Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Pozwoliłam sobie skopiować z Miau (mały reportaż Kaśki) :D

Konkurencja Mamuta

Ruda konkurencja

Puchata i wielka konkurencja

Pierwsza ocena Mamuta

Ocena Mamuta w BISie

Odbiór trofeum

I trzymajcie kciuki za dzisiaj ! :D

Posted

Brawa dla Mamuta :klacz: :klacz: :klacz: Widać, że rywalizacja była ostra a konkurenci też nie sroce spod ogona. Warto było się pomęczyć :D :D :D

Posted

Słuchajcie, nie myślałem, że kiedykolwiek to powiem, ale stało się... Zostałem dziś oficjalnie zakocony przez śliczną sukę, tfu, tj. kotkę Oliwię... :-? :D :lol:

Kotka rasy Rex Kornwalijski, jest.... świetna!!!
Mój problem polega na tym, że mam airedale terriera, a one nie żyją z kotami kompatybilnie... :-?

Posted

[quote name='Wojtek']Słuchajcie, nie myślałem, że kiedykolwiek to powiem, ale stało się... Zostałem dziś oficjalnie zakocony przez śliczną sukę, tfu, tj. kotkę Oliwię... :-? :D :lol:

Kotka rasy Rex Kornwalijski, jest.... świetna!!!
Mój problem polega na tym, że mam airedale terriera, a one nie żyją z kotami kompatybilnie... :-?
Wojtek - tylko cierpliwość pomoże - kota trzeba przez jakiś czas częściowo izolować. Pies musi spokojnie (nie na siłę) przyzwyczajać się, że ma nowego domownika :P
Po kilku tygodniach zobaczysz, że kot domowy jesy "pod ochroną" tylko inne dalej są "zwierzyną łowną" :P
pisz i fotografuj aklimatyzację koteczki i zakocenie psiaka :wink: :P

Posted

Wojtek napisał(a):
Słuchajcie, nie myślałem, że kiedykolwiek to powiem, ale stało się... Zostałem dziś oficjalnie zakocony przez śliczną sukę, tfu, tj. kotkę Oliwię... :-? :D :lol:

CUDOWNIE :P :P :P , a jak sie z tym czujesz???
Korniszonka jest prześliczna, one ponoć mają wspaniałe charaktery :P .
Powodzenia w zakoceniu psa i prosimy o zdjęcia :D !!!!

Posted

Łups, się niejednoznacznie wyraziłem... To kotka kumpla, ja "tylko" załapałem bakcyla i cały czas myśle, jakby tu pogodzic psa z kotem :D

Wojtek - tylko cierpliwość pomoże - kota trzeba przez jakiś czas częściowo izolować. Pies musi spokojnie (nie na siłę) przyzwyczajać się, że ma nowego domownika

Qrde sam nie wiem... Terrier to terrier... Pies na koty :-?

Posted

Wojtek no nareszcie :wink: I to jak pięknie zakocony no no! uroczą kocią damą :D
Proszę o ciąg dalszy sesji zdjęciowej :D
Lilith trzymam kciuki za zapoznawanie :D

Posted

Wojtek!
Gratuluję dokocenia!
A co do Kota i Foxa...Da sie pogodzić. Gringo (fox krótkowłosy) i Lonia to można powiedzieć przyjaciele :)
Marcela jeszcze nie widział ;)

Powodzenia
i więcej fotek (nie tylko kota ale i foxia :))

Posted

Oliwia w akcji... :o To nie fotomontaż :-? :lol:

Tajdzi, u mnie airedale i to suka 2 letnia, która właśnie odkrywa, że ganianie za kotkiem to świetna zabawa, wręcz ... obowiązek :-? :lol:

Posted

[quote name='Wojtek']Tajdzi, u mnie airedale i to suka 2 letnia, która właśnie odkrywa, że ganianie za kotkiem to świetna zabawa, wręcz ... obowiązek :-? :lol:
Wojtek - do nas Wektor przybył z utrwalonym nawykiem ganiania kotów, a jednak musiał zaakceptować koty domowe :P - obce nadal gania.
A Felek domowy chodzi z nami na spacery co jakiś czas podchodząc do Wektora i ocierając się o niego. Natomiast Wektor, gdy w czasie spaceru kot gdzieś "na manowce" skręci - siada i czeka na niego :P
A niechby kot czekał za oknem i nikt go do domu nie wpuszczał :evil: :wink: - pies robi awanturę :P i przy okazji niszczy okna :evilbat: - powodzenia w dokocaniu suni :P

Posted

Wojtek napisał(a):
Tajdzi, u mnie airedale i to suka 2 letnia, która właśnie odkrywa, że ganianie za kotkiem to świetna zabawa, wręcz ... obowiązek :-? :lol:

To nie pozwalaj suni ganiać kotów.
Mam nadzieję że w waszym stadzie Ty jesteś przywódcą nie ona.
Nauczy się że tego robić nie wolno, bądź konsekwentny i cierpliwy.
Ja mam sukę myśliwską, która jest szkolona na kursach myśliwskich, ale uczona od małego zwierzaków nie gania, no chyba że duże ptaki :P , bo na to miała pozwolenie.
U Agi Wektor trafił jak koty już były, a Ty jak chcesz mieć kota, to przygotuj do tego sunię odpowiednio wcześniej :P .

Posted

JAk byście jednak chcieli malutkie :roll:

Dziś rano zobaczyłam plamkę na futrze :) Mały cały czas się odbarwia :)

A to moje maluchy w niedzielnym słonku się wygrzewające

Posted

Poświata napisał(a):
To nie pozwalaj suni ganiać kotów.

Ciężko z tym będzie. Fu chodzi luzem na spacerach, ściganie kotka zdarza się sporadycznie i jest dla niej prawdziwą frajdą. Biegnie za kotem wiedzona instynktem, choć wiem, że gdyby nawet udało jej sie jakiegoś osaczyć, to tylko po to, żeby polizać. Taki z niej agresor :lol:

No ciekaw jestem, gdyby był kot, jak by wyglądało nasze mieszkanie po powrocie z pracy...

Posted

[quote name='tajdzi']a jak większe, to dopiero z domku :-?
Gdyż ponieważ przesłałam sobie same malutkie do pracy :roll:
To nastepnym razem ulituj sie nad ślepotą i daj większe , bo na takich to ja szczegółów nie widzę :wink: :P
zobacz jak ładnie proszę :lol:

Posted

[quote name='adda'][quote name='tajdzi']
A tutaj usiadł sobie jak drobna pijaczyna :D

On tak przeważnie siada :roll: Jakby nie miał kręgosłupa. Albo ciach nogi na głowę i śpimy
Najlepsza pozycja jest taka, żeby nie było wiadomo, czy to kot, czy stertka skarpetek :lol:

Posted

Tym razem ja przekopiuję z Miau nowe fotki Mamutowych wyczynów :P :
[quote name='ina']A taki był Misza wyluzowany przed sobotnim BISem

Tutaj w rękach sędziego

Misza BIS

Szczęśliwy zwycięzca, jego dumna mamusia i trofeum :wink:

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting