Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem w zasadzie Marysia, ale Miśka bardzo ładnie, zwłaszcza, że też tak często do suki mówię :D
Wracając do kotków, 6 kg to rzeczywiście nie jest takie wielkie ho ho. Ja się ciągle spodziewam po Barysiu tych 16-stu. Doczekam się, bo on ma dopiero pół roczku. Wtedy dopiero sobie skoczy na Pańcię :lol:

Posted

No, i wtedy bedę mogła robić raban, bo to będzie połowa Asherowej Sabiny :angel: .
Miśka, a wiesz że możesz się doczekać dopiero za trzy lata?
Bo MCO długo rosną i dojrzewają.

ps. a Miśka wzięłą się od Michelle Pfeiffer, na którą tak pieszczotliwie mówimy z siostrą :lol:

Posted

Poświata napisał(a):
ps. a Miśka wzięłą się od Michelle Pfeiffer, na którą tak pieszczotliwie mówimy z siostrą :lol:
Jak sobie z nią lunch jecie :lol:

Posted

adda napisał(a):
Poświata napisał(a):

No, albo jak na zakupach na siebie wpadniemy :P .

Posted

Poświata napisał(a):
adda napisał(a):
Poświata napisał(a):

a u fryzjera sie nie spotykacie :o :wink: :P :lol: :lol: :lol:

Posted

Tajdzi Poświatka zdjęcia :angel: super :angel: :angel: :angel:

Zgubiłam się trochę :roll: i nie wiem w jakiej sprawie był ten wywiad z robakożercą ale bardzo ciekawe to było. Tylko dziwny taki twierdzi, że chrabąszcze majowe są rzadkością :o u mnie stanowczo jest nadmiar :evilbat:

Rudzielca Wam wkleję 8)

Posted

[quote name='aga1215'][quote name='Poświata'][quote name='adda'][quote name='Poświata']ps. a Miśka wzięłą się od Michelle Pfeiffer, na którą tak pieszczotliwie mówimy z siostrą :lol: Jak sobie z nią lunch jecie :lol:
a u fryzjera sie nie spotykacie :o :wink: :P :lol: :lol: :lol:
Raczej nie, bo każda z nas ma swojego stylistę fryzur :sweetCyb: , ale na spacerach z psami, to i owszem

Posted

Co Ty dajsze Barysiowi ze mu tak ogon urósł :o matko, ale on bedzie wielki - marne szanse Dymka :wink: Beatka zazdroszcze że oni sie tak kochają aż sie cieplutko robi bo u mnie każdy osobno kicuś Luna nie jest zbyt towarzyska taka jej uroda ...
szaraduszka rude jak zawsze piękne - a jak poza!

Posted

[quote name='szaraduszka']Rudzielca Wam wkleję 8)

Cudo :angel:
A słuchajcie, jedna dziewczyna ma rudzielca do adopcji, przygarnęła z ulicy, po wypadku :(

Posted

Patka napisał(a):
Co Ty dajsze Barysiowi ze mu tak ogon urósł :o matko,

DROŻDŻE :roflt: !
Jedna hodowczyni MCO przewiduje wagę BaRyśka jakieś 12 kg :evilbat: .
Skończył pół roku i waży 5,8 kg :P , a co bedzie dalej to zobaczymy.
A ogon mu się właśnie ofutrza :D .

Posted

sabina1 napisał(a):
Ludziom koty pozują do zdjęć, kochają się, obejmują łapkami, wyrastają na leśne rysie, a mnie jakoś nic z tych rzeczy :cry:
Sie w ogóle nie martw 8)

Posted

Beata no to dobrze przwiduję Dymek to będzie woreczek treninogwy dla tego kotozaura :evilbat: :wink:
Cudowni sa Twoi chłopcy a powiedz bedzie z Barka reproduktor czy ciach?

Posted

sabina1 napisał(a):
Ludziom koty pozują do zdjęć, kochają się, obejmują łapkami, wyrastają na leśne rysie, a mnie jakoś nic z tych rzeczy :cry:

nie tylko Tobie :evilbat:

Posted

12kg :o :o
To moje jakieś inne chyba bo siwa waży 2,5kg a czarna 3,5kg i mają 7 i 9 misięcy. A jedzą od rana do wieczora. :-?
Otwieram oczy o 6 a damy siedzą mi na nogach. Wstałam z łóżka a te zaraz biegiem do kuchni na blat a ja bach w prawo do łazienki.
Wiem wiem niedobra pańciabo wróciłam spać jeszcze.
Północ a te dalej po stole biegają.
A waga stoi w miejscu.
Dzisiaj miały gotowanego indyka.
Ale mi się chce trzeciego kota co by się do mnie kleił a nie latał po mieszkaniu. Ale finanse nie pozwalają.
Beata i Tajdzi przepiękne zdjęcia. :)

Posted

A ja myślałam, że kotki są bardziej kolankowe. A tu nic.
Chociaż jak jeszcze Nesia była sama to przychodzila często wieczorem poleżeć u mnie. A teraz wieczorem to roznoszą mi duży pokój.
A mogę mieć kocurka i dwie kotki? Będą się tolerowały?
Jeśli tak to zapewne kiedyś pomyślę o tym.
Dziś koleżanka z Wawy przysłała mi siatkę na balkon, taką białą miękką.
Ale dziś padało i TZ nie wykazał chęci montażu, chyba brak mu pomysłu.

Posted

alina71 napisał(a):
A ja myślałam, że kotki są bardziej kolankowe.
A mogę mieć kocurka i dwie kotki? Będą się tolerowały?

Kotki wcale nie są "kolankowe". Z moich trzech (do niedawna) kotek tylko jedna lubiła okupować moje kolana. Teraz nie robi tego żadna. Natomiast kocury (oba) ładują się (kto pierwszy ten lepszy) ledwo gdzieś usiądę. Towarzystwo w zasadzie się dogaduje. Nie ma problemów z kastratem, natomiast kocur "pełnowymiarowy" nie może się dogadać z jedną z kotek. Zwykle obchodzą się szerokim łukiem a jak dochodzi do spotkania to ona zwiewa (w domu na segment) a on daje jej spokój.

Posted

Ja też myślałam, że koteczki są bardziej nakolankowe...Lonie siłą trzeba przytulić i tylko drapiąc można ją jakieś 5-15 sekund na kolanach potrzymać.
Marcel za to uwala się na kolanach, nadstawia brzucho i mruczy. Dziś siedział tak jakieś 15 min na kolanach TZ, który wcinał śniadanie, aż TZ zrozpaczony ;) powiedział :"Marcel i co ja mam teraz zrobić?" a Marcel nadal sobie słodko siedział i mruczał ;)

Posted

Odpowiadam hurtem, mały elaboracik mi wyszedł, czytających uprasz się o cierpliwość :lol: :lol: :lol: .

[quote name='adda'][quote name='sabina1']Ludziom koty pozują do zdjęć, kochają się, obejmują łapkami, wyrastają na leśne rysie, a mnie jakoś nic z tych rzeczy :cry: Sie w ogóle nie martw 8)
Dokładnie, się wogóle nie martw. Dobranie kotów to loteria, mnie się akurat (tfu, tfu) udało :lol: . Fajne chłopaki są i już, a mogło przecież nie być tak różowo :-? .
[quote name='Patka']Beata no to dobrze przwiduję Dymek to będzie woreczek treninogwy dla tego kotozaura :evilbat: :wink:
Cudowni sa Twoi chłopcy a powiedz bedzie z Barka reproduktor czy ciach?
Dymek to już jast workiem treningowym :wink: , Baruś jest i większy i cięższy.
Ale zupełnie się tym nie zraża, szaleją tak że aż futro fruwa w powietrzu, on ma ciut większe "doświadczenie życiowe" :D .
Zrobię kiedyś zdjęcie dywanu po zabawie kotów :roll:, to zobaczycie Dymciowe kłaki wyrwane kępkami.
Baruś będzie ciach, jakoś nie mam odwagi mieć pełnowymiarowego kocura w domu. Byłam w hodowli gdzie jest kocur i mi się odechciało :help1: .

Adda maluszki prześliczne, ja na miau się napatrzę na takie oseski, pełno ich szuka dobrych domków :( .

[quote name='alina71']12kg :o :o
To moje jakieś inne chyba bo siwa waży 2,5kg a czarna 3,5kg i mają 7 i 9 misięcy. A jedzą od rana do wieczora. :-?
Beata i Tajdzi przepiękne zdjęcia. :)
A pewnie że inne :P . Po pierwsze dziewczynki, a one ważą mniej od chłopaków, po drugie inna rasa co też ma ogromne znaczenie. Maine coony są największymi kotami, więc nie dziwmy się wielkości Barusia. A co z niego wyrośnie zobaczymy za jakieś 3 lata :P . Choc powiem Ci, że na wystawach widziałam wielgachne brytyjczyki - to też nie są zupełnie maciupkie koteczki, siwa dorośnie, zobaczysz.

[quote name='alina71']A ja myślałam, że kotki są bardziej kolankowe. A tu nic.
....A mogę mieć kocurka i dwie kotki? Będą się tolerowały?
I to błąd, u kotów kocurki są większymi pieszczochami, dlatego ja mam dwóch facetów. Chociaż różnią się jak dzień i noc. Przy Barku Dymcio wcale nie jest pieszczochem :( . Jeśli towarzystqwo będzie wykastrowane to powinni ze sobą zgodnie żyć.

[quote name='alina71']Dziś koleżanka z Wawy przysłała mi siatkę na balkon, taką białą miękką.
Ale dziś padało i TZ nie wykazał chęci montażu, chyba brak mu pomysłu.
Wstaw zdjęcia swojego balkonu jak możesz, jestem świeżo po montażu siatki, to może coś podpowiem :P .

[quote name='tajdzi']Ja też myślałam, że koteczki są bardziej nakolankowe...Lonie siłą trzeba przytulić i tylko drapiąc można ją jakieś 5-15 sekund na kolanach potrzymać.
A widzisz, dobrze mówiłam żebyś nie nastawiała się na drugą babę :P , dobrze że to jednak Marcel.