Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ok 2 tyg temu do sosnowieckiego schronu trafił Budrys. Przywieźli go właściciele, oddali psa ponieważ urodziło im się dziecko o które Budrys stał się bardzo zazdrosny. Oczywiście najłatwiej było oddać psa :evil:

W dniu dzisiejszym zabrałyśmy Budrysa ze schroniska i zawiozłyśmy do hotelu.

Budrys ma 2 lata, rozpiera go energia wszędzie zagląda i wszystkiego jest ciekawy. Do ludzi bardzo łagodny, to taki przytulacz, wystarczy że się powie coś do niego a on już się cieszy. W schronisku mi powiedzieli że do psów jest raczej agresywny, ale jak zawoziłyśmy go do hotelu to po drodze w ogóle nie zwracał uwagi na inne psy. Troszkę się ciągnie na smyczy. Budrys nie nadaje się do domu z małymi dziećmi.
Zauważyłam u niego małego guzka na głowie, jest dość twardy.
Budrys byłby idealnym kompanem dla osoby aktywnej (zwłaszcza że przydałoby mu sie zrzucić troszkę brzuszka :evil_lol: )

Kontakt w sprawie adopcji:
506949028 (po godz. 15)
paulinkammniam@wp.pl

BARDZO POTRZEBNA NAM WASZA POMOC FINANSOWA
Fundacja SOS dla zwierząt założyła za nas w hotelu (za co im bardzo bardzo dziękujemy), ale pieniążki musimy im oddać jak najszybciej. Bardzo proszę o jakieś bazarki i aukcje cegiełkowe dla Budrysa.

Pieniadze mozna wplacac na konto fundacji

z dopiskiem "darowizna na hotel dla asta"

Konto bankowe: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT”
41-303 Dąbrowa Górnicza
ul. Kasprzaka 62 m21

ALLEGRO CEGIEŁKOWE

Budrys - 2 letni amstaff prosi o pomoc (500104503) - Aukcje internetowe Allegro

• Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a wiec ja szybko i dyplomatycznie ...

Melisa prosila o pomoc wiec pomoglam choc nie powiem obawiam sie ze adopcja moze potrwac, ze nie damy rady splacic hotelu, ze tym razem poprostu sie nie uda ...

trace wiare ale czasem ciezko juz naprawde ...

mowiac krotko dziewczyny z fundacji SOS jak zawsze nie pozostawily bez odzewu mojej prosby o pomoc za co wielkie podziekowania dla nich, zalatwily nam hotelik dla rudzielca jak rowniez udostepnily swoje fundacyjne konto do zbiorki pieniedzy, faktury za hotel pojda na fundacje bo tak umowilam sie z dziewczynami chociazby dlatego ze jesli nam braknie pieniedzy to mam szczera nadzieje ze dziewczyny nas wspomogom a potem my im oddamy te pieniadze - nie ukrywam jednak ze wolalabym nie doprowadzic do takiej sytuacji bo nie chce naduzywac ich checi pomocy ...

tak wiec psa wzielysmy sobie same z Paulinka na barki i oby nie byl to zbyt wielki ciezar dla nas ...

doba w hotelu w ktorym przebywa rudzielec to 18zl/dobe to naprawde nie jest malo !!! dlatego prosze was wszystkich o wsparcie !!! potrzebne sa ogloszenia o co zaraz napisze do Jenny19 !!! potrzebna nam kasa !!! potrzebne osoby do wyprowadzania psa na spacerki, dobrze mu zrobi staly kontakt z czlowiekie a i my lepiej go poznamy !!! wreszcie potrzebny nam dom dla niego, DT rowniez mile widziany !!!

poki co pies jest w kojcu wewnatrz budynku niestety w okresie swiatecznym nie uniknione ze trafi do zewnetrznego boksu ustepujac miejsca stalym bywalca, kubraczek naszczescie ma Paulina tylko nie wiem czy grubasek do niego wejdzie ...

ja od siebie dodam ze jesli nie bedziemy dawac rady z kasa i nie bedzie dla niego domu pies stanie przed wizja powrotu do schronu a wierzcie mi nie chcemy tego bo nie po to go wyciagnelysmy zeby teraz biedaka odeslac tam spowrotem wiec bardzo prosze POMOCY !!!

Pieniadze mozna wplacac na konto fundacji

z dopiskiem "darowizna na hotel dla asta"

Konto bankowe: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT”
41-303 Dąbrowa Górnicza
ul. Kasprzaka 62 m21

Posted

Dominiko powiedz mi wiesz może jak tam wygląda sprawa wyprowadzania na spacer? Ja bym mogła jechać do niego w weekend ale nie wiem w których godzinach, a dzisiaj zapomniałam sie o to dopytać.

Posted

Melisa89 napisał(a):
Dominiko powiedz mi wiesz może jak tam wygląda sprawa wyprowadzania na spacer? Ja bym mogła jechać do niego w weekend ale nie wiem w których godzinach, a dzisiaj zapomniałam sie o to dopytać.

wiem ze w tygodniu od 9 do 19, w weekend nie mam pojecia ale wiem ze pani ktora prowadzi hotel mieszka tam wiec mysle ze spokojnie do 17 mozna podjechac ;)

dobrze by bylo by jezdzily dwie - trzy osoby zeby nie robic tam zbyt duzego zamieszania wiesz o co chodzi zeby nagle nie przyjezdzali co chwile ludzie, co chwile ktos inny ... lepiej postawic na mniej osob ale konkretnych :grins:

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
No to jezdem tekst do allegro by sie przydał ;)

postaram sie sklonic osobke od fajnych tekstow do wizyty tutaj bo ja to kiepska jestem w pisaniu :evil_lol:

Posted

Miał kochający dom i rodzinę. Przez całe swoje 2 letnie życie był oczkiem w głowie swoich właścicieli. Lecz niestety... wraz z przybyciem dziecka na świat zabrakło dla niego miejsca.
Budrys, bo tak ma na imię jest pięknym rudym amstaffem o cudownym charakterze. Jak każdy przedstawiciel swojej rasy kocha ludzi ponad wszystko – taka typowa przylepa. Jest psem bardzo energicznym o dużym zapotrzebowaniu na ruch. Do innych psów wykazuje stosunek obojętny. Lekko ciągnie na smyczy.
Budrys obecnie przebywa w hotelu dla psów w Katowicach. Pilnie jest potrzebny dom stały bez małych dzieci, w którym pies mógłby spędzić resztę życia.
Apeluje również do państwa o pomoc finansową w opłaceniu hotelu dla Budrysa. Pies nie może wrócić do schroniska! Liczy się każda pomoc! Kupując cegiełkę możesz zapewnić temu psu spokojny pobyt w hotelu. Nie bądźmy obojętni na krzywdę zwierząt!

Posted

Tengusia nawet nie zauważyłam że mi odpisałaś :oops: znowu posty skaczą...

Ja tam moge jeździć niestety tylko w weekendy, w tygodniu zazwyczaj mam zajęcia do 14, jeszcze muszę jechać do domu wyjść z psem i dopiero moge jechac, wiec sie nie wyrobie :-(

Posted

rozmawialam z Janka z fundacji aby pieniadze ktore pozostaly po naszym bialym lobuziaku Waflu przeznaczyla na naszego rudego grubaska :multi: zawsze to jakis poczatek mysle ze bedzie tego jakies 50zl :oops:

Posted

Rozumiem, że tekst poza walorze ogłoszeniowym ma iść również tropem allegro cegiełkowego Tengusiu?

Wrzucam skrót z Budrysa. Czy coś mam brać jeszcze pod uwagę w poszlifowaniu faktów słowem?

"Skrót z Budrysa:
Sosnowiecki schron - 2 tyg. temu. Powód - dzidzia, w której pies nie
gustuje. Decyzja i pozamiatane. Ze schronu hop-siup do hotelu w Katowicach. Wiek 2 lata. Rozpiera go energia i ciekawość. Łagodny, szukający bliskości człowieka, potrzebujący przytuleń i pieszczot. Ponoć agresywny wobec psów (info ze schronu), początkowe obserwacje tego nie potwierdzają. Troszkę ciągnie na smyczy. Grzecznie znosi jazdę samochodem. Nie polecany do domu z małymi dziećmi.
Kontakt w sprawie adopcji:
506949028 (po godz. 15)
paulinkammniam@wp.pl

Potrzebna DT, szczyt szczęścia DS, bardzo mile widziana pomoc
w zahotelowaniu. Wpłaty:
Fundacja SOS dla Zwierząt
41-303 Dąbrowa Górnicza
ul. Kasprzaka 62 m21
konto bankowe: 93156000132367056920790001
tytułem - darowizna na hotel dla asta

Pies jest w kojcu wewnętrz budynku, niestety w okresie swiatecznym
nieuniknione, że trafi do zewnętrznego boksu, ustępujęc miejsca
stałym bywalcom. Pies stanie przed wizja powrotu do schronu jeśli polegnie się na utrzymaniu go w hotelu. Miał kochający dom i rodzinę. Przez całe życie był oczkiem w głowie swoich właścicieli. Wraz z przybyciem dziecka na świat zabrakło dla niego miejsca. Jest pięknym rudym amstaffem o cudownym charakterze. Do innych psów wykazuje stosunek obojętny."

Brakuje mi tylko, jaki był Budrys w domu - niszczył(?), zachowywał czystość(?), dawał ognia szczekiem, czy nie(?), jak znosił jazdę autkiem? Może sami coś jeszcze dodacie, coś się przypomni.

Posted

Żaden problem Agago, tyle, że to nie jest jeszcze tekst :shake: jako taki ale skrót - ściąga info o Budrysku, jaki zrobiłam sobie żeby nie szukać potem istotnych rzeczy na wątku. :evil_lol: Tekst właściwy dopiero powstanie zgodnie
z ustaleniami z Tengusią.

Posted

majqa napisał(a):
Żaden problem Agago, tyle, że to nie jest jeszcze tekst :shake: jako taki ale skrót - ściąga info o Budrysku, jaki zrobiłam sobie żeby nie szukać potem istotnych rzeczy na wątku. :evil_lol: Tekst właściwy dopiero powstanie zgodnie
z ustaleniami z Tengusią.

to mi w zupełności wystarczy, chodzi tylko o najważniejsze informacje.
tak naprawdę to umieszczam tam psy ale nie specjalnie wierzę żeby coś to dało...za duzo ich jest.:shake: chyba potrzebuję jakiegos kopa żeby uwierzyc