Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

A już się przestraszyłam, że jakieś problemy z pamięcią mam
Na szczęście Lonia pozostaje Lonią - piękną, jak zawsze. Ja wiem, że Marceli jest rasowy ale jego uroda nie umywa się do lonieczkowego wdzięku :loveu:
;)

Posted

[quote name='Jupi']
przepiękny kot:loveu:

Nio przepiekny,wszystkie tu sa piekne ale mnie zastanawia jak tajdzi takie super foty zrobila :crazyeye: :cool1: Wez no zdradz tajemnice :cool3:

Posted

Moja tajemnica to:
Modele i modeliny :)
Bez nich to ani rusz ;)

A na serio: jak się pogada ze zwierzyną, jak się je rozluźni - to zaczynają pięknie pozować :)

Posted

tajdzi napisał(a):
Moja tajemnica to:
Modele i modeliny :)
Bez nich to ani rusz ;)

A na serio: jak się pogada ze zwierzyną, jak się je rozluźni - to zaczynają pięknie pozować :)

A tlo?Mialas jakies specjalne?Bo nie wiem jak to zrobilas ze takie ciemne sa z tylu :oops: Strasznie mi sie to podoba :loveu: No i koty tez super pozuja :evil_lol:

Posted

kamila-dog napisał(a):
A tlo?Mialas jakies specjalne?Bo nie wiem jak to zrobilas ze takie ciemne sa z tylu :oops: Strasznie mi sie to podoba :loveu: No i koty tez super pozuja :evil_lol:

Tak :) tło miałam :)

Posted

Patka napisał(a):
tajdzi ale sie z niej kocica zrobiła w końcu nie wygląda jak podlotek
Milka i kociobambry cudowne :multi:

eeee
ale ja Loni nie widziałam nigdy w sumie jako podlotka ;)
Znalazłam ją jak miała koło 9 miesięcy i już panieneczką była :)
Teraz ma prawie 3 latka :loveu: i nie pamiętam już, jak było mi bez niej :loveu:

Posted

tajdzi napisał(a):
Tak :) tło miałam :)

Ale jakie tlo dokladnie :diabloti: I jakies szczegolne swiatlo?Musze wszystko wiedziec bo moze tez kiedys sprobuje :p

Posted

[quote name='tajdzi']w sektorze kotów domowych ;)
Ja będę latać z aparatem ;)
Jak zobaczysz koty o imionach (pewnie będą tabliczki)
Migdał (domowy, marmurek), Amiga (MCO)
to pytaj o tajdzi :)

Pewnie sporo ulotek będzie na klatkach też ;)
No i szukaj "miau.pl"
:)

Tajdzi niestety wszystko mi się zmieniło – koniec prywatnych planów. Poznam Was osobiście dopiero podczas jakiejś następnej wystawy – prawdopodobnie muszę rano akurat w tę sobotę i niedzielę wyjechać i zajmować się teściową.

Posted

[quote name='milena182']blahahaha mojej mamie sie spodobalo ale ja tam wole tofika i spogladam na niego codziennie jak wlaczam kompa:evil_lol:

Tiiia, to zdjecie wszędzie robi furrorę :lol:

Posted

[quote name='Patka']Tajdzi ale ona tak wyglądała długooo Lune też wzieliśmy jak miała ok 6-7 m
CD sesji na dywaniku :razz:

No, pysio się jej zmieniło - fakt :)
Teraz to już pannica :)

U nas też był kiedyś dywan zwinięty
Lonia zanurkowała do środka
Główką w dół
Potem się namęczyłam, żeby ją wydostać, bo utknęła jak sardynka :)

Czoko=> szkoda, że Cie nie będzie :( Może następnym razem?

Posted

Co do sterylki, koniecznie trzeba poszukać dobrego weta, który robi metodą małego cięcia. Ranka ma 2-3 cm (albo jeszcze mniej), zakłada się na to dwa, trzy szwy. Malizna miała zwykłe szwy, nierozpuszczalne. Po sterylce zakładasz kocicy kołnierz na łeb (Malizna miała przypięty do ciasno zapiętych szelek), albo kubraczek (o ile kota chce w nim chodzić, Malizna nie chciała, zdejmowała w 5 sekund). W kołnierzu czy kubraczku kot jest obrażony, zniechęcony do wysiłku fizycznego, nie szaleje przesadnie i łatwiej nad nim zapanować. :p
I cóż, trzeba pilnować, żeby nie właził kot zbyt wysoko, bo najgorsze jest zeskakiwanie z wysokości. Malizna noce zawsze spędza w transporterze, więc nocki po sterylce nie były niczym szczególnym. A w ciągu dnia, kiedy wychodziłam z domu izolowałam ją od psa, poza tym zachowywała się w miarę przyzwoicie, przynajmniej na początku.

Posted

Luna ma 10 lat matko jak ten czas minął :crazyeye: jest kocią matrona z lekka puszystą na ciele i futrze ma płaszcz, który u nieznających koty wzbudza popłoch :evil_lol:

Posted

M10M napisał(a):
Tak, tak.... Czas leci....
Kotecka ma już ok. 12 lat i wygląda czasami jak grubaśna, leniwa góra futra....

Malizna tak gwałtownie się rozrasta po sterylce, że już niewiele jej do takiego stanu brakuje :evil_lol: A to dopiero dwa miesiące :eek2: