Myszka.xww Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Z tego co pamietam, to listek tabletek podawanych raz w tygodniu kosztuje 5 lub 10 zlociszy 10 tabletek chyba. To 50-60 zlociszy na 2,5 miesiaca na 5 kotek. Dopytam weta. Kara, jakby co, to podam jaki to srodek, jakby kilka osob kpilo po 2-3 listki, to mialabys zapas. Chetnie Ci wysle. Quote
Myszka.xww Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 [quote name='Wind']Mycha, Czy jest jakis srodek antykoncepcyjny, ktory mozna dodac do zarcia dokarmianym kotom? jest, wlasnie dopytowywuje. Ja wolalam kastrowac dziczki, ale mnie bylo latwiej - byla nas kilka osob do zrzutki :roll: Quote
KaRa_ Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Kiedyś kilka lat temu zabrałam jedną kotkie do weta nazwałam ją Kasia i powiedziałam wetowi,że to nie mój kot tylko taki wolno żyjący,który się u mnie udomowił. A on,że go kłamie widać że kot jest zadbany, nie jest wychudzony to go leczyć za darmo nie będzie bo niby weta kłamie.... Quote
Myszka.xww Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Fajny wet :o :evilbat: Tabletki to provera. Bede u weta, to zakupie. Oki? Kilka listkow, zeby na dluzej straczylo. Quote
Wind Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Mycha, dzieki :-) Zastanawia mnie tylko, czy te dziekie koty to zjedza. Z tego co wiem, karmione sa surowa watrobka, ktora krojona jest w male kawaleczki. Do ludzi nie podchodza, wiec nie ma mowy o ich zlapaniu i podaniu preparatu. No i co tu duzo mowic ... z uwagi na to, ze dokarmiane sa codziennie i zawsze to wciaz i wciaz pojawiaja sie nowe kocieta :( Maja niezle warunki, wiec rodza na potege :( Quote
Myszka.xww Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Przy gorszych warunkach rodza jeszcze wiecej. Tylko wiecej kociat umiera. Taka prawidlowosc - jesli warunki sa zle, nalezy wiecej urodzic, bo wtedy szanse, ze choc jedno przezyje sa wieksze. Provera wychodzi statystycznie ok 10 pln za listek. W listku jest 10 tabletek. Podawanie calkiem dziczkom... prawde powiedziawszy nie wiem. Trzeba by dopytac osoby, ktore karmia takie dzikusy. esli koti sa znane i nie az tak dzikie, mozna spokojnie dodac do zarcia. Raz w tygodniu. Tylko niestety, trzeba sie upewnic, czy kotki nie sa juz w ciazy :roll: Quote
tajdzi Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 większość gmin posiada środki na dofinansowywanie wolontariuszy dokarmiających zwierzęta. Musicie dowiedzieć się z jaką kliniką w waszej gminie jest podpisana umowa i napisać wniosek o wolontariat do urzędu gminy. w większości wypadków to wystarcza, aby móc sterylizować dziczki (o ile gmina podpisze z wami umowę) Warto spróbować! Quote
tajdzi Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Lonia dziś: Czy my na prawdę musimy dziś robić porządki??? Pobawmy się trochę zabaweczkami O! Moze myszką się pobawimy? Jak nie chcesz sie bawić, to może chociaż się potulimy? Albo pobyczmy się? Ale to sprzątanie jest męczące ;) Quote
asher Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Lonia jest śliczna :iloveyou: tajdzi, skąd ty masz to cudo? z Józefowa? Quote
tajdzi Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Jakbyś miała zapotrzebowanie na pięknego chłopaka, to Eurydyka istne cudo znalazła ;) tyż śmietnikowe :) Quote
asher Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 tajdzi napisał(a):Jakbyś miała zapotrzebowanie na pięknego chłopaka, to Eurydyka istne cudo znalazła ;) tyż śmietnikowe :) Oooo Sabina by się ucieszyła :evilbat: Ale niestety nic z tego - BARF jej nie służy :shake: :wink: Quote
Patka Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Tajdzi to chyba jakiś wyjątkowy smietnik ;) tabliczkę ufunduj, bo Lonia jest niezykle uroczą panną i taka fotogeniczna :klacz: :loveu: Quote
KaRa_ Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 U mnie wszystkie koty są oswojone bo sa to klany bo Mychy córka to Ruda, Fiołek i Czarna oraz młodsza dzikuska to córki Łatki (sąsiedzi mają Łatkie) a Łatka i Mycha sa to siostry. A od kilku dni przyszła nowa kotka gdzieś 8-10miesięcy może mieć ale nie ma mowy o jej pogłaskaniu :( Quote
Patka Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Kara moze sie mała przyzwyczai z czasem widząc jak kumpelkom dobrze :D Walery z Lilith w kupie raźniej :wink: Quote
alina71 Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Patka ale sielsko anielsko. Słodko razem wyglądają. Ta fotka powinna mieć tytuł "co się robi w deszczową niedzielę". :) Quote
Wind Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Ja sie tak zastanawiam, czy te Wasze psy toleruja tylko "wlasne" koty, czy tez spolegliwosc wykazuja wobec wszystkich? Quote
alina71 Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Chyba tylko własne grono ma tu rację bytu przynajmniej u mnie. Wczoraj zabrałam psa do siostry z nadzieją, że jakoś się zaprzyjaźni z jej kotką. Na początku było spokojnie, obwąchali się, niby nie zwracali na siebie uwagi a potem kotka zaczęła miauczeć jakby zachęcała do zabawy. Pies podszedł i dostał z otwartej. To była sekunda. Pilnowałam go. Nie wiem jak to się stało. O mały włos by nie stracił oka. Poharatała mu troszkę skórę nad okiem. Potem już każde było w innym pokoju. Niestety znajomości z tego nie będzie. Jak siostra zabierze kota do Mamy to ja nie będę mogła zabrać psa. Quote
KaRa_ Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 U mnie to z psami i kotami jest róznie :wink: Sharon i Era tolerują koty ale na dworze, w domu czasem pokazują ząbki ale żadko :wink: Delta kocha koty :wink: Spike tylko swoje toleruje i co zauważyłam tylko buraski :o Saba niszczyciel kotów obcych do swoich przywykła. Podobno jak ją znalezli żywiła się kotami :o A tu troche fotek Fiołka przemiłego kocura :wink: Milusiński No pobaw się ze mną Quote
Patka Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Lili niestety kocha wszystkie i tez trzeba bardzo uwazac bo kotki bywają różne ... :evilbat: Te na dworze Lilith tez kocha ostatnio sie wzruszyłam, bo jej psia kumpela goldenka chciała pogonic bezdomniaki to dostała delikatnie od Lilit w ucho za warczenie na koty :D taka jestem z niej dumna :D Alina z dedykacją "nie przeszkadzaj my tu spimy" :wink: Quote
alina71 Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Dziękuję Patka aż człowiek ma się ochotę obok położyć. :) Quote
Patka Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Tak :) ale nie usniesz Lilith chrapie, a Walery mruczy tak, że w drugim pokoju go słychac :wink: Quote
Recommended Posts