aga1215 Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Alinko - wszystko będzie dobrze :D Felek też spadł z tarasu, wprawdzie z I piętra ale miał wtedy 3 miesiące - nic mu nie było pisz jak koteczka się czuje :D Quote
alina71 Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Pojechaliśmy jednak. Oczywiście miałam obawy itd ale załatwiliśmy wszystko szybko i z powrotem do domu. Niestety nigdzie nie znaleźliśmy takiej siatki rybackiej. Wszędzie są takie zielone plastkowe metrowe. Wiemy co gdzie po ile. Gdy tylko przyjdzie wynagrodzenie mąż pojedzie sam kupi i będzie montował z sąsiadem. Szybko też zakupy spożywcze zrobiliśmy i prezent dla teściowej załatwiliśmy. Kitka przywitała nas w drzwiach, wyspała się i łazikuje. Nadal odsuwa się gdy chcemy ją pogłaskać. Zjadła troszkę serka i saszetki royala. Chodzimy spać około 1-2 więc będziemy ją obserwować, jutro dyżur przejmie sąsiad. Ten wyjazd był mi potrzebny, żeby zapomnieć o stresie bo po południu nie mogłam znaleźć Aylin. Już myślałam, że zwariuje z nerwów (szukałam jej godzinę) okazało się, że w komórce sobie zrobiła kryjówkę. ;) A to moja rekonwalescentka Quote
adda Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 Alina, widzisz, już jest coraz lepiej 8) A kicia odsuwa się, bo na pewno czuje jeszcze ból i dotyk sprawia jej przykrość. Lada moment wszystko wróci do stanu przed-lotowego :P Quote
KaRa_ Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Buuu wydaje mi sie,że Mycha jest w ciąży coś ostatnio przytyła, je więcej... Dlaczego koty nie mają jak psy cieczki...A jeszcze po tej kotce nie da się poznać kiedy ma ruje po zachowaniu :( Musiałam się wyżalić Quote
aga1215 Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 KaRa_TC napisał(a):Buuu wydaje mi sie,że Mycha jest w ciąży coś ostatnio przytyła, je więcej... Dlaczego koty nie mają jak psy cieczki...A jeszcze po tej kotce nie da się poznać kiedy ma ruje po zachowaniu :( Musiałam się wyżalić KaRa_Ta - ja mam Mańkę, kocicę, która przybłąkała się gdy miała około 2 lat - ponieważ nie wiedziałam, czy się przypadkiem "nieodbłaka" nie sterylizowałam jej, ale 3 razy do roku szczepię. Jest już 7 lat i ani razu nie miała kociąt :P Quote
Myszka.xww Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Wspolczuje Alinko przezyc :( Biedna Malunia :( Jesli normalnie chodzi, siusia, zalatwia sie, to nie jest zle. Tylko obolala troszke jest i wystraszona, dlatego nie chce sie glaskac. Bedzie dobrze. Jak bedziecie obserwowac, to zwroccie tez uwage, czy jak kuca w kuwecie, to na pewno siusia, zeby pecherz jej sie nie przyblokowal. I czy kupki normalne robi. I jak dojdzie troche do siebie, zrobcie badania krwi, czy przy upadku watroba nie ucierpiala. I prawde mowiac, jeszcze dzisiaj w poludnie mialam watpliwosci, czy w ogole wystawimy Mamuta :-? Quote
Myszka.xww Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 my - XWW wystawimy Mamutka - to bialo czarne z podpisu na kociej wystawie. W poludnie gruchnela wiesc, ze FIFE (miedzynarodowy zwiazek felinologiczny) wykluczyl SHKRP (polski zwiazek) ze swoich szeregow i odwolal wystawy, m.in krakowska. Na szczescie sie wyjasnilo. Wystawa sie odbedzie jeszcze pod patronatem FIFE. A potem to nie wiem, co bedzie. Quote
malawaszka Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 ojacie a kiedy Mamtek będzie wystawiany?? :angel: Quote
Myszka.xww Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 [quote name='szaraduszka']Myszka co polski związek narozrabiał????? Nie zwiazek, a jedna chyba osoba. Dokladnie nie wiem to i nie bede mowic. Jak sie potwierdza informacje i beda pewne, to napisze. Malawaszka, 4-5 czerwiec :D Quote
malawaszka Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 a to kotów rasowych czy wszystkich? Mamutek jaką rasę reprezentuje?? :oops: ja to zielona w tym a teraz to czerwona :oops: :lol: Quote
Myszka.xww Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 To wystawa kotow rasowych. Na kazdej wystawie kotow rasowych sa kategorie. W tym kategoria domowych. Mamut pojdzie w kategorii domowe (wszystkie dachowce, smietnikowce, myszolowy pospolite itp itd). Tu sie wystawia kastraty. :lol: Quote
aga1215 Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 [quote name='Myszka.xww']To wystawa kotow rasowych. Na kazdej wystawie kotow rasowych sa kategorie. W tym kategoria domowych. Mamut pojdzie w kategorii domowe (wszystkie dachowce, smietnikowce, myszolowy pospolite itp itd). Tu sie wystawia kastraty. :lol: ooooooooooooooo - to każdy może ???? Mam kastrata Felka - jest w avatarze - to on tysz może :o :o :o :o :o on jest dachowo-jabłonkowy głównie tak się porusza :o :lol: :lol: :lol: Quote
malawaszka Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 jak fajnieee :angel: Lonia powinna startować tesh :angel: i Mercedes :angel: :D Quote
Myszka.xww Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Aga, pewnie ze moze :lol: Warunki - zarejestrowac sie trzeba i oplacic wpisowe plus skladki. zarejestrowac kota. Zeby wystawic kota, kot musi byc: szczepiony na choroby zakazne szczepiony na wscieklizne nie pozniej niz miesiac przed wystawa zdrowy - swiadectwo zdrowia dostaje sie u weta - nie pozniej i nie wczesniej niz 2-3 dni przed wystawa Nie pozniej niz ok. miesiac przed wystawa kota nalezy zglosic na owa wystawe (poczta badz osobiscie na odpowiednim druzku) i oplacic wystawy. Za domowe placi sie o polowe mniej, niz za rasowce 8) Merci nie bedzie wystawiana. Sporo przeszla i jest troszke strachliwa. Roll nie lubi szumu wokol siebie. Tylko Mamut jest taki diabelnie towarzyski, ze bedzie zachwycony wystawa :lol: I Lonie tez prosze wystawic, cudna jest, nooo 8) Jest kilka zwiazkow w Polsce. My sie rejestrowalismy do SHKRP, ale beda teraz pewne reorganizacje, wiec nie wiem, jak to bedzie. Quote
aga1215 Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Myszka.xww napisał(a):Aga, pewnie ze moze :lol: Warunki - zarejestrowac sie trzeba i oplacic wpisowe plus skladki. zarejestrowac kota. Zeby wystawic kota, kot musi byc: szczepiony na choroby zakazne szczepiony na wscieklizne nie pozniej niz miesiac przed wystawa zdrowy - swiadectwo zdrowia dostaje sie u weta - nie pozniej i nie wczesniej niz 2-3 dni przed wystawa Nie pozniej niz ok. miesiac przed wystawa kota nalezy zglosic na owa wystawe (poczta badz osobiscie na odpowiednim druzku) i oplacic wystawy. Za domowe placi sie o polowe mniej, niz za rasowce 8) Merci nie bedzie wystawiana. Sporo przeszla i jest troszke strachliwa. Roll nie lubi szumu wokol siebie. Tylko Mamut jest taki diabelnie towarzyski, ze bedzie zachwycony wystawa :lol: I Lonie tez prosze wystawic, cudna jest, nooo 8) Jest kilka zwiazkow w Polsce. My sie rejestrowalismy do SHKRP, ale beda teraz pewne reorganizacje, wiec nie wiem, jak to bedzie. dzięki na info :P - na czerwiec się nie załapiemy, to już tylko 2 tygodnie ale może późnie :P może też uda mi się namówić znajomą, która ma Felkową siostrę, też wysterylizowaną :P Quote
tajdzi Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 A my po sesji :) Lonia gwiazda - miała najdłuższą ;) Proszę szukać Loni w lipcowych czasopismach branżowych :) Quote
adda Posted May 16, 2005 Author Posted May 16, 2005 No, gwiazda ma wymagania, a to klimatyzacja zła, a to garderoba za mała... to i dłużej wszystko trwa :lol: Będziem szukać 8) A dlaczego ja byłam przekonana, że Lonia w tv wystąpi? :-? Quote
tajdzi Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Bo to podobny casting jak do tv... Ja sama do końca nie wiedziałam co i jak Ale juz wiem :) Jak będzie to dam wam znać :) Quote
aga1215 Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 tajdzi napisał(a):Bo to podobny casting jak do tv... Ja sama do końca nie wiedziałam co i jak Ale juz wiem :) Jak będzie to dam wam znać :) czekamy :P Quote
adda Posted May 16, 2005 Author Posted May 16, 2005 [quote name='tajdzi']Ja sama do końca nie wiedziałam co i jak :roflt: Jak to, a kontrakt? :lol: Jak będzie to dam wam znać :) Koniecznie :angel: Quote
M10M Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Wielkie brawa dla Lonieczki :klacz: :klacz: :klacz: Quote
Recommended Posts