Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Masza4 napisał(a):
Ja niestety przy doborze karmy-Bosch, czy Brit nie pomogę.
Nie znam, więc nie zabieram głosu.

Myślę, że rozsądnie byłoby pogadać z wetami na ten temat.

Pisałam co ten mówił. Ja czasem też nie bardzo wierzę w to, co polecają. Bo mogą się kierować nie tylko dobrem psa. Ale ten mój wydaje mi się, że naciągnąć mnie nie chcę i wcisnąć czegoś, co ma reklamować.

Jeśli chcecie mogę kupić RC, ale nie wiemy jeszcze ile będzie kosztowało leczenie Nancy :roll: wiem, że 1,5kg - 14zł, za Bosch może wzbudzać wątpliwości, ale RC narzuca straszne ceny. A podobno pod względem składników są bardzo podobne. - (to słowa weta)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślałam o jeszcze innych lekarzach :)

RC jest bardzo drogi i niestety płaci się za ilości wystarczające na krótko.

A w przypadku małej 400 g wystarczy jej na około tydzień...

Posted

Pisałam o Boshu :eviltong: każdy wet poleca co innego. No ale zazwyczaj ostatnio to RC, Purinę, no i Bosch i Brit. Poza tym każdy psiak inaczej reaguje..
Więc trzeba coś kupić na początek, a potem wszystko samo się zweryfikuje chyba.
A ten Gamoń mały znów atakuje zasłonki :evil_lol:

Posted

Bazyliah napisał(a):
Kiedy będzie info od weta? :cool3:

Czekam na telefon, daje mu czas do 17 później zadzwonię :cool1: po coś ten numer ode mnie wziął..:mad:
do 21 ma otwarte więc zdążę podejść i go kopnąć w kostkę :eviltong:

Posted

Ja nie wiem czy mam kogoś ugryźć, kopnąć czy...:niewiem:
Dzwoniłam.. siadł im mikroskop :roll: wyniki będą, ale... na piątek :angryy::placz: Mógł d.... zadzwonić :roll:
Jestem 30zł do tyłu, nieważne, ale nadal nie wiemy co jej jest.
Muszę szukać innego weta, gdzie wyniki będą od ręki (nużyca przynajmniej)

Posted

[quote name='Pusiakowa']KOLEJNY BAZAREK!!!!!
http://www.dogomania.pl/forum/f99/upieksz-swoj-dom-piekna-roslinnoscia-bazarek-dla-nancy-do-20-12-a-126747/#post11396566
Cioteczka zaginiona sara dala roslinki i zdjecia na bazarek!!! :loveu:
Dziękuję Wam kochane :loveu:
Przyszła wpłata od
Jagienka42 - 30zł :Rose:
jutro pojadę gdzieś, nie wiem, gdziekolwiek żeby ktoś w końcu porządnie zdiagnozował Nancy :angryy: bez przesady..

Posted

Masza4 napisał(a):
Soemo możesz zażądać zwrotów kosztów badania. Zależało Ci na czasie, a ono nie zostało wykonane.
Nie powinno być problemu z oddaniem kasy.

A wiesz co chyba się wybiorę.. :mad: choć wolałabym już wszystko wiedzieć i zacząć mała leczyć.:roll:
No ale muszę jutro gdzieś jechać pierw zadzwonię i się upewnię czy wykonają od ręki badania...

Posted

Myślę, że to dla nich powinno być oczywiste i nie ma do tego żadnych wątpliwości. Niech najwyżej wezmą kasę za samo pobranie materiału i oddadzą Ci go, a Ty zawieź tam gdzie mikroskop będzie sprawny :mad:
I szkoda, że nawet nikt nie zadzwonił...

Posted

Masza4 napisał(a):
Dobranoc Maleńka! :sleep2:

A dobranoc :lol: Mała śpi i coś tam strasznie przez sen przeżywa :diabloti:
się dziś wylatała.. Całe mieszkanie już zwiedza, nie sztywnieje jak widzi inne osoby, została przekupiona szynką :evil_lol: jest dobrze ;)
Tylko badania trzeba jak najszybciej zrobic :mad:

Posted

RIVER napisał(a):
Dziendoberek Kruszynko. Jak cioteczka tu wejdzie to poprosze o numer konta do przelewu na pw. W przyszlym tygodniu podeślę grosik do skarpetki ;)

Witamy i dziękujemy :lol:
no i lecimy na spacerek :painting:

Posted

Jesteśmy po badaniu.
3 weterynarzy, 3 inne początkowe diagnozy :roll:
Ale właśnie dzwoniłam badania nie wykazały pasożytów.. Wet też zdziwiony, próbki pobrane z 3 miejsc, badał je 20 minut nic nie widział. Ale mówi, że tylko świerzbowca można w 100% wykluczyć.

Ale teraz jest inny problem, czym to wszystko spowodowane. :niewiem:
Ten wet podejrzewa alergię pokarmową, lub uczulenie na miski :roll: albo nie wiadomo co.. Trzeba dobrze karmić i obserwować. Mówi, że może to trwać miesiąc.. Jakby nie było poprawy, a teraz na przykład się stan pogorszył to trzeba zrobić jakieś inne badania.
Trzeba kupić dobrą karmę.
Mała jest cała silnie różowa, pyszczek pozbawiony sierści, klatka też..

Posted

Badał uszy i powiedział, że nie ma na razie śladu świerzbu..
Badania zeskrobin nic nie wykazały, wcześniejszy wet był przekonany, że to nużyca, ale niby czysto. Po pierwszym zdaniu dzisiejszego to miałam ochotę stamtąd wyjśc, wchodzę a on z rękami założonymi "To gdzie pani widzi zmiany skórne u psa" miałam ochotę odpowiedz - "podejdź i kurde zobacz..", ale potem się zrehabilitował. Martwi mnie, że mała traci sierść nad oczkami..
Na razie je RC, patrzyłam dziś tam 1,5kg RC kosztuje 49zł, a Puriny 3kg - 28zł..

Posted

Mam nadzieję, że posiali to 'coś' na podłoże pod kątem grzybów...
Taki wzrost może trwać nawet 3 tygodnie.
Jasne, że teraz mogło nic nie wyjść, skoro w mikroskopie to ma prawo się nie pokazać. Upewnij się, czy zrobili posiew.

Z tym świerzbem też jakieś jaja. Wcześniejszy wet mówił, że jest prawie pewny, ze to świerzb. Ten mówi zupełnie co innego.
Eh, czasem można zwątpić w czyjąś wiedzę i umiejętności :shake:

A mała nadal cierpi, bo nikt nie jest w stanie stwierdzić co to...

Posted

Ja już nie wiem co myśleć..:roll: 3 wetów, 3 odmienne zdania, a przecież pies ten sam :angryy: jeden mówi, że nużeńca tylko da się "na oko", drugi, że na pewno to, a badania nic nie pokazały. A ja u swojej suki widziałam nużeńca pod mikroskopem.
:niewiem:

Zaginiona_saro jak będziesz napisz co jadła Nancy i gdzie dokładnie (na czym spała).

Ja nie mam pojęcia co robic, każdy weterynarz mówi co innego. Co to za lekarz, który pyta co ja podejrzewam.. Pies nie jest zdrowy, nie wiem czym to spowodowane i wkurza mnie ta bezsilność, bo to urocza, kochana sunia i już powinna być w swoim jedynym domku!!

Ona jest cudowna w każdej praktycznie sytuacji. W autobusie - pies ideał, ludzie nie mogą wyjść z podziwu. Non stop ktoś chce ją głaskać. Siedzi grzecznie na kolanach, albo układa się na rękach, jak stoję. Boi się głośnych dźwięków, ale cierpliwością można zdziałac z nią cuda ;)

Posted

Kurczę miałam nadzieję, że się coś wyjaśni. Soema, skoro podejrzewają alergię, to spróbuj karmę bez kurczaka, pszenicy, soi - najczęstsze alergeny. Karmy dla alergików są na jagnięcinie i ryżu.

Ale jak na alergię, to dziwnie od pysia by szło. Jak trochę kasy byś miała, to idź do porządnej lecznicy, gdzie dobrzy weci, sprzęt na miejscu - pewnie osoby z Krk podpowiedzą gdzie.