Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

U mnie też mial być jeden kotek ale okazał się, że to kotka :lol: i teraz są dwa kotki. Przecież tak turdno znaleźć dobry domek :lol: (ka zde tłumaczenie jest dobre)

Posted

a ja BĘDĘ miała trzy psy i ci najmniej dwa koty - duuża działka to i kotów dużo musi być coby nas myszory nie pożarły :evilbat:

a njciekawsze jest to, że TZ miał kotkę w domu - ale to była kicia dzikuska - biegała po domu tylko w nocy w dzień spała, no i miała bidulka padaczkę :( więc TZ nie wspomina jej za kolorowo i marudzi :-? aleeee jak chodzimy do mojej soirki i patrzy jak kocice szaleją albo jak Kaja mu aportuje piłkę to się japa cieszy :lol: :lol: :lol:

Posted

Coś cisza i spokój wśród zakoconych. Nikt nic nie pisze, nie ma nowych kotów. :(

Pinki aż się zadumał nad filiżanką kawy

Tak sobie myśli, że może to dlatego, że Patki nie ma. Ale z drugiej strony - myśli Pinki - to i dobrze. Żadnym Walerym się nie zajmują tylko nim, Pinkim.

A w tym czasie Żaba zajmuje się tym, czym Żaba zajmuje się najczęściej - próbą otwarcia jakiejś szafki. Wtedy będzie można w niej się przespać a rodzina niech sobie szuka, gdzie podział się jeden kot. Żaba się wtedy wcale nie odzywa a my jak szaleni przekopujemy cały dom. W dodatku ona czarna i jak czasem się gdzieś zaszyje to ciężko ją dojrzeć....

Posted

malawaszka napisał(a):
boshe Patka to ja zapraszam i do siebie - koniecznie trzeba zakocić mojego TZ - ja sobie z tym nie radzę i on uparcie twierdzi, że koty są BE! i że w domu nie będziemy mieć kota - a wyobrażacie sobie dom na wsi BEZ kotów???? bo ja nie :-? :evil:

NIE MA NA WSI DOMÓW BEZ KOTÓW!!! To przecież niemożliwe. Zawsze się jakiś na śniadanko przyplącze, później jakaś kolacyjka, no i oczywiście może by się przespał w ciepełku. :evilbat: No i kot jest już prawie na stałe. 0X

Posted

tajdzi napisał(a):
Cha cha :)
Ale to jakieś frajerki, te zwierzaczki ;) Bo jak by zeżarły ogryzki, to byś nie zauważyła, że jabłek nie ma :lol: :lol: :lol:

Zauważyłabym zauważyła. Mimo braku ogryzków. Po pięciu wielkich jabłkach brzuch miał taki wielki ze ledwo chodził.

Posted

No tak :wink: spanko jest najważniejsze (szczególnie po jedzonku :lol: ).....ale ja muszę jeszcze trochę poczekać do kocura śpiocha. Jak na razie ciągle coś broi i biega po kilka godzin dziennie z jednego pokoju do drugiego :lol: Skoro już mowa o spaniu, to ostatnio Poter zepchnął mnie z poduszki i sam się na niej ułożył :evil:

Posted

Moje koty od rana roznoszą mi dom. Są wszędzie.
Czarna napada na siwą, muszę co jakiś czas przywoływać ją do porządku.
Biegają, skaczą, mrauczą. :o
A jak leżą wyglądają tak słodko i niewinnie.

Nie bardzo wiem na ile im pozwalac i jak stopować to szaleństwo.
To jedna sprawa a druga trudniejsza.
Siwą kicię mamy drugi tydzień i w zasadzie nadal jest taka wypłoszona.
Owszem przychodzi na jedzenie, rozrabia trochę z rezydentką ale wystarczy, że się do niej zbliżam to ucieka.
Nie rozumiem trochę bo czarna kicia była i jest zupełnie inna.
Mam tylko nadzieję, że nie będzie taka cały czas.

Posted

Alina nie przejmuj się - każdy kot jest inny. Mój Pinki przez pół roku był taki wredny, że strach było do niego twarz przysunąć, bo potrafił po oczach pazurami przejechać, za włosy złapać - strasznie był złośliwy. Teraz to największy pieszczoch - do każdego się łasi i wcale nie używa pazurów. Twoja kicia jak się już całkiem oswoi to może się zachowywać zupełnie inaczej niż teraz.
Cierpliwości i nic na siłę - z czasem na pewno sama zacznie przychodzić po pieszczoty.
Tym bardziej, że już się zaakceptowały z drugą kotką.

Posted

M10M dzięki za pocieszenie.
Właśnie czytam twoją strone, jest świetna.
Ja z tego samego powodu mam w domu zwierzyniec.
Właśnie mnie ubawił fragment jak Hamlet wgniata koty do podłoża i wygląda jak ścierka. :D

Posted

Dokładnie M10M nic na siłe moja kotka kilka lat się przekonywała ale ona była całkiem dzika (mówię czywiście o Lunie) ale jak mi pierwszy raz na kolana siadła(o tym tez pisałam chyba) to prawie się rozpłakałam a teraz jak jestem np chora albo zła to Luna jest zawsze przy mnie :D
Bardzo ważne ze się zaakceptowały z druga kotką - koty sa bardzo dobrymi obserwatorami jak Brytyjka zobaczy, że Łaciata ma same przyjemności od pańcui to się powoli przekona i od niechcenia wpadnie na kolana.
:D :D :D :D
pozdrówka

Posted

Rozumiem Patka.
No Neska co wieczór przychodzi na kolanka żeby ją wysmyrgać, wygłaskać. Ociera się się o biurko, kubek, drepcze mi po kolanach i w końcu układa się do drzemki.
Rano znajduję ją w łóżku.
Trochę mnie niepokoi, że tak leje tą siwą, skacze na nią, kotłuja się i co chwilę słychać głośne mrauczenie.
Próbuję je uspokoić ale nie wiem czy mam się wtracać do nich czy nie.
Będę czekała cierpliwie.
Jest u nas 9 dzień i już poczyniła spore postępy bo przychodzi na jedzenie, trochę "bawi się" z Neską.
Więc czekamy co dalej. :)

Posted

jak Neska napastuje (za bardzo)szarą gwiazdke to rozgon towarzystwo, bo szara może sie zrazic na razie goń jak przegina - ale tylko tak delikatnie :)
a jak juz beda równe siły również mentalnie to niech się leją :lol:
Ja musze gonić pana Walera bo lunie krzywde robi on niecałe 8 a ona z trzy kg - wiec wyobraź sobie przewage sil - choć to on chodzi ze szramami ...
:wink: :D

Posted

To znaczy "goń" je nie karć, bo koty potrafią sie obrażać, :D a najlepiej odwracaj jej uwagę zawołaj ja daj jej cosik smacznego i szarej też :D
Z szara sama zamknij się w pokikuu i kuleczke albo piurko i podczas zabawy muskaj jej futerko tak żeby sie obeznała z zapachem i dotykiem :D