Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

tajdzi napisał(a):
Jak Baryłka?
A wiecie co?
TZ wyprowadził nas do innego pokoju :roll: Wziął łóżko pod pachę i zaniósł :lol: A koty i tak polazły za nami ;)

Nie za nim, tylko za łóżkiem :wink: .
A Baryłka dziękuję dobrze. Pół nocy nie spałam, bo mi sie co chwila z abażurem pchał, albo pukał nim, więc półśnięta go miziałam.
Ale za to spałam do 10:30 i właśnie zjadam śniadanie :lol: .
Łazi cały czas za mną i uwala się prosto pod nogi, a to w kuchni, a to w łazience, trzeba patrzeć w dół żeby go nie nadepnąć :roll: :P

Posted

Poświata napisał(a):
tajdzi napisał(a):
Jak Baryłka?
A wiecie co?
TZ wyprowadził nas do innego pokoju :roll: Wziął łóżko pod pachę i zaniósł :lol: A koty i tak polazły za nami ;)

Nie za nim, tylko za łóżkiem :wink: .
A Baryłka dziękuję dobrze. Pół nocy nie spałam, bo mi sie co chwila z abażurem pchał, albo pukał nim, więc półśnięta go miziałam.
Ale za to spałam do 10:30 i właśnie zjadam śniadanie :lol: .
Łazi cały czas za mną i uwala się prosto pod nogi, a to w kuchni, a to w łazience, trzeba patrzeć w dół żeby go nie nadepnąć :roll: :P

A to ja mam tak na codzień :)
Marcel zwłaszcza - lubi udawać dywan. Rozpłaszcza się i leży :)
A jak jest głodny, to rozpłaszcza sie pod lodówką i drze jape "mii mii mii", za chwilę dochodzi Lonia i "mraau, mrau". A ja tylko sobie kanapkę robiłam ;)

Posted

To zobaczysz co będzie dalej :P . Jeśli coś robię w kuchnia, albo ja albo TZ, to Dymek natychmiast wspina się po nogawkach żeby zajrzeć co robimy :P . Baryś jest już taki duże że wspina się o szafkę i łapą sprawdza co jest na blacie. A potem obaj lecą na półeczkę (dobry punkt widokowy) i z góry koordynują wszelkie kuchenne prace :roll: .

Posted

A Dymcio skazał się dobrowolnie na wygnanie :(

Wczoraj po powrocie Barysia unikał go, po mieszkaniu chodził przyczajony, nie podobały mu sie te obce zapachy.
Był w pobliżu, ale nie za blisko.
Raz podszedł powąchać śpiącego na moich kolanach Ryśka i odszedł zdegustowany.
I tak mu zostało do dziś.
Zaszył się gdzieś i udaje obojętność.

Posted

Beatko mówiłas na wujcia Walera a Dymek niezłego brzuchola se uhodwał :wink: i nie mów że to sierść ja równiez urzywam tej wymówki :wink:
Bida Baryś całusy od naszej rodzinki :D
Walery kocha kuchnie i także obserwuje wszystko drąc sie najczęsciej w niebogłosy a płuca ma iście olbrzymie Luna ogranicza sie do pomruków :D

Posted

Patka napisał(a):
Beatko mówiłas na wujcia Walera a Dymek niezłego brzuchola se uhodwał :wink: i nie mów że to sierść ja równiez urzywam tej wymówki :wink:

Ale co ciekawe, to on waży raptem 5 kilo, to skąd ten brzuchol?
Ja nie wiem czy taka figura nie jest urodą rasy. Baruś wygląda zupełnie inaczej niż Dymcio w jego wieku :hmmmm: .
Patka napisał(a):
Bida Baryś całusy od naszej rodzinki :D
Walery kocha kuchnie i także obserwuje wszystko drąc sie najczęsciej w niebogłosy a płuca ma iście olbrzymie Luna ogranicza sie do pomruków :D

Bo Luna, jak każda kobietka jest na ciągłej diecie :roll: , więc nie wypada tak jawnie drzeć się o żarcie :wink: .

Posted

Beatka jestes niemożliwa :lol:
To chyba jest prawda z tą urodą one sa bardzo masywne i całkiem inaczej zbudowane od więszości ras, ale mnie sie podoba taka budowa :D

Posted

Patka napisał(a):
Beatka jestes niemożliwa :lol:
To chyba jest prawda z tą urodą one sa bardzo masywne i całkiem inaczej zbudowane od więszości ras, ale mnie sie podoba taka budowa :D
A widzisz, mnie się też tak wydawało, syberyjczyki takie grubo ciosane są :wink: :P .

aga1215 napisał(a):
to Baryś już gotowy do wakacyjnego wyjazdu :P :laola:
Podobno niedługo wakacje się zaczną :angel:

Jak dla mnie to już jutro. Idę uroczyście zakończyć rok szkolny Konrada i od poniedziałku zaczynam pranie, prasowanie i pakowanie. A 2 VII zabieram potforki i wybywam na dwa miesiące z chałupy. Aga u Ciebie będę już od 1 VIII :angel: :angel: :angel: . Rób mi kochana do tego czasu streszczenia z Dogomanii :lol: , bo ja się potem wogóle w niczym nie połapię :roll: :(

Posted

Poświata napisał(a):
A 2 VII zabieram potforki i wybywam na dwa miesiące z chałupy.

Mam nadzieję Poświatko, że zanim nas osierocisz, pożegnasz nas, jakos tak specjalnie uroczyscie :P .

Posted

A na dowód, że obie z Patką nie mamy zapasionych kotecków, gdyby ktoś wątpił :evil: , takie na chybcika zdjęcia SIBów.
Ot tak dla porównania :lol: :
11sto miesięczny......(to tak jak Dymcio)

......i półroczny

Posted

sabina1 napisał(a):
Poświata napisał(a):
A 2 VII zabieram potforki i wybywam na dwa miesiące z chałupy.

Mam nadzieję Poświatko, że zanim nas osierocisz, pożegnasz nas, jakos tak specjalnie uroczyscie :P .

A masz jakieś specjalne życzenia :P ??? Czy uroczyście = osobiście :D ?

Posted

[quote name='sabina1']Osobiście? - ach gdzieżbym śmiała :lol: Po prostu widze, że opuszczasz nas na tak długo i chyba zatęsknimy się na śmierć :evilbat: Mozna to tak?
hi, hi, jak znam życie i Konrada to zaraz namierzy kawiarenki :wink: :oops:
nie będzie tak źle

Posted

[quote name='aga1215']hi, hi, jak znam życie i Konrada to zaraz namierzy kawiarenki :wink: :oops: nie będzie tak źle
No, dobrze że dziecko tego nie czyta :nono: , bo by jeszcze wziął to na poważnie :evil: .
[quote name='aga1215'][quote name='Patka']No ja mam taka nadzieję :D
no a w sierpniu to prócz kawiarenkowego będzie przeca mieć jeszcze w rezerwie koleżankowy net :P
Pewnie gościnnie wpadnę sprawdzić czy jesteście grzeczne , a Ty Aguś kochana pisz streszczenie, bo inaczej zamiast u Elki to u Ciebie na tydzień się zamelduję :wink: :P .

Posted

[quote name='Poświata'][quote name='aga1215']hi, hi, jak znam życie i Konrada to zaraz namierzy kawiarenki :wink: :oops: nie będzie tak źle
No, dobrze że dziecko tego nie czyta :nono: , bo by jeszcze wziął to na poważnie :evil: .
[quote name='aga1215'][quote name='Patka']No ja mam taka nadzieję :D
no a w sierpniu to prócz kawiarenkowego będzie przeca mieć jeszcze w rezerwie koleżankowy net :P
Pewnie gościnnie wpadnę sprawdzić czy jesteście grzeczne , a Ty Aguś kochana pisz streszczenie, bo inaczej zamiast u Elki to u Ciebie na tydzień się zamelduję :wink: :P .
nie piszę, nie piszę, nie piszę :angel: tylko Barysia nie zapomnij :wink: :lol: :lol: :lol: