Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

To też pierwsza Marcelowa zima.
Siedzi i wygląda na te spadające białe coś :)

Lonia łazi za nami, pomaga nam gotować :)

Marcel udaje świnkę morską

A tak pomagają w gotowaniu

Na koniec pokażę wam kocie pierniki :)
Jak Marcel zobaczył swoją podobiznę, to mało ze strachu nie spadł z sofy :roll:
Zobaczcie, jaką ma minę :roll:

Lonia bardziej zadowolona

I dwa piernikowce razem :)

Posted

U nas bigos dusi się od wczoraj. Akurat ma jeszcze kilka dni na podduszenie (mój mąż twierdzi, że bigos powinien się dusić codzinnie przez 7 dni ;))
Z piecyka wypadła cała masa pierniczków: gwiazdki, serduszka, mikołajki, no i dwa koty. W tym roku pierniki będą nachoinkowe. Wszystkie mają dziureczki, polukrowane na kolorowo i czekają na przyniesienie choinki.

Z piekarnika wypadły też:
- próbna kokosanka (nie mogłam nigdzie znaleść przepisu na takie ciasto jakie chciałam - chodziło za mną ciasto jakie kiedyś było w Hortexie...takie fajne kokosowe ciasto). Wyszła w miarę ok, ale to test na mnie i na TZ (potrzebujemy testerów ;) )
- wypadły też 2 mazurki orzechowe (tak, wiem, wiem, mazurki to nie na te święta, ale tak je lubimy, że pieczemy i na zimę i na wiosnę) a mazurki muszą postać w chłodzie ze dwa dni :)

Teraz na swoją kolej czekają makowce

No i najgorzej, że zaległe prezenty trzeba kupić :puppydog:

Posted

Spóźnię się do pracy, ale muszę napisać: jesteś wspaniała, wyobrażam sobie jak u Ciebie w domu cudownie pachnie. My też pieczemy mazurki, na półkruchym cieście z polewą kakaową i orzechami .

Posted

A u nas narazie nie pachnie, ale wzięliśmy się już za pakowanie prezentów :-D :

Jak widać dużym powodzeniem cieszą się wszelkiej maści koszyki, które Wojtecki zaczyna znosić z roboty :-D .

Posted

Poświata napisał(a):
A u nas narazie nie pachnie, ale wzięliśmy się już za pakowanie prezentów :-D :

Jak widać dużym powodzeniem cieszą się wszelkiej maści koszyki, które Wojtecki zaczyna znosić z roboty :-D .

:hmmmm: tu też sie przypominam :oops: (żeby później nie było...) jak już pakujecie te kocięta na prezenty choinkowe - już w wakacje zamawiałam Barysia :oops: ;-) :haha: :haha: :haha:

Posted

Jeszcze Milunia została - ktoś może reflektuje ???
NIE DAM ŻADNEGO KOTA , bo dzieci by mnie zabiły .
Tajdzi masz podobnego do Dymcia, jak mu doczepisz złotą kokardkę, będzie jak znalazł , a Adze już kiedyś mówiłam że Barysie u niej po górach hasają .

Posted

[quote name='Poświata']Jeszcze Milunia została - ktoś może reflektuje ???
NIE DAM ŻADNEGO KOTA , bo dzieci by mnie zabiły .
a spróbujemy? ;-) :robot:
[quote name='Poświata'][quote name='Tajdzi'] masz podobnego do Dymcia, jak mu doczepisz złotą kokardkę, będzie jak znalazł , a Adze już kiedyś mówiłam że Barysie u niej po górach hasają .
niedostępne - pod ochroną - Park Narodowy - a Baryś już odchowany :sg168: :haha:

Posted

[quote name='"Poświata"']
To już jakaś wyższa szkoła jazdy-samopakujące się prezenty. Idealne dla tych, co nie mają czasu na takie drobiazgi, jak pakowanie prezentów :lol:

Posted

No ja bym chętnie przygarnęła kcineczkę ze schroniska...
Ale niestety na drodze stoją rodzice... którzy nie za abrdzo są za drugim zwierzakiem, szczególnie, że Galcia nam ostatnio chruje trochę i zostawimy kase u weterynarza...

Ale jak się wyprowadzę na pewno małe puchate kocisko zamieszka z nami :)

Posted

W te święta i dni pełne cudów składamy wszystkim najsedreczniejsze życzenia marzeń spełnienia, radości, uśmiechów i dobroci serca. Pysznego jadła i miłości wiele, niech każdy w ten dzień będzie przyjacielem. I pomyślności w nadchodzącym roku, i ciepła, i życzliwośc, niech to co w nas najlepsze przez cały rok gości.
Aga, Gom i Dabli
:x-mas: