aga1215 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 [quote name='Poświata']:D A teraz trochę z innej beczki :P :P :P fajne :P to chyba album się przydał? :P Quote
Poświata Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Adda cóż tak oszczędnie :o ??? Nie rozpieszczasz nas fotkami :( . Quote
adda Posted June 10, 2005 Author Posted June 10, 2005 [quote name='Poświata']Adda cóż tak oszczędnie :o ??? Nie rozpieszczasz nas fotkami :( . Zostawiam miejsce dla Ciebie :lol: :lol: :lol: Dzisiaj dopiero zauważyłam, jak z Trusia się włos sypie :o Quote
alina71 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 [quote name='tajdzi']PILNE.Kochani Mamy 3 kociaki, które szukają chociażby domków zastępczych. W sobotę jeśli ich nie odbierzemy - uśpi je ich właściciel Kociaki - młodziutkie - 2 miesięczne - kuwetkowe, jedzą same. Potrzebują kogoś, kto przetrzyma je choć trochę Bardzo, bardzo pilna sprawa!!!! Ja bym pomogła i wzięła maluchy na jakiś czas ale ja na końcu świata mieszkam. Szkoda. Quote
Poświata Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 [quote name='adda'][quote name='Poświata']Adda cóż tak oszczędnie :o ??? Nie rozpieszczasz nas fotkami :( . Zostawiam miejsce dla Ciebie :lol: :lol: :lol: Dzisiaj dopiero zauważyłam, jak z Trusia się włos sypie :o Mnie i moich chłopaków tu za dużo i za często, aż do z(a)nudzenia :roll: . Nie kłóć się i daj jeszcze fotki Trusia :lol: . Quote
adda Posted June 10, 2005 Author Posted June 10, 2005 [quote name='Poświata']Mnie i moich chłopaków tu za dużo i za często, aż do z(a)nudzenia :roll: . Kto się nudzi :o Nie kłóć się i daj jeszcze fotki Trusia :lol: . A jak zrobię fotkę Trusia, jak leci do domu z jaszczurką w pysku, to wytrzymasz??? Quote
adda Posted June 10, 2005 Author Posted June 10, 2005 Poświata napisał(a)::ylsuper: wytrzymam!!! :o Jak Siesia dzisiaj leciała to tej jaszczurce jeszcze się nogi ruszały :evilbat: Quote
asher Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Adda, sprawdź czy te zwierzątka aby nei pod ochroną :lol: Albo lepiej nie sprawdzaj 8) Quote
adda Posted June 10, 2005 Author Posted June 10, 2005 Tyle tutaj tego towaru jest, że nie może być pod ochroną :D I niby jak mam to zrobić? Szanowna pani jaszczurko, czy pani jest pod ochroną? Jeśli tak, to pod czyją? Quote
Poświata Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 adda napisał(a):Poświata napisał(a)::ylsuper: wytrzymam!!! :o Jak Siesia dzisiaj leciała to tej jaszczurce jeszcze się nogi ruszały :evilbat:Na zdjęciu nie widać, że się nogi jeszcze ruszają. No chyba że animacje wstawisz :roll: :P . Quote
adda Posted June 10, 2005 Author Posted June 10, 2005 Poświata napisał(a):Na zdjęciu nie widać, że się nogi jeszcze ruszają. No chyba że animacje wstawisz :roll: :P . Ja ledwo co zdjęcia wstawiam, a Ty animacji wymagasz :o :lol: Quote
Poświata Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 adda napisał(a):Poświata napisał(a):Na zdjęciu nie widać, że się nogi jeszcze ruszają. No chyba że animacje wstawisz :roll: :P . Ja ledwo co zdjęcia wstawiam, a Ty animacji wymagasz :o :lol: Ze względu na te ruszające się nogi, właśnie że NIE wymagam :D . Quote
asher Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 adda napisał(a):Tyle tutaj tego towaru jest, że nie może być pod ochroną :D I niby jak mam to zrobić? Szanowna pani jaszczurko, czy pani jest pod ochroną? Jeśli tak, to pod czyją? Spytac zawsze można :D A nuż... :lol: Ale jak nic nie odpowie, to zawsze możesz w jakimś atlasie zwierząt sprawdzić 8) Quote
adda Posted June 10, 2005 Author Posted June 10, 2005 asher napisał(a): Ale jak nic nie odpowie, to zawsze możesz w jakimś atlasie zwierząt sprawdzić 8) Ni mom :roll: Quote
alina71 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Adda Trusiu się pięknie prezentuje jak model. :) Ja te z głodna fotek. :) Beata nic się nie nudzi, bardzo lubię twoich przystojniaków. I Walerego lubię. I wszystkie koty. :) Kto by pomyślał rok temu, że tak mnie weźnie na koty. :) A ja mam znowu problem z Nesią. Bo to chyba ona ma znów krew w kale. :( Martwi mnie to. Za nic w świecie nie chce jeść tej suchej karmy od weta. Staram się dawać jej lepsze jedzenei, kurczaczek, indyczek. Nie wiem czy iść znowu do lecznicy. Co zmienić. Quote
Sabina1 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Alinko71, czy możesz napisać parę słów o charakterze Twojej brytyjki? To jedna z moich najulubieńszych ras, ale zawsze tylko podziwiam na wystawach,a nigdy nie miałam bezpośredniego kontaktu z kotem tej rasy. Quote
alina71 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Sabina o brytkach to ja sama dużo się dowiedziałam tutaj. Moja Aylin jest dość specyficzna. Miesiące trwa jej oswajanie, łagodzenie strachu przed każdym pukaniem do drzwi, przed obcymi. Na tamtym forum dowiedziałam się, że to wina dużej ilości kotów w hodowli, że walka o miejsce, jest tam mój wątek. Generalnie brytyjczyki to spokojne towarzyskie koty. Mają świetne futerko, taki fajne grube pysie i krótkie łapki. Aylin ucieka przed obcymi, przed dzwonkiem, pukaniem do drzwi i większym hałasem. Tygodniami szukaliśmy jej w regałach żeby ją nakarmić. Tygodniami oswajaliśmy ale wciąż zdarza się, że się chowa ucieka. Dlatego czasami napada nas myśl o 3 kocie żeby jej pomóc. Może kiedyś. Dziś jest zdecydowanie lepiej chodź na kolanka nie przychodzi to do łóżka wieczorem przybiega na chrupki i jogurt. Całe wieczory szaleje z Nesią w dużym pokoju. :) Właśnie teraz biegają po ławie. ;) Quote
Sabina1 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Dziękuję Ci bardzo, zwłaszcza za linka do brytyjczyków. Twój wątek przeczytałam także. Wiesz, dla mnie jest wszystko jasne. Tago kotka prawdopodobnie dopiero Ty pierwsza wzięłaś na ręce. Są niestety takie hodowle psów i kotów. Ale będzie dobrze. Mnie się trafiła stara, dzika kocica, okropnie niesympatyczna, wyciągnięta z worka, a po roku, nie ten kot: gada, przymilna, chodzi za mną krok w krok. To co dopiero taki maluszek, napewno będzie jeszcze z niej pieszczoch. Zwłaszcza, że ma takich kochających Państwa i drugą miłą koteczkę do towarzystwa. Quote
szaraduszka Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 Gryzoń na czereśni (owoców nie będzie :cry: bo były przymrozki) A co do jaszczurek... WSZYSTKIE GADY W POLSCE SĄ POD OCHRONĄ! A teraz DOBRANOC 8) Quote
Sabina1 Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 Moja Unia jast prawie idntyczna, jak "gryzoń na czereśni" I też tak czasem siedzi z otwartym pyszczkiem . Nigdy nie wiedziałam dzlaczego . Może i lepiej, bo ona poluje, tak ? Alinko 71 - chyba dzięki Tobie znalazłam kota swojego życia. Zawsze wiedziałam, że to będzie brytyjczyk, ale teraz wiem, że brytyjczyk długowłosy. Są cudne, jak maine coony i nevy. ale mają spokojniejszy charakter . Nie wiedziałam, jak to połączyć i popatrz podałaś mi linka a jak się wgryzłam, to.... Oficjalna informacja jest przecież, że nie ma w Polsce Bri długowłosych.. Quote
Recommended Posts