aga1215 Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 toż to skoczek australijski :-o :haha: Quote
tajdzi Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 To też pierwsza Marcelowa zima. Siedzi i wygląda na te spadające białe coś :) Lonia łazi za nami, pomaga nam gotować :) Marcel udaje świnkę morską A tak pomagają w gotowaniu Na koniec pokażę wam kocie pierniki :) Jak Marcel zobaczył swoją podobiznę, to mało ze strachu nie spadł z sofy :roll: Zobaczcie, jaką ma minę :roll: Lonia bardziej zadowolona I dwa piernikowce razem :) Quote
Poświata Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Brawo Tajdzi, piernikowce są przecudne :-D , i pewnie przepyszne :-D !!! Kto je zje, człowieki czy koty :wink: :) ??? Quote
kate_m. Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Jakie odjazdowe pierniczki! Super pomysł :) Quote
Sabina1 Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 O rety Tajdzi, to Ty już gotujesz na Święta? To już tak późno? Ja w tym roku chyba zwariuję, nz nic nie mam czasu i wszystko w lesie. :vamp: Quote
tajdzi Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 U nas bigos dusi się od wczoraj. Akurat ma jeszcze kilka dni na podduszenie (mój mąż twierdzi, że bigos powinien się dusić codzinnie przez 7 dni ;)) Z piecyka wypadła cała masa pierniczków: gwiazdki, serduszka, mikołajki, no i dwa koty. W tym roku pierniki będą nachoinkowe. Wszystkie mają dziureczki, polukrowane na kolorowo i czekają na przyniesienie choinki. Z piekarnika wypadły też: - próbna kokosanka (nie mogłam nigdzie znaleść przepisu na takie ciasto jakie chciałam - chodziło za mną ciasto jakie kiedyś było w Hortexie...takie fajne kokosowe ciasto). Wyszła w miarę ok, ale to test na mnie i na TZ (potrzebujemy testerów ;) ) - wypadły też 2 mazurki orzechowe (tak, wiem, wiem, mazurki to nie na te święta, ale tak je lubimy, że pieczemy i na zimę i na wiosnę) a mazurki muszą postać w chłodzie ze dwa dni :) Teraz na swoją kolej czekają makowce No i najgorzej, że zaległe prezenty trzeba kupić :puppydog: Quote
Sabina1 Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Spóźnię się do pracy, ale muszę napisać: jesteś wspaniała, wyobrażam sobie jak u Ciebie w domu cudownie pachnie. My też pieczemy mazurki, na półkruchym cieście z polewą kakaową i orzechami . Quote
Poświata Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 A u nas narazie nie pachnie, ale wzięliśmy się już za pakowanie prezentów :-D : Jak widać dużym powodzeniem cieszą się wszelkiej maści koszyki, które Wojtecki zaczyna znosić z roboty :-D . Quote
tajdzi Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Oooo taki prezent to ja bym chciala :) Zamawiam ten ze złotą kokardką :) Grzeczna byłam :) Quote
aga1215 Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Poświata napisał(a):A u nas narazie nie pachnie, ale wzięliśmy się już za pakowanie prezentów :-D : Jak widać dużym powodzeniem cieszą się wszelkiej maści koszyki, które Wojtecki zaczyna znosić z roboty :-D . :hmmmm: tu też sie przypominam :oops: (żeby później nie było...) jak już pakujecie te kocięta na prezenty choinkowe - już w wakacje zamawiałam Barysia :oops: ;-) :haha: :haha: :haha: Quote
Poświata Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Jeszcze Milunia została - ktoś może reflektuje ??? NIE DAM ŻADNEGO KOTA , bo dzieci by mnie zabiły . Tajdzi masz podobnego do Dymcia, jak mu doczepisz złotą kokardkę, będzie jak znalazł , a Adze już kiedyś mówiłam że Barysie u niej po górach hasają . Quote
aga1215 Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 [quote name='Poświata']Jeszcze Milunia została - ktoś może reflektuje ??? NIE DAM ŻADNEGO KOTA , bo dzieci by mnie zabiły . a spróbujemy? ;-) :robot: [quote name='Poświata'][quote name='Tajdzi'] masz podobnego do Dymcia, jak mu doczepisz złotą kokardkę, będzie jak znalazł , a Adze już kiedyś mówiłam że Barysie u niej po górach hasają . niedostępne - pod ochroną - Park Narodowy - a Baryś już odchowany :sg168: :haha: Quote
kate_m. Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 [quote name='"Poświata"'] To już jakaś wyższa szkoła jazdy-samopakujące się prezenty. Idealne dla tych, co nie mają czasu na takie drobiazgi, jak pakowanie prezentów :lol: Quote
Poświata Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Moje Panie, czas ubierać choinki :x-mas: Quote
KaRa_ Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 Przypominam moja Rudą:) Daj ten serek oraz Roni Quote
Justa Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 Jakie mają jezyczki :) :) :) Ja też kce kotka ! Quote
Patka Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 Justa pod choinke w sam raz ;) sporo tego kociego grona jest chętnego do zamieszkania :) Quote
Justa Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 No ja bym chętnie przygarnęła kcineczkę ze schroniska... Ale niestety na drodze stoją rodzice... którzy nie za abrdzo są za drugim zwierzakiem, szczególnie, że Galcia nam ostatnio chruje trochę i zostawimy kase u weterynarza... Ale jak się wyprowadzę na pewno małe puchate kocisko zamieszka z nami :) Quote
agabass Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 W te święta i dni pełne cudów składamy wszystkim najsedreczniejsze życzenia marzeń spełnienia, radości, uśmiechów i dobroci serca. Pysznego jadła i miłości wiele, niech każdy w ten dzień będzie przyjacielem. I pomyślności w nadchodzącym roku, i ciepła, i życzliwośc, niech to co w nas najlepsze przez cały rok gości. Aga, Gom i Dabli :x-mas: Quote
bellatriks Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 A bellatriks może się i po Świętach na Dogo zakoci jak zdobędzie kilka fotek Bonza.... Quote
Recommended Posts