Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mnie się też rudzielce podobają, ale jest ich stosunkowo niewiele.
A jak już są to albo wyrośnięte, albo daleko :( .
A pręguski są wręcz pospolite, to podstawowe umaszczenie, zresztą wyglądają na prawdziwe dzikuski :D .

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Beata&Poświata napisał(a):
Mnie się też rudzielce podobają, ale jest ich stosunkowo niewiele.
A jak już są to albo wyrośnięte, albo daleko :( .

A znalazłaś jakiegoś kociaka, którego tylko odległość czy inne kwestie powstrzymują od zabrania do domu?

Posted

Narazie wstępnie mam no oku kocurka NF, tego z poprzedniej strony, hodowla dziesięć kroków od mojego domu :P .
Ale jeszcze sobie w międzyczasie przeglądam inne oferty i teraz trafiłam na MCO w Krakowie, zdjęcia wcześniej gdzie są jeszcze dwie rude kotki i dwa tygrysie kocurki (można zapłacić w ratach).
Tylko kto pojedzie po tego kotka, mój mąż na taką propozycje po prostu zwątpi w moje zdrowe zmysły :roll: :-? .
I jest jeszcze pod Warszawą rudy NFO, ale 5ciomiesięczny.
O, to tak w skrócie wygląda.

Posted

A w Kątach Wrocławskich? są 3 pręg. standard, ale 3 rude po pięknej kotce? Urodziły się 11. 03 i jeszcze 2 rude wolne. i jeden rudy, srebrzyście pręgowany w W - wie. Wszystkie MCO.

Posted

Beata&Poświata napisał(a):
...Ale jeszcze sobie w międzyczasie przeglądam inne oferty i teraz trafiłam na MCO w Krakowie...
Tylko kto pojedzie po tego kotka, mój mąż na taką propozycje po prostu zwątpi w moje zdrowe zmysły :roll: :-?

intercity do Krakowa co godzinę :P - 2,5 h - z Centralnego wyjeżdżacie o 8-mej rano i jeszcze wycieczkę na Wawel zaliczycie i na dobranockę zdążycie do domku :P

Posted

Naprawdę :o ?
Ciekawe jeszcze ile taka wycieczka kosztuje?
Ale fakt faktem dzieci jeszcze na Wawelu nie były, i pociągiem nie jechały :oops: :oops: :oops: .
Zaczynam myśleć coraz intensywniej

Posted

Dziękuję :) Zatem wysyłam
Tych na drapaku nie mogę, bo mają za małą rozdzielczość i zostaną od razu odrzucone :(
A Lońka jest bardzo trudno uchwytna ;) Zawsze cosik się obetnie - nawet jak w tej fotce - czubeczku uszków poucinane :(

Posted

A coś mi się o uszy obiło, że żeby nie traciły na ostrości to trzeba zapisywać jako mapę bitową a nie jpg. A w ogóle to dlaczego nie spytacie Eveliny albo baskomaniaka w topiku o obróbce zdjęć? Na pewno poradzą :D

Posted

to nie tak..
to znaczy: można zrobić ze zdjeciem co się chce, ale jak jest zapisany w TIFie - czyli bezpośrednio na matrycy. Dzięki temu nie ma straty jakości
JPG są pakowane, dzieki temu nie zajmują tak dużo miejsca, ale jednocześnie tracą na jakości
Ale niestety nie da się przeskoczyć tego, że zdjecie zrobione na niższej rozdzielczości przerobić na wiekszą
Można jedynie zwiekszyć/zmniejszyć obraz, przyciemnić/rozjaśnić itp. Ale nie ruszamy tu oryginalnej rozdizelczości
Ze zmniejszeniem oczywiście nie ma problemów
Ale zwiększyć się nie da...:(

Posted

[quote name='Beata&Poświata'][quote name='Beata&Poświata']......Ale jeszcze sobie w międzyczasie przeglądam inne oferty i teraz trafiłam na MCO w Krakowie, zdjęcia wcześniej gdzie są jeszcze dwie rude kotki i dwa tygrysie kocurki (można zapłacić w ratach).
Tylko kto pojedzie po tego kotka, mój mąż na taką propozycje po prostu zwątpi w moje zdrowe zmysły :roll: :-? .

Zdjęcia zdjęciami, a teraz poproszę o popatrzenie na tę fotkę, ze szczególnym zwróceniem uwagi na malucha i wyrażenie swoich opinii. BARDZO WAŻNE!!!!

popatrzyłam se :P i wrażenia SUPER, maluszek tysz :P

czyżbyś szykowała niespodziankę Wojteckiemu? Powiedz mu, że to "zajączek wielkanocny :wink: )