Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czy nie uważacie, że powinnam dostać po GP tytułnajgłupszego hodowcy bo najsłabszy pies został w hodowli. Ale my kochamy naszego Frodusia mimo, że był trzeci. nie zostawiliśmy go w lesie przywiązanego do drzewa. Dostał nawet michę z mięskiem. A nasz weteran nawalił nam kupę na łóżku chyba był obrażony, że niepojechał. Rany jaki smród.

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moim zdaniem powinnaś uśpić tego najbrzydszego i tego najstarszego. Kto to trzyma w domu takie byle co i wydaje kasę na takiego starucha jak Obi!

A teraz na poważnie. Napisałam do Ciebie na prv, przeczytaj sieroto, i poradź coś!

Posted
A może widzielibyście również i sam KLUB BULLTERRIERA w Częstochowie ? Popatrzcie tylko - kuleje mocno nasz KLUB TERRIERÓW TYPU BULL, kuleje ostatnio - i to bardzo !!! obsada sędziowska, a co za tym idzie i frekwencja wystawców. Kuleje wreszcie i samo wydawnictwo klubowe. Tak naprawdę to wszystko pieprznęło jak bańka mydlana. I jest już chyba więcej fikcją niż realem.

Poddaję więc pod rozwagę - PROFESJONALNY ODDZIAŁ Z BARDZO PROFESJONALNYM ZESPOŁEM I BARDZO KOMPETENTNYM PREZESEM, PROFESJONALNA ORGANIZACJA, ZAWSZE PROFESJONALNI SĘDZIOWIE, TŁUMACZE - jednym słowem całość na medal !!!

na piśmie jakże toto pieknie brzmi :)

założę sie ze KTTB też miało takie szczytne wytyczne. :) ciekawi mnie czy to co robi klub to ich jakas specyfika czy tez każdy klub tego typu bedzie ewoluował do takiej śmiesznej formy.

myśle ze wczesniej czy później gdzies musi powstac nowy i bedziemy mogli sie przekonać w jakim tempie rozmiary kumoterstwa i nicnierobienia bedą rosły i czy bedą w ogóle.

ale o to mozemy być spokojni,

jesli tak bedzie to znowu poprostu nikt nie bedzie przyjeżdżał i nikt nie bedzie płacił skłądek. za to wszyscy bedą mówic i pisac, zwłąszcza w interenecie. a juz sie przekonalismy jakie to potężne narzedzie.

Posted
A czy nie uważacie, że powinnam dostać po GP tytułnajgłupszego hodowcy bo najsłabszy pies został w hodowli

to zależy czy ty tak teraz z perspektywy czasu sądzisz naprawde ze twój najsłabszy czy poprostu tak piszesz bo sędzia tak wybrał :)

poza tym sedzia to nie autorytet absolutny 8) mimo ze wiekszosc osób jest zachwycona są i takie które nie są ( normalna sprawa) tylko siedzą cicho coby ich inni nie zeżarli hehe :wink:

Ale my kochamy naszego Frodusia mimo, że był trzeci. nie zostawiliśmy go w lesie przywiązanego do drzewa. Dostał nawet michę z mięskiem.

:o no to chyba normalne co? tego by jeszcze brakowało zeby za 3 lokate dostał buty :x chociaz widziałam juz i takich włąscicieli którzy dosłownie kopali swoje psy po przegranej :o :evil:

Posted
chłopaki w galerii, dziewczyny potem. miłego oglądania. pzdr, margolcia :lol:

sory ze spytam ale w jakiej galerii? bedę wdzięczny za info

fotki mam już(około 70), tylko problem bo program którego używałem do robienia galerii(jego nazwa to Arles Image Web Page Creator) dal mi znać że skonczyła mi sie licencja.. więc może ktoś zna jakiś programi łatwy w obsłudze, który można łatwo w sieci zdobyć, do tworzenia galeri ,w tedy od razu wrzuce fotki do sieci

pozdrawiam

Posted

Uporałam się wreszcie ze zdjęciami :). Po segregacji i obróbce jest ich mniej, trochę straciły na jakości, bo bawiłam się w wycinanki samych psiaków, ale coś tam widać ;). Niestety nie udało mi się jeszcze uzyskać katalogu, więc cześć zdjęć jest nie opisanych, a napewno zdarzą się i takie które są błędnie umieszczone. Wszystko z czasem zostanie skorygowane. Miłego oglądania :).

Chłopców można zobaczyć tutaj: PSY, a dziewczynki tu: SUKI.

Posted

Podaję nazwy nieopisanych psów z kl. młodziezy

1. czarny z białymi znaczeniami to Masseter Arful Joey of Mighty Bulls

następny

2. SCOOTER Buteo ( tam gdzie widać moje czerwone spodenki :D )

3. RUNE HOLTA Opalplast

Posted

napiszę ci jeszcze to co wiem :)

ostatnia nieopisana suczka w kl. szczeniat to KASJOPEA Obcy z Marsa

jest bład w suczkach w młodziezy : na III miejscu była Kilacabar FALLEN ANGEL( charakterystycznia taśmowa ringówka i numer 640, Pan w błekitnej koszuli z zółtawym krawatem) i jej zdjęcia są 2 umieszczone jako przedostatnia nieopisana suczka w kl.młodziezy. natomiast zdjęcie suczki umieszczonej na miejscu Fallen Angel ( nawet widać numer 646 i różawo-fioletową bluzkę Kingi ) to jest miotowa siostra Lugera SHINED Buteo.

suki kl. pośrednia

pierwsza nieopisana suczka tricolor to CANZONETA Złota Obsesja

druga nieopisana ruda suka to PLATER EMILIA Opalplast

trzecia tricolor to ZADRA Warmiński Dąb

i mnie sie wydaje , że w psach w kl. pośredniej też jest błąd w opisie

przy SIMPATICO Jedi są zdjęcia Siriusa ROBINSON, a zdjecia SIMPATICO Jedi sa jako jedyne nie opisane w tej klasie( to są chyba butki Pani Renaty :lol: no i Simpatico nie ma łaty na tyłku - za to ma ją Robinson.. no ale może się mylę :lol: )

uff...tyle małych uwag z mojej strony :oops:

Tak...wiem...jestem nienormalna, bo zwracam uwage na to jakie kto ma buty, bluzki i krawaty a nawet na to na jakich ringówkach wystawia psy :evilbat:

Posted

Hehe, no to faktycznie jest trochę zamieszania w fotkach, a to wszystko przez brak katalogu. Robiłam je systematycznie bulek to bulku, więc z katalogiem opisane byłoby właściwie :). Niestety nie mogę się doczekać na skan od znajomej i zapowiada się, że nie szybko go dostanę.

Posted
Napisałam wcześniej, że Zbyszek Jarząbek w przyszłym roku we wrześniu organizuje klubową. Prowadzone są w tej chwili rozmowy z sędziami. Ale Zbyszek chce dla wszystkich naszych ras sprowadzić b.dobrych sędziów. Wiem, że w tej chwili szuka sędziów dla amstafów.

Wystawa ma się odbyć we wrześniu w Rudzie Śląskiej. Jest tam ponoć bardzo ładny ośrodek.

0X Witajcie, ja tu jestem obca - nie wiem co mnie pokusiło żeby tu włazić :lol: - ja mam airedale i lakeland terrierki. Ale jestem z Wrocławia i znam Jarząbka i Dorotę Rudnicką, która mu pomaga w rozmowach z sędziami i ta wystawa ma być w NOWEJ RUDZIE, a poza tym wszystko sie zgadza!

I jeszcze jedno - przez ostatnie poł roku mieszkałam i pracowałam w anglii w hodowli Saredon (saredon.com) i udało nam się zaprosić na przyszły rok do Wroclawia angielskiego sędziego - pana Les Aspina, który jest hodowcą staffików i uznanym sędzią! We Wrocławiu posędziuje staffiki, bullteriery, a drugiego dnia buldogi angielskie! Widziałam parokrotnie jego pracę na ringu i strasznie żałuję, że nie ma możliwosci czasowych żeby posędziował jeszcze innne terriery... tak wiec myślę, że będziecie mieli jeszcze jedną ciekawą bullową wystawę w przyszłym roku :P

Posted

Mam wreszcie chwile czasu i czytam, czytam....

Serce mi rosnie gdy widze te wszystkie pochwaly i ochy i achy nad Grand Prix. Nareszcie. Moze bedziemy wreszcie mieli wazna ranga wystawe naszych bulowatych.

PS. Tufi, tak mnie rozsmieszylas moda wystawowa.... brawo, niezle spostrzezenie. usmialam sie setnie.Moze kontunuowac, a potem zrobic wystawe zdjec.

A tak do wiadomosci wszystkich..... na waznych wystawach w Anglii np na Trophy wszyscy wystawcy sa bardzo elegancko ubrani. to jest swieto dla nich i dla ich psow. moze pamietajmy o tym i zapomnijmy o dresach na wystawach.

Agatas

Posted
A tak do wiadomosci wszystkich..... na waznych wystawach w Anglii np na Trophy wszyscy wystawcy sa bardzo elegancko ubrani. to jest swieto dla nich i dla ich psow. moze pamietajmy o tym i zapomnijmy o dresach na wystawach.

Agatas

Moim skromnym zdaniem, to wolę na sportowo bo wyobraź sobie pędzącego przy faffiku rudzielca w super kreacji z brokatu i na szpilkach (inne buty na elegancko nie wchodzą w rachube).

Ja bym padłą ze śmiechu,

Mnie się bardziej wystawy kojarzą ze sportem, wypoczynkiem więc jestem za sportowym strojem

PS

ten rudzielec to ja coby nikt się nie obraził

Posted

KURDE NIECH TO SIE LEPIEJ NIE ZMIENIA JA TO BYM MIAŁA PROBLEM Z ELEGANCKĄ KREACJĄ A SZPILKI TO CHYBA OD MAMY BYM MUSIAŁA POŻYCZYĆ!FAJNĄ MAM SUKIENKĘ Z KORONKI OBCISŁĄ(KUPIŁAM NA KOLACJĘ ROCZNICOWĄ Z MĘŻEM ) ALE NIE WIEM CZY BY PRZESZŁA HYM...?BO WYDAJE MI SIĘ ŻE RACZEJ TO JA BYM PRZYCIĄGAŁA SETKI SPOJRZEŃ;) A NIE MOJA BESTIA!

Posted

Dziewczyny a kto tu mówi o SZPILKACH (chyba,ze od jeza :wink: ) ,ale szeleszczacy dres ,slipy na wierzchu itp.przy sedzim w stylowym,dobrze skrojonym garniturze to troche NIE LADNIE WYGLADA moim zdaniem jest to BRAKIEM POSZANOWANIA :-? .

Nikt nie mówi o "luznych" krajowych wystawach w lecie np. ale miedzynarodowe czy o wyskoim prestizu - to jakos ci wystawcy POWINNI WYGLADAC - ja sama nie przepadam za KREACJAMI,ale jednak jakby na to nie patrzec - takie powiedzenia -.." NIE SZATA ZDOBI CZLOWIEKA".., zas z drugiej strony -.."JAK CIE WIDZA TAK CIE PISZA".. w jednym i drugim jest KAWAL PRAWDY :P

Posted

Dziewczyny, czy wy na prawde uwazacie dres za obowiazujacy stroj!!!!!!!Staff-ka zgadzam sie w 100% z toba.

Kynologia to w Anglii zabawa dla dzentelmenow i wszyscy tego przestrzegaja. Juz nie mowiac o USA. Widzialam Eucanuba Cup w Orlando na Florydzie (wystawa championow). Dzety, cekiny u sedzin, a handlerzy w garniturach i krawatach.

Do az takich wystepow nie namawiam, ale ubierajmy sie schludnie i elegancko. Bo brudne trampki i wlosy jeszcze nigdy na nikim nie zrobily dobrego wrazenia.

Agatas

Posted

JESU! :o aż mną wstrząsneło!!!!żadnych szeleszczących dresów!bosze to byłby dopiero problem nikt z moich znajomych i w rodzinie nie ma!pewnie ja się z wami zgadzam normalny ciuch schludny przyjemny dla oka i odpowiedni do sytuacji to podstawa,a tłuste włosy i powyciągane swetry to już wogóle poniżej krytyki.ale o czym my tu gadamy?skoro ktos tak przychodzi na wystawę to znaczy że nacodzień też ma taki styl i nic swoim gadaniem nie zmienimy bo im poprostu z tym dobrze

Posted

a myślisz że taki dres albo inny flejtuch się przejmuje naszymi apelami?ja szczerze w to wątpię ale próbować zawsze można..pewnie popieram cię jak najbardziej

Posted
Dziewczyny a kto tu mówi o SZPILKACH (chyba,ze od jeza :wink: ) ,ale szeleszczacy dres ,slipy na wierzchu itp.przy sedzim w stylowym,dobrze skrojonym garniturze to troche NIE LADNIE WYGLADA moim zdaniem jest to BRAKIEM POSZANOWANIA :-? .

Nikt nie mówi o "luznych" krajowych wystawach w lecie np. ale miedzynarodowe czy o wyskoim prestizu - to jakos ci wystawcy POWINNI WYGLADAC - ja sama nie przepadam za KREACJAMI,ale jednak jakby na to nie patrzec - takie powiedzenia -.." NIE SZATA ZDOBI CZLOWIEKA".., zas z drugiej strony -.."JAK CIE WIDZA TAK CIE PISZA".. w jednym i drugim jest KAWAL PRAWDY :P

Nie popadajmy w skrajności

Ja pisłam o tym co widziałam na animal, tam na wystawy kobity ubierają się w kiecki wieczorowe, inna rzecz to "szeleszczące dresy", ale na to nie mamy wpływu jeżeli ktoś się tak ubiera to dla niego jest to normalne i na codzień. Zawsze uważałam, że swoim ubiorem wyrażamy nasz stosunek do osoby która nas ocenia np. na egzamin na studiach nie ide w dzinsach i podobnie na wystawie nie ubiorę się w szmaty, choć preferuje strój sportowy bo mogę założyć adidasy, a w nich mi na wystawach jest najwygodniej (zresztą tak jak pisałam to jedyne moje buty na "płaskim")