dwie suki: 3,5 letnią yorczkę i ok. 11 letnią adoptowaną dużą(ok 37kg) kundelkę. Początki były trudne yorczka nie mogła podchodzić w okolice miski bo była awantura, jak mała chciała się przywitać, polizać pysk dużej to kilka razy głowa yorczki była między zębami dużej. Na chwilę obecną małamoże podjadać z miski dużej, obskakiwać i witać się do woli...jest pełna zgoda.

Posted

YT, które mieszkają ze mną : dwie 10-letnie emerytki, 5,5 roczna suka, 4,5 roczna suka, 4 letnia, 2,5 roczna i 2 letni rodzynek czyli facecik. Oprócz tej siódemki mieszka z nami pekińczyk ze zlikwidowanej pseudo oraz 2 akity.

• 3 weeks later...
Posted

Ja mam jednego yorka.
Na drugiego psa rodzice się nie zgadzają niestety :mad:
Jak już to na szczęście :cool3: tylko drugi york mógłby być ale i na to szanse są nikłe.

• 1 month later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...
Posted

U mnie swojego czasu było 6 sztuk :) 4 szczeniaki tak rozrabiały, że sprzątać trzeba było non stop. W wieku 8 tyg każdy miał inny pomysł na łobuzowanie :)
Teraz w domu mam 2 sztuki + w przyszłym tyg dołączy do nas chihuahua :)

Moja sąsiadka ma 2 i jak ja idę do niej z moimi 2 to jest fest zabawa :)

Posted

Gioco napisał(a):
YT, które mieszkają ze mną : dwie 10-letnie emerytki, 5,5 roczna suka, 4,5 roczna suka, 4 letnia, 2,5 roczna i 2 letni rodzynek czyli facecik. Oprócz tej siódemki mieszka z nami pekińczyk ze zlikwidowanej pseudo oraz 2 akity.

Piękna rodzinka :)