Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

basia0607 napisał(a):
Z nikim nie rozmawialam w sprawie Pajdy. Szukam mu chociaż tymczasu

jesli potrzebujesz tymczasu dla Pajdusia to u mnie jest wolny tymczas ,przymierzalam sie do tego z Częstochowy ale skoro postanowione że jedzie do haja to u mnie jest miejsce dla innego.

Posted

danka1234 napisał(a):
jesli potrzebujesz tymczasu dla Pajdusia to u mnie jest wolny tymczas ,przymierzalam sie do tego z Częstochowy ale skoro postanowione że jedzie do haja to u mnie jest miejsce dla innego.

Własnie wróciłam z przytuliska. Oddalam ludziom dwa psy. Przyjechali z Braniewa. Jeden to Pajda, druga to suka huski , ktora dzisiaj zabralam z wioski. Pan jest leśniczym. Pajda bedzie w domu w mieście. Mają jeszcze drugi dom na wsi. Husky wzieli dla brata, który sie bardzo ucieszył, bo szukal takiego psa dla siebie. Niebawem pojadę ich odwiedzić, bo mam w tej okolicy kilka wizyt poadopcyjnych. Pajdunia chciał wychodzić za mną z auta, warczal na sukę, byl zły , że ja dotykam i glaszczę.
Kurcze , nie wiem czy dobrze zrobiłam wydając Pajde lesniczemu. Może on boi się lasu ? wydaje mi sie , ze to dobrzy ludzie. Zobaczyli zdjęcie Pajdy w gazecie i od razu przyjechali. Może nie bedzie tak żle.
Tak , czy tak noc mam z głowy.

Danka, może dasz tymczas Mojej Mimie, Pięknej jamniczce z białym krawatem ?

Posted

basia0607 napisał(a):

Danka, może dasz tymczas Mojej Mimie, Pięknej jamniczce z białym krawatem ?

pisałas ze musisz pilnie wydać Pajdusia by wziążc do domu Mime,dlatego zaproponowałam ze go przejme od Ciebie.Moj tymczas jest takim awaryjnym w nagłych przypadkach by było gdzie umieścić psiaka w podbramkowej sytuacji dlatego ze nie mamy w razie czego innych jamniczych tymczasów.
Ponadto jeszcze nie wiadomo jak sie potocza sprawy z jamnisiem tym który miał do mnie przyjechać bo pojawiły sie jakieś komplikacje.

Posted

danka1234 napisał(a):
pisałas ze musisz pilnie wydać Pajdusia by wziążc do domu Mime,dlatego zaproponowałam ze go przejme od Ciebie.Moj tymczas jest takim awaryjnym w nagłych przypadkach by było gdzie umieścić psiaka w podbramkowej sytuacji dlatego ze nie mamy w razie czego innych jamniczych tymczasów.
Ponadto jeszcze nie wiadomo jak sie potocza sprawy z jamnisiem tym który miał do mnie przyjechać bo pojawiły sie jakieś komplikacje.

Danusia i jest jamniś wywalony na ulice w ramach świątecznych porządków, ten o którym mówiłam że ścigam babę. I na obecną chwile nie mam go gdzie dać.

Posted

Dobrze zrobiłas ,bo przeciez chcieli Pajdę:lol:,
i sama piszesz ,że do mieszkanka w mieście;).
A dla Pajdy to ostatni dzwonek ,on juz był przywiazany !!!do Ciebie!!!
Ja bardzo poprosze o zdjęcia MIMY,duzo zdjęć!!
Czy MIMa jest po sterylce????

Posted

Nie wytrzymalam i rano zadzwonilam do Pajdy.Ponoć wszystko ok. pies spał w łóżku, jest kochany. Haszczka wymiotuje, pani miala z nią iśc do lekarza. Tyle z relacji telefonicznych. Jak pojade do się upewnię. Pan lesniczy chce jeszcze jamnika szorstkowlosego a jego brat jack teriera.
Na wszelki wypadek sie rozglądam ale musze tych ludzi sprawdzic.
Zaraz jede po Mimę. W domu istne kongo. Aksel mojej corki, ni to bokser i to amstaff zaczepia moje kurki , obwachuje a one drą japy aż uszy bolą.
Staruszek Gucio rzuca sie do Aksela , pilnujemy aby ten nie zrobil mu krzywdy. Dom wariatów jednym slowem !:evil_lol:

Byłam dzisiaj z naszym burmistrzem w ok. Olsztyna w duzej firmie drobiarskiej. Bedą nam dawać nieodplatnie co tydzień 100 km. karmy. Musimy tylko sami ją przywozić.

Posted

Mima nie jest po sterylce, zabraklo funduszy. Mima jest u mnie. Kochana , krucha o anielskich oczach. Schodzi kazdemu z drogi, przygląda się nam leżąc w kąciku. Warczy na Aksela tak jak inne moje kurki.Teraz wskoczyła mi na kolana i leży przytulona do mnie. Poscielilam jej przy moim łóżku.
Już mi lekko na duszy. Chociaż nie bardzo, przecież na polu zostały te 2 dzikie szczeniaki.

Posted

Poczekajmy Danusiu z ogloszeniami Mimy. Koleżanka mojej siostry, zdecydowała sie na psa. Opowiedziałysmy jej o Mimie.Teraz ma dom pelen gości ale po świetach wrócimy do tematu, może się zdecyduje.

Posted

Ona jest przesłodka:loveu: raczej nie powinno być problemów z domkiem. Co do Pajdusia, to mam nadzieje, że teraz już zostanie w tym domku i będzie cieszył się jamniczym już tylko szczęśliwym życiem.

Posted

basia0607 napisał(a):
Pan lesniczy chce jeszcze jamnika szorstkowlosego a jego brat jack teriera.

We wrocławskim schronisku jest standardowy jamnik szorstkowłosy (pies).

Posted

Rozmawiałam z pania w sprawie Mimy.To nie jest ta osoba o ktorej pisalam wczsniej. Pani ma w domu dobermanke. Boję sie , że zagryzie Mimę.Nie wiem co mam robić. Mimunia jest slodka, ciągle by siedziała mojemu Tz-towi na kolanach, ogonek bez przerwy kręci młynki.

Posted

nie dawac.
doberman to doberman, nie kazdy doberman jest taki jak Rocky od BIANKI1
a jak sie jej stanie krzywda to potem bedzie za pozno
czy ona chcoc testowala swoja dobremanke na inne psy?
ja bym miala obawy...:shake:

Posted

Mima na cieczkę , wiem, że w tym czasie inne suki potrafią być agresywne. Mimy tam nie dam, musze jakoś z honorem wyjść z tej sytuacji.Kurde , nie mam odpowiedniego psa bo bym go zaproponowala tej pani. Może wykombinuję jakiegoś z elblaskiego schroniska, pomyśle.

Posted

Mój stareńki Gucio, godzine temu dostał silnego ataku padaczki. Zdenerwowal sie na Aksela, z ktorym przyjechala moja córka. Padł, zesztywniał, serce raz biło , raz stawalo. Myslalam , że to już koniec. Chcialam przestać go reanimowac i pozwolić spokojnie odejść. Ale po 20 min jego odech się poprawił, zacząl podnościć glowe. Teraz śpi w łożku razem z moim Tz-tem , jest b. slaby. Boje sie o niedotlenienie mózgu.