Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesli ktokolwiek moglby wziasc malutka od Soemy, to obiecuje tej osobie, ze pokryje calkowite koszty leczenia.
Soema, mam pytanie. Dlaczego wczoraj na watku Saby i jej szczeniat napisalas (podkreslenie moje):

Ja na razie nie mogę pomóc nawet finansowo :oops: sytuacja się skomplikowała mi, bo moja tymczasowiczka przyjechała do mnie chora.. choć nie miałam pojęcia, że jest :mad: i sama teraz czekam na jakieś wsparcie :roll: bo nie oddam jej nigdzie..

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hesia dobrze wiesz jak ciężko znaleźć jest DT.. a miałam możliwość oddania jej, tam skąd przyjechała i .. skazanie ją na schronisko i pewnie.. śmierć :roll:
Dlatego nie oddałam jej "nigdzie"..

Posted

Soema, ja troche inaczej rozumiem sens zwrotu "nie oddam jej nigdzie". Mam nadzieje, ze szybko znajdzie sie inny domek tymczasowy. Niestety, nie moge jej wziasc, bo nie mieszkam w Polsce.

Posted

Cieszę się, że osłuchowo Maleńka jest ok :multi:
Ważnę, że żadna wada serduszka nie wystąpiła i że płucka nie zaatakowane przez jakiegoś syfa...

Fajny wet-bierze 10 zł i jeszcze próbki i skalpele rozdaje :evil_lol:

Instrukcję jak pobrać zeskrobinę, wyślę na pw.

Pusiakowa dzięki za bazarek :loveu:

Tak naprawdę około 5 % wszystkich zmian skórnych to grzybice. Zazwyczaj ludzie mylnie oceniają te ogniska. Przebadamy materiał dokładnie.

Oj skoro już tak ciągle piszczecie o tym domu to zdradzę się, ale tylko częściowo (tylko ciiii-nie zapeszajmy) :cool3:
Pewna dogomaniaczka o wielkim serduchu obiecała pogadać ze znajomą, która być może będzie mogła wziąć Małe na DT.
Znajoma-wielka psiara :loveu: wraca zza granicy około środy/czwartku.
Wtedy dopiero dowiemy się co zostało postanowione, czy mamy DT czy nie.

Posted

Dziękuję

[quote name='Masza4']Pusiakowa dzięki za bazarek :loveu:

Oj skoro już tak ciągle piszczecie o tym domu to zdradzę się, ale tylko częściowo (tylko ciiii-nie zapeszajmy) :cool3:
Pewna dogomaniaczka o wielkim serduchu obiecała pogadać ze znajomą, która być może będzie mogła wziąć Małe na DT.
Znajoma-wielka psiara :loveu: wraca zza granicy około środy/czwartku.
Wtedy dopiero dowiemy się co zostało postanowione, czy mamy DT czy nie.
nie ma za co ;) . Miejmy nadzieje , ze chociaz cos uzbieramy :)

super wiadomosci! :loveu: Trzymamy kciuki!!!

Posted

Zbieramy na RC dla malucha!!!
Prawdopodobnie będę miała możliwość załatwienia karmy po cenach hurtowych, ewentualnie mogłabym ją przysłać. Zależy jaką chcecie. Jeśli byłyby pieniądze-kupię i wyślę. Zawsze to wysokość marży w kieszeni.

Posted

Masza4 byłoby super :loveu:
ja na wątku będę na bieżąco pisać ile co kosztowało i ile kto pomógł..

A co do weta, też go lubię ;) Nancy jest bardzo grzeczna i podczas wizyt u wetów i podczas jazdy autobusem. Potem wracałyśmy na piechotę, bo pogoda ładna i już rzadziej panikuje.
No i zaczęła się załatwiać na dworze :)
Wydaje mi się, że zrezygnowała nawet z załatwiania się na balkonie, bo rozłożyłam jej tam kocyk i tam siedzieć lubi. Apetyt ma i dokazuje.

Posted

Soema napisał(a):

A co do weta, też go lubię ;) Nancy jest bardzo grzeczna i podczas wizyt u wetów i podczas jazdy autobusem. Potem wracałyśmy na piechotę, bo pogoda ładna i już rzadziej panikuje.
No i zaczęła się załatwiać na dworze :)
Wydaje mi się, że zrezygnowała nawet z załatwiania się na balkonie, bo rozłożyłam jej tam kocyk i tam siedzieć lubi. Apetyt ma i dokazuje.

to fajnie , ze wet taki fajny :) .
O no to coraz lepiej z nasza sunia :loveu: .

Posted

Pusiakowa napisał(a):
to fajnie , ze wet taki fajny :) .
O no to coraz lepiej z nasza sunia :loveu: .

No naprawdę widać zmianę :) coraz radośniejsza jest.. Jak tak na nią patrzę, to czuję, że zatęsknię za tą grzeczną sunią, bo już zaczyna się firankami bawić :diabloti: ucho też rzucane jest po pokoju..:eviltong:

Posted

Soema napisał(a):
No naprawdę widać zmianę :) coraz radośniejsza jest.. Jak tak na nią patrzę, to czuję, że zatęsknię za tą grzeczną sunią, bo już zaczyna się firankami bawić :diabloti: ucho też rzucane jest po pokoju..:eviltong:

hehe :) . no to swietnie :) .:loveu: kochana sunia :diabloti::loveu:

Posted

świetna jest maść Oridermyl kosztuje ok.30 zł.musisz bardzo uważać przy wkraplaniu aby wszystko nie poleciało na ciebie bo pies lubi się otrzepać.ja już miałam kilka takich zwierzaków przyjemne to nie jest bo można z uszu tego tony wyjmować.

Posted

[quote name='jagienka42']dziewczyny ze świerzbowcem usznym nie ma żartów,poczytajcie sobie :shake:
Pies - �wierzb uszny u ps�w
Jagienko to są na razie przypuszczenia.. :roll: w poniedziałek prześlę próbki, poczekamy na wyniki i wtedy będziemy myśleć co dalej.. Mała uszu nie drapie, na pierwszy rzut oka są w porządku, główką też "nie trzepie". Mam nadzieję, że to nic poważnego.

A co do załatwiania się na dworze. To chyba przez ten kocyk na balkonie, mała już wie gdzie śpi i sama pokazuje, że chcę na dwór :multi:
Zupełnie inny pies, zrobiła się radosna, bawi się, wygłupia, zaczyna pomału, nieśmiało mnie zaczepiać :lol: będzie cudownym towarzyszem.
A to w sumie tylko 2 dni u mnie. Teraz się wyganiała na dworze i padła jak kawka, jeszcze pewnie za kilka godzin wyjdziemy, albo dopiero rano :)

Posted

Soema napisał(a):
Jagienko to są na razie przypuszczenia.. :roll: w poniedziałek prześlę próbki, poczekamy na wyniki i wtedy będziemy myśleć co dalej.. Mała uszu nie drapie, na pierwszy rzut oka są w porządku, główką też "nie trzepie". Mam nadzieję, że to nic poważnego.

A co do załatwiania się na dworze. To chyba przez ten kocyk na balkonie, mała już wie gdzie śpi i sama pokazuje, że chcę na dwór :multi:
Zupełnie inny pies, zrobiła się radosna, bawi się, wygłupia, zaczyna pomału, nieśmiało mnie zaczepiać :lol: będzie cudownym towarzyszem.
A to w sumie tylko 2 dni u mnie. Teraz się wyganiała na dworze i padła jak kawka, jeszcze pewnie za kilka godzin wyjdziemy, albo dopiero rano :)

no to suuper przzez te 2 dni a taka zmiana ! :loveu:

Posted

Niestety zbadania świerzbowca jest jednak dość trudne. Tzn. syfy wysychają przez np. podróż.
W tym celu najlepiej będzie pobrać materiał patyczkami do uszu i włożyć je w TOREBKĘ FOLIOWĄ (i do koperty). Wtedy nadzieja, że zatrzymają trochę wilgoci.

A maść Oridermyl, faktycznie była doskonała, ale wycofali ją z produkcji...

Posted

Wycofali ją z produkcji?ciekawe dlaczego?to jest najlepsza maść na uszy, tylko ona pomagała mojej suni, która miała ciągle zapalenia i nic innego jej nie pomagało.Nawet uchowało mi się jeszcze jedno opakowanie, ale jest otwarte i ważność do 30 września...

Posted

Masza4 napisał(a):
Niestety zbadania świerzbowca jest jednak dość trudne. Tzn. syfy wysychają przez np. podróż.
W tym celu najlepiej będzie pobrać materiał patyczkami do uszu i włożyć je w TOREBKĘ FOLIOWĄ (i do koperty). Wtedy nadzieja, że zatrzymają trochę wilgoci.

A maść Oridermyl, faktycznie była doskonała, ale wycofali ją z produkcji...

ech .. no niestety :-( .
Miejmy nadzieje , ze to nie swierzbowiec !

Posted

Niestety, ziele..oridermyl wycofali i każda tubka jest teraz na wagę złota. Sama mam jeszcze resztki i nie wiem co będę zapuszczać w razie czego, bo Oridermyl był faktycznie doskonały.

Posted

Soema, jak z oddychaniem sunki? Mamusia tez ma problemy z tym. Wyglada to jakby nie mogla zlapac powietrza, jakby sie troche dusila. I trwa to zazwyczaj ok 1 minuty, ale dzisiaj bylo juz dluzej. Dlatego pojechalam z nia do weta (Dzieki Maszy:p ) i tam wedlug weta ma zwezenie tchawicy. I mogą byc dwa powody: Jedna, to stan zapalny, bo niunka ma powiekszone migdalki. Dostala na to antybiotyk, ktory ma zaczac dzialac po ok 3 dniach. I obowiazkowo OGRANICZYC RUCH. Druga opcja to po prostu wynik jej budowy i nie operuje sie tego, zwyczajnie sie z tym zyje. Moga to byc dosyc grozne wygladajace napady, nawet z jakas piana w pysku itp ale co najwazniejsze i co mnie bardzo uspokoilo, sunia nie moze przez to sie udusic. Byla jeszcze opcja, ze moze winne sa jakies robaki, ale z tego co mi mowil wet to raczej nie. Z przeswietleniem sie wstrzymamy. Poczekamy na rezultat antybiotykow. Jesli pomoga, to bedzie znaczylo, ze to stan zapalny i przejdzie jej to. Jesli nie to niestety sunka bedzie miala tak zawsze. Mozliwe Soema, ze i mala ma albo stan zapalny albo tak jest zbudowana. I teraz mam pytanko do Zaginionej_Sary: Czy Ninka miala jakies wczesniej problemy z oddychaniem? jakos sie krztusila lub cos podobnego?
Mala dostala tez cos na pchelki, jest drugi raz odrobaczana bo niestety ma w kilku miejscach zaczerwieniona skore. I sie drapie. Mozliwe, ze to jakies paskudy i mimo kapieli nie zeszly z niej. Choc ja na niej nic nie widze. Wet tez nie, a moze to uczulenie?
I co mnie zastanawia...czemu sunka podczas snu tak szybko oddycha? Juz wczesniej o tym pisalam.Poobserwowalam ja chwile i powiem Wam, ze nierytmicznie. Raz bardzo szybko, raz wolno. Dziwne...moze tak juz ma. Na szczescie z serduchem wszystko ok, z plucami tyz :multi:

Posted

Dziewuchy nie straszyć mnie :-o postaram się zrobić próbki jak najlepiej, choć to będzie ciężkie przeżycie :roll: trzeba czekać na wyniki..

Mała robi wszystko żeby mnie wyciągnąć z domu, bardzo lubi chodzić na spacery. Wściekała sie dziś znów kilka razy, krócej niż ostatnio i póki co czuję się bardzo dobrze :)
Siedziałam dziś w pokoju u koleżanki, mówiłam, że głodna jestem, a po chwili Nancy wleciała do pokoju z uchem w pysku i rzuciła mi pod nogi :lol: co najciekawsze to było pierwsze, samotne opuszczenie przez nią mojego pokoju. Zawsze siadała przy drzwiach i obserwowała co robię w kuchni. Albo czekała na mnie.
Jest cudowna, naprawdę zupełnie inny pies niż kilka dni temu..

Posted

Masza4 napisał(a):
Widzisz Soema jak Nancy dba o Ciebie, co byś głodna nie chodziła :evil_lol:

Dba, dba :diabloti: nie narzekam, bo to zabawnie wyszło :eviltong:
Masza, a kiedy mogłabyś spróbowac załatwic tą karmę i ile mniej więcej będzie to kosztowało?
Tu chyba 400g - 18zł, ale nie jestem pewna, bo dużo cen mi wtedy mówił wet..