Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poświata']

Już widziałam, śliczne maluszki.
Wiesz Beatko, to zdjęcie jest przepiekne. To znaczy Milka jest przepiekna. Jak egipski posążek. Nie mogę sie napatrzeć naprawdę. Sama doskonałość. Jestem zachwycona.

Posted

Milunia już kiełki wymieniła i tak zastanawiam się jak to się ma do wieku.
Chłopaki wymianiali zęby jak mieli pół roku, a Milce wychodzi z książeczki i na oko niecałe 5 miesięcy, i teraz to ja już nic nie wiem.
Wiadomo że ona datę urodzenia ma wpisaną z sufitu, tak mniej więcej, 15 sierpnia - jak ją brałam to miała 8 tygodni i jeszcze ślipka nie wybarwione.
Próbuje to sobie jakoś dopasować, bo nie wiem kiedy się spodziewać pierwszej rujki - dachówki to podobno potrafią mieć w wieku baaaardzo wczesnym 4-5 miesięcy nawet:roll: .
Kto mądry mi powie jak to jest?

Posted

Lonia miała rujkę w wieku 8 miesięcy
jedną cichszą, dwa dni, potem umówiliśmy się na sterylkę i dostała drugiej, już głośniejszej (stopery poszły w ruch), więc właściwie 2 dni po drugiej rujce pobiegliśmy na zabieg.

Posted

Wszem i Wobec Ogłaszamy
Że Marceli Nasz Kochany
W Dniu Dzisiejszym Już Od Rana
Zamienił się w Solenizanta
Imieniny Dziś Obchodzi
O Moc Serdeczności Prosi
I Życzenia Mu Składamy
Bo Go Bardzo Bardzo Kochamy

:loveu: :multi: :mdrmed: :lol!: :megagrin: :grins: :bigcool: :klacz: :smilecol: :jumpie: :B-fly: :iloveyou: :Cool!: :BIG: :drink1: :laola: :cunao: :sweetCyb:

Z małego szczurka zmiena się na naszych oczach w zacnego kocura. Mądry i kochany
Pieszczoch i Słodziak
Nasz Marcelek
:loveu:

Posted

[quote name='tajdzi']Wszem i Wobec Ogłaszamy
Że Marceli Nasz Kochany
W Dniu Dzisiejszym Już Od Rana
Zamienił się w Solenizanta
Imieniny Dziś Obchodzi
O Moc Serdeczności Prosi
I Życzenia Mu Składamy
Bo Go Bardzo Bardzo Kochamy

:loveu: :multi: :mdrmed: :lol!: :megagrin: :grins: :bigcool: :klacz: :smilecol: :jumpie: :B-fly: :iloveyou: :Cool!: :BIG: :drink1: :laola: :cunao: :sweetCyb:

Z małego szczurka zmiena się na naszych oczach w zacnego kocura. Mądry i kochany
Pieszczoch i Słodziak
Nasz Marcelek
:loveu:

:new-bday: :BIG: :tort: :cunao: :beerchug: :drink1: :popcorn: :drink1: :beerchug: :laola:

Posted

:)
Ciapek w tym tygodniu pojedzie do nowego domu. :)
Owszem były myśli i przymiarki by został u nas, ale ciągle toczy wojnę z naszymi kotkami i daliśmy sobie spokój z próbami zrobienia z nich grzecznego stadka.
On jest dorosłym kocurem i chce rządzić nimi one są u siebie i nie popuszczają. Całe wieczory to było ganianie syczenie lanie łapą zrzucanie wszystkiego po drodze. Po takich spotkaniach Neska robiła się agresywna w stosunku do nas.
A dziewczyna, która go chce bo wiedziała, że szykalismy domu dla niego dopytuje się o niego już od dawna. Byliśmy u niej, wiem, że będzie miał dobrze, będziemy go odwiedzać.
Jest mi bardzo ciężko bo przyzwyczaiłam się do niego i wydaje mi się, że nikt tak o niego nie zadba jak my.
On potrzebuje towarzystwa, zabawy, przytulania a nas nie ma całe dnie, wieczorami siedzimy w tej części mieszkania gdzie nasze kotki i on jest sam.
Zastrzegłam sobie, że gdyby działo się cokolwiek z Ciapkiem będę o tym wiedziała.
Co do 4 kota to marzy mi się pewna Oliwka z miau ale mój TZ jest sceptyczny. A ściślej mówiąc zawarłam z nim pewną umowę no i nie udaje mi się z niej wywiązać :roll: więc póki co kotów mam trójkę a po niedzieli pewnie zostaną tylko dwa.
Zanagażowałam się trochę w pomoc kociakom na miau i to daje mi fajną pozytywną energię.
No i dokociła się moja siostra pewną dziczką więc będę jej pomagała oswoić tą kotkę. :)

Posted

Wiesz Tajdzi co mnie po prostu rozkłada (oprócz tego, że cały Marcel piękny), to te pućki. To są takie cudne pućkowate pućki, ze bym połkneła chyba tego kota i zacałowała.:lol:

Posted

[quote name='Patka']Marcelek ma mordzie jak Waler kot do kochania jednym słowem :loveu:
A właśnie że nie, bo ma mordzie jak Dymcio :eviltong:

a propo WALEREGO, to już ze sto lat nie widziałam jego fotek :shake: :-( .
Patuś zapodałabyś jakąś :lol: .

Posted

no no no! :mad: co to za sugestie, co? Że niby Marceli to nie jest ętęligętny? :mad:

A Walerowym pućkom, to chyba nikt nie dorówna ;)
Zawsze się zastanawiam, czy on czymś sobie niepoupychał paszczy ;)