Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kastracja kocurka może mieć całkiem nieoczekiwane skutki. Pinki należy do "kotów niemych". On nie miauczy, tylko otwiera pysk i coś tam słychać ale naprawdę trzeba mieć dużo wyobraźni, żeby to nazwać miauczeniem. Czasem z zadowolenia coś pomruczy ale cichutko i nieśmiało. Natomiast dzisiaj, przed chwilą pogłaskałam go trochę i poczochrałam za uszkami a on mi w zamian odstawił tak głośny koncert pokazowego mruczenia, że aż się obejrzałam, czy to czasem nie Żaba - to ona ma taki talent. Ale nie, to był Pinki mruczący aż echo szło..... (i wcale nie cienkim głosem, co bardziej pasuje do kastrata :evil_lol:)
;)

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Kilka dni temu na miau.pl założyłam wątek dla swojego Mruczusia:

oto link - serdecznie zapraszamy:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=50796&highlight=

Posted

Patka napisał(a):
ooo ostanio na animal był film o kotach rzyjacych dziko w ruinach w Rzymie :)

:crazyeye: Co te koty robiły dziko w ruinach w Rzymie? :hmmmm:
:evil_lol:

Ku memu wielkiemu zdziwieniu, sytuacja kocio-psia w moim domu się unormowała całkowicie :multi: Dziewczynki się kumplują, jak na razie Malizna jeszcze nie sypia w objęciach Kreski, ale myślę, że świetlana przyszłość przed nimi :loveu:
A Malizna już jest po pierwszej rujce... nie ma już mojego malutkiego koteczka, jest dorosła kocica :shake:
;)

Posted

coztego napisał(a):
:crazyeye: Co te koty robiły dziko w ruinach w Rzymie? :hmmmm:

Nie pytaj, nie chcesz tego wiedzieć :evil_lol:
coztego napisał(a):

A Malizna już jest po pierwszej rujce... nie ma już mojego malutkiego koteczka, jest dorosła kocica :shake:
;)

Niemożliwe :crazyeye: Wydawało mi się, że jest niewiele starsza od mojej Linki. To w jakim ona jest wieku?

;)

Posted

coztego napisał(a):
;)

Ale szybko czas mija - dopiero całkiem maleńka zamieszkała z Wami a juz jest dorosła!
Moje zwierzaki do tej pory się nie przytulają chociaż często jest nosek-nosek, dotykanie się łapkami, jedzenie z jednej miski pzez kilka sekund. Owszem leżą na tym samym łóżku ale w pewnej odległości.
Kiedyś pojawią się jakieś zdjęcia ale narazie dalej opracowuję teksty do ich bloga a zdjęć muszę przeglądnąc 30G i coś chronologicznie powybierać do zmniejszenia.
Dlatego też proponowałam założenie miejsca gdzie kotki też mogłyby mieć swoją galerię - tutaj zdjęcia giną - już sama nie wiem jakie zdjęcia Mruczusia wkleiłam. Ale może w Blogu ktoś nas odwiedzi. Ale na link wątka Mruczusia na Miau w podpisie już chyba tutaj nie ma miejsca... ale może ktoś go zauważy w Blogu wśród moich linków.
Pozdrawiamy Ewa&Choco&Mruczek

Posted

Czy ktoś ma jakieś wieści o Poświacie ? Co jakiś czas sprawdzam i od śmierci Barysia nie ma na forum ani jej ani Wojteckiego. Może ktoś coś wie o niej i o tym co tam właściwie się stało?

Posted

M10M dokladnie ostatnio o Beacie i kociakach myślałam ... :-( jak ona sie czuje i Rodzina ...
coztego łapały nawet gołębie :cool3: super film - dokument o życiu kotów cykl rocznego życia - narodziny, dorastanie kociąt, walka o dominacje - jeden z lepszych filmów o kotach jakie widziałam ....

Posted

M10M napisał(a):
Czy ktoś ma jakieś wieści o Poświacie ? Co jakiś czas sprawdzam i od śmierci Barysia nie ma na forum ani jej ani Wojteckiego. Może ktoś coś wie o niej i o tym co tam właściwie się stało?

Ja też właśnie zaglądam w tej sprawie...
Strasznie mną wstrząsnęła śmierć Barysia...
Co dopiero Beatką...

Posted

tajdzi napisał(a):
Ja też właśnie zaglądam w tej sprawie...
Co dopiero Beatką...

Zapytałam na wątku Bajanka mmbaj - Beatka zawsze tam często bywa - może tam coś wiedzą?
Pozdrawiam Ewa

Posted

Niestety też nic nie wiedzą tylko widzą że od jakiegoś czasu się nie odzywa!

A teraz Wam coś pokażę - przeskanowałam kilka zdjęć swojego poprzedniego kota sprzed 10 lat- też Mruczka, który z nami przezimował a na wiosnę już nie chciał z nami dłużej mieszkać:

Posted

[quote name='Czoko']Niestety też nic nie wiedzą tylko widzą że od jakiegoś czasu się nie odzywa!

[quote name='Czoko']
A teraz Wam coś pokażę (...)też Mruczka, który z nami przezimował a na wiosnę już nie chciał z nami dłużej mieszkać
Musisz jakoś Mruczki ponumerować.... Bo może nie skończyć się na dwóch :lol:
;)

Posted

[quote name='M10M']

Musisz jakoś Mruczki ponumerować.... Bo może nie skończyć się na dwóch :lol:
;)

Kolejny dostał na imię Narewek ale tak ślicznie mruczał że został znowu Mruczkiem i jest nim już od 6 lat.

Posted

A "moje" dwa kociaki, które mieszkają u mnie na tymczasie, chorutkie są
To znaczy - Charli jest, bo Elmo to najsłodsze kocie pod słońcem - z dzikiego wrzaskuna zrobił się przesłodki kociuniek

Charli ma chore oczko
dziś czeka nas wizyta u okulisty, weterynarz wczoraj chciał od razu amputować... Trzymajcie kciuki, żebyśmy uratowali czko Charlsa...

Charli (do adopcji)

Elmo (do adopcji)

I razem

Posted

Charli najprawdopodobniej zadrapał sobie oko...
Oczko zmętniało i spuchło, bo tkanka, która przewodzi produkty przemiany materii w oczku - była naruszona
Dostał kropelki
ciśnienie w oczku mieści się w normie :multi: :multi: :multi:
oznacza to, że walczymy dalej - nie usuwamy póki co
Teraz czeka nas zakraplanie. w czwartek za tydzień kolejna wizyta
Trzymajcie kciuki za oczko :)

Posted

tajdzi napisał(a):
Charli najprawdopodobniej zadrapał sobie oko...
oznacza to, że walczymy dalej - nie usuwamy póki co
Teraz czeka nas zakraplanie. w czwartek za tydzień kolejna wizyta
Trzymajcie kciuki za oczko :)

Świetnie że jesteście. Trzymamy kciuki.