Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo mi się podoba ten cykl o kocie żywiącym się psiakiem. Ale chyba ten kolor mu niezbyt smakował.

Troche poczytałam Twoich postów, to że masz kompletnego świra na punkcie swojego psa, aż bije po oczach. I mogę się założyć, że Twój basenij jest bardziej rozpuszczony niż mój kot!!!!!!!!!!!!!!!
Już pisałam gdzieś wcześniej, że ja w swojej miłości i do dzieci i do zwierzyńca nie jestem ani głucha (np. na argumenty innych), ani ślepa (mój wzrok sięga dalej niż do czubka własnego nosa). A propo - czy Ty masz dzieci???

Beatko mam 15-letniego synka.
Czy mam świra - nie. Na punkcie piesiaka też nie, chociaż jest naprawdę wspaniały. Basenji jest rozpuszczony, to fakt, ale większa w tym rola MKŻ niż moja.
To skoro nie lubisz kotów, dlaczego masz kotopodobną rasę, a nie np. ONa czy innego dobermana??? A czy widzisz sparwy normalnie , no cóż tu bym podyskutowała. Zakociały nie jesteś, ale jesteś zbasenjiały, co też nie pozwala widzieć ci spraw normalnie .

Wilków w mojej okolicy jest zbyt wiele a dobermany nie mieszczą się w M-3. A poza tym niezbyt mi się podobają.
A Basenji jest faktycznie pod wieloma cechami najlepszy do mieszkania.
Do zbasenjenia ( brawo za określeni - jest super) to jeszcze tego stadium nie osiągnąłem, ale dzięki wam kto wie!
A poza wszystkim, to lubię się z wami podrażnić.
Zdrówko :wink: :wink: :wink:

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Nio proszę:) ja ratuję dachowce a tu norweskie się trafiają :wink:
Poza półperską, wszystkie moje koty są ratowane... jeden zgarnięty z chodnika w pewien listopadowy wieczór - szare zapchlone maleństwo okazało się piękną trójkolorową kotką! (w krainie wiecznych łowów już niestety)
Rudzielca przyniosłam jako dziukusa ze stajni, rodzeństwo nie przeżyło:(
A 2 ostatnie nabytki to właśnie przy leśnej drodze zostały zgarnięte.

Dobrze, że kolejny kociamber znalazł domek:)

Basenji napisał:
"Ja po prostu nie jestem zakociały i widzę sprawy NORMALNIE.
A pozwalanie kotom na tyle to już :evilbat: "

Basenji rozumiem, że za kotami nie przepadasz... ale co widzisz dziwnego w tym, że śpią na kolanach!:) I zupełnie nie wiem jakie jest to Twoje NORMALNE widzenie.
Koty są doskonałymi odpromiennikami - tylko żywe a nie kocie skórki jak niektórym do dziś się wydaje :evil: i mogą doskonale poprawiać samopoczucie.
My nie pozwalamy na tyle... a konkretnie tyle oczekujemy!
Kot ma zupełnie inny charakter od psa, i trzeba się nauczyć nawiązywać z nim kontakt... dla niektórych to trudne...
moje koty łowią myszy (czasem chcą nas nawet dokarmiać) i odsypiają to w domciu. Świetnie jest gdy robią to mrucząc na kolanach:)
Ach i jeszcze jedno - zdarza mi się iść na spacer do lasu z kotem właśnie. Zdarza się z trzema:) Zdarza się z psami, kotami i kozami na dodatek:)
i nie masz pojęcia jakie to fantastyczne widzieć kota galopującego po lesie, wyskakującego z traw żeby Cię zobaczyć, nawołującego żebyś na niego poczekał... zaglądającego do koszyka z grzybami... polującego... odpoczywającego na mchu parę kroków od Ciebie...

Posted

a ja npije sie za Wasze zdroffko i prosze nie dyskutowac tylko foty wlepiac :drinking: :drinking: :drinking:

Beato Patko jak mam miec kotka kiedys ( w co watpie :( ) to musicie mi pomoc i wlepiac wlepiac wlepiac ;)

A bylo tak milo nie ladnie dzieciaki nie ladnie ;)

wlepiac foty preciorem ;) :D

Posted

haha ja już dziś oświadczyłam TZowi że kot MUSI być i koniec, a on na to, że oboje mamy alergię, że wszędzie sierść, że to, że tamto, blaa blaa blaaa stara śpiewka :evil: ale KOT i tak BęDZIE - znajdę kociaka zabiedzonego i co?? wyrzuci??? :evilbat: NIE :lol:

Posted

mówisz masz wersja letnia okryw włosowych :wink: i fajna zabawa pomagamy biedniej pani posprzatac w szafie ...

I pańcia kupiła sobie nowe buty trzeba się jakoś podzielic ...

Posted

Tylko troche więcej karmy pochłaniają :wink:
ale ogólnie ucza porzadku:
1.nie zostawiaj bizuterii w widocznych miejscach
2. nie zostawiaj kurczaczka do rozmrożenia na zlewie
3. nie zostawiaj brudnej kuwety
4. nie zostawiaj czarnych rzeczy(ubrań) na krzesłach i fotelach
5. sciel łozko
tak na poczatek :wink:
lekko się rozmazało :wink: kupuj jak najwięcej sprzetu RTV :wink:

Posted

coś Ty po tygodniu juz wszystko wiesz jak robic, a jak nie to Ci szybko przypomną :wink: naprawdę nic strasznego - i to cudowne uczucie jak czeka na mnie kiciuś w łożeczku i mruczu i łapkami mnie przytula rekompensuje wszystko :D
Powtarzam Kot to zero wad :D

Posted

jedyne comnie wkurza u kocic mojej siorki to to, że jak tylko sięenasypie świeżego żwirku do kuwetki to leeeecąąąąąą na złamanie karku i grzebią się w tym i rozsypują :lol: :lol: :lol: ale to łatwo można rozwiązać kupując kuwetkę z domkiem :lol:

Posted

Zdjęcia powiadacie...

Jedyne zdjęcie Tetka gdy był mały (dobrze, że wreszcie mam cyfrówkę)

i Tetek dziś

i zdjęcie mojej ukochanej kotki, która odeszła do krainy wiecznych łowów (kocia białaczka :cry: ) a ja odziedziczyłam po niej imię - nick
Szarada -> Sza, Szaradełko, Szaradziątko... Szaraduszka

Malawaszka jeśli masz skłonności alergiczne to ratuj tylko jasne koty, czarne mają znacznie więcej alergenów (naukowcy tak twierdzą więc wierzyć im trzeba:) lub też jakiegoś rasowca o króciutkiej sierści bez podszerstka - mniej kłaków na wszystkim mniejsze ryzyko alergii.

Posted

malawaszka napisał(a):
:o :o :o imię idelnie pasuje do tego Rysia :o :o :o żeby im tylko rysio-kot nie wyrósł z tego maleństwa bo te uszyska są niczego sobie :o

jesooo aż mnie ciary przeszły - jest niesamowity, ale niech spytają weta czy to nie jest przypadkiem taki dziki mix 8) i ta sierść :multi: boski

Miałam napisać dokłądnie to samo, niesamowiy kot :o :angel: :angel: :angel:

Ja was tak czytam i czytam i czytam i dojdzie do tego że zamiast wymarzonego psa sprawię sobie kota :lol:

Posted

Widzę, że u niektórych koty są pakowane warstwami :lol: do szafy. świetne foto. Też proszę o więcej fotek, może uda się wam kobiałki zmienić mój stosunek do kociarstwa.
Zdrówko

Posted

[quote name='szaraduszka']Malawaszka jeśli masz skłonności alergiczne to ratuj tylko jasne koty, czarne mają znacznie więcej alergenów (naukowcy tak twierdzą więc wierzyć im trzeba:) lub też jakiegoś rasowca o króciutkiej sierści bez podszerstka - mniej kłaków na wszystkim mniejsze ryzyko alergii.

noo też już o tym słyszałam, że czarne najbardziej uczulają :hmmmm: może i racja, ale kurna znowu ja się na czarno raczej ubieram i biały kot :o ale co tam, będzie to co się uratuje :lol: rasowce odpadają - chcę kociaka biedaka :wink: no! chyba że jakiegoś syjama trza będzie uratować :lol: :wink:

Posted

noo poczytam, ale ja i tak nie kupię kota 8) znajdę, a to raczej nie będzie rex :lol: :wink: noo i to jeszcze nie teraz, tylko po przeprowadzce do domu - tam będzie duuużo miejsca - koty będą wychodzić na dwór (nie mówiłam jeszcze że mają być dwa??) więc looz :wink:

Posted

malawazka niby syberyjczyki także nie uczulaja i fakt kolezanka uczulona na koty nawet może go poglaskać a jak luna sie tylko zbliza to juz ja wszystko swedzi :wink:
i do wychodzenia na spacery tez syberyjczki lepsze :D

Posted

malawaszka napisał(a):
noo poczytam, ale ja i tak nie kupię kota 8) znajdę, a to raczej nie będzie rex :lol:

No co Ty, leśny się znalazł to i rex się znajdzie :D Będę się rozglądała, jakby co to dla Ciebie będzie :lol: