malagos Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Mam dom dla szczeniaka suczki, ale duzej! Quote
danka1234 Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 basia0607 napisał(a):Z nikim nie rozmawialam w sprawie Pajdy. Szukam mu chociaż tymczasu jesli potrzebujesz tymczasu dla Pajdusia to u mnie jest wolny tymczas ,przymierzalam sie do tego z Częstochowy ale skoro postanowione że jedzie do haja to u mnie jest miejsce dla innego. Quote
basia0607 Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 danka1234 napisał(a):jesli potrzebujesz tymczasu dla Pajdusia to u mnie jest wolny tymczas ,przymierzalam sie do tego z Częstochowy ale skoro postanowione że jedzie do haja to u mnie jest miejsce dla innego. Własnie wróciłam z przytuliska. Oddalam ludziom dwa psy. Przyjechali z Braniewa. Jeden to Pajda, druga to suka huski , ktora dzisiaj zabralam z wioski. Pan jest leśniczym. Pajda bedzie w domu w mieście. Mają jeszcze drugi dom na wsi. Husky wzieli dla brata, który sie bardzo ucieszył, bo szukal takiego psa dla siebie. Niebawem pojadę ich odwiedzić, bo mam w tej okolicy kilka wizyt poadopcyjnych. Pajdunia chciał wychodzić za mną z auta, warczal na sukę, byl zły , że ja dotykam i glaszczę. Kurcze , nie wiem czy dobrze zrobiłam wydając Pajde lesniczemu. Może on boi się lasu ? wydaje mi sie , ze to dobrzy ludzie. Zobaczyli zdjęcie Pajdy w gazecie i od razu przyjechali. Może nie bedzie tak żle. Tak , czy tak noc mam z głowy. Danka, może dasz tymczas Mojej Mimie, Pięknej jamniczce z białym krawatem ? Quote
danka1234 Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 basia0607 napisał(a): Danka, może dasz tymczas Mojej Mimie, Pięknej jamniczce z białym krawatem ? pisałas ze musisz pilnie wydać Pajdusia by wziążc do domu Mime,dlatego zaproponowałam ze go przejme od Ciebie.Moj tymczas jest takim awaryjnym w nagłych przypadkach by było gdzie umieścić psiaka w podbramkowej sytuacji dlatego ze nie mamy w razie czego innych jamniczych tymczasów. Ponadto jeszcze nie wiadomo jak sie potocza sprawy z jamnisiem tym który miał do mnie przyjechać bo pojawiły sie jakieś komplikacje. Quote
Isadora7 Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 danka1234 napisał(a):pisałas ze musisz pilnie wydać Pajdusia by wziążc do domu Mime,dlatego zaproponowałam ze go przejme od Ciebie.Moj tymczas jest takim awaryjnym w nagłych przypadkach by było gdzie umieścić psiaka w podbramkowej sytuacji dlatego ze nie mamy w razie czego innych jamniczych tymczasów. Ponadto jeszcze nie wiadomo jak sie potocza sprawy z jamnisiem tym który miał do mnie przyjechać bo pojawiły sie jakieś komplikacje. Danusia i jest jamniś wywalony na ulice w ramach świątecznych porządków, ten o którym mówiłam że ścigam babę. I na obecną chwile nie mam go gdzie dać. Quote
AMIŚKA Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Dobrze zrobiłas ,bo przeciez chcieli Pajdę:lol:, i sama piszesz ,że do mieszkanka w mieście;). A dla Pajdy to ostatni dzwonek ,on juz był przywiazany !!!do Ciebie!!! Ja bardzo poprosze o zdjęcia MIMY,duzo zdjęć!! Czy MIMa jest po sterylce???? Quote
tyciaNi Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Pajda życzę Ci szczęścia i dużo smakołyków na Nowy Rok :calus: Quote
danka1234 Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 basiu,jeśli wkleisz fotki Mimi to porobimy jej ogłoszenia żeby szybciej domek znalazła. Quote
basia0607 Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Nie wytrzymalam i rano zadzwonilam do Pajdy.Ponoć wszystko ok. pies spał w łóżku, jest kochany. Haszczka wymiotuje, pani miala z nią iśc do lekarza. Tyle z relacji telefonicznych. Jak pojade do się upewnię. Pan lesniczy chce jeszcze jamnika szorstkowlosego a jego brat jack teriera. Na wszelki wypadek sie rozglądam ale musze tych ludzi sprawdzic. Zaraz jede po Mimę. W domu istne kongo. Aksel mojej corki, ni to bokser i to amstaff zaczepia moje kurki , obwachuje a one drą japy aż uszy bolą. Staruszek Gucio rzuca sie do Aksela , pilnujemy aby ten nie zrobil mu krzywdy. Dom wariatów jednym slowem !:evil_lol: Byłam dzisiaj z naszym burmistrzem w ok. Olsztyna w duzej firmie drobiarskiej. Bedą nam dawać nieodplatnie co tydzień 100 km. karmy. Musimy tylko sami ją przywozić. Quote
basia0607 Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Mima nie jest po sterylce, zabraklo funduszy. Mima jest u mnie. Kochana , krucha o anielskich oczach. Schodzi kazdemu z drogi, przygląda się nam leżąc w kąciku. Warczy na Aksela tak jak inne moje kurki.Teraz wskoczyła mi na kolana i leży przytulona do mnie. Poscielilam jej przy moim łóżku. Już mi lekko na duszy. Chociaż nie bardzo, przecież na polu zostały te 2 dzikie szczeniaki. Quote
danka1234 Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Wstawiam fotki Mimy: basiu podaj o niej jak najwięcej informacji i namiary to zrobię jej ogłoszenia i napisz jeśli masz jakieś sugestie odnośnie ogłoszeń. Quote
basia0607 Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Poczekajmy Danusiu z ogloszeniami Mimy. Koleżanka mojej siostry, zdecydowała sie na psa. Opowiedziałysmy jej o Mimie.Teraz ma dom pelen gości ale po świetach wrócimy do tematu, może się zdecyduje. Quote
Gogonek Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Ona jest przesłodka:loveu: raczej nie powinno być problemów z domkiem. Co do Pajdusia, to mam nadzieje, że teraz już zostanie w tym domku i będzie cieszył się jamniczym już tylko szczęśliwym życiem. Quote
viverna Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 basia0607 napisał(a): Pan lesniczy chce jeszcze jamnika szorstkowlosego a jego brat jack teriera. We wrocławskim schronisku jest standardowy jamnik szorstkowłosy (pies). Quote
basia0607 Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 Rozmawiałam z pania w sprawie Mimy.To nie jest ta osoba o ktorej pisalam wczsniej. Pani ma w domu dobermanke. Boję sie , że zagryzie Mimę.Nie wiem co mam robić. Mimunia jest slodka, ciągle by siedziała mojemu Tz-towi na kolanach, ogonek bez przerwy kręci młynki. Quote
Dorothy Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 nie dawac. doberman to doberman, nie kazdy doberman jest taki jak Rocky od BIANKI1 a jak sie jej stanie krzywda to potem bedzie za pozno czy ona chcoc testowala swoja dobremanke na inne psy? ja bym miala obawy...:shake: Quote
Poker Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 bałabym się ,chyba że dobermanka mieszkała już z psami i jest sprawdzona. Quote
basia0607 Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 Mima na cieczkę , wiem, że w tym czasie inne suki potrafią być agresywne. Mimy tam nie dam, musze jakoś z honorem wyjść z tej sytuacji.Kurde , nie mam odpowiedniego psa bo bym go zaproponowala tej pani. Może wykombinuję jakiegoś z elblaskiego schroniska, pomyśle. Quote
basia0607 Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 Piękna choinka Amisiu ! dziekuję. Quote
basia0607 Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Mój stareńki Gucio, godzine temu dostał silnego ataku padaczki. Zdenerwowal sie na Aksela, z ktorym przyjechala moja córka. Padł, zesztywniał, serce raz biło , raz stawalo. Myslalam , że to już koniec. Chcialam przestać go reanimowac i pozwolić spokojnie odejść. Ale po 20 min jego odech się poprawił, zacząl podnościć glowe. Teraz śpi w łożku razem z moim Tz-tem , jest b. slaby. Boje sie o niedotlenienie mózgu. Quote
basia0607 Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Tak, polowe dawki, tak zalecil wet. Quote
Recommended Posts