Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

roxi-malina napisał(a):
A znasz może jeszcze jakąś bo tam narazie nikt nie odbiera:(
A skoro jest najlepsza to pewnie też droga :( a czy są tam yorki bez rodowodu tylko z metryczką????

A szukałas ty może w internecie hodowli ? Czy przyszłaś tu i czekasz aż ktoś Ci adresy da? Poszukaj - to na prawdę nie boli i wtedy mozesz przyjść i zapytać czy ktoś zna może hodowlę X, czy ktoś ma od nich szczeniaki i czy to uczciwa hodowla .. moze akurat :p
I zrozum wreszcie (bo juz Ci 5 osób tłumaczyło) na podstawie metryki wyrabia się rodowód !! Ale to od Ciebie zalezy czy go wyrobisz czy nie .

Posted

tigrunia napisał(a):
A szukałas ty może w internecie hodowli ? Czy przyszłaś tu i czekasz aż ktoś Ci adresy da? Poszukaj - to na prawdę nie boli i wtedy mozesz przyjść i zapytać czy ktoś zna może hodowlę X, czy ktoś ma od nich szczeniaki i czy to uczciwa hodowla .. moze akurat :p
I zrozum wreszcie (bo juz Ci 5 osób tłumaczyło) na podstawie metryki wyrabia się rodowód !! Ale to od Ciebie zalezy czy go wyrobisz czy nie .

Tak szukałam w necie ale wielu hodowli nie znalazłam:( a z takich tepszych to jest SREBRNY WIATR oraz "Bastion" tylko nie wiem czy one są w warszawie:(
znacie je??? Możecie coś o nich powiedzieć (jakie są)?

Posted

[quote name='roxi-malina']Ja już to czytałam :) tylko chciałabym sie dowiedzieć jak wy karmicie i jakich środków do pielęgnacjii urzywacie (jakich firm) :)
To właśnie my tworzymy te wątki !! Tam są nasze wypowiedzi !!

Tracę cierpliwość na tą dziewczynę :mdleje::chaos:

Posted

[quote name='tigrunia']To właśnie my tworzymy te wątki !! Tam są nasze wypowiedzi !!

Tracę cierpliwość na tą dziewczynę :mdleje::chaos:
hi hi hi
A jeśli chodzi o pieska małego bo uważasz że 6-7 miesięczny jest gorszy to się mylisz .Kiedy pies skończy 6 miesięcy jest już po wymianie zębów i widać jakom będzie miał budowe i predyspozycje wystawowe,więc nie zawsze mniejsze znaczy lepsze;). Ja obecnie kupiłam pieska 8 miesięcznego - zdjęcie w avtrku

Posted

Ale ja nie sądze że piesek 6mies. jest gorszy:) ja po prostu wole młodszego bo taki jest mniej przywiązany do matki i do tamtego miejsca a poza tym jak jest młodszy to szybciej przywiązuje się do właściciela:)

Posted

roxi-malina napisał(a):
Ale ja nie sądze że piesek 6mies. jest gorszy:) ja po prostu wole młodszego bo taki jest mniej przywiązany do matki i do tamtego miejsca a poza tym jak jest młodszy to szybciej przywiązuje się do właściciela:)

Co do przywiązania to ja myśle że jest to kwestja harakteru a nie wieku

Posted

ladyyork napisał(a):
hi hi hi
A jeśli chodzi o pieska małego bo uważasz że 6-7 miesięczny jest gorszy to się mylisz .Kiedy pies skończy 6 miesięcy jest już po wymianie zębów i widać jakom będzie miał budowe i predyspozycje wystawowe,więc nie zawsze mniejsze znaczy lepsze;). Ja obecnie kupiłam pieska 8 miesięcznego - zdjęcie w avtrku

Lady york przeczytaj cały temat. Osoba która chce wydać 1200 zł na psa nie będzie chciała raczej go wystawiać ( utrzymanie psa wystawowego + same wystawy trochę kosztują).

Posted

Aurunia napisał(a):
Lady york przeczytaj cały temat. Osoba która chce wydać 1200 zł na psa nie będzie chciała raczej go wystawiać ( utrzymanie psa wystawowego + same wystawy trochę kosztują).

Upssssssss pewnie masz Aurunia racje;)

Posted

Ej mam takie pytanko ponieważ dzwoniłam już do wielu chodowli ale tam yorki mają po 3000 a mnie na takiego nie stać:( proszę o to abyście mi doradzili jakąś dobrą, niedrogą hodowle w Warszawie (szukałam już w necie oraz dzwoniłam do bakarat) wiem że już troche was wkurzam ale naprawde sie staram a zostało mi niewiele czasu i nic znaleźć nie moge :(

Posted

[quote name='roxi-malina']Ej mam takie pytanko ponieważ dzwoniłam już do wielu chodowli ale tam yorki mają po 3000 a mnie na takiego nie stać:( proszę o to abyście mi doradzili jakąś dobrą, niedrogą hodowle w Warszawie (szukałam już w necie oraz dzwoniłam do bakarat) wiem że już troche was wkurzam ale naprawde sie staram a zostało mi niewiele czasu i nic znaleźć nie moge :(
No bo w dobrej hodowli nie znajdziesz yorka za 1000zł.
Musisz popatrzeć np. na Alegratka.pl - Og�oszenia drobne. Kupi�, sprzedam - og�oszenia drobne w Internecie lub Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy i tam masz rodowodowe i tańsze niż w tych dobrych hodowlach...

Posted

[quote name='Lilyeth']Zaintrygowalo mnie wlasnie jedno zdanie, ktore przeoczylam :

Niewiele czasu do czego ?! Jak sie ma 'niewiele czasu' do zakupu psa, towarzysza na parenascie lat ? Czegos chyba nie rozumiem...? :roll:

Lilyeth niewiele czasu do Świąt :cool3:
ciekawe tylko czy będzie to udany prezent :shake:

Posted

[quote name='nane']

łLilyeth niewiele czasu do Świąt :cool3:
ciekawe tylko czy będzie to udany prezent :shake:

Mi chodzi o to że rodzice powiedzieli że jeśli znajde jakiegoś yorka do 2000zł to mogą mi go kupić z okazjii Bożego Narodzenia (bo już od pół roku cały czas za nimi chodze żeby mi kupili i wiele o nich czytałam i sądze że to cudowna rasa :))

Posted

Ja polece ci pieska z hodowli Cud Natury (prowadzi ją miła i znająca się na rzeczy Pani którą znam ) Link do aukcji tej hodowli na allegro http://www.allegro.pl/item503563447_yorki_yoreczki_yorkshire_terrier_rodowodowe.htm

I jaszcze parę z hodowli które znam ale mniej niż hodowle Pani Marioli

YORK, YORKSHIRE TERRIER, YORKI, RODOWÓD, WARSZAWA (503995125) - Aukcje internetowe Allegro

I to co znalazłam a nie znam hodowli :

YORKI SUCZKA MINI RODOWODOWA NAJŁADNIEJSZE!!!! (504103377) - Aukcje internetowe Allegro

yorki mini rod. YORKSHIRE TERRIER york Warszawa (505386395) - Aukcje internetowe Allegro

Życzę powodzenia w szukaniu. ;)