Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam wam cud urody psiaka... Jest w krakowskim schronisku, i strasznie męczy się w kojcu.. wyje, piszczy, ....a jak wychodzi na spacer to trzeba chyba woła, zeby go utrzymał... ( ja po jednym spacerku mam chyba powyrywane ręce ze stawów :p )
Wabi się HASSAN
Ma ok 2-3 lata, i ma naprawde fajny charakter..
Jest zbyt wysoki jak na haszczaka, no ale ma niebieskie oczy , więc malamutem też nie jest...

A oto on :)

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

najlepiej to szukamy zaprzęgowych "ludziów"
Tak sobie umyślałam, ze musze napisać do takich co się zajmują w polsce zaprzęgami.. Bo ten pies jest poprostu stworzony do prowadzenia zaprzęgu!!!

Posted

A ja właśnie dostałam w jego sprawie takie zapytanie:

Możesz mi napisać coś więcej?
Gdzie jest schronisko w którym jest pies? Czy można podjechać obejrzeć i z kimś na jego temat pogadać ?
Czy jest szczepiony, odpchlony, czy powinniśmy przygotować się na wizytę u weterynarza itd.?
Co należałoby przygotować przed zabraniem go do siebie? Czego spodziewać się po jego zachowaniu (jakieś przykre doświadczenia z przeszłości)?

Nie chcę jeszcze deklarować, że go weźmiemy. To musi być przemyślana decyzja. Stąd te wszystkie pytania.

Mail od koleżanki z pracy. Mieszka wraz z rodziną i dziecmi - podrośniętymi nie maluchami w domu. No i o huskim myśleli już wczesniej.
Co do kwestii ruchu to jej syn biega - nie znam dokładnie szczegów - ale wygląda na to, że taki pies miałby zapewniony ruch.

Dziewczyna pracuje w Krakowie mieszka pod. Gdyby był kandydat psi dla takiej rodziny to prosze o kontakt. Przekazałabym namiary i moglibyście się skontaktować.
Gdyby się zdecydowali chcieliby pewnie psa zobaczyć wczesniej, poznać no i dowiedzieć się wszystkiego co możliwe o adopcji psa.
Nie znam jej zbyt dobrze więc nie wiem co ona wie na temat tej rasy, jakie ma warunki (w sensie jak dobrze zabezpieczony teren) czy miała kiedykolwiek psa. Ale wszystko do weryfikacji i sprawdzenia. Chetnie pomoge :-)

Posted

Bieganie może wystarczy może nie. Ale na pewno lepsze to niż siedzenie w domu i całkowita demolka. A tak się może zdarzyć jeśli ze schronu adoptuje go ktoś, 'bo takie są modne' lub 'jaki ładny' - wtedy chyba nie będzie miał nawet biegania. Oczywiście nie mówię, że tak będzie, ale do schroniska nie zawsze przychodzą ludzie, którzy kochają psy i znają się na rasie.
Oczywiście trzeba szukać jak najlepszego domu. :p

Posted

Miasto: Kraków
Data dodania: 03/12/2008

Kupie psa Husky do 300 Kraków

kupie - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Kraków

--------------

Miasto: Kraków
Data dodania: 03/12/2008

Witam, Przyjmę lub kupię w przystępnej cenie szczeniaka -suczkę syberian husky. Proszę o kontakt e-mail mailto:syl.k@onet.eu lub sms 606 18 44 33

kupię husky - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Kraków

jest tu ktoś od husky'ch ?? może jest jakiś szczyl do adopcji ???

Posted

Wezmę psa | Rasa: Siberian Husky

| Rodowodowy: Nie
Miejscowość: Katowice Województwo: Śląskie

Witam. Przyjmę (tanio odkupię) psa rasy husky. Mam znakomite warunki do tego typu zwierząt - posiadam domek w górach w którym bardzo często bywam. Pies byłby pod stałą kontrolą weterynaryjną, otoczony miłością i opieką. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź na moje ogłoszenie.

Wyślij e-mail | 518211313 | 4447619

Posted

Asior napisał(a):
dla tej dziewczyny proponowała bym tą suczkę, bo Hassan, jest naprawde wulkqnem energiii, jego roznosi jak stoi w miejscu....

Prześlij mi namiary na siebie albo kogoś do kogo mogliby się zwrócić w sprawie adopcji. To sa w sumie otwarci ludzie i jeżeli im przedstawisz suczkę to może się na nią zdecydują. Jeżeli zadzwonią to powiedzą, że mają tel od Kamili.

Posted

w niedziele jestem umówiona z Panią, która przychodzi obejrzeć Hassana, znaczy już go widziała,ale chce go na zewnątrz oblukać :)
Ma dom z ogrodem,

Posted

Asior napisał(a):
w niedziele jestem umówiona z Panią, która przychodzi obejrzeć Hassana, znaczy już go widziała,ale chce go na zewnątrz oblukać :)
Ma dom z ogrodem,

A Basia mi napisała, że byli zobaczyć rodziną psa w schronisku . To może właśnie oni?

Posted

tak tak, to bardzo konkretni ludzie.. Przyszli całą rodziną.. syn pobiegał z hasanem, .. facet widać, zę dużo szperał w necie wywiadywał się jak ma wyglądać opieka nad haszczakiem, wypytywał co ma jeść i ile, ile ma z nim biegać ( syn będzie)
Hassan byłby w kojcu, ale tylko pod nieobecność państwa... Niestety nie ma innej możliwości, bo Hassan ucieka, to nie pierwsza jego ucieczka by była...
Ale gość naprawde solidny i widać,z ę mu zalezy na zwierzaku... to będzie członek rodziny, mimo że czasem będzie musiał przebywać w kojcu....