Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alinko - wszystko będzie dobrze :D
Felek też spadł z tarasu, wprawdzie z I piętra ale miał wtedy 3 miesiące - nic mu nie było
pisz jak koteczka się czuje :D

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Pojechaliśmy jednak. Oczywiście miałam obawy itd ale załatwiliśmy wszystko szybko i z powrotem do domu.
Niestety nigdzie nie znaleźliśmy takiej siatki rybackiej. Wszędzie są takie zielone plastkowe metrowe. Wiemy co gdzie po ile. Gdy tylko przyjdzie wynagrodzenie mąż pojedzie sam kupi i będzie montował z sąsiadem.
Szybko też zakupy spożywcze zrobiliśmy i prezent dla teściowej załatwiliśmy.
Kitka przywitała nas w drzwiach, wyspała się i łazikuje. Nadal odsuwa się gdy chcemy ją pogłaskać. Zjadła troszkę serka i saszetki royala.
Chodzimy spać około 1-2 więc będziemy ją obserwować, jutro dyżur przejmie sąsiad.
Ten wyjazd był mi potrzebny, żeby zapomnieć o stresie bo po południu nie mogłam znaleźć Aylin.
Już myślałam, że zwariuje z nerwów (szukałam jej godzinę) okazało się, że w komórce sobie zrobiła kryjówkę. ;)
A to moja rekonwalescentka

Posted

Alina, widzisz, już jest coraz lepiej 8)
A kicia odsuwa się, bo na pewno czuje jeszcze ból i dotyk sprawia jej przykrość. Lada moment wszystko wróci do stanu przed-lotowego :P

Posted

Buuu wydaje mi sie,że Mycha jest w ciąży coś ostatnio przytyła, je więcej... Dlaczego koty nie mają jak psy cieczki...A jeszcze po tej kotce nie da się poznać kiedy ma ruje po zachowaniu :( Musiałam się wyżalić

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Buuu wydaje mi sie,że Mycha jest w ciąży coś ostatnio przytyła, je więcej... Dlaczego koty nie mają jak psy cieczki...A jeszcze po tej kotce nie da się poznać kiedy ma ruje po zachowaniu :( Musiałam się wyżalić

KaRa_Ta - ja mam Mańkę, kocicę, która przybłąkała się gdy miała około 2 lat - ponieważ nie wiedziałam, czy się przypadkiem "nieodbłaka" nie sterylizowałam jej, ale 3 razy do roku szczepię. Jest już 7 lat i ani razu nie miała kociąt :P

Posted

Wspolczuje Alinko przezyc :( Biedna Malunia :(
Jesli normalnie chodzi, siusia, zalatwia sie, to nie jest zle. Tylko obolala troszke jest i wystraszona, dlatego nie chce sie glaskac. Bedzie dobrze.

Jak bedziecie obserwowac, to zwroccie tez uwage, czy jak kuca w kuwecie, to na pewno siusia, zeby pecherz jej sie nie przyblokowal. I czy kupki normalne robi.
I jak dojdzie troche do siebie, zrobcie badania krwi, czy przy upadku watroba nie ucierpiala.

I prawde mowiac, jeszcze dzisiaj w poludnie mialam watpliwosci, czy w ogole wystawimy Mamuta :-?

Posted

my - XWW wystawimy Mamutka - to bialo czarne z podpisu na kociej wystawie.

W poludnie gruchnela wiesc, ze FIFE (miedzynarodowy zwiazek felinologiczny) wykluczyl SHKRP (polski zwiazek) ze swoich szeregow i odwolal wystawy, m.in krakowska.
Na szczescie sie wyjasnilo.
Wystawa sie odbedzie jeszcze pod patronatem FIFE. A potem to nie wiem, co bedzie.

Posted

[quote name='szaraduszka']Myszka co polski związek narozrabiał?????

Nie zwiazek, a jedna chyba osoba. Dokladnie nie wiem to i nie bede mowic. Jak sie potwierdza informacje i beda pewne, to napisze.

Malawaszka, 4-5 czerwiec :D

Posted

To wystawa kotow rasowych. Na kazdej wystawie kotow rasowych sa kategorie. W tym kategoria domowych. Mamut pojdzie w kategorii domowe (wszystkie dachowce, smietnikowce, myszolowy pospolite itp itd). Tu sie wystawia kastraty. :lol:

Posted

[quote name='Myszka.xww']To wystawa kotow rasowych. Na kazdej wystawie kotow rasowych sa kategorie. W tym kategoria domowych. Mamut pojdzie w kategorii domowe (wszystkie dachowce, smietnikowce, myszolowy pospolite itp itd). Tu sie wystawia kastraty. :lol:

ooooooooooooooo - to każdy może ????
Mam kastrata Felka - jest w avatarze - to on tysz może :o :o :o :o :o

on jest dachowo-jabłonkowy głównie tak się porusza :o :lol: :lol: :lol:

Posted

Aga, pewnie ze moze :lol:

Warunki - zarejestrowac sie trzeba i oplacic wpisowe plus skladki. zarejestrowac kota.
Zeby wystawic kota, kot musi byc:
szczepiony na choroby zakazne
szczepiony na wscieklizne nie pozniej niz miesiac przed wystawa
zdrowy - swiadectwo zdrowia dostaje sie u weta - nie pozniej i nie wczesniej niz 2-3 dni przed wystawa

Nie pozniej niz ok. miesiac przed wystawa kota nalezy zglosic na owa wystawe (poczta badz osobiscie na odpowiednim druzku) i oplacic wystawy. Za domowe placi sie o polowe mniej, niz za rasowce 8)

Merci nie bedzie wystawiana. Sporo przeszla i jest troszke strachliwa. Roll nie lubi szumu wokol siebie.
Tylko Mamut jest taki diabelnie towarzyski, ze bedzie zachwycony wystawa :lol:

I Lonie tez prosze wystawic, cudna jest, nooo 8)

Jest kilka zwiazkow w Polsce. My sie rejestrowalismy do SHKRP, ale beda teraz pewne reorganizacje, wiec nie wiem, jak to bedzie.

Posted

Myszka.xww napisał(a):
Aga, pewnie ze moze :lol:

Warunki - zarejestrowac sie trzeba i oplacic wpisowe plus skladki. zarejestrowac kota.
Zeby wystawic kota, kot musi byc:
szczepiony na choroby zakazne
szczepiony na wscieklizne nie pozniej niz miesiac przed wystawa
zdrowy - swiadectwo zdrowia dostaje sie u weta - nie pozniej i nie wczesniej niz 2-3 dni przed wystawa

Nie pozniej niz ok. miesiac przed wystawa kota nalezy zglosic na owa wystawe (poczta badz osobiscie na odpowiednim druzku) i oplacic wystawy. Za domowe placi sie o polowe mniej, niz za rasowce 8)

Merci nie bedzie wystawiana. Sporo przeszla i jest troszke strachliwa. Roll nie lubi szumu wokol siebie.
Tylko Mamut jest taki diabelnie towarzyski, ze bedzie zachwycony wystawa :lol:

I Lonie tez prosze wystawic, cudna jest, nooo 8)

Jest kilka zwiazkow w Polsce. My sie rejestrowalismy do SHKRP, ale beda teraz pewne reorganizacje, wiec nie wiem, jak to bedzie.

dzięki na info :P - na czerwiec się nie załapiemy, to już tylko 2 tygodnie
ale może późnie :P może też uda mi się namówić znajomą, która ma Felkową siostrę, też wysterylizowaną :P

Posted

No, gwiazda ma wymagania, a to klimatyzacja zła, a to garderoba za mała... to i dłużej wszystko trwa :lol:
Będziem szukać 8) A dlaczego ja byłam przekonana, że Lonia w tv wystąpi? :-?

Posted

[quote name='tajdzi']Ja sama do końca nie wiedziałam co i jak :roflt:
Jak to, a kontrakt? :lol:

Jak będzie to dam wam znać :)
Koniecznie :angel: