JamniczaRodzina. Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Bądż szczęśliwy Pajdusiu w nowej rodzince.:loveu: Quote
basia0607 Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Byłam na policji w sprawie Pajdy- Maxia. Jest to teren dzialania innego niż nasz komisariatu. Nie znam tam nikogo i zanim zglosze sprawe sama przeprowadzę śledztwo, zrobie zdjecia, przeslucham swiadków , spiszę zeanania, bo może być tak, że policja uzna, że pies sam wszedl we wnyki. Jedną sprawe już mi tak zalatwili dlatego mam swoja metodę, której nauczyl mnie pewien stary policjant ;) Oczywiście póżniej napisze doniesienie o popełnieniu przestepstwa. Quote
Poker Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 rób wszyatko,byle ten potwor karę ponósł :angryy: Quote
nescca Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Baśka ..... ja bym go za..... .Najpierw żyletą ..... potem kastetem....... na końcu za....ła bym mu w ryj. A jak nie dasz rady to przyjadę. Quote
basia0607 Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Pajduś, był dzisiaj na spacerku ze swoją nowa pańcią. Odwiedzili mnie u mnie w sklepie. Mialam tam szczenię, któremu kupilam parówki i Pajda bardziej byl zainteresowany parówkami niż mną.:placz: Poza tym wszystko ok. Quote
basia0607 Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Pajda znowu u mnie. Bal sie zostawania w domu. Wyl i szczekal na cały blok. Domownicy wszyscy pracują . Rozumię jego postawę , wiem, że zowu czul sie porzucony. Gdy go zabieralam cała rodzina plakała. Trudno, szybko poszla adopcja , moze za szybko. Ale nie zalamuję rąk. Znajdę mu domek z ogródkiem albo taki gdzie zawsze ktos będzie w domu. Wiem , że psa ktoś oddal na wieś kobiecie , ta po jednym dniu oddala go sąsiadowi, który oddal go dalej do oprawcy, a ten wyznaczyl mu śmierć. Pajda jest slodki , mądry i spokojny. U mnie czuje sie tak jakby tu się urodził. :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 A co go tak z rąk do rąk oddawali ? Cos było nie tak , że nigdzie nie zagrzał miejsca ? Quote
kuzlik Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 kurde wielka szkoda,mamy jeszcze szanse na niego?niech pani da mi szybko odpowiedz bo zastanawialismy sie nad innym psem ale pajducha byl pierwszy wiec skoro zostal oddany to moze... Quote
basia0607 Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 BIANKA1 napisał(a):A co go tak z rąk do rąk oddawali ? Cos było nie tak , że nigdzie nie zagrzał miejsca ? Nie wiem , u mnie jest spokojny posłuszny, nie wyje. Może ganial kury jak to jamnik a chlop żywemu nie przepusci . U mnie nie wyje bo zostaje z innymi psami. sam pozostawiony na pewno byl wyl. Quote
taxelina Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Hopaj po domek w takim razie! szkoda ale moze to dobrze bo nie oddaja po paru miesiaciach... Quote
taxelina Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 kuzlik napisał(a):kurde wielka szkoda,mamy jeszcze szanse na niego?niech pani da mi szybko odpowiedz bo zastanawialismy sie nad innym psem ale pajducha byl pierwszy wiec skoro zostal oddany to moze... a wczesniej chcieliscie dziewczynke do waszego chlopca zeby mogly sie rozmnozyc male pieski.. i w ostatecznosci zgodziliscie ie na suczke po sterylce... to dobrze nie rokuje... :roll::roll: Quote
basia0607 Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 kuzlik napisał(a):kurde wielka szkoda,mamy jeszcze szanse na niego?niech pani da mi szybko odpowiedz bo zastanawialismy sie nad innym psem ale pajducha byl pierwszy wiec skoro zostal oddany to moze... Jakie masz warunki mieszkaniowe ? On nie może być w bloku ani zostawać sam. Quote
kuzlik Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 chcielismy najpierw suke ale wszyscy przemowili i do rozumu wiem juz co i jak tam wiec ze zycze sobie takich komentarzy.kazdemu trzeba dac szanse a ty skreslasz kogos bo chcial na pocztaku czegos innego. do basi:przepraszam za zawracanie glowy bardzo chcialam malego ale w miedzy czasie jak sie dowiedzialam ze pajdus mial juz dom znalazlam suczke ktora ciagle siedzi mi w glowie.jeszcze raz przepraszam i lcze na to ze pajdek znajdzie domek. Quote
basia0607 Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Wiem Kużlik , że usilnie szukasz dla siebie drugiego psa. Nie wnikam dalej. Jeżeli moge Ci coś podpowiedzieć to sugeruję abyś wzięła do domu starego jamniczka lub jamnisię. Robią tak tylko ludzie wyjątkowi, wielkiego serca. W zamian zyskasz wpatrzone w siebie z uwielbieniem oczy, mądre , cierpliwe, pokryte mgłą. Quote
taxelina Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 No ale jamnisie wykastrowana, chyba nikt nie chce nowych kundelkow na swiat powolywac. Quote
kuzlik Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 i wlasnie to robie,staram sie o stara nikomu nie potrzebna"babke":)wiem ze pajdek znajdzie dom bynajmniej mam taka nadzieje,wielka nadzieje. Quote
merzet Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Witaj Wielka Basienko - jestes WIELKA I ZYJ JAK NAJDLUZEJ NAWET NIE WIESZ ILE W TYM PO*******ONYM KRAJU JESZCZE - BEDZIE JAMNIKOW KTORYM TRZEBA POMOC. Wiecie Jamnisiowe Cioteczki - cale zycie mam jamniki i wiem o czym mowicie o zapachy lapek lizaniu do upadlego po buzi, spaniu w lozku - to wiedza tylko Ci ktorzy tak kochaja jamniki jak my i jeszcze - obrazone miny - jamnisow - upor i mysliwski instynkt....... i mlaskanie przy zasypianiu . Jesli o tego chudziaczka a moze po prostu tym panstwu zaproponowac drugiego jaminika i jak beda dwa to Pajdulek nie bedzie wyl bo nie bedzie zostawal sam. Jest to jakis pomysl. Mialam to samo z Bazolkiem dopoki sie nie przyzwyczail jak jest teraz Tymon i po za szczekaniem Tymonka to generalnie psiaki sie wspieraja. Sama Basiu wiesz ze jeden jaminis w domu to tak jak dwa bez wielkiej roznicy ...... spacerek ten sam moze micha troche wieksza. MOCNO WAS CALUJEMY MAGDA TYMON BAZOLEK ps ja wierze w prawo karmy tego GNOJA KTOS W NASTEPNYM ZYCIU przeksztalci w gorsza forme albo w owada pozeranego kawalek po kawalku przez modliszke !!!!!! Quote
toyota Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 [quote name='deer_1987']a wczesniej chcieliscie dziewczynke do waszego chlopca zeby mogly sie rozmnozyc male pieski.. i w ostatecznosci zgodziliscie ie na suczke po sterylce... to dobrze nie rokuje... :roll::roll: Niektórzy nie mają świadomości jak dużo jest zwierząt bez domów , albo takich które mają "domy" -łańcuch i budę . Jak ciężko znaleźć dobry dom dla szczeniąt , nawet rasowych . Dobrze jeśli w porę to zrozumieją . I mam nadzieję , że kuzlik to zrozumiała . ;) Ja osobiście nie byłabym w stanie rozmnażać nawet rodowodowych championów , bo casting na właścicieli wykończyłby mnie nerwowo :p Quote
basia0607 Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Proponowalam państwu innego psa , mam mini jamnisię ale mają sie zastanowić, chyba nic z tego nie będzie bo oddali mi smycze po swoim psie ! Ale jaja ! przed chwilą dzwonil do mnie dzielnicowy z terenu gdzie przywiązali Pajdę. Dostal polecenie od szefa aby zajął się tą sprawa. Jutro mialam sama pojechać na wizje lokalną a tu taka niespodzianka. Jednak media czynią cuda, sprawe Pajdy rozdmuchalam na gmninę i okolice, zobaczymy co z tego będzie. Na wszelki wypadek danych delikwenta nie podalam :evil_lol: bo może pan. mc. ma tam wójka . U moich parowek wszystko ok. witały mnie tak głośno, że chyba w całym mieście bylo słychać. Quote
A-s-i-a Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [/goute] Jesli o tego chudziaczka a moze po prostu tym panstwu zaproponowac drugiego jaminika i jak beda dwa to Pajdulek nie bedzie wyl bo nie bedzie zostawal sam. Jest to jakis pomysl. Mialam to samo z Bazolkiem dopoki sie nie przyzwyczail jak jest teraz Tymon i po za szczekaniem Tymonka to generalnie psiaki sie wspieraja. Sama Basiu wiesz ze jeden jaminis w domu to tak jak dwa bez wielkiej roznicy ...... Popieram! Popieram!:lol: Jeśli tylko Państwo chcieliby dwa, to jest to wspaniały pomysł. Tym bardziej, że obydwa byłyby nowe w tym domku, więc od początku będą się wspierać. http://www.dogomania.pl/forum/f97/mieszkanko-dla-bokserka-do-roczku-126831/ Quote
basia0607 Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Dorotka , to nie te fotki. ja Ci wyslalam moje jamniczki po mojemu moje kury. Quote
Recommended Posts