Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tajdzi'][quote name='aga1215'][quote name='Poświata'][quote name='aga1215'][quote name='Poświata']http://img328.imageshack.us/img328/9507/balko2fk.jpg
zakocony :o :o :o :wink: :multi: :multi: :multi:
Na amen :P :angel: :P :angel: :P
sukces pedagogiczny :klacz: :wink: :lol: :lol: :lol:

czyli rudasek w drodze??? :D

:lol: :lol: :lol: no chyba nie aż taki sukces :oops: .
Narazie wystarczy, że Wojteckiemu dwa kocury "po głowie chodzą :roflt: ".

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

niedawno wróciliśmy z małej eskapady a tu w łazience lokatorka :evilbat:
Feluś złowił i przyniósł do domu (je się w kuchni przecież :evilbat: ) myszkę :evilbat:
ale mu zwiała :hmmmm: :oops: i wlazła za pralkę w łazience :evilbat:
zgadnijcie co robi Wektor???
nawet odmówił pójścia na spacer :lol:

Posted

te male seal poinciki są cudne.
Widziałam je w sobotę 8)
Piękne są :)
trochę dziczkowate, ale u Myszy z dziczek szybko przeobrażą się w cudowne nakolankowe maleństwa :)

Do adopcji są :)
komu, komu?

Posted

[quote name='alina71']A ten Irysek jest do adopcji? Zakochałam się normalnie w nim. :iloveyou:
Ale raczej nie mam szans na powiększenie rodzinki. :roll:
Pewnie że do adopcji, cudne są prawda???
[quote name='Patka']Poświata no coś Ty ??
Słowo daję, nie ściemniam. Małe dziczki złapane z chowu krzakowego :P .[quote name='tajdzi']te male seal poinciki są cudne.
Widziałam je w sobotę 8)
Piękne są :)
Do adopcji są :)
komu, komu?
No zazdroszczę, że je widziałaś.
Cud, miód i malina .
Długo to one nie będą czekały na domek. Kolejka się do nich ustawi :P .

Posted

[quote name='Poświata']No zazdroszczę, że je widziałaś.
Cud, miód i malina .
Długo to one nie będą czekały na domek. Kolejka się do nich ustawi :P .

no, Poświatka, kcesz?
Zarezerwować Ci?

Posted

Ale ze mnie ślepota, dopiero teraz zajarzyłam, że to dwa kociaczki cudne, parka. Ups.
My myślimy nad kocurkiem ale teraz to raczej niemożliwe chociaż serce do Iryska się rwie.

Posted

Kcieć to bym kciała - Iryska, ale kto mnie potem, bezdomną z trzema kotami przygarnie :( ???
Ale wiesz co??? Tobie do Marcelka by przypasowały.
Jak Ty weźmiesz jednego, to ja drugiego, co Ty na to???

Posted

tajdzi napisał(a):
...już ledwo się mieszczę ;)

Pamiętaj, że pozostaje jeszcze podłoga.
Czekając dzisiaj na powrót synka ze szkoły, położyłam się obok słodko drzemiącego w słonecznej plamie Barysia (na podłodze rzecz jasna) i oko mi się przymknęło :lol: . Obudziłam się trochę połamana, ale myślę że to kwestia przyzwyczajenia :wink: :P .

Posted

Poświata napisał(a):
tajdzi napisał(a):
...już ledwo się mieszczę ;)

Pamiętaj, że pozostaje jeszcze podłoga.
Czekając dzisiaj na powrót synka ze szkoły, położyłam się obok słodko drzemiącego w słonecznej plamie Barysia (na podłodze rzecz jasna) i oko mi się przymknęło :lol: . Obudziłam się trochę połamana, ale myślę że to kwestia przyzwyczajenia :wink: :P .

Podłoga powiadasz?
To chyba w końcu się zbiorę i dla własnej wygody kupię dywan ;)

Posted

Patka napisał(a):
nie kupuj 2 razy wiecej sprzątania kłaków z dywanu, a tak "rolują się" pod ścianami ... pisze z doswiadczenia :lol:

U nas najwięcej kłaków jest ... z drapaka :roll:
Moje futra notorycznie trykają się łapkami w hamaku, przez co ten traci wszelkie upierzenie (a jest puchaty dla frajdy kociej)
I tak latają jak na dzikim zachodzie u nas kłębki drapakowego futra :roll:

Dziewczyny, a wasze puchate dają się czesać?
Lonie to śmignę szczotką raz dwa, zanim się zorientuje, ale z Marcelem mam problem...
Grzebień uznaje za najfajniejszą zabawkę do gryzienie, a szczotkę po prostu wynosi z pokoju w zębach :o muszę go jedną ręką zabawiać myszką, drugą go czesać... przydała by mi się jeszcze trzecia do odwracania go na różne boki. Kończy się przeważnie tak, że jeden bok ma wyczesamy, trochę ogon, a brzucho i drugi bok są hmmm jakby to ładnie nazwać... mój TZ mówi o tym stanie "wygląda jakby wstał i się nieogolił"

Posted

tajdzi napisał(a):
Patka napisał(a):
nie kupuj 2 razy wiecej sprzątania kłaków z dywanu, a tak "rolują się" pod ścianami ... pisze z doswiadczenia :lol:

Jak nie masz dywanu, to nie kupuj. Do spania kup sobie karimatę i spiworek :wink: , rano wstaniesz zwiniesz w rulon i już masz "łóżeczko" zasłane :wink: :P .
Ja dywany miałam przed kotami, to już likwidować nie będę.
Tym bardziej że u mnie po podłodze walają się też dzieci, niech im w doopska cieplej będzie.
Ale faktycznie kłaków jest od groma i to Dymkowych, a to dlatego że....
tajdzi napisał(a):
Dziewczyny, a wasze puchate dają się czesać?

........nie daje się czesać.
Mam tak jak Ty z Lonią, co zahaczę w powietrzu to wyczeszę, o trzymaniu nie ma mowy, bo potrafi zębami łapać, a to szczotkę, a to grzebień, a to rękę :evil: . Na szczęście jako dobrze wychowany kotecek nie gryzie :D , tylko pokazuje jak bardzo mu się to nie podoba :evil:.
Za to Baryś, hmmmmmmmm to zupełnie inna bajka.
Ten jak się rozciągnie na całą swoją długość, przymknie oczy i zacznie mruczeć, to moge go tak czesać dobre pół godziny (tyle to mi ręce nie wytrzymały :wink: :P ).
I pod paszkami (mrrrrrr), i pod bródką (mrauu), i boczki, i brzuszek (tu chyba lubi najbardziej), i portki, i ogon, i co tam jeszcze kot ma... Sama go sobie obracam na wszystkie strony. Normalnie cudo nie kot, ale to dlatego że on taki pieszczoch jest :P :P :P .

Posted

Waler jak ma dobry dzien uwielbia czesanie, a jak zabawowy to też gryzie grzebien i drewnianą część szczotki, pozwalam mu chwilę pogryść, a potem uspakajma i wracamy do czesania. Luna "znosi" czesanie ponieważ jest uwarunkowana na jedzenie wie, że "po" dostanie coś dobrego :) nie lubiła pielęgnacji, ale powolutku przy jedzonku (kurczaczek podawnay przez pana) nauczyła sie ze trzeba odcierpieć, a na głowce i pod bródką może być to nawet przyjemne :D Walery na kolanach gdy jest zmruczany :) da sobie zrobić wszystko, ale trzeba moim zdaniem regularnie kilka razy dziennie po parę minut przyzwczajać i z wiekiem robi sie coraz lepiej - jak był w wieku Waszych szkarbaów też niewiele czesania wytrzymywał :evilbat: i robilismy na raty, ale opłaca się :)

Posted

No Lonia to w przelocie... Czasem tylko posiedzi i popatrzy się, co ta jej pani kombinuje
ale Marcel :evilbat: :evilbat: mały diabeł się nie daje
chodzi rozczochrany ;)

Posted

ależ ja wam zazdroszczę tych koteczków :( Uwielbiam koty Wswoim zyicu miałam trzy, teraz nie mam. Moje koty zawsze mogły wychodzić na zewnatrz, teraz nie mam warunków ku temu. Nawet nie mam balkonu :( Wiem, że kot, który zyje tylko w mieszkaniu i nie zna innego zycia (czytaj świata zewnetrznego) jest na swój sposób szczęśliwy, ale ja tak nie mogę :cry:

A to mój drugi kot Florek (jedyne zdjęcie , jakie mam w komputerze) z mojej śp psem Kubusiem (Florek też juz za tęczowym mostem)

Posted

A ja osobiście bym chyba nie wytrzymała tej nerwowej atmosfery - WRÓCI NIE WRÓCI :roll: :roll: :roll: . Przeciętna dożywania kotów wychodzących to 7-8 lat, a tych domowych 12-15 i więcej...... Jednak jestem za tym żeby koty siedziały w domu.
A z Florka i Kubusia była niezła parka przystojniaczków :P :P :P .
Maga do niczego nie namawiam....., ale skoro tak lubisz koty........, to może przemyślisz sprawę. Tyle bidulek czeka na domki, ot choćby Jeżynka w moim avatarze :lol:

TAKA BYŁAM MALUTKA.....

...A TERAZ JUŻ DUŻA PANNA ZE MNIE :P

Posted

Boziu jak jezynka urosła :o przesliczna panienka !!!! ja tez ciągle bym się bała - samochód, wstrętni ludzie szczujacy psy, inne rewirowe koty ...
Maga 100 ale piękna miałaś parę - urocza fotka :D
co do sprzętu szczotka juz wysłuzona ale sprawna :)

Moim zdaniem niezbędne są "kuleczki" na końcach - okazalo się, że koty znajomych nie lubią być czesane, bo poprostu je to boli, czesanie bez kuleczek ostrymi szczotkami!!! a ta z "kuleczkami" jest rewela! i zwykły (fioletowy ;) ) grzebień z jednej strony gęstszy, a z drugiej rzadszy :)
pozdrawiam