Asia i Yuki Posted June 20, 2003 Posted June 20, 2003 Mój maluszek nie mieszka ze mną jeszcze tygodnia. Rośnie jak na drożdzach no i zaczyna brykać. Zastanawiam się jaką metodą go najlepiej tresować, ale nie mam pojęcia. Na razie nie przejawia specjalnego zainteresowania jedzeniem więc smakołyki odpadają. Boje się że nie długo będzie tak wariował że nie dam sobie z nim rady. Możliwe że jeszcze za wczesnie na szkołe...? Quote
Johny Posted June 20, 2003 Posted June 20, 2003 Bo to szczeniak,chce się bawić,domyślam się,że próbuje wszystko gryść,to normalne zachowanie u szczeniaka Quote
iceangel4444 Posted June 20, 2003 Posted June 20, 2003 to prawda ze szczeniak sie musi wyszalec. Szkoli mozesz metoda klikerowa ja ta szkole i jest ok. Ale to sie laczy ze smakolykami. Quote
Agnieszka_ Posted June 20, 2003 Posted June 20, 2003 Mój szczeniak też nie mieszka jeszcze ze mną tygodnia i niesamowicie rozrabia. Na początku było ok ale przez ostatnie dni to zrobil się z niego straszny diabeł. Już czasami nie mam z nim siły. Cały czas coś goni, gryzie wszystko, zaczął gonić i "szczekać" na kota, wylewa swoją miskę z wodą, a na spacerach zaczyna mnie nie słuchać i wszystko zjada. Próbowałam go wszystkiego oduczyć, ale to nic nie daje. Udaje, że mnie nie słyszy a jak go skarcę to myśli, że się z nim bawię i zaczyna mnie gryźć. A smakołyki również go nie interesują na spacerach. Quote
Asia i Yuki Posted June 20, 2003 Author Posted June 20, 2003 Mój robi dokładnie to samo. Na początku nie czułam że mam psa. Teraz zaczoł się rozkrecać no i broi na maksa. Najgorsze że muszę teraz kiblować w pracy chociaż wcześniej nie miało mnie tutaj być (mam zastępstwo za koleżankę). Ale lipiec i prawie cały sierpień mam wolny no więc mam nadzieję że uda mi sie trochę utemperować jego charakterek. Najbardziej jednak boje się dojrzewania już teraz z niego mały amant a co będzie później... Quote
Kaśka Posted June 20, 2003 Posted June 20, 2003 A moje mimo wieku(8 i 2 lata) nadal szaleją i chcą się wszystkim bawić. Kupowanie piszczakó odpada bo są zgryzione w ciągu 15 min., a kosztują........... Jeszcze jednym sposobem było zawiązywanie starych pokoszulków w kilka supłów, tylko, że potem dobierały się do dobrych :-? I jak tu mówić o posłuszeństwie,przez kochane pieski z kilku jeansów musiałam zrobić rybaczki lub szorty :lol: A co do psich szkół to mam do nich dystans,sasiadka poszła do jednej ze swoją szalejącą wilczurką, po szkoleniu.........lepiej nie mówić, gdy słyszy, że moje psy idą pod jej oknami to demoluje mieszkanie ( przezemnie :oops: ) Quote
wiosna Posted June 21, 2003 Posted June 21, 2003 hehe.. moje tez.. takie wieczne szczeniaki.. ostatnio mi Axel w rece wydrapal 3 krechy.. bo sie bardzo subtelnie wital ze mna.. ;pp Quote
party Posted June 21, 2003 Posted June 21, 2003 Ostatnio sobie lezalam,i ogladalam cos w tv ( na podlodze) Nuka wpadla do pokoju zadowolona i sie ze mna bawila a mi zostala krecha na cala twarz(d cola przez oko do polowy policzka :P) :D ale juz prawie nic nie widac Quote
Asia i Yuki Posted June 21, 2003 Author Posted June 21, 2003 W porównaniu z Tajrunią to Yuki jest na razie aniołkiem :evil: . Wprawdzie zdarzaja mu się wpadki ale przeważnie jak mnie nie ma i jest niedopilnowany przez moja rodzinkę. Raczej wie, że w domu się nie siusia i nie robi kupek, ale no cóż jest szczeniaczkiem nie ma jeszcze dwóch miesięcy więc ma prawo do wpadek. Przeważnie jest grzeczny i śpi ,no i coraz bardziej się przyzwyczaja do mnie. Przychodzi się przytulać najmocniej tuli się ząbkami. Niedawno odkrył zabawę pompki na nodze (wiecie o co chodzi), ale mysle że już go tego oduczyłam. Po ostatnim "wyzwaniu" nie próbuje. Troche podgryza meble no ale skąd biedak ma wiedzieć że to nie zabawki dla pieska. Ze spacerami narazie nie ma problemu. Przychodzą tłumy chętnych zeby go wyprowadzić. Do mnie należy pierwszy spacerek o 6 rano z czym nie mam problemu bo zawsze lubiłam świerze poranne powietrze (gorzej z Yukim chodzi jak lunatyk). Zreszta jak słyszy słowo spacerek i widzi smycz chodźby wcześniej nie wiadomo jak dobrze się bawił ucieka do kąta i udaje ze śpi. Na spacerach spuszczam go ze smyczy no i słucha się (ciekawe jak długo ). Więc tego pare małych wariactw moge mu wybaczyć. Acha z każdym dniem dostaje coraz większego świra na jego punkcie. Jagby co to ratujcie. Przepraszam za przydługi tekst starałam się ograniczać. Tak nie napisałam wszystkiego co bym chciała :wink: Quote
Kaśka Posted June 21, 2003 Posted June 21, 2003 Ja też am problem z porannymi spacerami. moja mama raz zaspoła więc ja cichutko(mimo, że to ni była moja kolej) wzięłam smycze,ide do pokoju,wołam,a te lekceważąco popatrzyły na mnie i hop na łożko rodzicow(o 6.15) :oops: A ja nie mam po prostu u nich autorytetu, spacerek ze starszą Pancią to ma być spacerek ze starszą Pancią, nie jakś dluga poranna przewieszka(tylko mi sie chce z nimi biegać) z młodszą :wink: Quote
Agnieszka_ Posted June 21, 2003 Posted June 21, 2003 Ja już nie mam siły z moim Paco. Takiego diabła jeszcze nie widziałam. Ostatnio to wogóle mnie nie słucha i strasznie mnie gryzie (nawet do krwi), ale tylko mnie bo moich rodziców słucha. A jak go skarcę to zaczyna mnie jeszcze bardziej gryść. Na spacerach zaczyna mi uciekać, nie chce się dać zapiąć na smycz i ostatnio pobiegł do takiej duzej kałuży, zaczął w niej biegac i sie położył. A niedawno w domu w kuchni ściągnął ze stołu szklankę do piwa, która się rozbila i wziął szkło do pyska, ale na szczęście się nie rozciął. Quote
party Posted June 21, 2003 Posted June 21, 2003 A Twoje sunie go nie pilnuja? I jaki one w ogole maja do niego stosunek ? Quote
Recommended Posts