KaRa_ Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Wczoraj wychodząc z kościoła znalazłam takie przemarznięte i wygłodniałe kocie...ktoś je podłożył pod drzwi kościoła w trakcie mszy wieczorem gdyu było przerzaliwie zimno. Jak kociaka wziełam na ręce był strasznie zmarznięty odrazu go do domu wziełam nakarmiłąm,ogrzałam. A dziś nawet znalazłam dom :P Oto ona nazwałam ją chwilowo Iskerka piękna, prawda? i fotki garazowe zapoznanie z moimi kotami Quote
alina71 Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 KaraTC szczęście miało to maleństwo i opiekę i dom znalazło. :buzi: Quote
Patka Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Iris&Justine masz prześliczna gromadke bardzo lubie białaski :) KaRa_TC uroczy burasek Twoja rodzinka przjeła go jak swojaka :D tajdzi no to juz chyba wiesz że sybiraki to super komformiści :lol: Waler juz mi grzeje miejsce na podusi też mnie czeka mruczando i nie tylko ... :wink: Quote
Vectra Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 a to mój kocur w przebraniu :D a to kocur podczas zabawy z psicą (nie oddam miski) Quote
Anka_1 Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Fajnie macie ze wasze koty sie lubia,to super sprawa patrzec jak sie nawzajem myja,spia czy bawia.Moje niestety sie nie polubily i poprostu obie mieszkaja w jednym domu,ale tylko tyle. KaRa_TC :buzi: Kociatko mialo szczescie ze trafilo na Ciebie.Ja tez ostatnio mialam przygode z maluchem,bardzo podobnym do tego.Ktoregos dnia uslyszalam ze gdzies cos miauczy,wyjrzalam przez okno na podworko ale okazalo sie ze dzwiek dochodzi z klatki.Wygladam a tam siedzi na schodach zmarzniety maly kociak.Zgarnelam go oczywiscie do domu,wyslalam siostre po jakies jedzonko dla kociat i juz mialam zabierac sie za pisanie na forum ogloszenia ze szukamy domu.Ale pomyslam zeby zejsc do sasiadki.Ona opiekuje sie dziczkami z podworka i przyszlo mi do glowy ze moze ktoras kotka sie okocila i kociak przywedrowal na klatke.A okazalo sie ze to byl wlasnie kot tej sasiadki,najwyrazniej im sie wymknal przez uchylone drzwi jak nosili zakupy.Ona te kotki zgarnela z dzialki widocznie ma ich sporo i nie dopilnowali.Cale szczescie ze wszystko dobrze sie skonczylo. :) Quote
Poświata Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Ulubiona zabawa piłeczką, z której wysypuje się żarełko: i wspólna micha do podziału: Quote
Sabina1 Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Poświatko, dzieci już chyba wyzdrowiały, bo znowu na szczęście zaczęłaś focić :lol: Ja miałam dołek, jak zobaczyłam tego rudego kotka od pary, o mały włos........ale nie zaglądałam specjalnie 2 dni........... mam nadzieję, że już znalazł dom. Quote
aga1215 Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Poświata napisał(a): noooo, to Barysiowe spojrzenie :hmmmm: :wink: :lol: Quote
anetta Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Ja bym sie co najmniej osaczona czula na jej miejscu :lol: :lol: :lol: :lol: http://i27.photobucket.com/albums/c190/wystawapoz/an4.jpg Marcel, te twoje oczy..... :loveu: Ale roznica http://img124.imageshack.us/img124/1366/091556iz.jpg :o :D Trzymam :thumbs: za domek!! A bialaski, ahhhh Quote
JUSTINE.24 Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 No to jak siętak zachwycacie mojimi białaskami..i oczywiście "krówką" też,to proszę: Tak się wspinamy.. :lol: Quote
Patka Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Beata matko boska :o ale oni wielcy przy niej to dopiero widać :D Niesamowici no ale jak sie tyle je :wink: Białaski i krówkowce super :D czy to są rasowe maluchy czy poprostu taki niesamowity śnieżny miot ?? Quote
JUSTINE.24 Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Patka,niestety nie są rasowe,i kociczka rozpłodzona tylko i wyłącznie z mojej głupoty,i nie przewidowaniu,Balbina to ich mama jak zauważyłaś,jak wyjechałam w czerwcu,wróciłam dopiero we wrześniu..moja mama zapomniała dać kotu tabletkę,ja nie przypomniałam,bo miałam trochę inne sprawy na głowie,i z tąd niestety się wzieły maluchy..na pokutę zostawiłam aż dwa..heheheh :lol: Kolorek biały bo mama Balbiny była rasową kociczką,tata także ale z innej rasy-syjam z persem,z tąd kolor persa,a wygląd syjama,miot bardzo podobny,było ich 5 szt(6 zmarł),dwa są u mnie,kociczka u bratowej,jeden u pani z gdańska,a jeden u pani z warszawy..chętnych było sporo.. :lol: [/list] Quote
Draczyn Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Przepiękne te kociaki, a połączenie persa ze sjamem, jak widać bardzo udane Quote
JUSTINE.24 Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Draczyn napisał(a):Przepiękne te kociaki, a połączenie persa ze sjamem, jak widać bardzo udane Draczyn,kociaki nie są z miotu syjam-pers,ale z mieszańca po tych rasach(Balbina) z dachowcem(nawet nie wiem który to),niestety nie było ,mnie wtedy na miejscu by ją przypilnować,czego bardzo żałuję..przyznaję ewidentnie moja wina.. Balbina ich matka owszem ona jest z takiego połączenia,a w każdym bądź razie tak mi powiedziano w lecznicy,z której ją wziełam,bo właściciele chcieli uśpić cały zdrowy miot,aby ukryć swój błąd,bali się o rodowody..hmm czy udane to połączenie..zostawiam to twojemu osądowi..bo jak widzę uważasz że tak..dziękuję w imieniu swojej kociczki. A kociaki są urocze,i rozrabiją za czterech,cieszę się,że są mimo wszystko,bratowa też bardzo kocha swoją awanturnicę..straszny z niej dzikus,pani z gdańska pisała ostatnio,że jej kociak śpi z dzieckiem,a dziewczyny z warszawy,że zakochały się po uszy,zdięcia które przysłały powaliły mnie na kolana,cieszę się że trafiły do dobrych domków,i dobrze że odmówiłam paru innym osobą..ciężka była selekcja przyszłych domków,ale jak widzę opłacało się... Pozdrawiam. Quote
tajdzi Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Iris&Justine napisał(a):Patka,niestety nie są rasowe,i kociczka rozpłodzona tylko i wyłącznie z mojej głupoty,i nie przewidowaniu,Balbina to ich mama jak zauważyłaś,jak wyjechałam w czerwcu,wróciłam dopiero we wrześniu..moja mama zapomniała dać kotu tabletkę,ja nie przypomniałam,bo miałam trochę inne sprawy na głowie,i z tąd niestety się wzieły maluchy..na pokutę zostawiłam aż dwa..heheheh :lol: ...: Zachęcam do zastanowienia się nad sterylizacją... Nie będzie trzeba kota faszerować pigułkami. I pamiętaj, że zarówno zastrzyki antykoncepcyjne, tabletki i rujki mogą prowadzić do ropomacicza... No i nie będzie niespodziaknek więcej :) Quote
JUSTINE.24 Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Tajdzi..w maju idzie do sterylizacji cała czwórka.. :lol: I jak ja jestem napewno się nic nie stanie..nie uwaga mojej mamy,no cóż nie będę zwalć winy na nią..ale jak byłam ja to nic się takiego nie zdarzyło,więc jak masz coś zrobić,zrób to sam... :lol: [/list] Quote
tajdzi Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Iris&Justine napisał(a):Tajdzi..w maju idzie do sterylizacji cała czwórka.. :lol: I jak ja jestem napewno się nic nie stanie..nie uwaga mojej mamy,no cóż nie będę zwalć winy na nią..ale jak byłam ja to nic się takiego nie zdarzyło,więc jak masz coś zrobić,zrób to sam... :lol: :angel: :angel: :angel: :kciuki: Quote
kate_m. Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Ale kolorowo w tym topicu, białaski, rudzielce, tricolorki... Same kocie śliczności :) Quote
Poświata Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 kate_m. napisał(a):Ale kolorowo w tym topicu, białaski, rudzielce, tricolorki... ..... i szylkretki :P !!! ps. rudasek i tricolorka mają domki :D ! Quote
aga1215 Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 czarnuszki tysz bywają :D oto Makumba Quote
alina71 Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Ależ on dostojny ten Makumba. :) A u mnie w domu niektórzy są zafascynowani spadającymi płatkami śniegu. Główki na wprost Główki w prawo Świczki Quote
aga1215 Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 alina71 napisał(a):Ależ on dostojny ten Makumba. :) prawda - to nasz sąsiad :D jeszcze raz Makumba Quote
aga1215 Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 szaraduszka napisał(a):trochę rudości dla równowagi 8) jesiennocieplutkie są te Twoje rudości :angel: Quote
Poświata Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 szaraduszka napisał(a):trochę rudości dla równowagi 8) RUUUUUUUUUUUUUUUUDY :angel: :angel: Miód na me serce :P :P :P !!! Ale ja też od niedawna mam rudzielca...............w avatarku :wink: :P . Quote
Recommended Posts