irenaka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Przepraszam za zaśmiecanie wątku.:oops: Mam ogromną prośbę, jeżeli ktoś jest na Naszej Klasie, to potrzebujemy błyskawicznej pomocy w rozsyłaniu linka z cegiełkami dla Amorka który jest w potrzebie. Pies jest w ciężkim stanie:-(. Pomóżcie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=503621203 Quote
Soema Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Od początku: 87zł - pierwsza wizyta u weta (odrobaczenie, odpchlenie, szampon, witaminy) 10zł - konsultacja drugi wet 30zł - badanie zeskrobin skóry i wymazu z ucha - to miałam pokryć sama 20zł - badanie zeskrobin skóry, drugi wet (które nic nie wykazały:p) 30zł - zastrzyki przeciw nużeńcowi 39zł - obroża Preventic 216zł Wpłaty: 30zł - Jagienka42 30zł - Masza4 30zł - Chita 30zł - Aniac50 120zł Dzięki Salibince Mała ma szampon Hexoderm za darmo :oops: cioteczka Taks zrobi małej kubraczek..:oops: Bardzo, bardzo dziękuję :Rose: Quote
Masza4 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Z bazarku roślinkowego powinny być jakieś pieniądze. Nie wiem ile, ale chętni do zakupu są. Quote
Soema Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Masza4 napisał(a):Z bazarku roślinkowego powinny być jakieś pieniądze. Nie wiem ile, ale chętni do zakupu są. Widziałam :) Mała teraz szczeka na coś :roll: bliżej nieokreślonego :eviltong: Quote
Pusiakowa Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 jej , biedactwo :-( moze KTOŚ [SIZE=2]pokocha [SIZE=5]NANCY [SIZE=2]z calego [SIZE=5]SERDUCHA? Quote
Soema Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Pusiakowa zmień w bazarkach, że nużyca nie grzybica.. Dziękuję :loveu: Quote
Pusiakowa Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='Soema']Pusiakowa zmień w bazarkach, że nużyca nie grzybica.. Dziękuję :loveu: zmienie . ;) ale teraz juz musze isc wiec jak wejde pózniej lub jutro , bo nie wiem czy wejde jeszcze dzis bo musze sie uczyc :shake: ale co ja wam tu bd opowiadac o moich problemach :eviltong: . ZDROWIEJ SŁONKO! :loveu: Quote
Bazyliah Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Powoli lecimy z ogłoszeniami: [url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1773834_malutka_5_miesieczna_nancy.html] Edit: zeżarło część posta. Młodą ogłosiłam jeszcze na kupiepsa.pl, kupsprzedaj.pl, olx. Jeszcze będą kolejne - tylko późniejszym wieczorkiem. Soema - pewnie przyjdzie Ci na maila info o ogłoszeniach, możliwe, że część trzeba z maila aktywować. Quote
Soema Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 [quote name='Bazyliah']Powoli lecimy z ogłoszeniami: [url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1773834_malutka_5_miesieczna_nancy.html]Malutka 5-miesi Widzę, dziękuję :loveu: się zestresowałam, bo tu jakieś wiadomości na maila przychodzą :lol: myślałam, że czegoś nie pamiętam..:eviltong: P.S. Co jest dobre na migrenę?:roll: mi nic nie chce pomóc:mad: Quote
Bazyliah Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Soema napisał(a):Widzę, dziękuję :loveu: się zestresowałam, bo tu jakieś wiadomości na maila przychodzą :lol: myślałam, że czegoś nie pamiętam..:eviltong: P.S. Co jest dobre na migrenę?:roll: mi nic nie chce pomóc:mad: Jeszcze będą przychodzić ;) Na migrenę Ketonal - ale ten na receptę. po nim wszystko przechodzi... Quote
Soema Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Bazyliah napisał(a):Jeszcze będą przychodzić ;) Na migrenę Ketonal - ale ten na receptę. po nim wszystko przechodzi... Niech przychodzą byleby tylko dobry domek je znalazł :) Ten kretyn, mój współlokator dziś powiedział: "pies ma jutro zniknąć, przygarnęłaś to się pozbądź".. no to mu baaardzo grzecznie, jak na mnie odpowiedziałam, że "zniknie, ale razem ze mną". Jeśli DT Maszy nie wypali to pewnie Nancy wróci do mnie. W tamtym mieszkaniu będę mogła trzymać psy i nikt nie będzie mógł mi nic zrobić.:cool1: ale mam cichą nadzieję, że cudowny domek, gdzieś po drodze się znajdzie dla niej :oops: Para, która tam mieszka teraz ma cudownego owczarka szetlandzkiego zabranego z pseudohodowli. Właścicielka też póki co bardzo miła i jej zwierzęta nie przeszkadzają, wprost przeciwnie. Poważnie rozważam zakup kennel klatki, na pewno się przyda w przyszłości. Tylko szukam "jakiejś okazji cenowej", bo chwilowo spłukana jestem..:diabloti: Quote
Bazyliah Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Klatki najtaniej można na allegro kupić. Pomęczę TŻta to znajdzie mi sprzedawcę, od którego my kupowaliśmy - jakość bardzo dobra i cenowo też super. Ja mam też 1 pożyczoną - tak kiepsko wykonana, że druty się odczepiają. Quote
Soema Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Ja patrzę i mi post ucina :-o Mała wydaje mi się, że urosła trochę odkąd przyjechała :eviltong: Z�ote klatki dla ps�w i kot�w. Quote
Soema Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Był pierwszy telefon w sprawie suni, Pani z Wrocławia dzwoniła. Koniecznie mały psiak ma być, zaczęłam mówić o chorobie, nie bardzo się zraziła. Zaczęłam też mówić o wizycie przed adopcyjnej. Niestety telefon mi posłuszeństwa odmówił, a teraz Pani poszła do Kościoła i ma za godzinę dzwonić. Muszę wypytać o stosunek do sterylizacji itd.. Mówiła, że psiak czasem by musiał siedzieć pół dnia sam i pytała czy taka adopcja w ogóle w grę wchodzi.. Dom można sprawdzić, jak nie Nancy to może jakaś Bida z Wrocławia, by domek znalazła.. Quote
Bazyliah Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 To może na razie poczekamy z ogłoszeniami? Jeśli Pani nie zadzwoni będę robić dalej. W międzyczasie poszło jeszcze na otopies.pl Quote
Soema Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 No zobaczymy czy zadzwoni, no i co powie na sterylkę itd..:roll: Trzymać kciuki ! A ciotka Taks zrobiła Nancy kubraczek i... sweterek żeby na zmianę miała:multi: Dziękuję jeszcze raz. Jutro odbieram, jadę też po transporterek do Yorija.:Rose: Quote
Soema Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Dziewczyny bardzo proszę o pomoc!! Szukamy kogoś z Wrocławia żeby sprawdził domek i porozmawiał na żywo! Dom zdecydowany na 99%, sterylizacja tak, umowa, wizyta też. Dziecko 13letnie, pani już miała sunię wcześniej. Musimy się sprężyc jakby się udało przeprowadzić wizytę i byłoby okey, to może by się i transport znalazł przed Świętami. Quote
Masza4 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 No ciekawe co pani powie. Zapytaj czy miała już kiedyś psy, czy ewentualnie wiedziałaby co robić z taką chorobą. No i trzeba wspomnieć o sterylce-to raz, dwa-o umowie, trzy-o wizycie. Quote
Soema Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Masza4 napisał(a):No ciekawe co pani powie. Zapytaj czy miała już kiedyś psy, czy ewentualnie wiedziałaby co robić z taką chorobą. No i trzeba wspomnieć o sterylce-to raz, dwa-o umowie, trzy-o wizycie. O wszystkim mówiłam i pytałam. Trzeba jeszcze poprosić kogoś z Wrocławia o wizytę i modlić się o transport. Sterylizacja - tak, Pani mówiła sama, że by umowę podpisywała. Na wizytę się zgadza, chcą spokojnego, małego psa (suczkę). Pani chciała starszego psa, psiak czasem będzie zostawał 8godzin, ale córka prosiła o młodszego, a grzecznego. Psy mieli wcześniej, jedna sunia na 3 była sterylizowana, nigdy nie było szczeniaków. Quote
Masza4 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='Soema']Dziewczyny bardzo proszę o pomoc!! Szukamy kogoś z Wrocławia żeby sprawdził domek i porozmawiał na żywo! Dom zdecydowany na 99%, sterylizacja tak, umowa, wizyta też. Dziecko 13letnie, pani już miała sunię wcześniej. Musimy się sprężyc jakby się udało przeprowadzić wizytę i byłoby okey, to może by się i transport znalazł przed Świętami. Co więcej wiemy o tej pani? Co stało się z jej psem wcześniejszym? Czy podejmuje się leczenia i ewentualnego dalszego diagnozowania choroby? Pani mieszka w bloku/domku? Quote
Soema Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 evl napisał(a):a że tak spytam: pani wie o co chodzi z nużycą i co się z tym robi? Ja jej mówiłam, że jest chora, że trzeba leczyć, że nie ma sierści na pyszczku i to nie takie proste. Niby wszystko ładnie, ale trzeba poprosić kogoś na miejscu żeby na żywo porozmawiał i przedstawił sprawę. Bo ja nie chcę żeby sunia wróciła z adopcji..:mad: Quote
evel Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 a że tak spytam: pani wie o co chodzi z nużycą i co się z tym robi? Quote
Bazyliah Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Szukamy osoby do sprawdzenia domku we Wrocławiu! Teraz trzeba na żywo porozmawiać - rozmowa telefoniczna ma ograniczone możliwości. Soema tu masz listę sprawdzaczy domów: Mapa Pomocy Dogomaniakow Quote
Recommended Posts