Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do weta
Po rujkowaniu powiększa sie jakiś gruczoł koło odbytu, można sprawdzić, czy to co tak kicie męczy to właśnie rujka - jeżeli tak, to po tygodniu można się umawiać juz na sterylizację (kicia nie będzie się już nigdy męczyć, a i zapobiegnie to wielu chorobom np ropomacicze)
Jeżeli to nie jest jednak rujka - trzeba będzie kicie dokładnie obejrzeć.

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

No to musze z moja kuzynka dzis porozmawiac jak wroci z pracy.Ona bardzo kocha swoje koty(ma 3 z czego 2 znalezione na ulicy)i dba o nie jak potrafi dlatego dziwie sie ze ona mysli ze to nie ruja-z tego wynika ze kocica miala ruje jakis czas temu.Dziekuje za tak szybka odpowiedz i dam znac jak sie dowiemy o co chodzi.

Posted

Markiza - kicia bez łapki szuka kochającego domku. Pamiętajcie o niej, prześlijcie proszę jej zdjęcie znajomym, ona bardzo potrzebuje kochającego człowieka

Posted

Jejku jaka Markiza jest śliczna:loveu: Chcialabym jakiegos kotka poszkodowanego wiziasc do siebie,ale boje sie z racji tego,że poprostu u mnie koty chodza luzem;) A po smierci Czarnulki jest miejsce:shake:

Posted

[quote name='Petra_']Jak ma sie Markiza?są jakieś wieści o kici?:lol:

Markiza straciła w sobotę brata :(
Braciszek pojechał do nowego domku w sobotę.... W nocy dostał ataku... Okazało sie, że był tak zarobaczony (pomimo odrobaczania go), że udusił się :(
A już był w nowym domku

Markiza zdrowieje
Dziś Sibia (u niej mieszka teraz kicia), jedzie z nią do weta, żeby dokładniej przebadał, czy odrobaczamy czymś mocniejszym...
Nadal szuka domku.

Posted

:-( to straszne..szkoda,że mimo tak dużej pomocy i okazanego mu serca kocurek nie przetrwał :-( Markiza rośnij w siłę,trzymam mocno kciuki za Twój nowy domek,mam nadzieję,że szybko się znajdzie..

Posted

bosiu...jaka ona śliczna :loveu: Sama bym ją z chęcią wzieła, ale obawiam się reakcji moich 2 kocurków :roll: dosyć sporawych i niezbyt delikatnych. O psy się nie boję :p
Trzymam kciuki za szybkie powrócenie do zdrowia i znalezienie odpowiedniego domku...

Posted

To ja donoszę, że Markiza znalazła kochający domek :multi: . Domek musi jeszcze wykazac się ciepliwościa, bo Sibia chucha na zimne i nie odda jej dopóki ze zdrowiem małej nie będzie wszystko 100% ok, ale domek jest naprawdę superowy :cool3: . Zapraszamy na miau, sami się przekonacie ;)

• 2 weeks later...
Posted

A to moj NIL moje Cudowne brzydactwo:loveu:

Mam go dopiero od wczoraj,zostal adoptowany,ale mysle ze mu unas bedzie dobrze. Narazie na temat kotow jestem zielona,wiec mysle ze mi pomozecie.

Posted

[quote name='Mona4']A to moj NIL moje Cudowne brzydactwo:loveu:
A co mu zrobiłaś w futerko? :cool3:

Mam go dopiero od wczoraj,zostal adoptowany

Skąd go wzięłaś?
Narazie na temat kotow jestem zielona,wiec mysle ze mi pomozecie.

Spoko, nie taki kot straszny jak go malują :evil_lol:

Powiedzcie mi Zakoceni, jak wielkiego kota mogę się spodziewać, skoro Malizna waży już prawie 2 kg :hmmmm:

Posted

pewna pani na Dogomani,dala mi informacje ze takie cudo szuka domku.A futerka matka natura mu niedala hihihihi tylko cieplutkie cialko i pare szorstkich wylinialch wloskow na grzbiecie

Posted

Ale fajny dziwoląg :) A minę to ma, jak urażony książę ;) Mam nadzieję, że jak się zadomowi u Ciebie, to będzie na nas spoglądał ze zdjęć z większą przychylnością ;)

Posted

coztego napisał(a):
Powiedzcie mi Zakoceni, jak wielkiego kota mogę się spodziewać, skoro Malizna waży już prawie 2 kg :hmmmm:
Moja, roczna już, Milunia waży 3 kg, ale jest zabiedzonym niejadkiem. Gdyby jadła z apetytem byłby pewnie z kg więcej :cool3: .

Posted

Fajny książę :). Uwielbiam, pasjami uwielbiam takie dziwolągi.

Poświata, nie wiem, czy Milunia jest zabiedzona - Mruf jak schudnie (ostatnio jak Nicia chorowała i odchodziła, to ją rozpieszczałyśmy smakołykami i się zrobił babsztyl, ale po surowej diecie wróciła do normy), to ma ok. 3 kg (dokładne dane dziś, bo wet się bedzie dział).

Mona4, a co do księcia - jeśli mogę, polecę kocie forum, czyli forum.miau.pl, tam na pewno znajdziesz wszystkie interesujące Cię informacje.

(Ostatnio nie ma naszych zdjęć, przepraszamy za niedopatrzenie, ale najpierw nie było nastroju, potem aparatu, a chwilowo kabelka :evil_lol: . Nadrobimy, promisepromise )

Posted

Uschi napisał(a):
Poświata, nie wiem, czy Milunia jest zabiedzona - Mruf jak schudnie (ostatnio jak Nicia chorowała i odchodziła, to ją rozpieszczałyśmy smakołykami i się zrobił babsztyl, ale po surowej diecie wróciła do normy), to ma ok. 3 kg (dokładne dane dziś, bo wet się bedzie dział).
Ja nie mam porównania z normalnie wyglądającym kotem:shake: , bo pozostałe dwa nie dość że faceci, to jeden waży 6, a drugi 9 kg :roll: :lol: . A Milcia przy nich wygląda jak anorektyczka, a niejadkiem jest naprawdę, często żeby łaskawie coś zjadła jest karmiona.........łyżeczką :oops: .

Posted

Beatko,
Lonia też tak miała, aż do sterylizacji...
Przed jej za bardzo nie wazyłam, bo i trafiła do nas jak miała 9 miesięcy, ale chudzinka straszna. Suche lubiła i owszem, ale kilka chrupeczek nie więcej. Mięsko - tak, ale tylko troszeczkę...
Teraz, nie wiem czy przez sterylkę, czy przez racjonowanie im jedzenia - dostają o określonych porach. I jedno się rzuca i drugie - i problem się sam rozwiązał :)
A Lonia niezmiennie waży 4,5 kg :loveu: moje słoneczko
Marceli, myślałam, że jest to kawal kota... ale 5,55 kg wagi :)

Tak więc waga moich słoni jest całkiem całkiem :)

Beatko, czy Dymkowi też rozrosły się łapki?? Marceli wygląda jakby pakował na siłowni....

Posted

tajdzi napisał(a):

Beatko, czy Dymkowi też rozrosły się łapki?? Marceli wygląda jakby pakował na siłowni....

Jedno co się rozrosło Dymciowi to brzuchal :evil_lol: , ale generalnie od dłuższego czasu trzyma i wagę i proporcje, a futro dodaje objętości, więc może nie jest z nim tak źle :hmmmm: ?
Milunia sterylkę miała w niedzielę i mam taką cichą nadzieję, że może poprawi się z tym jedzeniem, bo kot niejadek, to jak koniec świata :mad: . Już chyba wolę żarłoka Baryśka, któremu muszę michę zabierać :roll: .

Posted

Baryś śpi sobie spokonie....
...Dymcio nie wytrzymał, bo śpi na jego ostatnio ulubionym miejscu...
..."Hej ty, wstawaj i spadaj"...
...nie dało rady obudzić Baryśka...
...zrezygnowany Dymcio sobie poszedł, planując zemstę:mad:.

Posted

Beatko oj w końcu chłopców wkleiłaś :loveu:
muszę w końcu też moje obfocic ale na nowym ieszkaniu mają tyle miejscówek że nie nadążam :lol:
Futro dodaje z 3 kg Waler chcialby ciagle jeść i poiwm szczerze że tylko royal dieta vet mu służy Luna na nowej karmie jest bardziej puszysta :lol: polecam swietna karma nazywa sie K9 :razz:

Posted

a we wrześniowej stronie kalendarza kociego mam na ścianie Lonieczkę :loveu: :loveu: :loveu: Tajdzi poproszę o fotki mojej najśliczniejeszej koteczki świata :loveu:

Poświata te Twoje bydlaczki są zachwycające :loveu:

Posted

własnie trafiłam na ten wąteczek i w związku z tym wrzucę parę foteczek mojej psio- kociej i kocio - kociej sielanki :cool3:
no to start:

to jest Amelia Russet (kota chuncwota) z Jockerem (boorek ogórek) - nawiasem mówiąc zdjęcie zrobione kilka dni po tym jak Amelia do nas trafiła z miau - nie wiedziała wtedy co to pies :razz:

a tutaj Amelątko z Filipem - kotem , który całe swoje dotychczasowe życie myślał, ze jest psem dopóki nie spotkał Amelki własnie.

a to moje ukochane zdjęcie Amelki

to moje boorki razem już znany Jocker oraz Figa śmieciojadek

a to dwie rude gangreny

a tu w łazienkowej scenerii Filip, to w wannie to Kropek a to drugie krowiaste to Łaek jego brat - Kropek i Łatek to koty mojej siostry tymczasowo u nas na wygnaniu. Nadmienią,że się nie lubią z Filipem.

a Amela żyje z nimi w przyjaźni.

a to jeszcze Figa solo - własnie się sama spętała smyczą - nikt jej nie pomagał

i z twarzy:

a tu Jocker:

a tu zgadnijcie gdzie się jeden kot kończy a gdzie zaczyna drugi:

a tu brudne koty naszykowane do prania:

jesu ale tego nadziorgałam :oops: