Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Soema napisał(a):
Dzięki :) ale od razu mówię, że bardzo ostrożnie do takich ogłoszeń podchodzę. :oops: Zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie do schronu po psa nie pojadą :niewiem: i takie tam..

Szczerze? Bo ludzie są wygodni. Chcą sprawdzić, czy mają po co jechać do schronu, a jeśli tak, to gdzie. Nie w każdym schronie uzyskają informacje o psie, który ich interesuje a dogomaniacy to taki mały kontrwywiad ;) Są schrony, które "wciskają" ludziom zupełnie przypadkowe psy, o każdym mówiąc, że to przemiły łagodny psiak no i potem są dramaty, jak się okazuje, że człowiek i pies się nie potrafią zgrać.

Poza tym, sama wolę najpierw coś sprawdzić przez internet/telefon a potem ruszyć tyłek z domu :oops:, bo mój dom rodzinny na odludziu trochę jest i jak mi idzie coś załatwić to pół dnia tracę na dojazdy i takie tam a staram się szanować swój czas :evil_lol:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W sumie to racja. Strasznie wygodni się robimy. Najgorsze jest to, że tu może wejśc każdy, tym bardziej dziecko, zrobić zamieszanie i jest problem. Ja też miałam niefortunny początek na Dogo, no ale się poprawiłam :diabloti:
a dla Nancy dom ma być po prostu IDEALNY :cool1:

Posted

zaginiona sara napisał(a):
Soemo
dlA KOGOS KTO BARDZO LUBI PSY WIZYTA W SCHRONIE TO SZOK :(

Wiem, bo byłam.. ale satysfakcja z pomocy jakiemuś to po części wynagradza..

Posted

Zadzwonię później do Basi to się dowiem wszystkiego, na razie mój domowy pies nam mnóstwo atrakcji stwarza :mad:
(wyciąga furtkę z zawiasów, rozwalił kojec, siatkę..)

Posted

zaginiona sara napisał(a):
sorki nie na temat
nie wiecie moze czy jest jeszcze na metalurgicznej czarny cocker spaniel?
sa ogloszenia a ja go widzialam kiedys jak szukalismy Sary
i on chyba w listopadzie zaginal
jak nasza kruszynka?

jeśli wszystko pójdzie dobrze, to pojawię się w schronie jutro, zapytam. przepraszam za OT :oops:

Posted

Pysiek to cudowny szczeniaczek - taki całuśny. Bardzo wesolutka, żywiołowa psineczka. Naprawdę tylko do kochania. Na polku szczeka na duże psy :evil_lol::evil_lol: - w domu obszczekuje moje koty, a za moją Bianką chodzi krok w krok. Zachowuje czystośc - pieknie pokazuje drzwi i smycz (która u nas wisi w przedpokoju). Nancy miała malutki "wypadek" zaryła brodą o chodnik i krewka poleciała, ale to niegroźny wypadek. Zagoiło się.Jest bardzo ruchliwa i wszystko bierze do pysia. Mój mąz mówi na nią "wąchaczka" :evil_lol::evil_lol: Pysio ma sl;iczniutki. Zdjęć nie mam bo niestety aparat na same święta mi padł i nie wiadomo co mu jest. Z internetu tez nie skorzystałam, bo jak ma się trzech synów, w tym jeden informatyk, to niestety dostęp zerowy:evil_lol::evil_lol:
Ona jest śliczna!!!! Oczywiście spała w łóżku z nami:evil_lol::evil_lol: Jak tylko zobaczyła, że któryś kot na łóżko sie przymierza, to ona od razu odganiała - czysta komedia.:cool3::cool3:
Wierzę w to, że Pysiek znajdzie domek o jakim nie śniliśmy.
Ona ma coś z jamnika - :evil_lol::evil_lol: taki mysliwski piesek z niej - bo ciągle wącha i coś szuka, grzebie w ziemii. Za ptakami sie ugania:evil_lol::evil_lol:

Posted

Już dziś wymiziam Pysiaka :lol: pewnie jej będzie brakowało kotów :diabloti: ale wygania za to po podwórku znów..:eviltong: jak będę miała chwilę to siądę nad ogłoszeniami :)

Posted

sorki nie na temat
normalnie rece opadaja :shake:
w naszych okolicach bierze prawdopodobnie kaszel kennelowy(tak wyczytalam dusznosci, jakby dlawienie sie)
ja juz sieje panike
chyba szybko sie roznosi i mysle ze psy beda chorowac
jak narazie 2 psy i kot objawy identyczne

czy szczepienie jest skuteczne?szkoda ze wet o tym nie mowi ze sa takie choroby...

Posted

Oj Nancy nie lubi zdjec, :shake: ciężko ją ładnie uchwycić :) tata wspierał mnie..:eviltong:
Troszkę ma spuchniętą tą dolną wargę. Łobuz :diabloti:

aa no i wybiegała się z 40minut po podwórku i jej mało :roll: a ja zamarzam, a i ona w ogóle się nie słucha. Nie chce przychodzić na zawołanie, ani w domu, tym bardziej na dworze..