Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Patka napisał(a):
Piękne fotki! umieją sie maluchy zareklamowac ;) ale powaznie ile byś nie znalazł domu zaraz sa nowe maluchy do wzięcia - czy kiedyś to sie zmieni :-?

Podstawowym warunkiem naszych adopcji jest sterylizacja
coraz lepiej to wygląda
ludzie juz się tak nie buntują
może to się niedługo zmieni!
OBY!

Komu maluszka, komu!
:)

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tajdzi'][quote name='Patka']Piękne fotki! umieją sie maluchy zareklamowac ;) ale powaznie ile byś nie znalazł domu zaraz sa nowe maluchy do wzięcia - czy kiedyś to sie zmieni :-?

Podstawowym warunkiem naszych adopcji jest sterylizacja
coraz lepiej to wygląda
ludzie juz się tak nie buntują
może to się niedługo zmieni!
OBY!

Komu maluszka, komu!
:)

zgadza się, na mojej prowincji też coraz więcej ludzi sterylizuje - tak sami z siebie, bez specjalnego tłumaczenia :P
no to troszkę moich środkowoeuropejczyków :wink:
Feluś najbardziej lubi siedzieć w otwartym oknie

a tu Mańka "na metry" - wygrzewa się na tarasie w lipcowym słońcu

Posted

Ja właśnie prowadzę długie rozmowy o sterylizacji z moim znajomym, który dostał małą kotkę na imieniny i na szczęście została u niego.
Wypytuję co jakiś czas o żywienie i szczepienia ale jak mi wczoraj powiedział, że chyba ją raz dopuści to myślałam, że go uduszę.
Zrobiłam mu taki wykład o setkach kociaków w schroniskach, o tym, że koty nie ludzie nie mają instynktu macierzyńskiego itd itd.
Będę go męczyć o tą sterylkę. :evil: Co za pomysł.

Posted

alina71 napisał(a):
Ja właśnie prowadzę długie rozmowy o sterylizacji z moim znajomym, który dostał małą kotkę na imieniny i na szczęście została u niego.
Wypytuję co jakiś czas o żywienie i szczepienia ale jak mi wczoraj powiedział, że chyba ją raz dopuści to myślałam, że go uduszę.
Zrobiłam mu taki wykład o setkach kociaków w schroniskach, o tym, że koty nie ludzie nie mają instynktu macierzyńskiego itd itd.
Będę go męczyć o tą sterylkę. :evil: Co za pomysł.

Alina - niestety niektórzy są niereformowalni :-?
znam babkę po biologii, która z tej samej przyczyny swoją suczkę (też zresztą z "dzikiej hodowli") "raz dpuściła"..... :evilbat:
udało jej sie rozdać wszystkie szczeniaki, chyba z 8 ich było, ale długo to trwało...
dobrze, że choć powoli to jednak poprawa jest zauważalna :P

Posted

Wiesz Aga co mnie wkurzylo bo kilka tygodni temu zamieszczałam tutaj na forum zdjęcie tej kotki bo znajomy najpierw ją nam chciał oddać a potem kazał szukać domu. On często wyjeżdza a jego rodzice mają kilka psów jest to więc spory problem. Koniec końców zostawia kotkę u siebie.
I tu nagle wyskakuje z jej rozmnażaniem. Ręce opadają.
Powiedziałam mu, że jak chce małe kociątka to mu pełną klatkę przywiozę ze schroniska.

Posted

[quote name='alina71']Wiesz Aga co mnie wkurzylo bo kilka tygodni temu zamieszczałam tutaj na forum zdjęcie tej kotki bo znajomy najpierw ją nam chciał oddać a potem kazał szukać domu. On często wyjeżdza a jego rodzice mają kilka psów jest to więc spory problem. Koniec końców zostawia kotkę u siebie.
I tu nagle wyskakuje z jej rozmnażaniem. Ręce opadają.
Powiedziałam mu, że jak chce małe kociątka to mu pełną klatkę przywiozę ze schroniska.
wytknij mu niekonsekwencję, faceci tego nie lubią, może pomoże?

Posted

[quote name='malawaszka'][quote name='tajdzi']
dziewczynka

aaaaa mnie tądziewczynkę w masce podrzućcie w kartoniku pod drzwi - trochę umorusaną :wink:

ojjj, uważaj, bo tak zrobię :evilbat: :D

Posted

Uprzejmie informuję, że dziś przyszli nowi pańciowie Clio, bo tak ma na imię koteczka :) zarezerwowałam też 2 inne kotki. Został mi jeden...dymny...śliczny koteczek :)

Posted

malawaszka napisał(a):
:angel: ale piękne - a to jak Lonia wylizuje Marcelkowi uszko :laola: mmmiodzioooo :angel: :P

super, że z kociakami dobrze idzie - a Ty je masz w domu u siebie??? :angel:

maluszki mieszkają u mojej koleżanki, 4 piętra nede mną :)
Przez weekend sprawuję nad nimi ścisłą opiekę, bo pańciowie na wyjazd się wybrali, a poza tym jestem tylko ciotka dochodząca na głaskanka :)

Posted

Lonia, która do tej pory spała prawie na stojąco (nie wliczajac oczywiście spania w naszym łóżku)...zaczęła sypiać w ten sposób :o

Przykładem był chyba Marcel, który rozlewa się jak pijaczek za każdym razem jak sobie odpoczywa ;)