Poświata Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Mnie się też rudzielce podobają, ale jest ich stosunkowo niewiele. A jak już są to albo wyrośnięte, albo daleko :( . A pręguski są wręcz pospolite, to podstawowe umaszczenie, zresztą wyglądają na prawdziwe dzikuski :D . Quote
alina71 Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Beata&Poświata napisał(a):Mnie się też rudzielce podobają, ale jest ich stosunkowo niewiele. A jak już są to albo wyrośnięte, albo daleko :( . A znalazłaś jakiegoś kociaka, którego tylko odległość czy inne kwestie powstrzymują od zabrania do domu? Quote
Poświata Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Narazie wstępnie mam no oku kocurka NF, tego z poprzedniej strony, hodowla dziesięć kroków od mojego domu :P . Ale jeszcze sobie w międzyczasie przeglądam inne oferty i teraz trafiłam na MCO w Krakowie, zdjęcia wcześniej gdzie są jeszcze dwie rude kotki i dwa tygrysie kocurki (można zapłacić w ratach). Tylko kto pojedzie po tego kotka, mój mąż na taką propozycje po prostu zwątpi w moje zdrowe zmysły :roll: :-? . I jest jeszcze pod Warszawą rudy NFO, ale 5ciomiesięczny. O, to tak w skrócie wygląda. Quote
Sabina1 Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 A w Kątach Wrocławskich? są 3 pręg. standard, ale 3 rude po pięknej kotce? Urodziły się 11. 03 i jeszcze 2 rude wolne. i jeden rudy, srebrzyście pręgowany w W - wie. Wszystkie MCO. Quote
Patka Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Beata Dymuś cudny jak zwykle :D No sie dziewczyno naszukasz ale patrząc na fotki warto :D Quote
aga1215 Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Beata&Poświata napisał(a):...Ale jeszcze sobie w międzyczasie przeglądam inne oferty i teraz trafiłam na MCO w Krakowie... Tylko kto pojedzie po tego kotka, mój mąż na taką propozycje po prostu zwątpi w moje zdrowe zmysły :roll: :-? intercity do Krakowa co godzinę :P - 2,5 h - z Centralnego wyjeżdżacie o 8-mej rano i jeszcze wycieczkę na Wawel zaliczycie i na dobranockę zdążycie do domku :P Quote
Poświata Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 Naprawdę :o ? Ciekawe jeszcze ile taka wycieczka kosztuje? Ale fakt faktem dzieci jeszcze na Wawelu nie były, i pociągiem nie jechały :oops: :oops: :oops: . Zaczynam myśleć coraz intensywniej Quote
aga1215 Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 sprawdź ceny - pewnie jest możliwość w internecie :P (tylko nie przegrzej materiału :wink: :lol: ) Quote
Poświata Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 [quote name='aga1215'] (tylko nie przegrzej materiału :wink: :lol: ) Gorzej będzie jak Wojtecki sięgnie do ciężkiej artylerii i załatwi sparwę krótko :lol: . Quote
tajdzi Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 Beatko, Dymek na pewno znajdzie się w kalendarzu Jest przewspaniały :) a co sądzicie o tych? Quote
malawaszka Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 Tajdzi śliczne, ale były lepsze - ja obstawiam któreś z sesji na drapaku - one mnie rpzbroiły - tam Lonia niesamowicie pozuje isuper jak widać jej umaszczenie na grzbiecie :fadein: Quote
adda Posted March 16, 2005 Author Posted March 16, 2005 [quote name='tajdzi']a co sądzicie o tych? To zdjęcie jest wyśmienite!!! Quote
tajdzi Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 Dziękuję :) Zatem wysyłam Tych na drapaku nie mogę, bo mają za małą rozdzielczość i zostaną od razu odrzucone :( A Lońka jest bardzo trudno uchwytna ;) Zawsze cosik się obetnie - nawet jak w tej fotce - czubeczku uszków poucinane :( Quote
malawaszka Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 a w Photoshopie nie da się zwiększyć rozdzielczości??? ja tak kiedyś robiłam z rysunkami do drukarni i przyjęli, ale nie wiem jak to jest Quote
Poświata Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 Waszka, a Ty masz skarbie Photoshopa??? Mogłabyś takie czry mary zrobić??? Quote
malawaszka Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 eeee doopa - probowalam i fotka traci na jakości :( Quote
Poświata Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 No właśnie. Oryginał musi być zrobiony w jakiejś potwornie wielkie rozdzielczości, tak żeby potem, przy druku nie musiało być poddawane żadnej obróbce :-? . Quote
tajdzi Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 no właśnie :( i dlatego te odpadają + je jeszcze kadrowałam - czyli sa jeszcze mniejsze :( Quote
adda Posted March 16, 2005 Author Posted March 16, 2005 A coś mi się o uszy obiło, że żeby nie traciły na ostrości to trzeba zapisywać jako mapę bitową a nie jpg. A w ogóle to dlaczego nie spytacie Eveliny albo baskomaniaka w topiku o obróbce zdjęć? Na pewno poradzą :D Quote
tajdzi Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 to nie tak.. to znaczy: można zrobić ze zdjeciem co się chce, ale jak jest zapisany w TIFie - czyli bezpośrednio na matrycy. Dzięki temu nie ma straty jakości JPG są pakowane, dzieki temu nie zajmują tak dużo miejsca, ale jednocześnie tracą na jakości Ale niestety nie da się przeskoczyć tego, że zdjecie zrobione na niższej rozdzielczości przerobić na wiekszą Można jedynie zwiekszyć/zmniejszyć obraz, przyciemnić/rozjaśnić itp. Ale nie ruszamy tu oryginalnej rozdizelczości Ze zmniejszeniem oczywiście nie ma problemów Ale zwiększyć się nie da...:( Quote
Poświata Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 [quote name='Beata&Poświata'] Zdjęcia zdjęciami, a teraz poproszę o popatrzenie na tę fotkę, ze szczególnym zwróceniem uwagi na malucha i wyrażenie swoich opinii. BARDZO WAŻNE!!!! Quote
aga1215 Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 [quote name='Beata&Poświata'][quote name='Beata&Poświata']......Ale jeszcze sobie w międzyczasie przeglądam inne oferty i teraz trafiłam na MCO w Krakowie, zdjęcia wcześniej gdzie są jeszcze dwie rude kotki i dwa tygrysie kocurki (można zapłacić w ratach). Tylko kto pojedzie po tego kotka, mój mąż na taką propozycje po prostu zwątpi w moje zdrowe zmysły :roll: :-? . Zdjęcia zdjęciami, a teraz poproszę o popatrzenie na tę fotkę, ze szczególnym zwróceniem uwagi na malucha i wyrażenie swoich opinii. BARDZO WAŻNE!!!! popatrzyłam se :P i wrażenia SUPER, maluszek tysz :P czyżbyś szykowała niespodziankę Wojteckiemu? Powiedz mu, że to "zajączek wielkanocny :wink: ) Quote
alina71 Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 [quote name='Beata&Poświata']Zdjęcia zdjęciami, a teraz poproszę o popatrzenie na tę fotkę, ze szczególnym zwróceniem uwagi na malucha i wyrażenie swoich opinii. BARDZO WAŻNE!!!! Opinia - są piękne. Maluchy rozkoszne. Tylko brać. Ale maluch nie jest rudy a pamiętam, że chciałaś rudego. Ten też jest cudowny. Jakbym mnie było stać to bym miała jeszcze ze dwa koty. Quote
Recommended Posts