evel Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Soema napisał(a):Dzięki :) ale od razu mówię, że bardzo ostrożnie do takich ogłoszeń podchodzę. :oops: Zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie do schronu po psa nie pojadą :niewiem: i takie tam.. Szczerze? Bo ludzie są wygodni. Chcą sprawdzić, czy mają po co jechać do schronu, a jeśli tak, to gdzie. Nie w każdym schronie uzyskają informacje o psie, który ich interesuje a dogomaniacy to taki mały kontrwywiad ;) Są schrony, które "wciskają" ludziom zupełnie przypadkowe psy, o każdym mówiąc, że to przemiły łagodny psiak no i potem są dramaty, jak się okazuje, że człowiek i pies się nie potrafią zgrać. Poza tym, sama wolę najpierw coś sprawdzić przez internet/telefon a potem ruszyć tyłek z domu :oops:, bo mój dom rodzinny na odludziu trochę jest i jak mi idzie coś załatwić to pół dnia tracę na dojazdy i takie tam a staram się szanować swój czas :evil_lol: Quote
Soema Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 W sumie to racja. Strasznie wygodni się robimy. Najgorsze jest to, że tu może wejśc każdy, tym bardziej dziecko, zrobić zamieszanie i jest problem. Ja też miałam niefortunny początek na Dogo, no ale się poprawiłam :diabloti: a dla Nancy dom ma być po prostu IDEALNY :cool1: Quote
zaginiona sara Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Soemo dlA KOGOS KTO BARDZO LUBI PSY WIZYTA W SCHRONIE TO SZOK :( Quote
Soema Posted December 26, 2008 Author Posted December 26, 2008 zaginiona sara napisał(a):Soemo dlA KOGOS KTO BARDZO LUBI PSY WIZYTA W SCHRONIE TO SZOK :( Wiem, bo byłam.. ale satysfakcja z pomocy jakiemuś to po części wynagradza.. Quote
zaginiona sara Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 ja dlugo nie moglam zajrzec do schronu bo bym wszystkie chciala zabrac Quote
zaginiona sara Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 sorki nie na temat nie wiecie moze czy jest jeszcze na metalurgicznej czarny cocker spaniel? sa ogloszenia a ja go widzialam kiedys jak szukalismy Sary i on chyba w listopadzie zaginal jak nasza kruszynka? Quote
Soema Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Zadzwonię później do Basi to się dowiem wszystkiego, na razie mój domowy pies nam mnóstwo atrakcji stwarza :mad: (wyciąga furtkę z zawiasów, rozwalił kojec, siatkę..) Quote
evel Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 zaginiona sara napisał(a):sorki nie na temat nie wiecie moze czy jest jeszcze na metalurgicznej czarny cocker spaniel? sa ogloszenia a ja go widzialam kiedys jak szukalismy Sary i on chyba w listopadzie zaginal jak nasza kruszynka? jeśli wszystko pójdzie dobrze, to pojawię się w schronie jutro, zapytam. przepraszam za OT :oops: Quote
Soema Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Jadę jutro po Nancy do Basi :) zaszczepię ją no i musimy ruszyć z ogłoszeniami ;) Quote
RIVER Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Nancy Pysiak podziękowałaś ładnie Cioci Basi za gościnę? Quote
Basia1968 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Pysiek to cudowny szczeniaczek - taki całuśny. Bardzo wesolutka, żywiołowa psineczka. Naprawdę tylko do kochania. Na polku szczeka na duże psy :evil_lol::evil_lol: - w domu obszczekuje moje koty, a za moją Bianką chodzi krok w krok. Zachowuje czystośc - pieknie pokazuje drzwi i smycz (która u nas wisi w przedpokoju). Nancy miała malutki "wypadek" zaryła brodą o chodnik i krewka poleciała, ale to niegroźny wypadek. Zagoiło się.Jest bardzo ruchliwa i wszystko bierze do pysia. Mój mąz mówi na nią "wąchaczka" :evil_lol::evil_lol: Pysio ma sl;iczniutki. Zdjęć nie mam bo niestety aparat na same święta mi padł i nie wiadomo co mu jest. Z internetu tez nie skorzystałam, bo jak ma się trzech synów, w tym jeden informatyk, to niestety dostęp zerowy:evil_lol::evil_lol: Ona jest śliczna!!!! Oczywiście spała w łóżku z nami:evil_lol::evil_lol: Jak tylko zobaczyła, że któryś kot na łóżko sie przymierza, to ona od razu odganiała - czysta komedia.:cool3::cool3: Wierzę w to, że Pysiek znajdzie domek o jakim nie śniliśmy. Ona ma coś z jamnika - :evil_lol::evil_lol: taki mysliwski piesek z niej - bo ciągle wącha i coś szuka, grzebie w ziemii. Za ptakami sie ugania:evil_lol::evil_lol: Quote
zaginiona sara Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 dobrze ze wszystko bylo ok. tak to juz jest z drobinkami ona jadla razem z kotem z miski dowiedzialam sie ze ten kot zginal pod kolami auta dobrze ze pieski zabrane bo tez sie tak moglo skonczyc dziekujemy za swieta z malenka Quote
Soema Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Już dziś wymiziam Pysiaka :lol: pewnie jej będzie brakowało kotów :diabloti: ale wygania za to po podwórku znów..:eviltong: jak będę miała chwilę to siądę nad ogłoszeniami :) Quote
Bazyliah Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Złota psinka :loveu: Mam nadzieję, że znajdzie super domeczek. Quote
zaginiona sara Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 a jak skora malenkiej? widac poprawe? bardzo rposze o zdjecia swieze i aktualne :cool3: chociaz 1 Quote
Soema Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Postaram się jej zrobic zdjęcia dziś, ale akumulatory mi padły i nie wiem czy się da :oops: podobno skóra dużo lepiej :) Quote
zaginiona sara Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 super pewnie to przez niedozywienie w gore malenka niech ktos zobaczy ze to psi ideal Quote
Basia1968 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 przepraszam, wstawiam, bo trzeba pomóc:-(:-( http://www.dogomania.pl/forum/f402/olkusz-oboz-zaglady-zwierzat-wyslij-list-127970/ Quote
Soema Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 [quote name='Basia1968']przepraszam, wstawiam, bo trzeba pomóc:-(:-( http://www.dogomania.pl/forum/f402/olkusz-oboz-zaglady-zwierzat-wyslij-list-127970/ Ja już wysłałam, dziewczyny trzeba pomóc ! Quote
zaginiona sara Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 sorki nie na temat normalnie rece opadaja :shake: w naszych okolicach bierze prawdopodobnie kaszel kennelowy(tak wyczytalam dusznosci, jakby dlawienie sie) ja juz sieje panike chyba szybko sie roznosi i mysle ze psy beda chorowac jak narazie 2 psy i kot objawy identyczne czy szczepienie jest skuteczne?szkoda ze wet o tym nie mowi ze sa takie choroby... Quote
Soema Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Oj Nancy nie lubi zdjec, :shake: ciężko ją ładnie uchwycić :) tata wspierał mnie..:eviltong: Troszkę ma spuchniętą tą dolną wargę. Łobuz :diabloti: aa no i wybiegała się z 40minut po podwórku i jej mało :roll: a ja zamarzam, a i ona w ogóle się nie słucha. Nie chce przychodzić na zawołanie, ani w domu, tym bardziej na dworze.. Quote
Recommended Posts