roxi-malina Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Aurunia napisał(a):W Bakaracie yorki bez rodowodu dziewczyno P.Ania hoduje psy 30 lat i sprzedaje psy tylko z rodowodem (czyli metryczka przy odbierze). A ile kosztują te yorki? Quote
tigrunia Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 roxi-malina napisał(a):A znasz może jeszcze jakąś bo tam narazie nikt nie odbiera:( A skoro jest najlepsza to pewnie też droga :( a czy są tam yorki bez rodowodu tylko z metryczką???? A szukałas ty może w internecie hodowli ? Czy przyszłaś tu i czekasz aż ktoś Ci adresy da? Poszukaj - to na prawdę nie boli i wtedy mozesz przyjść i zapytać czy ktoś zna może hodowlę X, czy ktoś ma od nich szczeniaki i czy to uczciwa hodowla .. moze akurat :p I zrozum wreszcie (bo juz Ci 5 osób tłumaczyło) na podstawie metryki wyrabia się rodowód !! Ale to od Ciebie zalezy czy go wyrobisz czy nie . Quote
roxi-malina Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 tigrunia napisał(a):A szukałas ty może w internecie hodowli ? Czy przyszłaś tu i czekasz aż ktoś Ci adresy da? Poszukaj - to na prawdę nie boli i wtedy mozesz przyjść i zapytać czy ktoś zna może hodowlę X, czy ktoś ma od nich szczeniaki i czy to uczciwa hodowla .. moze akurat :p I zrozum wreszcie (bo juz Ci 5 osób tłumaczyło) na podstawie metryki wyrabia się rodowód !! Ale to od Ciebie zalezy czy go wyrobisz czy nie . Tak szukałam w necie ale wielu hodowli nie znalazłam:( a z takich tepszych to jest SREBRNY WIATR oraz "Bastion" tylko nie wiem czy one są w warszawie:( znacie je??? Możecie coś o nich powiedzieć (jakie są)? Quote
Aurunia Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [quote name='roxi-malina']Tak szukałam w necie ale wielu hodowli nie znalazłam:( a z takich tepszych to jest SREBRNY WIATR oraz "Bastion" tylko nie wiem czy one są w warszawie:( znacie je??? Możecie coś o nich powiedzieć (jakie są)? http://www.yorkland.pl/index.php?option=com_bookmarks&Itemid=1&catid=9〈=pl_PL Hodowle w województwie mazowieckim Quote
roxi-malina Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 a znacie moze chodowle BELLA I BESTIA bo tam podobno mają śliczne i rodowodowe yorki? Quote
roxi-malina Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 A i mam jeszce jedno pytanko jak karmicie swoje yorki oraz jak o nie dbacie (pielęgnacja włosa) Quote
roxi-malina Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Ja już to czytałam :) tylko chciałabym sie dowiedzieć jak wy karmicie i jakich środków do pielęgnacjii urzywacie (jakich firm) :) Quote
tigrunia Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 [quote name='roxi-malina']Ja już to czytałam :) tylko chciałabym sie dowiedzieć jak wy karmicie i jakich środków do pielęgnacjii urzywacie (jakich firm) :) To właśnie my tworzymy te wątki !! Tam są nasze wypowiedzi !! Tracę cierpliwość na tą dziewczynę :mdleje::chaos: Quote
ladyyork Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 [quote name='tigrunia']To właśnie my tworzymy te wątki !! Tam są nasze wypowiedzi !! Tracę cierpliwość na tą dziewczynę :mdleje::chaos: hi hi hi A jeśli chodzi o pieska małego bo uważasz że 6-7 miesięczny jest gorszy to się mylisz .Kiedy pies skończy 6 miesięcy jest już po wymianie zębów i widać jakom będzie miał budowe i predyspozycje wystawowe,więc nie zawsze mniejsze znaczy lepsze;). Ja obecnie kupiłam pieska 8 miesięcznego - zdjęcie w avtrku Quote
roxi-malina Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Ale ja nie sądze że piesek 6mies. jest gorszy:) ja po prostu wole młodszego bo taki jest mniej przywiązany do matki i do tamtego miejsca a poza tym jak jest młodszy to szybciej przywiązuje się do właściciela:) Quote
ladyyork Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 roxi-malina napisał(a):Ale ja nie sądze że piesek 6mies. jest gorszy:) ja po prostu wole młodszego bo taki jest mniej przywiązany do matki i do tamtego miejsca a poza tym jak jest młodszy to szybciej przywiązuje się do właściciela:) Co do przywiązania to ja myśle że jest to kwestja harakteru a nie wieku Quote
roxi-malina Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 ladyyork kiedy będzie gotowa twoja strona o yorkach? Quote
ladyyork Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Oj chciałabym by już bo musze pokazać swoje maleństwa :loveu:,ale dziewczyna która ją robi również się uczy i nie ma za dóżo czasu:sad: i dlatego to się tak ciągnie eh Quote
Aurunia Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 ladyyork napisał(a):hi hi hi A jeśli chodzi o pieska małego bo uważasz że 6-7 miesięczny jest gorszy to się mylisz .Kiedy pies skończy 6 miesięcy jest już po wymianie zębów i widać jakom będzie miał budowe i predyspozycje wystawowe,więc nie zawsze mniejsze znaczy lepsze;). Ja obecnie kupiłam pieska 8 miesięcznego - zdjęcie w avtrku Lady york przeczytaj cały temat. Osoba która chce wydać 1200 zł na psa nie będzie chciała raczej go wystawiać ( utrzymanie psa wystawowego + same wystawy trochę kosztują). Quote
ladyyork Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Aurunia napisał(a):Lady york przeczytaj cały temat. Osoba która chce wydać 1200 zł na psa nie będzie chciała raczej go wystawiać ( utrzymanie psa wystawowego + same wystawy trochę kosztują). Upssssssss pewnie masz Aurunia racje;) Quote
roxi-malina Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Ej mam takie pytanko ponieważ dzwoniłam już do wielu chodowli ale tam yorki mają po 3000 a mnie na takiego nie stać:( proszę o to abyście mi doradzili jakąś dobrą, niedrogą hodowle w Warszawie (szukałam już w necie oraz dzwoniłam do bakarat) wiem że już troche was wkurzam ale naprawde sie staram a zostało mi niewiele czasu i nic znaleźć nie moge :( Quote
***Paulina*** Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [quote name='roxi-malina']Ej mam takie pytanko ponieważ dzwoniłam już do wielu chodowli ale tam yorki mają po 3000 a mnie na takiego nie stać:( proszę o to abyście mi doradzili jakąś dobrą, niedrogą hodowle w Warszawie (szukałam już w necie oraz dzwoniłam do bakarat) wiem że już troche was wkurzam ale naprawde sie staram a zostało mi niewiele czasu i nic znaleźć nie moge :( No bo w dobrej hodowli nie znajdziesz yorka za 1000zł. Musisz popatrzeć np. na Alegratka.pl - Og�oszenia drobne. Kupi�, sprzedam - og�oszenia drobne w Internecie lub Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy i tam masz rodowodowe i tańsze niż w tych dobrych hodowlach... Quote
nane Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 [quote name='Lilyeth']Zaintrygowalo mnie wlasnie jedno zdanie, ktore przeoczylam : Niewiele czasu do czego ?! Jak sie ma 'niewiele czasu' do zakupu psa, towarzysza na parenascie lat ? Czegos chyba nie rozumiem...? :roll: Lilyeth niewiele czasu do Świąt :cool3: ciekawe tylko czy będzie to udany prezent :shake: Quote
roxi-malina Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 [quote name='nane']łLilyeth niewiele czasu do Świąt :cool3: ciekawe tylko czy będzie to udany prezent :shake: Mi chodzi o to że rodzice powiedzieli że jeśli znajde jakiegoś yorka do 2000zł to mogą mi go kupić z okazjii Bożego Narodzenia (bo już od pół roku cały czas za nimi chodze żeby mi kupili i wiele o nich czytałam i sądze że to cudowna rasa :)) Quote
Aurunia Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Ja polece ci pieska z hodowli Cud Natury (prowadzi ją miła i znająca się na rzeczy Pani którą znam ) Link do aukcji tej hodowli na allegro http://www.allegro.pl/item503563447_yorki_yoreczki_yorkshire_terrier_rodowodowe.htm I jaszcze parę z hodowli które znam ale mniej niż hodowle Pani Marioli YORK, YORKSHIRE TERRIER, YORKI, RODOWÓD, WARSZAWA (503995125) - Aukcje internetowe Allegro I to co znalazłam a nie znam hodowli : YORKI SUCZKA MINI RODOWODOWA NAJŁADNIEJSZE!!!! (504103377) - Aukcje internetowe Allegro yorki mini rod. YORKSHIRE TERRIER york Warszawa (505386395) - Aukcje internetowe Allegro Życzę powodzenia w szukaniu. ;) Quote
Aurunia Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Ja też długo czekałam na Aure moją pierwszą suczkę ale gdy bym miała wybierać to zastanawiała bym się nad pieskiem z 1 i 2 linka ;) Quote
Aurunia Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Linki 10 km od wawki te są ciekawe: RODOWODOWA SUCZKA YORK SHIRE TERRIER (508962356) - Aukcje internetowe Allegro Yorkshire terier wybitne pochodzenie (506996256) - Aukcje internetowe Allegro YORKI, Pieski i Suczki . NIESAMOWITE . Yoreczki (508953092) - Aukcje internetowe Allegro YORKSHIRE TERRIERY YORKI*YORECZKI* RODOWOD*WROCLA (512294880) - Aukcje internetowe Allegro Yorki, yorkshire terrier (502598791) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Aurunia Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 jak już kupisz pieska, albo wybierzesz to napisz którego ;) trzymam kciuki Quote
Aurunia Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 mam jeszcze coś : York - Yorki z rodowodem, 3-miesięczna suczka (514089990) - Aukcje internetowe Allegro york, yorki z rodowodem z małej hodowli domowej (513981070) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Recommended Posts