Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Patka napisał(a):
szaraduszka niestey Beata psiała, że w przypadku kiedy chłopcy mają mozliwy kontakt z chorobą nie moga byc zaszczepieni ...
Beatko moi weci postąpili by tak samo - czekam na wyniki ...

Dziwi minie, że nie byli zaszczepieni wcześniej!
Białaczka wśród miejskich kotów jest niestety dużym problemem... a Poświatka brała koty do domku tymczasowego...

Ale wiem, trudno myśleć o wszystkim :roll:
Ja przez białaczkę kotkę straciłam... to była pierwsza i ukochana...

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Szaraduszko,
Zarówno Baryś jak i Dymek mieli obowiązkowe testy białaczkowe.
Ich rodzice wykluczeni byliby z chodowli, jakby byli zarażeni!!!
Co do Milusi - ona chyba jest znajdką śmietnikową i rzeczywiście Poświata mogłaby zaszepić chłopaków przed ALE:
no właśnie tych ale jest sporo
głównie przeciw szczepionce jest możliwość powstania zapalenia w miejscu szczepionki, a to zapalenie przechodzi potem w stadium rakowe (dlatego szczepi się w łapki, żeby w razie co - amputować)
poza tym szczepienia przeciwbiałaczce nie są w 100% działające - to znaczy mogą, ale wcale nie muszą działać na takiego kota

Posted

Tajdzi czemu na mnie krzyczysz :mad: ;)
Z góry zakładam, że muszą być zdrowi, jak z hodowli pochodzą!

Jak pytałam o szczepionki na białaczkę, to wet o takich problemach nic nie mówił. Skąd się to wzieło?
Teraz sprawdziłam... Gryza ma szczepienie przeciw białaczce w podstwowej szczepionce (na kilka wirusów na raz).

Może jest kilka różnych szczepionek.... podejrzewam, że chłopcy jednak jakąś formę ochrony mają... w książecce Gryzy białaczka jest podana jako szczepienia podstawowe. Sz-n i Wa-wa to chyba nie dwa rożne światy :roll:

Posted

szaraduszka napisał(a):
Tajdzi czemu na mnie krzyczysz :mad: ;)
...

Może jest kilka różnych szczepionek.... podejrzewam, że chłopcy jednak jakąś formę ochrony mają... w książecce Gryzy białaczka jest podana jako szczepienia podstawowe. Sz-n i Wa-wa to chyba nie dwa rożne światy :roll:

Nio cio ty. Ja na Ciebie krzyczeć bym miała? :shake: w życiu :eviltong: :p :loveu:

I obawiam się, że nie zawsze i nie wszyscy weci mówią o tym...
Tak samo jak nie wszyscy mówią w ogóle o szczepieniu na białaczkę

A chłopaki jak były szczepione III albo IV to nie ma w tym przeciwbiałaczkowego... Jest tylko w V i to chyba na prośbę opiekuna...
ale nie wiem
mnie pani wet sama zaproponowała, bo wie, że zabieram zwierzynę do domu... a przy okazji mam najkochańszą panią wet :)

Posted

Obaj chłopcy szczepienia białaczkowe mają, ale jak wspomniała Tajdzi nie dają one 100% gwarancji. Poza tym nie wiem czy była to III, IV czy V :shake:.
Narazie Milunia bierze antybiotyk (badania krwi były kiepskie i powiększone węzły chłonne), żeby wykluczyć infekcję bakteryjną i za dwa tygodnie wszyscy troje będą mieli podstawowe badanie krwi. Jeśli (tfu, tfu) coś będzie nie tak, nastąpi ciąg dalszy badań.

Posted

No to jest tak jak z psiurami jak ma silny kontak z chorbą to i szczepiony moze zlapac (miała taki przypadek :shake: )
Beatko trzymaj sie i buziaki dla 3 :loveu:

Posted

tajdzi napisał(a):
Uschi, a ja chyba poznaję to zdjęcie ;) :eviltong: w avatarku

A jasne :p . Szukałam takiego, które najlepiej odda wredotowaty charakter naszej cudownie niezależnej panienki Mrufki. Ale drżyj, mam jeszcze takie, na którym powala na kolana słodyczą i łagodnością. Ten kot jest złożony...:shake: Dziś będę się uczyć jak wklejać zdjęcia, więc pewnie wkrótce panienki zaprezentują się w całej krasie :laugh2_2:

Posted

Jakie piękne wielkie oczka :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

P.s Jesli chodzi o szczepienia przeciw bialaczce to moja Matylda przez to przechodzila i miala jakies uczulenie ale tez nigdz nie slyszalam o amputacji itp z powodu szczepienia...

Posted

tajdzi napisał(a):
Marceli doszedł do 5,3kg
i ledwo sobie z nim radzę :)

To wpadnij do nas :cool3: , potrenujesz na prawie 10 kg Baryśku:loveu: , potem bedziesz Marcelina jedną ręką podnosiła :multi: .

Posted

[quote name='Poświata']To wpadnij do nas :cool3: , potrenujesz na prawie 10 kg Baryśku:loveu: , potem bedziesz Marcelina jedną ręką podnosiła :multi: .
Witajcie Dziewczyny!!!
w wakacje był zdecydowanie lżejszy :crazyeye:
kumple

Wektor podzielił się ukochaną zabaweczką

w solarium ;)