Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja używam grzebienia tzw obrotowego - który ma ruchome "nóżki" dzięki czemu nie ciągnie długich kłaków, tylko wyczesuje martwy włos. Po takim wyczesaniu mam szczotkę z włosia takiego mięciutkiego, nieelektryzującego i przyklepuję włosiny. U Loni stosuję jedynie tą drugą szczotę :)

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Co do wychodzenia - wiem, wiem, zawsze jest ryzyko, że nie wróci (moja ostatnia Fredzia właśnie zaginęła bez wieści), ale .... No właśnie, zawsze jest "ale. Żeby było jasne: nie mam nic przeciwko kotom, które zyją tylko w domu :wink: Dla mnie są po prostu dwie strony medalu 8) I oczywiście nie mówię tu o wychodzeniu w środku miasta, ale ogródek czy jakaś spokojna dzielnica :(
Teraz to w ogóle dramat byłby, bo mieszkam na parterze, więc taki kot na pewno by chciał się wybierać na zwiedzanie świata, a przecież go nie przywiążę :lol: W miejscu, gdzie mieszkam wychodzenie byłoby absolutnie wykluczone (dwie ruchliwe ulice). No nic, na razie i tak jest to niemożliwe z przyczyn życiowo-organizacyjnych, ale mysle, że przy pierwszej sposobności na pewno zaadoptuję jakiegoś koteczka.
A apropos czesania: Florek właśnie nienawidził tego z całego serca, bez względu na rodzaj szczotki :-? Zrenice od razu mu się powiększały, spojrzenie miał złe, zamiatał wściekle ogonem i usiłował zjeść szczotkę :lol:

Posted

Ja bym chciała, ale mi się siostra męża ze śubem na 12 wtranżoliła :evil: :evil: :evil: .
Tajdzi, a Ty o której byś szła???
chętnie się wymigam od imprezki rodzinnej :-? :roll: . tylko nie wiem co na to mój mąż :(

Posted

[quote name='Poświata']Ja bym chciała, ale mi się siostra męża ze śubem na 12 wtranżoliła :evil: :evil: :evil: .
Tajdzi, a Ty o której byś szła???
chętnie się wymigam od imprezki rodzinnej :-? :roll: . tylko nie wiem co na to mój mąż :(

a no doczytałam, że na 12 ślub :oops: (ślepota jestem)
to cie porywam :)
Jedziesz ze mną za karę że Loniowe urodziny przegapiłaś :evilbat: pamiętliwa bestia jestem :wink:
Ja bym pewnie na otwarcie poszła, żeby wyżebrać jakieś próbki ;) wiec koło 10-11...

Posted

Ja jeśli bym się wybierała to też rano, tłumów przynajmniej nie będzie.
Zaczynam intensywnie kombinować :hmmmm: :confused: .
Bo w niedzielę chcę iść na wystawę molosów na Kartezjusza :P :P :P .

Posted

Poświata napisał(a):
Ja jeśli bym się wybierała to też rano, tłumów przynajmniej nie będzie.
Zaczynam intensywnie kombinować :hmmmm: :confused: .
Bo w niedzielę chcę iść na wystawę molosów na Kartezjusza :P :P :P .

Masz mojego phona?
Ja twój zapodziałam :oops:

Posted

[quote name='Poświata']Mam komórke w komórce zapisaną, chyba żeby coS się zmieniło, o czym nie wiem?
A to moja 606-721-554 i więcej nie podziewaj :P

Gites :) to już mi nie uciekniesz :) w sobotę cie i dzieciaki porywam. Będziemy wspólnie molestować o próbki karm :wink:

Posted

[quote name='sabina1']Wystawa psów jest w niedzielę, 10.09, a moze ja sie mylę ?
Warszawska krajowa wystawa psów jest w sobotę 10.09, natomiast 11.09. w niedzielę jest wystawa molosów.
Obie zresztą w tym samym miejscu na Kartezjusza.

Posted

Oszalałam, zwariowałam..........:crazyeye:
Biorę na przechowanie trójkę osmiotygodniowych kociąt :o :lol:.
Wojtecki się zgodził, ale nie za długo :-? .
Dwie bure dziewczynki i czarno-biały chłopczyk SZUKAJĄ DOMÓW!!!!!!!!!
POMÓŻCIE' bo za paręnaście dni JA bedę szukała domku dla siebie :roll: :lol: .

Kociaki dojadą wieczorkiem, postaram się od razu wrzucić ich zdjęcia.

Posted

Wow, Poświata, ale się będzie działo. 5 kotów, w tym trzy rozrabiające maluchy, oj wesoło będzie :) Trzymam kciuki, żeby szybko znalazły nowe domki.

Perta ale Twój kocur ma wyniosłe spojrzenie :)

Posted

pisałam kiedyś o mojej siostrze,która przygarnęła chorego na "koci katar" Cynamona...w poniedziałek Cynamon wypadł z okna...a że ma dopiero 4 miesiące to upadek był dla niego bardzo tragiczny :cry: czekaliśmy 24 godz. czy przeżyje i narazie mały żyje,siostra pojechała z nim do weta od razu jak tylko go zebrała z ulicy,nawet do domu nie wracał tylko do sąsiada i autem do dąbrowy do weta... :cry: mały krwawił z mordki i nosa...dostał kilka zastrzyków,wenflon w łapie,kroplówki...ma podniebienie pęknięte-czeka go operacja jak się wyliże troszkę z tego.. :cry: ,wczoraj też siostra z nim była u weta--kolejna kroplówka i zastrzyki,jest opuchnięty i wygląda nie za dobrze... :cry: ale trzymam kciuki za Cynamonka--musi być z nim dobrze,siostra w domu w obawie własnie żeby nie wypadł otwierała tylko od góry okno,bo bała się o niego,a w ten dzień otwarła sobie okno w kuchni i poszła do pokoju :cry: :cry: jest załamana tym i płacze ciągle--a kiedyś nie mogła patrzeć nawet na koty...a teraz dużo by dała za Cynamona-zmienił wogóle jej życie..musi być oko.. :(
wet. powiedział,że jakby Cynamon był starszy to by sobie poradził z takim upadkiem,a u siostry pod blokiem jest jeszcze dodatkowo murek..on spadł pewnie na ten murek odbił się i prosto na ulice...przynajmniej wczoraj znalazłysmy tam ślady krwi jeszcze.. :(

Posted

Cynamonku, trzymaj sie koteczku.

[quote name='tajdzi']Poświata,
w razie gdyby brakło Ci rąk do głaskania, mogę zebrać oddział pomocnic ;)
Brawo kochana!!!
(może jedno małe zostanie? ;))
Dzięki, jakby co będę wołała o pomoc.
Nie zostanie, Wojtek juz zastrzegł sobie. Ale na pomoc się zgodził, może nie jedyną :P . Kiedyś może jeszcze komuś popmożemy, a to już coś.

Posted

[quote name='Poświata']Cynamonku, trzymaj sie koteczku.

[quote name='tajdzi']Poświata,
w razie gdyby brakło Ci rąk do głaskania, mogę zebrać oddział pomocnic ;)
Brawo kochana!!!
(może jedno małe zostanie? ;))
Dzięki, jakby co będę wołała o pomoc.
Nie zostanie, Wojtek juz zastrzegł sobie. Ale na pomoc się zgodził, może nie jedyną :P . Kiedyś może jeszcze komuś popmożemy, a to już coś.

Ucałuj go od nas :) Masz cudowną rodzinę :) :buzi: